Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1550015501155021550315504 ... 16247>
Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 14:22

ЛАД написав:
  Water написав:
  ЛАД написав:Ви спілкувались зі швейцарцями українською мовою?

Звісно. Дать телефон, поспілкуєтесь?
Він "урожденный швейцарец" чи наш емігрант?

Самий справжній швейцарець, спілкується з дружиною, дочка-швейцарка теж спілкується з мамою українською.
На вулиці чи в кафе спілкується українською?

Та де завгодно, у чому питання, людина спілкується українською.
Что вы хотите доказать?
Или абы поспорить?

Я? Вам? Нічого.
А ви мені?
А я ничего и не доказывал. Только отметил расхождение статьи и поста Бабченко. Вы же начали доказывать, что для "урожденного швейцарца" нормально разговаривать где-то на улице по украински. :)

А я вам кажу шо це нормально, коли вчать мову свого партнера. Іспанську можна, а українську неможна чи шо? Це для вас розрив шаблону, але коли в сім`ї декілька мов, то це звичайна справа. А з древнеєврейською це ви шоб поржать написали, це для вас поржать, але це насправді не смішно.
Water

Подякував: 68 раз.
Подякували: 249 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 14:23

fox767676 написав:але у серпні подув "північний вітер" і російсько-окупаційний фактор став домінуючим

російські війська були із самого першого дня. гради і буки працювали ще в червні-липні. в серпні просто вже перестали ховатись і підключили більші сили
trololo

Подякував: 2710 раз.
Подякували: 1427 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 14:23

ЛАД написав:
  budivelnik написав:
  Water написав:Тобто, ваш прогноз: москальщина від нестачі грошей загнеться...(ваша дата)
Мій прогноз
1 Москалі загнуться бо не зможуть самостійно протистояти економікам в рази більшим від їхньої. По датам-це до Нострадамуса
........

1. Экономика не всегда и не всё решает.

Новое слово в военной экономике от парторга, но говорит история

„Для ведения войны мне необходимы три вещи: во-первых — деньги, во-вторых — деньги и в-третьих — деньги.“ — Наполеон I Бонапарт

„Чтобы вести войну, нужны три вещи: деньги, деньги и еще раз деньги.“ Людовик XII Валуа (1462–1515)

„Деньги — нерв войны.“ Марк Туллий Цицерон (-106–-43 до н.э.) древнеримский философ и политик

„Деньги — это мышцы войны.“ Франсуа Рабле (1494–1553) французский писатель, сатирик-гуманист, врач

„Деньги суть артерия войны.“ Пётр I Великий (1672–1725) первый Император Всероссийский

А без экономики денег нет
pesikot

Подякував: 546 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 14:25

ЛАД написав:
  Banderlog написав:
  pesikot написав:Да щож таке )

"Україну роблять антиросією" - це один з нарративів російської пропаганди, яку транслює наче буковинець

Війна до розвалу росії хіба це не основний пункт держпропаганди?
И до войны было "подалі від Росії".
Вот только забывали, что другого глобуса нет.

Как оказалось, пророческое )
pesikot

Подякував: 546 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 14:45

Water написав:....

Не буду цитировать ваш пост - уже слишком длинно получается.
Выучить язык партнёра это нормально.
Особенно, если этот партнёр не один. Разница между украинским и, например, английским или испанским только в том, что на английском или испанском вы сможете говорить с партнёрами во многих и разых странах, а на украинском только с партнёром в Украине. Если у человека бизнес ориентирован именно на Украину, то это возможно.
Я знаю людей, которые свободно говорят по-английски и с партнёрами за границей общаются на английском. Наверное, есть и такие, которые говорят на испанском. Но я не знаю людей, которые при этом говорят на улице на неродном языке.
Насчёт "в сім`ї декілька мов, то це звичайна справа" вы очень сильно преувеличили. Это всё же далеко не так распространено, хотя и бывает.
А з древнеєврейською це ви шоб поржать написали, це для вас поржать, але це насправді не смішно
Не смішно. Точно так же как и классическая латынь или древнегреческий. Ничуть не хуже и не лучше. Но на улице на этих языках не говорят, даже если хорошо ими владеют. Так же, как и на китайском, или японском, или суахили, или ещё каком-то из вашего перечня. Во всяком случае, в Европе, если не общаются с человеком, для которого он родной.
И вы говорите, что ничего не хотите мне доказать? :)
ЛАД
2

Подякував: 5382 раз.
Подякували: 4878 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 14:57

ЛАД написав:Выучить язык партнёра это нормально.

Тобто, ви заперечили слова Бабченка і питаєте мене шо я хочу вам довести? Я- нічого, просто кажу шо ви не знаєте всієї специфіки, але кажете шо цього не буває.
Їхала сім`я, вони розмовляли між собою українською, такого нєможєтбить?
Якийсь покидьок питає пачєму нє на вєліком могучєм?
Ви заперечуєте шо швейцарець не міг розмовляти з партнером українською, при цьому всьому кажете шо вивчити мову партнера це нормально?
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 15:09

А кацапи бензин розбавляють)))

Banderlog
До кінця 2025-го року у Києві запрацюють міні-ТЕЦ, які підтримуватимуть енергосистему міста, зокрема критичну інфраструктуру.
Про це розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко в ефірі телеканалу “Київ24”.

Додам від себе - в інших містах теж є (розвиваються) альтернативні джерела генерації, у тому числі й розподілені когенераційні системи.

Це до питання що гірше - втратити в енергетиці чи в паливі? (Привіт, Андрик777)
Як бачимо, Україна знайшла спосіб швидко відновити втрати в енергетиці, вже й аварійні графіки скасували, а як рф збирається відновити переробку нафти поки невідомо - бачимо лише падіння обсягів переробки та зростання імпорту того, що нещодавно експортували..
fler

Подякував: 1214 раз.
Подякували: 1337 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 15:15

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Шведський міністр закликав європейські країни готуватися до можливих воєнних викликів, наголосивши на необхідності зміни мислення та переходу в "режим війни" для збереження миру на континенті.

"Нам потрібне глибоке усвідомлення по всій Європі того, що нами рухає спільне прагнення жити у світі. Щоб зберегти цей світ, ми маємо бути готовими до можливої війни - як морально, так і у військовому відношенні", - заявив Йонсон.

https://www.rbc.ua/rus/news/shvetsiya-z ... 77579.html

Сполучені Штати готові постачати європейським країнам газ і нафту, щоб витіснити російське постачання.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

https://hromadske.ua/europa/253338-ssha ... ce=ukr.net
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 15:15

Water написав:
  ЛАД написав:Выучить язык партнёра это нормально.

Тобто, ви заперечили слова Бабченка і питаєте мене шо я хочу вам довести? Я- нічого, просто кажу шо ви не знаєте всієї специфіки, але кажете шо цього не буває.
Їхала сім`я, вони розмовляли між собою українською, такого нєможєтбить?
Якийсь покидьок питає пачєму нє на вєліком могучєм?
Ви заперечуєте шо швейцарець не міг розмовляти з партнером українською, при цьому всьому кажете шо вивчити мову партнера це нормально?

По одній з версій десь читав, що вона спілкується з ним у побуті українською, а він як етнічний білорус відповідає білоруською. Може коцабу в потягу обидві мови ворожі українські здались.
Там витримці чоловіка позаздрити: він не вийшов на емоції (хоча коцаб дуже намагався вивести). Не кинувся битись першим. Можливо варто було зразу пробивати, як почав перед ним махати руками, і вибивати телефон. А то міг і запізнитись.
Hotab

Подякував: 401 раз.
Подякували: 2553 раз.

Профіль

6
6
4
Повідомлення Додано: Нед 19 жов, 2025 15:18

fler написав:Banderlog
До кінця 2025-го року у Києві запрацюють міні-ТЕЦ, які підтримуватимуть енергосистему міста, зокрема критичну інфраструктуру.
Про це розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко в ефірі телеканалу “Київ24”.

Додам від себе - в інших містах теж є (розвиваються) альтернативні джерела генерації, у тому числі й розподілені когенераційні системи.

Це до питання що гірше - втратити в енергетиці чи в паливі? (Привіт, Андрик777)
Як бачимо, Україна знайшла спосіб швидко відновити втрати в енергетиці, вже й аварійні графіки скасували, а як рф збирається відновити переробку нафти поки невідомо - бачимо лише падіння обсягів переробки та зростання імпорту того, що нещодавно експортували..
на якому паливі міні тец?
Banderlog

Подякував: 121 раз.
Подякували: 111 раз.

Профіль

2
1
  #<1 ... 1550015501155021550315504 ... 16247>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти