Чернігівець Дмитро Глузд відкрив птахоферму. Чоловік отримав грант від держави у межах програми "Власна справа" – 150 тисяч гривень і, за його умовами, працевлаштував одну людину. Кошти витратив на поголів’я, корм, сітки для кліток та обладнання. Дмитро створив свою птахофабрику трохи більш ніж пів року тому. Веде цю справу паралельно з іншою: має бізнес з послуг косметичного догляду за авто. Каже, що війна змінила підхід до бізнесу.
І бізнес, і диверсіфікація бізнесу, і підтримка держави Тіки бери і роби )
ти гадаєш в оркостані нема отаких же прикладів? Грантів і відкриття власних бізнесів.
То що? В них теж це є показником можливості розвитку ринку країни (стоит только захотеть условно каждому)?
flyman написав:яка це "уравніловка"? це ринок Адама Сміта і Бельцеровича, попит і пропозиція. Високий попит, дефіцит, висока вартість.
Уравніловка, як результат і наслідок рішення регулятора ринку ("Синя карта" - це ж не подія вільного ринку, а пряма дія регулятора. Далі ж - да, ринкове попит-пропозиція-ціна).
Такий собі примітивізм в дії.... Тобто в тебе вільний ринок це тільки доходи працівників А розходи населення в рівнянні не вкладаються І те що запрошення в країну фахівців які збиваючи ціну на свої послуги (мінус для касти цих працівників) здешевляють створення продукту(плюс для населення країни) - ти в розрахунок не береш?
ПС можеш не напрягатись і не повторювати свої корінці-єралашик-шнобелівка -змінив тему-ти не проте...
Але ж тут фінансовий форум а не а-ть два авіаційного училища в якому натівські проХфесори економіку в 2000 році викладали..(не поспішив? точно в 2000? бо в 2008 референдум(чи опитування) показав що населення України проти вступу в НАТО.
flyman написав:думаю, мова іде про те, що в сировинній економіці достатньо кілька мільонів щоб добувати чугунієву руду, ростити пшоно та виконувати забаганки вищосортних
Саме так. Бо об'єм попиту на руду, пшоно і такі (які спроможні надати місцеві робітники) забаганки вищосортних - лімітований, визначено обмежений.
Тому Мортимер постійно наголошував: *Вся Україна не поміститься в СКМ*.
Это верно. Но спрос на руду, зерно и т.п. не такой уж "лімітований, визначено обмежений". Беда в другом - это низкомаржинальные товары с ограниченной добавленной стоимостью. Торговля ими не обеспечит процветание Украины. Ваши оппоненты настаивают на "свободном рынке" и "невмешательстве государства". Это, вроде, верно - государство не может и не должно указывать конкретному предпринимателю, чем ему заниматься и где и какое предприятие открывать и/или расширять. Но оно может и должно создавать условия для развития приоритетных отраслей. Предоставлением налоговых льгот приоритетным отраслям и ужесточением другим, госзаказами, кредитами и т.п. Например, сейчас много и часто говорят о развитии оборонпрома. Без господдержки это точно не произойдёт. Будет так же, как до войны развиваться торговля и, вероятно, с/х. Возможно, ещё как-то добывающие отрасли. Обрабатывающая промышленность продолжит угасать, как и до войны.
На відміну від умовних айфонів, які можна міняти хоч умовно кожного дня на новий і новий. Або вигравати конкуренцію в інших виробників.. витискаючи їх зі світового ринку, як ото китайці.
Вот именно "умовні айфони" нам и нужны. Пока этого не будет, на богатую Украину можно не рассчитывать. А молодёжь (по крайней мере, наиболее активная и талантливая) будет уезжать из страны. Они здесь будут просто не нужны. И никакие "поколения" этого не изменят. Проще и быстрее всего это сделать за счёт привлечения иностранного капитала. Как Китай. Но так же, как в Китае, это зависит от политики государства. И просто "свободный рынок" и "невмешательство государства" этого не обеспечат.
Востаннє редагувалось ЛАД в Сер 06 сер, 2025 19:39, всього редагувалось 1 раз.
detroytred написав:Ключове -- прирощення капіталу базується саме на нерівноцінному обміні... Саме прирощення. Саме капіталу. При рівноцінному прирощення апріорі нема... Обмін рівноцінний. Відчуждається саме частка праці.. Працю дає лише робітник!
Совковий підхід 1 Для покращення ефективності праці-треба купити інструмент Совок сказав- всі прибутки мені, я куплю інструмент , роздам і всі будуть жити краще. Прийшов 1990 рік - де інструменти/технології? 2 Тепер простий працівник в 1990 році , маючи клепку зрозумів - треба знайти інструмент який дозволяє ефективніше працювати... Потикався/поникався-інструментів валом, але якась фіговина-всі за ці інструменти хочуть гроші вперед...є правда ті хто продають в кредит, але тоді треба за інструмент заплатити в рази більше.. Хоч стій-хоч плач.. Але діти маленькі і пішов працівник спочатку перепрацьовувати по часу..( інструментів нема, можна тільки час збільшити) Але дав Бог розуму, гроші за додаткову роботу вкласти не в перехід з картонної ковбаси на ерзацмясну , а в інструмент... Як назбирав (наприклад на плиткоріз) радів як дитина ... перший місяць, а потім його знову ідейка зловила.. Так то тепер можна з допомогою інструменту заробляти на 30% більше ніж без нього... прикинув і зрозумів, якщо ще років 5 замість стандартного часу попрацює +30% але вже з інструментом.. то зможе перестати працювати руцями і перейти до керівництва... На тому й порішили Далі розповідати?
Тому ще раз чий дохід від збільшення ефективності праці яке відбулось внаслідок передачі інструменту який куплений і переданий в користування працівнику-власником інструменту.
ППС так через 50-100 років , коли ми всі прийдемо до рівня Швеції, руба стане питання іншою стороною Скільки треба заплатити працівнику щоб він захотів працювати наданими інструментами -- бо інструментів пятою точкою жуй, а працівників не вистарчає..
Ой+ написав:Дрони не тільки на москву і московію летять. Ще як ця гілка появилась, то писав, що масовий виїзд це потенційна катастрофа. Зараз хай вже не мільйонами, а по півмільйона в рік далі виїзд триває. Можна говорити багато, що не потрібно стільки ЗВО та людей з вищою освітою, але якщо люди тут на місці, то вони і тягнули лямку і на фронті і в тилу. Я не знаю яке у Вас оточення, але я маю безпосередню можливість споглядати, як це відбувається. Добавлю, що і нерухомість багато хто спродує.
Більш детально можливо про катастрофу? Що ви не зможете продати квартиру/будинок після батьків у поганому стані або у малому місті, пгт - вірю. Що це катастрофа і всеохоплююча паніка - ні. ЗВО які надають знання - потрібні, навіть технікуми які надають практичні кадри для бізнесу - більш потрібні. ЗВО 980 штук на 3 калеки навіщо? І їх тримали тому що 40+ з'явилися, а це контракти - гроші. Наразі грошей немає. Ви мені про дітей яких немає, я про те що зво будуть зачиняти. Не всі. КПІ, Львівська політехніка та навіть Харківський Казаріна переживуть навіть мою племінницю 5 років. Що не всі 60+ викладачі збережуть роботу у найближчі 5 років теж розумію. Для них це катастрофа, для держави вимушені звільнення. Ви викладач 60+?
Давайте все ж таки реальними цифрами оперувати, якщо би Ви могли. ЗВО включно з коледжами в Україні менше 300 а не 980 і їх к-ть зовсім не вирізняється чимось надзвичайним. https://www.ukrinform.ua/rubric-society ... raini.html Я про те, що потрібні молоді люди і навіть не важливо чи вони в престижних ЗВО чи ні. А їх стрімко меншає, статистика цьогорічного вступу це зокрема відображає.
Чернігівець Дмитро Глузд відкрив птахоферму. Чоловік отримав грант від держави у межах програми "Власна справа" – 150 тисяч гривень і, за його умовами, працевлаштував одну людину. Кошти витратив на поголів’я, корм, сітки для кліток та обладнання. Дмитро створив свою птахофабрику трохи більш ніж пів року тому. Веде цю справу паралельно з іншою: має бізнес з послуг косметичного догляду за авто. Каже, що війна змінила підхід до бізнесу.
І бізнес, і диверсіфікація бізнесу, і підтримка держави Тіки бери і роби )
Таке легко відкрити, коли є 15 млн. то доклав 150 тис і відкрив. Там тільки обладнання для забою коштує мільони гривень.
budivelnik написав:. 3 Тепер трошки фізики Дія рівна протидії.. То якщо політично ти впливаєш на курс 1/30 000 000 , то й вплив політичного курсу на твої досягнення 1/30 000 000 ( назвемо це вплив можновладців, адже по теорії воєнпенса саме можновладці на 100% визначають курс..) 4 Тепер знову до економіки
Ось на цьому ти і будуєш. Просто екстраполюєш, бо схотілося. Запросто закони-принципи мікро- на макро-; закони фізики на закони суспільства або економіки.
Да вважай отак....)) Тільки моїх навіть шкільних знань буде з головою достатньо, щоб впевнено заявити ---- це, м'яко кажучи, груба помилка.
Задовбав... В мене: можновладці-управлінці-регулятори в значній мірі визначають-впливають (тобто умовно більше 75%) на країну, суспільство, ринок країни. А ларьойчник про 100% вчергове перебріхує.
І звісно, що цей вплив-визначення можновладцями-елітами ще й має межі. Наприклад, рабовладницький напрямок вони не зможуть прочавити. Але мова в нас про нормальні реформи розвитку ринку, країни, а не щось радикальне. _________________________________ Спробуй дію-протидію описати на прикладі рабовласництва. Рівність дії-протидії((
Зара лише більше свобод-можливостей в пересічних. Але далеко не повні. Я з Мортимером роками спорив... Він мені доказував роками, що зараз пересічні раби. Такі ж раби. Я апелював, показував різницю. А він настоював, що по суті нічого не змінилось.
Ти ж про іншу крайність: рівняння впливів. Треш...
Востаннє редагувалось detroytred в Сер 06 сер, 2025 20:06, всього редагувалось 2 разів.