Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1589715898158991590015901 ... 16553>
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 15:55

ЛАД написав:...
Нескольких скандалов и штрафов хватило, чтобы хозяева от греха подальше начали требовать говорить только по-украински, а продавцы начали эти требования выполнять.
Да и закон, то таке... Есть закон, а есть реальная жизнь. Чем судиться по каждому чиху проще перестраховаться. Как известно: "Лучше перебздеть, чем недобздеть".

добре, о наших проблемах. вимога не розмовляти лише українською - це брехня. вимога розмовляти української, коли покупець звернувся українською. й отут продавчиня, в якої може немає й середньої освіти, починає бикувати - "а я гаварю только по-руські" - лише в таких випадках скандал - коли людина відмовляється розмовляти українською, хоча зобов'язана за законом, ще зазвичай й у хамській формі... оце всі проблеми з мовою в Україні.
Shaman

Подякував: 810 раз.
Подякували: 1713 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 15:56

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:з тим немає, є з іншим... чи ви теж в таборі тих, хто вважає, що українці можуть лише в кедах по обмінках гарсати?

Та он чимало розумних людей "загорілось ентузіазмом" робити дрони в Україні. Але реальнісь показує, що значно краще їх робити, скажімо, в Чехії

згоден, бо не обстрілюють...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 16:02

ЛАД написав:
  Shaman написав:.........
спробуйте розмовляти українською на Раші? відразу виникнуть питання... а у нас півкраїни розмовляє, й ше хтось скаржиться на утиски... маячня...
..............
але головне - треба розжовувати - що я мав на увазі. освіта в Німеччині обов'язкова для всіх. ті, хто не знає німецької - їх в інтеграційні класи для опанування мови - німецької - для всіх. а що в Раші - не знаєш мови, не приймуть в школу... відчуваєте різницю - а де ж дитина буде вчити мову тоді? але руські такі руські. й не чув на Раші програм про збереження хоч якоїсь мови - а їх там скільки - під 200? чи щось плутаю? навпаки, все спрямовано на те, щоб інші мови витіснити. но то таке, це їх проблеми.
..........

М-да... Вы неисправимы.
"українською на Раші" говорить просто нет смысла - никто не поймёт. Поэтому и не говорят. А в таких условиях, если заговорите, то возникнут вопросы.
Вы не видите разницу между беженцами и жителями страны? Беженцы, естественно, не знают языка принимающей страны, а Германия приняла много - и наших, и до этого сирийцев, афганцев. О приёме беженцев в РФ я как-то не слышал, а какой житель РФ не знает при поступлении в школу русского языка? Так для кого там создавать интеграционные классы?

ви такий розумний, коли розмовляємо про Захід. а про Рашу так мало знаєте - навіть дивно :lol: ви знаєте, скільки жителів Центральної Азії на Раші? рахунок йде на мільйони. й так ЛАД, погано вони володіють московською мовою - що батьки, що діти... тому оцей закон саме проти них... але Німеччина намагається всіх навчити, а Раша...

а хто з українців не знає української мови при вступі до школи? ;) тому які питання?

Програмами збереження мов в РФ никогда не интересовался, ничего не знаю и сказать не могу. Думаю, и вы тоже. Но. хотя "це їх проблеми", вы их почему-то поднимаете. :)
Давайте всё же думать о наших проблемах и действиях, а с их проблемами пусть разбираются сами.

я наводжу це як приклад, що не треба Раші розповідати про права меншин - нехай в себе розберуться. не можуть/не хочуть в себе - нехай не лізуть до інших - оце головне 8)
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 16:05

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Shaman написав:годен, бо не обстрілюють...

Це далеко не основна причина. Україна досі не може або викупити всі партії дронів, або дозволити продавати надлишок за кордон.
Досі не може дати бронювання.
Досі не може просто оплатити повністю свої виконані замовлення (хоча тут, скоріш за все, під новий рік буде платіж)...
Чесно кажучи через волонтерів і прямі контракти із військовими в обхід держави значно краще бізнес ведеться, без нього вже б 90+% виробників емігрувало.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 22 лис, 2025 16:08, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 928 раз.
Подякували: 647 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 16:08

Shaman написав:
  Сибарит написав:
  pesikot написав:А чому ? Тому що, тут були мізки, щоб Мрію зробити
І ці мізки нікуди не ділись

Увы. Первый полет был 37 лет тому назад. Разработка велась ещё раньше. Те мозги, как минимум, очень сильно постарели.
Не уверен, что сегодня у нас есть специалисты с таким опытом.

з тим немає, є з іншим... чи ви теж в таборі тих, хто вважає, що українці можуть лише в кедах по обмінках гарсати? :lol:

українці можуть не лише в кедах по обмінках гарсати.
Но для этого нужны условия.
Как минимум наличие предприятий и/или НИИ, где нужны мозги. За их неимением эти мозги уезжают за границу.
А вы и ещё некоторые доказываете, что мы не империя и нам промышленность не нужна.

P.s. Вы заинтересовались населением Германии. Посмотрите здесь - https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Germany. Довольно подробно и много данных. Исходя из этого, не думаю, что они будут сильно настаивать на выезде наших беженцев, особенно детей.
ЛАД
2

Подякував: 5384 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 16:08

Banderlog написав:
  katso написав:
  Banderlog написав: на майдані не говорили, що через гідність і європейський вибір будуть економічні втрати.

Разница только в том что вкладывая в экономику Украины они растят себе конкурента, а вкладывая в войну они наоборот конкурента Россию ослабляют

Та мені воно з самого початку ясно , що літак мрія ми в єс виробляти не будем. Технологічна Україна була потрібна лиш в совку. В єс нам навіть місце в харчовій промисловості віддають неохоче. Не кажучи про виноробство)

хто про що а голий про баню. :lol:

от всі європейські країни отримали плюс від вступу до ЄС, й всіх прийняли - а Україну - ну точно не приймуть. що ще віряне РПЦ можуть розповідати - правильна церква лише у Москві? третій Рим? а Європа не живе в 19 сторіччі...

це в совку рівень України був найвищий. рівень глубиної Раші ми бачимо зараз по її воякам - ти гадаєш вони б змогли побудувати мрію?

в Європі ми будемо робити те, що зможемо - а там подивимось, в кого краще вийде. всяких угорців гадаємо зможемо випередити, якщо вони свого орбана не приберуть...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 16:17

ЛАД написав:
  Shaman написав:
  Сибарит написав:Увы. Первый полет был 37 лет тому назад. Разработка велась ещё раньше. Те мозги, как минимум, очень сильно постарели.

з тим немає, є з іншим... чи ви теж в таборі тих, хто вважає, що українці можуть лише в кедах по обмінках гарсати? :lol:

Как минимум наличие предприятий и/или НИИ, где нужны мозги. За их неимением эти мозги уезжают за границу.
А вы и ещё некоторые доказываете, что мы не империя и нам промышленность не нужна.

P.s. Вы заинтересовались населением Германии. Посмотрите здесь - https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Germany. Довольно подробно и много данных. Исходя из этого, не думаю, что они будут сильно настаивать на выезде наших беженцев, особенно детей.

а оце ваша найбільша нахабна брехня. бо нам не потрібна важка промисловість, яка виробляє найбільші ракети в світі. а промисловість нам потрібна, й вона, й вона розвивається. бо я на відміну від вас саме в цій галузі й працюю - а ви чомусь з промисловістю розпрощалися ще в 90х роках...

так немає деяких секторів складної промисловості, в першу чергу електронної - але її просрало ще срср. а ми коли вона розвивалася, були в певній дупі, нам треба було побудувати базові речі, яких не було останні 70 років. ба більше, її немає й в половині європейських країн.

можна скиглити, як воно було гарно в 70х роках, яка зелена трава, та й взагалі як все стояло :lol: а можна будувати тут й зараз, а не розповідати, що це не можливо. "хто хоче, шукає можливості, хто не хоче шукає причини" - оце лозунг треба частіше нагадувати тутешнім зрадофілам 8)

ps й я так бачу з вашого допису, ви зрозуміли ЛАД, що в Німеччині далеко не монолітна нація.
Востаннє редагувалось Shaman в Суб 22 лис, 2025 16:29, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 16:28

Shaman написав:
  ЛАД написав:.........
М-да... Вы неисправимы.
"українською на Раші" говорить просто нет смысла - никто не поймёт. Поэтому и не говорят. А в таких условиях, если заговорите, то возникнут вопросы.
Вы не видите разницу между беженцами и жителями страны? Беженцы, естественно, не знают языка принимающей страны, а Германия приняла много - и наших, и до этого сирийцев, афганцев. О приёме беженцев в РФ я как-то не слышал, а какой житель РФ не знает при поступлении в школу русского языка? Так для кого там создавать интеграционные классы?

ви такий розумний, коли розмовляємо про Захід. а про Рашу так мало знаєте - навіть дивно :lol: ви знаєте, скільки жителів Центральної Азії на Раші? рахунок йде на мільйони. й так ЛАД, погано вони володіють московською мовою - що батьки, що діти... тому оцей закон саме проти них... але Німеччина намагається всіх навчити, а Раша...
Может, именно потому, что меня мало волнуют их проблемы, которые я решать не собираюсь?
Вот только вы вряд ли знаете больше, зато пишете много.
"Скільки жителів Центральної Азії на Раші? рахунок йде на мільйони" - вполне допускаю. Но вопрос к вам - они приехали в РФ с семьями? Или как наши заробитчане ездили на Запад, в одиночку, а семья дома? Если кто приезжал с семьями, то сколько таких? Сколько детей, которым нужны интеграционные классы?
А если говорить о взрослых, то миграция из Центральної Азії нужна РФ именно для того, чтобы заполнить, грубо говоря, вакансии дворников, а не квалифицированных работников. Поэтому и учить их языку не обязательно.

а хто з українців не знає української мови при вступі до школи? ;) тому які питання?
Возможно, вы удивитесь, но это совсем не редкость. Во всяком случае, в Харькове. В школе довольно быстро выучивают.

Програмами збереження мов в РФ никогда не интересовался, ничего не знаю и сказать не могу. Думаю, и вы тоже. Но. хотя "це їх проблеми", вы их почему-то поднимаете. :)
Давайте всё же думать о наших проблемах и действиях, а с их проблемами пусть разбираются сами.

я наводжу це як приклад, що не треба Раші розповідати про права меншин - нехай в себе розберуться. не можуть/не хочуть в себе - нехай не лізуть до інших - оце головне 8)
Пример не очень удачный.
Вы ничего об этом не знаете. Как и я.
А вдруг окажется, что програми збереження мов у них существуют и достаточно успешно?
нехай не лізуть до інших - тут согласен.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 16:51

Shaman написав:
  ЛАД написав:
  Shaman написав:----------------------------
Сибарит
Увы. Первый полет был 37 лет тому назад. Разработка велась ещё раньше. Те мозги, как минимум, очень сильно постарели.
----------------------------

а оце ваша найбільша нахабна брехня. бо нам не потрібна важка промисловість, яка виробляє найбільші ракети в світі. а промисловість нам потрібна, й вона, й вона розвивається. бо я на відміну від вас саме в цій галузі й працюю - а ви чомусь з промисловістю розпрощалися ще в 90х роках...

так немає деяких секторів складної промисловості, в першу чергу електронної - але її просрало ще срср. а ми коли вона розвивалася, були в певній дупі, нам треба було побудувати базові речі, яких не було останні 70 років. ба більше, її немає й в половині європейських країн.

можна скиглити, як воно було гарно в 70х роках, яка зелена трава, та й взагалі як все стояло :lol: а можна будувати тут й зараз, а не розповідати, що це не можливо. "хто хоче, шукає можливості, хто не хоче шукає причини" - оце лозунг треба частіше нагадувати тутешнім зрадофілам 8)

ps й я так бачу з вашого допису, ви зрозуміли ЛАД, що в Німеччині далеко не монолітна нація.
Вьюнош, вы опять "не переходите на личности?
И занимаетесь "нахабною брехнею".
Вы регулярно во всех спорах доказывали, что нам промышленность не нужна, разве что пищевая и лёгкая. И никогда раньше этого не отрицали. Теперь оказывается, что вы всегда были за развитие промышленности? Так о чём вы со мной всё время спорили? А как пример развития промышленности приводили скрутку проводов. :)
В какой именно "цій галузі" вы працюєте?

Что вы там бачите, я не знаю, но о "монолитной нации" в Германии я ни слова не писал. Другой вопрос, что они стараются натурализовать иммигрантов. И наши беженцы лет через 10-20 будут считаться (и практически быть) немцами.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 22 лис, 2025 17:04

ЛАД написав:
  Shaman написав:а оце ваша найбільша нахабна брехня. бо нам не потрібна важка промисловість, яка виробляє найбільші ракети в світі. а промисловість нам потрібна, й вона, й вона розвивається. бо я на відміну від вас саме в цій галузі й працюю - а ви чомусь з промисловістю розпрощалися ще в 90х роках...

Вьюнош, вы опять "не переходите на личности?
И занимаетесь "нахабною брехнею".
Вы регулярно во всех спорах доказывали, что нам промышленность не нужна, разве что пищевая и лёгкая. И никогда раньше этого не отрицали. Теперь оказывается, что вы всегда были за развитие промышленности? Так о чём вы со мной всё время спорили? А как пример развития промышленности приводили скрутку проводов. :)
В какой именно "цій галузі" вы працюєте?

Что вы там бачите, я не знаю, но о "монолитной нации" в Германии я ни слова не писал. Другой вопрос, что они стараются натурализовать иммигрантов. И наши беженцы лет через 10-20 будут считаться (и практически быть) немцами.

Цитати будуть? бо коли ви брешете, казати про це - це не перехід на особистості, це констатація факту.

я НІКОЛИ не казав, що промисловість не потрібна. якщо у вас чомусь склалася така думка - це ваша помилка, я тут ні до чого. так, я неодноразово казав, що важка промиловість померла через неефективність/непотрібність, свідомо її ніхто не знищував. не займалися - так. а харчову промисловість я наводив як приклад, що в нас розвинулося - бо срср не міг чомусь її побудувати. ракети міг, а нормальну їжу - ні. а ви перекручуєте, що я кажу, що нам потрібна лише харчова.

тому зараз ви зрозуміли мою позицію, чи треба ще раз пояснити? чи будете й далі перекручувати? гадаю друге - але ще раз, тоді брехун - це просто констатація факту.

в різних працював - більше металургія та машинобудування (й тут в нас дупа згоден, але спробували б це міняти - вам би радянські кадри розповіли, що ви нічого не розумієте :lol: )

наші вже через 5 років стануть німцями на відміну від турок, які й в другому поколінні не завжди... тому так, стратегічно в них найдалекоглядніше бачення - але місцеві популісти й це ставлять під сумнів. як й у Польщі...
Shaman

Профіль

2
4
5
  #<1 ... 1589715898158991590015901 ... 16553>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти