|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:00
Дюрі-бачі написав:Особисто мене б мене змусило піти воювати не блокування рахунків, а впевненість, що якщо я завалюсь на квартирі в себе чи в родичів - мене знайдуть і бусифікують, якщо зявлюсь на якійсь офіційній роботі - мене знайдуть і бусифікують. Та банальний прихід участкового до мами хоча б раз на день із питанням "Дюрі вдом? Бо ми шукаємо його за ухилянство" вже швидко б зламав бажання ховатись.
І таких більшість. І для кожного є свої важелі впливу Але нікого навіть не лякають нічим. Чому б не тягнути прикол на форумі по 30 повідомлень щоденно . Про філіпінок, (с)тм і іншу примітивну дічь .
-
Hotab
-
-
- Подякував: 398 раз.
- Подякували: 2535 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
4
4
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:03
Російські окупанти б'ють по інфраструктурі вже не так, як раніше. Наразі РФ "зосередилася на спробах "відірвати" від об'єднаної енергосистеми окремі її частини - насамперед прифронтові та прикордонні області на сході".
"Вони постійно змінюють тактику. За моїми підрахунками, це вже шоста тактика РФ. У неї два ключові компоненти: спроба порушити цілісність об'єднаної енергосистеми по Дніпру і спроба відокремити периферійні підсистеми, робота яких залежить від однієї або двох електростанцій", - заявив енергетичний експерт Геннадій Рябцев.
Ще однією небезпекою є зміна зброї для атаки. По одному енергооб'єкту окупанти можуть вдарити великою кількістю "Шахедів" і балістичними ракетами. Що буде даліПовідомляється, що найближчу зиму ми потенційно все ж можемо пройти без блекаутів і "апокаліпсису". Хоч ситуація і непроста. Однак дефіцит електроенергії може зберігатися ще довго. "Найімовірніше, до весни 2026 року", - пише BBC. У матеріалі йдеться, що українській владі необхідно діяти швидко - забезпечити максимальний доступ до енергетичного обладнання в Європі. У повному обсязі та своєчасно фінансувати відновлення пошкоджених об'єктів і максимально посилювати їхній захист. Щодо дефіциту в енергосистемі, то його можна скоротити, якщо ощадливо споживати електроенергію і збільшити її імпорт з Європи.
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3366 раз.
- Подякували: 3355 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:07
prodigy написав:українській владі необхідно діяти швидко
Враховуючи, що всі важливі рішення влада приймає із затримкою мініму в рік, а потім ще рік йде на те, щоб переписати кривий закон по нормальному, то нічого хорошо нас не очікує.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 899 раз.
- Подякували: 640 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:07
Hotab написав:Але якщо як зараз, що Флаймани живуть як і раніше в шоколаді, то навіщо їм вилазити з зони комфорту? Хай хтось , а він почекає на труп ворога
Так, це роблять мільйони громадян України. Мільйони громадян України не лише чекають на труп ворога, а подорожують, відпочивають, щось там святкують, тобто, живуть найкраще життя, і очікують, що хтось їм це буде забезпечувати. Так побудована система, і до цієї системи є питання. Ця війна взагалі не є справою всього українського народу, навіть фінансово. Замість блокування рахунків влада могла б повністю роздягнути усіх вільних і необтяжених боргами і запропонувати ті гроші тим, хто має бажання воювати за ці гроші. У Вас же чомусь усе побудовано на примусі.
-
АндрейМ
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 88 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:08
АндрейМ написав: ЛАД написав:От сталинского режима мы ушли, а до Спарты не доросли.
До Спарты мы как раз в каком-то плане доросли - у нас есть огромная масса подневольного населения и есть правитель, который имеет право определять кто достоин жить, а кто - нет. Проблема в том, что мы живем в 21-ом веке, где у каждого есть право жизни и мы все равны. Как в эту новую реальность вписывается большая война - непонятно, но попытки создать институт государственных рабов были обречены на то, чтобы встретить сопротивление. В принципе, основы нашего общества давно рухнули, но свободным все нравится, так как их никто не трогает, а подневольные справедливо брыкаются и прячутся.
ви регулярно пишете про цінність і право життя, але якось ще зовсім ні разу не написали, хто саме мав би забезпечити комусь ( і вам в т.ч.) ті цінність і право. от ви вважаєте "цінність і право", а вася з сусідньої підворотні, якось так склалося, що клав він на ваші цінності і права. і хто саме, на вашу думку, мав би пояснити васі, що він не правий і втокмачити в його макітру щось інше? я розумію, що на вашу думку це точно маєте бути не ви, але хто ж?
-
wild.tomcat
-
-
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 283 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:10
АндрейМ написав: Hotab написав:Але якщо як зараз, що Флаймани живуть як і раніше в шоколаді, то навіщо їм вилазити з зони комфорту? Хай хтось , а він почекає на труп ворога
Так, це роблять мільйони громадян України. Мільйони громадян України не лише чекають на труп ворога, а подорожують, відпочивають, щось там святкують, тобто, живуть найкраще життя, і очікують, що хтось їм це буде забезпечувати. Так побудована система, і до цієї системи є питання. Ця війна взагалі не є справою всього українського народу, навіть фінансово. Замість блокування рахунків влада могла б повністю роздягнути усіх вільних і необтяжених боргами і запропонувати ті гроші тим, хто має бажання воювати за ці гроші. У Вас же чомусь усе побудовано на примусі.
Так блокування рахунків , які ви як і я також підтримуєте, це теж примус) Я про те, що на кожного є важелі. Комусь спрацюють «рахунки», комусь не хочеться бути в розшуках (коли тебе з сімʼєю можуть на першому КПП викинути з машини, авто на штрафмайданчик бо воно в розшуку). Але не робиться нічого крім фізичного відлову. Це помилка
-
Hotab
-
-
- Подякував: 398 раз.
- Подякували: 2535 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
4
4
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:11
ЛАД написав:Shaman Скучный вы... Но прогресс наблюдается. Вы уже согласны на "залишаємо окуповані території окупанти". Правда, тут же приплетаете, что Сталин якобы в 1941 " домовився по Волзі". Почему же война в 41 не закончилась? Неужели Гитлер отказался от таких условий? Ещё недавно вы требовали каких-то границ. А как же наши люди, которые остались на ТОТ? Ещё недавно вы и некоторые другие обвиняли меня в том, что я хочу их бросить на съедение бурятам. Я бы, например, настаивал на предоставлении права на свободный выезд всем желающим на территорию, контролируемую Украиной. Только при этом надо им гарантировать хоть какой то минимум - хотя бы жильё не в бараках или временных лагерях до их полного разрушения. Сегодня вы уже согласны на "добре без НАТО" и "мова та церква - можна обговорити". Правда, тут же очередной бред о "ми теж можемо запитати про наші права". А нельзя было согласиться на всё это ещё 10 лет назад? Может быть, удалось бы обойтись без войны и потери больших территорий. На что вы, возможно, согласитесь ещё через полгода-год? У финнов не было просоветского правительства, но не было и антисоветского. И у них тоже "владу обирали". И у финнов тоже не было тёплых чувств к СССР, тем не менее, хватало ума не голосовать за антисоветчиков. Но кончаются ваши "уступки" тем, что "ресурси вичерпаються в 2026 році та й Трамп вже непогано так руські фаберже затискає". Так к чему вы говорите об "уступках", если вы рассчитываете на это? Т.е. по-прежнему продолжать войну до победы. ... ЛАД, ти оцей зверхній тон залишай - бо з таким тоном ніяких Ви не передбачено  все одно за цим ховається відсутність в тебе пропозицій, лише критикуєш інших. я про перемовини вже скільки кажу? не один раз пропонував умови з нашого боку. хтось так казав, нереальні, але саме схожі умови пропонують зараз й США з Європою - бо якраз вони реальні. про кордони - ваша брехня, я такого не казав. визнаєте? чи знову буде дурника вмикати? про ситуація населення на ТОТ - це трагедія. ми залишаємо людей в нелюдських умовах на роки чи десятиліття. так, треба виїзджати, але тих .хто не виїхав з різних причин - теж розумію. окрім ждунів. цих покарання ще чекає. дітей треба вивозити - перспектив там немає. окрема проблема для татар - в них немає іншої Батьківщини, їм нема куди їхати. приклад про сталіна та гітлера - щось сталін не пропонував такі умови, хоча в 1941 його ситуація була набагато гірша, ніж в Україні зараз, й в цьому ЛАД його бузумовно підтримує - ніяких перемовин... й щось я не зрозумів - чого це права російської мови - це нормально, а права української мови на Раші - це брєд?.. чи ви щиро вважаєте, що розмова має йти лише про російську мову?. чому ми маємо визнавати руську церкву, а вони українську - ні? так, проблема, що за канонами на одній території не може бути двох православних церков. але це церковні канони, не юридичні  на що треба було погодитися 10 років тому? я й зараз вважаю, що кожен громадянин України має знати українську мову. а спілкується він на якій хоче. що не так з цим баченням? а війна, як засіб вирішення мовного питання - це неприкрита агресія. прибалтам теж дозволити руським й далі не вчити мову? 30 років пройшло, ніяк не можуть вивчити - тут вже дійсно підозра на зайву хромосому... а ви ЛАД за весь цей час так й не спромоглися сформулювати свої умови. хтось вам підказав про фінський варіант - вперше це прозвучало в якомусь відео, й тепер ЛАД з цією торбою носиться. сформулювати більш детально - не може. в нас зовсім різні ситуації з фінами. головне, там ніхто не заперечував їх національну ідентичність. та й срср не був такою відверто націоналістичною країною, якою зараз є Раша (цього ЛАД теж просто не хоче визнавати). тому сформулюйте свої умови - а там проговоримо, що прийнятно, а що ні... 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 791 раз.
- Подякували: 1677 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:15
ЛАД написав:... Вот вам опять пример вреда ваших взглядов. Вы выбираете всё то же развитие Украины как сырьевого придатка Запада и тем самым обрекаете на отсталость и бедность. Чисто объективно, несмотря на ваши личные желания добра.
це ваш погляд, й не треба мені брехливо приписувати те, чого я не казав. я на відміну від вас якраз приймаю участь в тому, щоб в нас було саме виробництво  я обираю, що Україна має створювати умови для розвитку, й шукати свої конкурентні переваги, розвивати ефективні виробництва. й не жалкувати, що колись в Україні імперія будувала стратегічні ракети, які стоять на озброєнні лише в кількох розвинених країнах а сировинний придаток - це звичайна агітка руських, ЛАД, й ви її активно використовуєте
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:29
sashaqbl написав: ЛАД написав: sashaqbl написав:............. Проблема в тому, що це було неминуче. Зміна Асада ціною 500 тис. трупів була неминуча. Якби це не почалося у 11 році, почалося б пізніше. Приклад - Іран. Вони живуть х...во. І чим далі, тим гірше. І рано чи пізно почнеться зміна режиму муллів. Теж дорогою ціною. Можливо, якби це сталося у 90-их, то ціна була б меншою...
А если бы не произошло свержение диктатора и тирана Моха́ммеда Реза́ Пехлеви́ в 1979? Цены вообще не было бы.
Не погоджуюсь. Пехлеві звісно був на порядок кращий від теперішньої влади. Але проблема диктатури чи монархії в тому, що вони опираються на особистості а не на інститути. Якщо особистість якісна, то ця диктатура може мати навіть перевагу над демократією. Але як правило диктатура/монархія рано чи пізно приводять до тиранії. І тоді народу доводить платити криваву ціну. Так чи інакше... Тому я прихильник діючих інститутів. У історії з Януковичем - якби працювали інститути, якби йому не вдалося підмяти під себе парламент - то не було б кривавого 14го.
Вы сами признаёте, что "Пехлеві був на порядок кращий від теперішньої влади" и он отнюдь не был "кривавим диктатором". Как раз если бы был, то, может, и удержался бы. Асад тоже не был до начала гражданской войны особенно "кривавим". А діючі інститути тоже опираются на силу. И совсем не гарантия, что за них не придётся "народу платити криваву ціну". Режим аятолл тоже "діючі інститути". Арабская весна происходила в разных странах с разными действующими режимами. И я бы не сказал, что в результате всех этих революций к власти приходили прогрессивные силы. Скорее, наоборот.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5373 раз.
- Подякували: 4873 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 15 лис, 2025 12:31
ЛАД написав: Hotab написав:ЛАД Так шаман же не проти припинення. І я тільки за. Тільки ж «інша сторона» відмовляється припиняти. Скільки воювати? Поки не буде готова до перемовин. Фактически он против. Он не согласен на какие-то политические уступки. В последнее время, вроде, согласился на припинення вогню по ЛБЗ и, похоже, на более-менее длительное сохранение этой линии в будущем. Вроде, соглашается на невступление в НАТО, правда, хочет при этом каких-то гарантий, не очень понятно каких. И говорит о том, что договору с РФ доверять нельзя и война чуть позже продолжится. На таких условиях, во-первых, сильно сомневаюсь, что удастся договориться (разве что уж очень сильно надавит Трамп и ослабится завуалированная поддержка Китая). Во-вторых, соглашусь с ним, на таких условиях мир вряд ли будет сколько-нибудь прочным и длительным. Путин начинал и ведёт войну явно не для захвата Донбасса. ...
вже казав й ще раз повторю - не треба казати за мене, я сам сформулюю свою думку. а ви мені брехливо приписуєте свої думки, а видаєте їх за мої. ви свої думки пишіть. а то за критикою інших губиться, що своїх пропозицій у вас немає, лише критиканство. за перемир'я по поточній лінії ви згодні? так, завжди треба бути готовим, що Раша порушить домовленності. це розвинені країни їх виконують, поки Раша вважає, що вона відмінна від інших. але домовитися так, треба - може потім в Раші й не вистачить сил їх порушити. а якщо Раша їх не приймає - то що робити? які ваші пропозиції? й не переводьте стрілки. але вірогдіність, що Раші змусять - доволі велика. сама по собі Раша нічого майже не може... про політичні поступки. щоб казати, згоден я чи ні - ви їх спочатку сформулюйте. я ніде не писав, що проти БУДЬ-ЯКИХ поступок - це ваше чергове перекручення. тому чекаю на ваше бачення, що ж треба робити. 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1