Психологія та саморозвиток

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 770771772773774 ... 776>
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 12:54

Faceless написав:І жодний з цих прикладів не мав ніякого ефекту, абсолютно. Я навіть не знаю, який термін тут коректніше використати, бо підлабузництво передбачає якусь вигоду для себе
По крайней мере вы не отрицаете фактов. Ну выгода какая получить внимание ЛОМа. Чтобы с тобой общались, воспринимали тебя в позитивном свете. Сейчас этого меньше (или нет вообще?) а когда я пришел на форум было много. Когда ты не знаешь никого такое общение "не на равных" кидается в глаза.
  Faceless написав:Педагог - страшно бюрократизована професія, і оцінки для пердагога - один з елементів цієї бюрократії, щопрада, не зайвий, бо вони показують і результати власне його роботи.
я с вами согласен, оценки часть общей системы, поэтому большинство оценок завышены и дети это видят.

На фоне того, что большинство детей "тянут за уши" двойка-тройка выглядит как пренебрежение или оплеуха.

У меня в классе училось несколько непробиваемых девочек, не знаю как их корректно описать... скажем с полным отсутствием учебной мотивации. Их в принципе никогда не спрашивали.

Тем не менее в 9м их выпустили с 4ми и 5ми. Тогда когда у меня половина отметок до 9 класса были тройки. Потом успеваемость резко выросла с переходом мамы на работу в налоговую. Мне ставили 4ки за глаза, ни о чём не спрашивая, иногда задним числом. Требовали чтобы я переписал прогулянную контрольную у отличника. Только пару наиболее упоротых учителей продолжали лепить трояки.

Кроме прочего не нужно забывать про фактор коррупции, экзаменаторам мы скидывались на банкет, каким то учителям на подарок, факты что родители договаривались за оценки мне тоже известны. Надеюсь мои до такого не опускались.

Даже в том качестве которое обозначили вы, оценки не отображают реальных знаний. Дети принимают за норму эту ложь, лицемерие, приписки, договорняки. А потом выясняется, что коррупция непобедима. Как же ее победить когда она в школе цветёт и пахнет?
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 14 жов, 2025 13:18, всього редагувалось 3 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2525 раз.
Подякували: 3508 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 13:14

Wirująświatła написав:...............
Верно и обратное, кого в школе чморили может отказаться от вуза, в ожидании что там будет тот же самый чмор. Один мой одноклассник учился с 3ки на 2ку по всем предметам. Учителя его не любили и охотно ставили такие оценки. Каким то чудом он поступил на ин.яз, закончил его и вернулся в свою школу учителем, потом мне рассказывал что из себя представляют наши бывшие учителя.
Рассказывать о бывших учителях легко, а какой он сам учитель, вы знаете? (Не иклячаю, естественно, что он хороший, но не гарантированно. И если хороший, то почему не мог в школе хорошо учить тот же иняз?)

Faceless написав:Глянемо на процес навчання для більш старшого віку - університет, курси - там оцінки це саме інтегральний показник рівня знань і дисципліни виконання завдань. І вони просто необхідні для визначення, засвоєно курс, чи ні.
начали про школу перешли на ВУЗы. Ок. В вузах оценки нужны по всей строгости. В 18+ идёт активная смена вида деятельности с игры и общения на трудовую, и труд в любой форме должен адекватно и объективно оцениваться иначе пропадает мотивация. Другими словами игры в "поставь себе пятерку" закончились. Учёба в вузе это труд.
И зачем нужен такой резкий переход?
До 18 лет надо "ребёночка" (в кавычках потому, что не поворачивается назвать ребёнком
16-18, да даже и 14-летнего) холить, лелеять и бояться нарушить его слабую детскую психику, а в 18 вдруг начинать требовать с него по полной.
А "игры" продолжаются всю жизнь. Просто с возрастом меняются.

Faceless написав:То може боротися треба не з оцінками, як такими, а з хибним їх сприйняттям?
я не борюсь с оценками, я борюсь с подменой ценности знаний на оценки. Когда в аттестате всё па 12 а в голове - ноль.
  Faceless написав:Просто ніхто (наскільки памʼятаю) не сприймав низьку оцінку, як особисту образу, оцінки не впливали на ставлення однокласників.
тут вы лукавите. Учителя охотно завышают оценки любимчикам, и занижают или заваливают доп.вопросами тех кого не любят. Наша математичка всегда начинала урок с фразы кто хочет пойти к доске, из желающих вызывала любимчика с гарантией что 100% он готов и получит 5.

После чего вызывала по журналу рандомно тех кого не любит, по возможности занижая им оценку. Или давая несколько заданий не помогая и не подсказывая. Про эту систему знали все и она была ненаказуема.

Любимчику достаточно было подготовиться к одному уроку, поднять на нём руку и пару недель он мог пинать куи. Для нелюбимчиков такой опции не было. Точно " ніхто не сприймав низьку оцінку, як особисту образу"? На моей памяти на такую систему жаловались человек 5, но ничего не изменилось.
У нас, например, такого никогда не было. Скорее бывало так, как описал Faceless:
В школі ходив на індивідуальні заняття з математики, і ті ж олімпіади, за вашими критеріями я був таким собі "любімчіком", от тільки я не рвався до дошки, і мене рідко викликали, бо логічно, що працювати треба з тими, кому це потрібно. Свою оцінку я і так отримав би.
Занижение оценок однозначно плохо.
Но если без занижения - тебя вызвали к доске, будь добр, покажи свои знания. Если тебе приходится помогать и подсказывать, не жалуйся, что тебе не поставили пятёрку. Тем, что кому-то оценку, завысили можно возмущаться, но на твою оценку и твои знания это не влияет.
А "завышение и занижение оценок" часто встречается и во взрослой жизни.
ЛАД
2

Подякував: 5371 раз.
Подякували: 4867 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 14:08

Психологія та саморозвиток

Wirująświatła написав:
  Faceless написав:І жодний з цих прикладів не мав ніякого ефекту, абсолютно. Я навіть не знаю, який термін тут коректніше використати, бо підлабузництво передбачає якусь вигоду для себе
По крайней мере вы не отрицаете фактов. Ну выгода какая получить внимание ЛОМа. Чтобы с тобой общались, воспринимали тебя в позитивном свете. Сейчас этого меньше (или нет вообще?) а когда я пришел на форум было много. Когда ты не знаешь никого такое общение "не на равных" кидается в глаза.
  Faceless написав:Педагог - страшно бюрократизована професія, і оцінки для пердагога - один з елементів цієї бюрократії, щопрада, не зайвий, бо вони показують і результати власне його роботи.
я с вами согласен, оценки часть общей системы, поэтому большинство оценок завышены и дети это видят.

На фоне того, что большинство детей "тянут за уши" двойка-тройка выглядит как пренебрежение или оплеуха.

У меня в классе училось несколько непробиваемых девочек, не знаю как их корректно описать... скажем с полным отсутствием учебной мотивации. Их в принципе никогда не спрашивали.

Тем не менее в 9м их выпустили с 4ми и 5ми. Тогда когда у меня половина отметок до 9 класса были тройки. Потом успеваемость резко выросла с переходом мамы на работу в налоговую. Мне ставили 4ки за глаза, ни о чём не спрашивая, иногда задним числом. Требовали чтобы я переписал прогулянную контрольную у отличника. Только пару наиболее упоротых учителей продолжали лепить трояки.

Кроме прочего не нужно забывать про фактор коррупции, экзаменаторам мы скидывались на банкет, каким то учителям на подарок, факты что родители договаривались за оценки мне тоже известны. Надеюсь мои до такого не опускались.

Даже в том качестве которое обозначили вы, оценки не отображают реальных знаний. Дети принимают за норму эту ложь, лицемерие, приписки, договорняки. А потом выясняется, что коррупция непобедима. Как же ее победить когда она в школе цветёт и пахнет?
Я вчився у двох школах, неідеальних, але до такого, як ви описуєте, не доходило.
Щодо "поляни" на екзамен для вчителів - була якось ініціатива одного з батьків, і то, наскільки памʼятаю, не отримала підтримки. І щодо необʼєктивності - в нас навіть в класі вчилася донька класухи, і хоча можна було помітити, що ставлення до неї було дещо відмінним, проте ніколи не доходило до явно блату, тобто вона все одно досить старанно вчилася, і не можна було сказати, що трійочниці ставлять відмінно.

Як я вже писав, оцінка - показник інтегральний, включає в себе як власне оцінку знань, так і оцінку дисципліни. І може мені щастило зі школами, але з реальними знаннями оцінки корелювали досить добре, і якоїсь кричущої корупції я не пригадую. Хіба що "кавеенщикам" могли прощати всякі огріхи і пропуски, тому найактивнішими кавеенщиками були двійочники і трійочники, і те, на відмінно вони тим не заробляли.
Знаю, що загалом була практика "боротьби" за медалі, (для мене незрозуміла, бо реальних бенефітів з того не було; пільг при вступі реальних не давало, а вступ по результатам співбесіди замість екзаменів насправді був якраз корупційним і складним), але знову ж таки не для відверто трійочників чи хорошистів. І боролися за то саме батьки, тиснувши на дитину і на вчителів за якусь там четвірку.
В моєму випускному класі було 11 медалістів, і то були реально медалісти, без якихось договорняків.
От і створюється враження, що ваш локальний випадок з вашою школою зробив вам, скажімо так, дитячу травму, через несправедливість і тріумф корупції.
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8256 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 14:10

Wirująświatła написав:
  Banderlog написав:підліток це несформована особа з незрілим Я. а ви пропонуєте оцінювання перекласти на його плечі.
если не начинать это делать, он всю жизнь таким будет.
  Banderlog написав:Ви хочете відібрати останній авторитет у вчителя
его невозможно отобрать. Учителя либо любят либо не любят. У детей мир черно-белый.
  Banderlog написав:Окрім того є випадки типу голодовок в дівчат...
расскажите). Был у меня недавно разговор с подростком 18л. Он признался что не хочет секса и никогда не хотел

любят чи не любять це не про те. Тут мова про право і авторитет вчителя давати оцінку. Ладно там іще скривати оцінку від решти це ще спорне питання... но саме право на осуд чи похвалу від вчителя забирати не можно. Оцінка ж не тільки стимул а й ознака якості засвоєння предмету. Не хочете ж ви щоб по дорозі їхали водії в яких замість здачі іспитів було тільки мотивація вчитись? Або попасти в руки такому лікарю чи адвокату)

Не дражніться з 18 р дядьками рукоблудами, які не хочуть сексу))
бо щас хтось спитається чи його прізнаніє не звязане з тим, що Ви прєдлагали йому секс?
Все таки прєдварітєльна заявка що тому лобуряці 18р і він достіг возраста согласія наштовхує на роздуми :lol:
ладно, б іще писали що природня потреба в сексі перебільшена. І що є не тільки ті які заїдають стрес але і такі що затрахують його :lol:
Banderlog

Подякував: 117 раз.
Подякували: 98 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 15:40

Banderlog написав:Не хочете ж ви щоб по дорозі їхали водії в яких замість здачі іспитів було тільки мотивація вчитись? Або попасти в руки такому лікарю чи адвокату
вы точно из Украины пишете? У нас половина водителей нарушает, половина воачей не шарит если что то сложнее бронхита. Не смотря на экзамены и оценки. У нас можно сдать экзамен и даже диплом получить без посещения учебного заведения, официально, экстерном. Или заочно. Там посещать экзамены придется но как их сдают я тоже знаю. Ни оценка ни диплом не гарантия знаний. У учителя такая зарплата что мало кто откажется от 100уе за "решение вопроса". В этом смысле диплом и оценка стали предметом для торгов, товаром с рыночной ценой.
  Banderlog написав:бо щас хтось спитається чи його прізнаніє не звязане з тим, що Ви прєдлагали йому секс?
нездоровые интересы? Давай подумаем, я общаюсь с ними по интернету, некоторые находятся за 2-3 тыс км, как вы себе представляете этот секс?

Раскатывать кого то снять трусы перед камерой - скучно и тупая трата времени, в интернете миллионы фото видео на любой вкус.
  Banderlog написав:Все таки прєдварітєльна заявка що тому лобуряці 18р і він достіг возраста согласія наштовхує на роздуми

ваши роздумы - фантазии как всегда далеки от реалий. Видимо опыта в этом деле совсем ноль.

Скорее с вами хочет секса ЛАД закидывая вас плюсиками сверх любой разумной меры. Мне было бы стыдно ставить столько плюсиков одному форумчанину
Wirująświatła

Подякував: 2525 раз.
Подякували: 3508 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 16:22

Wirująświatła написав:........
Скорее с вами хочет секса ЛАД закидывая вас плюсиками сверх любой разумной меры. Мне было бы стыдно ставить столько плюсиков одному форумчанину

Во-первых, не ему одному. Я вообще добрый.
Во-вторых, что там вы писали насчёт перехода на личности?
В-третьих, промолчу второй раз. На третий раз не обессудьте.
ЛАД
2

Подякував: 5371 раз.
Подякували: 4867 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 16:35

Розслабтесь і уїдьте в 5стар

flyman

Подякував: 1615 раз.
Подякували: 2861 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 17:22

Wirująświatła написав:
  Banderlog написав:Не хочете ж ви щоб по дорозі їхали водії в яких замість здачі іспитів було тільки мотивація вчитись? Або попасти в руки такому лікарю чи адвокату
вы точно из Украины пишете? У нас половина водителей нарушает, половина воачей не шарит если что то сложнее бронхита. Не смотря на экзамены и оценки. У нас можно сдать экзамен и даже диплом получить без посещения учебного заведения, официально, экстерном. Или заочно. Там посещать экзамены придется но как их сдают я тоже знаю. Ни оценка ни диплом не гарантия знаний. У учителя такая зарплата что мало кто откажется от 100уе за "решение вопроса". В этом смысле диплом и оценка стали предметом для торгов, товаром с рыночной ценой.
  Banderlog написав:бо щас хтось спитається чи його прізнаніє не звязане з тим, що Ви прєдлагали йому секс?
нездоровые интересы? Давай подумаем, я общаюсь с ними по интернету, некоторые находятся за 2-3 тыс км, как вы себе представляете этот секс?

Раскатывать кого то снять трусы перед камерой - скучно и тупая трата времени, в интернете миллионы фото видео на любой вкус.
  Banderlog написав:Все таки прєдварітєльна заявка що тому лобуряці 18р і він достіг возраста согласія наштовхує на роздуми

ваши роздумы - фантазии как всегда далеки от реалий. Видимо опыта в этом деле совсем ноль.

в етом точно ноль :lol: мені жінки подобаються.
Пожартував я. Не надо так гостро реагувати. Тим більше шо Ви не вважаєте гомосексуалізм збоченням. Чи вважаєте? Якщо це нормально, то що такого як би Ви б і прєдложили дорослій особі? Тим більше ніхто ж не бачив...))))
Чи Вас просто ображають розмови про секс?

не знаю, що Вам сказати..., я ж тож був 18 річним колись.
Мене якось напрягає така кількість Ваших знайомих "підлітків", що не хотять сексу. Доречі, не хотять сексу тільки хлопці чи і дівчата? Шо там за масова епідемія асексуальності в молодьожі? Можливо вибірка якась не правильна? Як Ви їх знаходите?

Щодо того що кругом куплені дипломи, тому треба від них відмовитись, навіть не знаю...
Оцінки це основа школи, Ви кажете що не треба на них орієнтуватись, но допустим, якщо ти займаєшся з репетитором, і замовник послуги ти...
Але всеодно якось треба орієнтуватись в тому чого ти досяг. Бо вийде як заняття в майстрів безконтактного бою, тренуйся, досягай глибин воїнської філософії тільки на вулицю не виходь, щоб не одгребти від практіка)
Щодо випадку коли не дитина платить за заняття а держава чи батьки їм треба якось орієнтуватись в якості послуг?
Хто не хоче оцінок і платить сам в принципі має на це право, ходити в якості вільного слухача якщо і диплому йому не треба. Є ескурсії, музеї де люди саме такі знання і отримують, для задоволення цікавості.
Якщо ж результатом мають бути практичні навички, то має бути зворотній звязок. та навіть більше, крім оцінок повинна бути робота над помилками, розбор польоту. Цей момент в школі справді хромає, а в вищих навчальних закладах часто взагалі відсутній.
Ніби вчитель в школі і не просто ставить оцінку, но і вказує на помилки... но важно щоб учень і зрозумів чому виникла помилка і як в майбутньому її не допускати.
Banderlog

Подякував: 117 раз.
Подякували: 98 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 17:27

Re: Психологія та саморозвиток

Доречі, мотивація дивна штука. От є курси, платні, недешеві, люди оплачують, і... не ходять, завдань не виконують, в результаті ні диплому ні сертифікатів, незрозуміло нахіба ото треба було
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8256 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 17:36

Faceless написав:Доречі, мотивація дивна штука. От є курси, платні, недешеві, люди оплачують, і... не ходять, завдань не виконують, в результаті ні диплому ні сертифікатів, незрозуміло нахіба ото треба було

Неудачная попытка заставить себя учиться.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6487 раз.
Подякували: 21661 раз.

Профіль

133
82
38
2
  #<1 ... 770771772773774 ... 776>
Форум:
+ Додати