Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1543915440154411544215443 ... 16016>
Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 12:12

Shaman написав:
  detroytred написав:
  Shaman написав:ні, не цікава. бо ви відкидаєте відразу інші точки зору. але робите це за рахунок загальних фраз, без конкретики.

бо у вашій безкінечній дискусії з Будівельником - власна мотивація пересічних - якись реформи, ви з ходу відкидаєте думку, що без бажання пересічних ніякі реформи не поможуть. а якщо бажання є - то інколи й реформ не треба, головне, щоб не заважали. як на Дикому Заході - які там реформи? Сміта-Вессона чи Кольта? :lol:

в Україні зараз ніяких перешкод для пересічних немає - набагато більше перешкод в голові - що держава має щось зробити. хоча згоден - держава має перестати субсідувати всіх, хто може робити - й мотивація відразу з'явиться 8)

Не так.
В мене не "ви з ходу відкидаєте думку, що без бажання пересічних ніякі реформи не поможуть".

В мене --- для впровадження реформ достатньо відсутності критичного рівня спротиву населення.

Ви перекручуєте навіть мої наявні твердження, то як ви можете апелювати?
Да ніяк.

ви щось колись реформували? для впровадження реальних реформ потрібна дуже велика наполегливість керівництва, бо пасивний спротив реформам - дуже великий апріорі.

й не розумію до чого тут це. добре, впровадили реформи (які до речі?). населення як нічого не робили, так й не робить. чи ви про ті реформи, які ще з давнини діють, щоб населення щось зробило - то треба батогом? :D

а мова про те, що населення має розуміти, що воно в першу чергу само відповідальне за себе - а держава може хіба що допомагати населенню (або не заважати).

тобто з початку бажання населення щось робити - потім держава або допомагає, або вказує напрямок, де найдоцільніше розвиватися з точки зору держави...

Ще в 90-ті більшість населення все чудово зрозуміло. Що ніхто за них нічого не зробить.
Більше свідомості апріорі не буде.

Реформи - це і є дії можновладців-управлінців по сприянню розвитку ринку-країни-суспільства.
І ніхто за них їх функції не виконає.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 14:34

Re: Напад росії і білорусі на Україну

є поширений міф, що рф після 1991 була настільки слабкою, що можно було голими руками кубань забирати і до НАТО йти, і тільки путін з роками перетворив її на хижака.
ось стенограма розмови Єльцина-Клінтона, жовтень 1999
Е: Ты уже слышал мое заявление о ядерных вооружениях и о запрете ядерных испытаний? Я только что подписал закон о ратификации нового соглашения по договору о всеобъемлющем запрещении ядерных испытаний. Правильно я говорю, министр Иванов?
Министр Иванов: Вы подписали документы для рассмотрения Думой договора о всеобъемлющем запрещении ядерных испытаний.
Е: Как бы там ни было, я утвердил все…
Повисает неловкая пауза…
Через некоторое время Ельцин резко меняет тему разговора:
Е: …Попрошу тебя об одном. Оставь Европу России. США ведь не в Европе. Европа должна быть делом европейцев. А Россия наполовину Европа и наполовину Азия.
К: Так тебе еще и Азия нужна?
Е: А то, Билл. Когда-нибудь нам придется и это все обсудить и прийти к соглашению.
К: Не думаю, что европейцам это очень понравится.
Е: Не всем. Но я европеец. Я живу в Москве. Москва находится в Европе, и мне это нравится. Можешь брать все остальные государства и обеспечивать им безопасность. А я возьму Европу и буду обеспечивать безопасность ей. Вернее, не я, а Россия.

Мы покончим с этим конфликтом в Чечне. Я не сказал всего, о чем думал. Я слушал тебя внимательно. Я передохнул заранее. А потом слушал тебя от начала и до конца. Я даже могу повторить все, что ты сказал. Билл, я говорю серьезно.
Предоставь Европу самой себе. Европа еще никогда не была такой близкой к России, как сейчас. У нас с Европой нет разногласий, разве что по Афганистану и Пакистану, который, кстати, обучает чеченцев….
fox767676

Подякував: 426 раз.
Подякували: 202 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 14:42

fox767676 написав:є поширений міф, що рф після 1991 була настільки слабкою, що можно було голими руками кубань забирати і до НАТО йти, і тільки путін з роками перетворив її на хижака.
ось стенограма розмови Єльцина-Клінтона, жовтень 1999
Е: Ты уже слышал мое заявление о ядерных вооружениях и о запрете ядерных испытаний? Я только что подписал закон о ратификации нового соглашения по договору о всеобъемлющем запрещении ядерных испытаний. Правильно я говорю, министр Иванов?
Министр Иванов: Вы подписали документы для рассмотрения Думой договора о всеобъемлющем запрещении ядерных испытаний.
Е: Как бы там ни было, я утвердил все…
Повисает неловкая пауза…
Через некоторое время Ельцин резко меняет тему разговора:
Е: …Попрошу тебя об одном. Оставь Европу России. США ведь не в Европе. Европа должна быть делом европейцев. А Россия наполовину Европа и наполовину Азия.
К: Так тебе еще и Азия нужна?
Е: А то, Билл. Когда-нибудь нам придется и это все обсудить и прийти к соглашению.
К: Не думаю, что европейцам это очень понравится.
Е: Не всем. Но я европеец. Я живу в Москве. Москва находится в Европе, и мне это нравится. Можешь брать все остальные государства и обеспечивать им безопасность. А я возьму Европу и буду обеспечивать безопасность ей. Вернее, не я, а Россия.

Мы покончим с этим конфликтом в Чечне. Я не сказал всего, о чем думал. Я слушал тебя внимательно. Я передохнул заранее. А потом слушал тебя от начала и до конца. Я даже могу повторить все, что ты сказал. Билл, я говорю серьезно.
Предоставь Европу самой себе. Европа еще никогда не была такой близкой к России, как сейчас. У нас с Европой нет разногласий, разве что по Афганистану и Пакистану, который, кстати, обучает чеченцев….

Какое российское фуфло ты тянешь сюда ...

Как там в Китае, Си уже сняли ? _)
pesikot

Подякував: 546 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 14:46

Shaman написав:........
головне, щоб не заважали. як на Дикому Заході - які там реформи? Сміта-Вессона чи Кольта? :lol:

Бли-и-и-н.
Хотите, как на Диком Западе?
Может, и получите при том количестве оружия на руках у населения, как сейчас.
Не взвоете? Или вы уже тренируетесь в стрельбе навскидку и не целясь, как в фильмах о ковбоях? Но не забывайте, что кино сильно отличается от жизни.

в Україні зараз ніяких перешкод для пересічних немає - набагато більше перешкод в голові - що держава має щось зробити. хоча згоден - держава має перестати субсідувати всіх, хто може робити - й мотивація відразу з'явиться 8)
Перешкод немає.
Но, надеюсь, вы знаете статистику успешности новых предприятий на Западе. И сколько из них прогорают и закрываются в первый год, и ещё больще в первые 5 лет (почти все). Тоже из-за "недостатка мотивации" и "субсідування державою"?
Иканамист.
ЛАД
2

Подякував: 5376 раз.
Подякували: 4878 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 15:10

ЛАД написав:
  Shaman написав:........
головне, щоб не заважали. як на Дикому Заході - які там реформи? Сміта-Вессона чи Кольта? :lol:

Бли-и-и-н.
Хотите, как на Диком Западе?
Может, и получите при том количестве оружия на руках у населения, как сейчас.
Не взвоете? Или вы уже тренируетесь в стрельбе навскидку и не целясь, как в фильмах о ковбоях? Но не забывайте, что кино сильно отличается от жизни.

як ви все буквально сприймаєте. :D Дикий Захід - це як приклад, що для розвитку в першу чергу потрібне бажання людей, а так звані реформи - це вже для скерування напрямку цього розвитку. а просто реформи без наявності бажання населення нічого не зроблять. хіба що реформами називати, що населення вчать - все залежить від вас, думайте й працюйте.

а з приводу зброї. в США багато зброї, й нічого, населення непогано живе. в нас по факту вже багато зброї - тому доведеться вчитися жити в цих умовах усіляке здорове бидло трохи заспокоїться, бо як там - кольт реально вирівняв людей 8)
Перешкод немає.
Но, надеюсь, вы знаете статистику успешности новых предприятий на Западе. И сколько из них прогорают и закрываются в первый год, и ещё больще в первые 5 лет (почти все). Тоже из-за "недостатка мотивации" и "субсідування державою"?
Иканамист.

але що там робить підприємець - не вийшла одна справа, починає іншу. як власне й в нас. й головне - а що ви так вчепилися в це підприємство? мотивація це не лише відкрити власну справу, це й щось поміняти в житті, якщо щось не так. роботу поміняти, за потреби переїхати в інше місто, постійно підвищувати свій професійний рівень. фах поміняти у разі потреби. а не сидіти на одному місці й чогось чекати. я гадаю сучасна молодь й не зрозуміє феномену 90х років - зп не платять місяцями, а люди продовжують ходити на роботу. у цього є своє пояснення, але й інертність людей теж є - всі 70 років радянської влади людям втокмачувати - від тебе нічого не залежить, за тебе все вирішать. відповідно, скільки часу має пройти, щоб це вийшло?..

а викривляти мою професію - багато розуму не треба. але замість того, щоб вивчити щось нове (я можу підказати), простіше кривлятися. як це робить "цвіт" нашого форуму :lol:
Shaman

Подякував: 792 раз.
Подякували: 1683 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 15:12

detroytred написав:Тому з такими, як ти, суто і виключно лише конкретика.
Давай суто конкретику...
1 Є факт того що ТРИ моїх бізнеси - збанкрутували
2 Є факт того що в мене 15млн грн

Чи можна розглядаючи кожен конкретний випадок банкрутства і на підставі цього стверджувати що я невдаха в бізнесі?
Адже в кожному з цих ТРЬОХ випадків - я помилився і не важливо що ці помилки були не мої особисто , а вплив світових вивихів економіки....
Отже - розглядаючи саме ці три випадки - можна вивчати що НЕ ТРЕБА робити....
А розглядаючи інші(успішні) випадки -вивчати що ТРЕБА робити...

От і виходить
Головне це загальна картина, а не окремі детальки цієї картини які в різних умовах/подіях/часових відтинках - можуть бути як поганими так і хорошими.
budivelnik

Подякував: 293 раз.
Подякували: 3000 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 15:24

budivelnik написав:
Давай суто конкретику...
......

Это же из начальной школы задачка: "три раза подряд выпала решка - какова вероятность того, что следующей _точно_ будет решка?" :lol:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 492 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 15:27

budivelnik написав:
Давай суто конкретику...
...

після цих написів в багатьох конструктив закінчується й починається заздрість. бо в багатьох немає таких грошей. в мене теж :oops: але мене це не дуже нервує - а багатьох, так. в мене є знайомі які мають активи й на більшу суму. це життя. тому не треба через це так перейматися...
Shaman

Подякував: 792 раз.
Подякували: 1683 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 15:31

Shaman написав:бо у вашій безкінечній дискусії з Будівельником - власна мотивація пересічних - якись реформи, ви з ходу відкидаєте думку, що без бажання пересічних ніякі реформи не поможуть. а якщо бажання є - то інколи й реформ не треба, головне, щоб не заважали. як на Дикому Заході - які там реформи? Сміта-Вессона чи Кольта? :lol:

в Україні зараз ніяких перешкод для пересічних немає - набагато більше перешкод в голові - що держава має щось зробити. хоча згоден - держава має перестати субсідувати всіх, хто може робити - й мотивація відразу з'явиться
Справа не в дискусії
Справа в власних знаннях дискусантів....
Один здурі вважає що варто дати ПРАВИЛЬНУ команду - і це вже успіх який буде тягнутись десятки років
Другий ЗНАЄ - що навіть ПРАВИЛЬНО працюючи десятки років - не факт що досягнеш успіху , якщо хтось зміг/навчився працювати ефективніше від тебе.

Звідси і дурні заявки першого
Кінцевий результат людини(суспільства) на 90% залежить від рішень реформатора ....

А другий каже..
Якщо кінцевий результат це 100%
І кожна людина працюючи або ОТРИМУВАЛА вплив зовні, або ВПЛИВАЛА на інших...

Так от тут все просто
якщо сплачуєш податків більше ніж отримуєш товарів/послуг від Держави ... то це не Держава(можновладці) впливають на тебе
А ТИ впливаєш на Державу/суспільство/можновладців на рівень різниці між сплаченими податками і отриманими
Так , навіть 500 000 в рік в порівнянні з 2 400 000 000 000( податки /збори всієї України) - це мізер , так з 500 000 сплачених - людина отримує назад мінімум 200 000 рік.... Аде різниця між 500 000 - 200 000 = 300 000 в рік
Це суми ВПЛИВУ НА СУСПІЛЬТВО(і Державу , бо Держава це найнятий менеджер суспільства)

ПС
я розумію що складно зрозуміти написане
Але з чогось треба починати.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 12 жов, 2025 15:40

Shaman написав:а мова про те, що населення має розуміти, що воно в першу чергу само відповідальне за себе - а держава може хіба що допомагати населенню (або не заважати).

тобто з початку бажання населення щось робити - потім держава або допомагає, або вказує напрямок, де найдоцільніше розвиватися з точки зору держави...
І при цьому врахуйте
Інтереси Держави Диктаторського типу ( сильні і правильні можновладці з здоровезними важілями впливу) - будуть відрізнятись від ІНТЕРЕСІВ різних груп населення....
Є група - ми можемо жити в картонній коробці під парканом....
Є група - ми працювати не хочемо а жити хочемо так як в Європі
Є група - ми зможемо заплатити підвищені податки ЗАВТРА якщо не будете все забирати СЬОГОДНІ
... і так далі і тому подібне

А так як сильні/розумні/ефективні -мають зовсім інші інтереси ніж люмпени ( а диктатори точно сильні і підбирають навколо себе розумних( правда тасуючи цих розумних в шаражках) - то їх інтереси точно відрізняються.
Простий приклад
кіми і інтереси північнокорейського громадянина...
А Держава чудово себе почуває і керівники змушують всіх виконувати те що ВОНИ хочуть... от тільки там частенько навіть рису не вистарчає..
але фуфлотеоретики чомусь повірили що ПРАВИЛЬНИЙ МОЖНОВЛАДЕЦЬ це обовязково соціальноспрямований на покращення життя фуфлотеоретика...
а те що цей можновладець отримавши ресурс для управління в першу чергу згноїть нафік нікому не потрібних теоретиків - до останніх якось не доходить.
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 1543915440154411544215443 ... 16016>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему