budivelnik написав:Додайте- п5 - економічна діцільність .. і після нього плюните на перших 4пункти 1 Струмом в 36вольт мене стукнуло коли мені було 10 років... Думаю що на підставі цього заявляти що я повний нуль в електриці-думаю не ризикнете 2 Панель 0,5м*1,2 метра в кращому випадку дасть щось типу 4 години - 18вольт*5ампер 4 години - 16 вольт*3ампери 2 години - 14вольт*1ампер.... Всього 0,5-0,6 квт*год в добу 3 Вартість панелі 2500 грн , вхід в саморобне екофлоу 12вольт - показував що можна досягнути 0,3квт*год з панелі з допомогою 50 метрів дроту (2*2,5мм2) десь 400 грн і електронної приблуди стабілізатор-понижайка з 16-12 до 12 десь до 300 грн. Таким чином витрата 3200 грн *3 =9600 грн дозволяло дозволяло теоретично не носити на зарядку 20кг екофлоу. 4 При подальшому вивченні умов виявилось що а - 50метрів дроту-критично мало , бо потрібно 100+ б - повишайка до 60+ з 14-18 , при амперажі в 5вхід-1вихід - дай бог щоб працювала з ккд 80% (реальному а не написаному)+також після повишайки все одно треба ставити понижайку...тобто тільки на електронному перетворенні втрати будуть більше 30% в - вартість проекту виявилась вищоюю ніж вартість самого екофлоу....( різні там диф-захист і тому подібне я не розглядав, бо це можна вирішити простіше, понижайку поставити за 10 метрів від бліндажу і навіть якщо на відносно високій частині буде витік-хлопцям це не зашкодить
От і вийшло В теорії -все красиво А на практиці - ціна з 3000 грн виросла до 20000 грн...що відразу перетворило цей варіант в черговий непотріб, який забрав час/гроші
ПС саме тому і пояснював теоретикам наприклад від економіки Ну що може бути простішого від збагачення? Навчись витрачати менше ніж заробляєш... Але після цього примітивного твердження відразу вискакують два складніші Перше - як навчити(змусити/переконати) людину витратити менше ніж він має коли в неї не вистарчає на море різних ідей/речей/дітей/здоровья Друге - як пристосуватись до існуючих умов щоб навчимтисьзаробляти більше?
Якщо перша проблема- це проблема виключно самої людини то в другій проблемі вже виникають зовнішні впливи типу умови від можновладців( по суті правила перерозподілу створеного) конкуренція і так далі...
Тому Те що на перший погляд елементарно -як правило тупіковий шлях.
Напевно я не правильно зрозумів Ваш допис щодо проблеми енергозабезпечення позицій і вартості альтернативних способів...
Мій допис стосувався виключно практичних напрямів вирішення поставленої Вами проблеми з точки зору збільшення ефективності.
Порівняння вартості способу з "возити раз на дві-три доби умовний 20 кг екофлоу" і автономне забезпечення хоча б критичних потреб БЕЗ необхідності переміщення особового складу, на мій погляд, не таке однозначне, і вимірюється не тільки грошами, а і життям та здоров'м тих кому Ви допомагаєте...
ІМХО. Навіть якщо Ваше рішення проживе хоча б один-два цикла НЕ доставки екофло і зменшить на одне переміщення особового складу, можете вважати що ви зберегли як мінімум одне життя.
Є багато рішень, які з точки зору пересічного є безглуздими з фінансової точки зору, але активно використовуються тому що дозволяють зберегти життя та здоров'я. Взяти хоча б ті ж НРК, вони коштують дорого, але... використовуються.
FYI Якщо всеж доводиться робити щось під побутовою напругою, то одягніть хоча б сухі прості господарські рукавиці по типу таких тиц
Востаннє редагувалось _Mykola_ в Вів 02 вер, 2025 12:46, всього редагувалось 1 раз.
sashaqbl написав:Вся проблема в тому, що ви вважаєте, що ці умови були. Але це всього лише слова діда, який кожну годину каже щось інше... При чому дід озвучив це для двох сторін, і я не чув щоб хоч одна з них погодилась..
Умови 100% були, ми ж не живемо в різних реальностях. Жодна сторона не погодилась? - так, жодна сторона не погодилась.
ЛАД написав:Обсуждалась возможность организации производства оружия, необходимого воюющей стране.
Нема сенсу шось вам доводить, знаходить ваші попередні пости, воююча так воююча, ось така фігня є у москалів, обслуговування таких систем через 3-ті країни. Ось така фігня, малята, але ви продовжуйте точить у 3 зміни.
sashaqbl написав:Вся проблема в тому, що ви вважаєте, що ці умови були. Але це всього лише слова діда, який кожну годину каже щось інше... При чому дід озвучив це для двох сторін, і я не чув щоб хоч одна з них погодилась..
Умови 100% були, ми ж не живемо в різних реальностях. Жодна сторона не погодилась? - так, жодна сторона не погодилась.
Якщо жодна зі сторін не погодилась, то можна вважати що умов не було. Були лише хотєлки діда, який прагне нобелівської премії
andrijk777 написав:так, жодна сторона не погодилась
І продовжує досягати миру...через силу.
Боротьба за мир, справедливість та недопущення третьої світової буде така запекла що каменя на камені не залишиться (тільки шкода що боротьба на нашій території а не біля Вісли чи на Балтиці)
andrijk777 написав:І жодна сторона на них не погодилась(Зе явно не погодився, пу очевидно що також ні).
якщо проілюструвати на пальцях : путін з поплічниками - "тільки б Зе не погодився, тільки б не погодився". І переглядаючи вибрики Зе в білому домі , коли незламо-потужниці жбурляють чепчики від радощів в стелю, у кремлі відкривають пляшки шампанського і танцюють шаманські танці від радощів
Припустимо ви(Україна) приходите на базар(не український) з ціллю купити м'ясо. У вас ціль купити м'ясо по 50 монет/кг. Підходите до продавця(РФ) і питаєте ціну м'яса - відповідь 500 монет/кг.
Питання - по якій ціні буде здійснена купівля м'яса? Я думаю не буде здійснена взагалі(тобто вічна війна).
А, і ще - існує особиста неприязнь між вами і продавцем. Тому між собою ви взагалі не говорите. Підходить дід(Трамп) і говорить - давайте здійснимо купівлю м'яса по 200 монет/кг. Ви відразу кричите "Ні". Продавець не встиг відповісти, але очевидно що ні.