Я відверто радію, що ви звернули увагу в моєму дописі саме на цю фразу.
Я її не даремно прикріпив.
Дякую.
|
|
кукен-квакен
це якийсь повний кукен-квакен
Еміграція, заробітчанство
News from UK Вчора моє просте інформаційне повідомлення про те, як живе один з українських емігрантів в Польщі, а живе з проблемою - немає де жити, бо мешкає в оренді в квартирі ринковою ціною в 300 000€, викликало неабиякий інтерес та ажіотажне обговорення, наче це я призначив ціну. Я всього-навсього описав цікавий - можливо і не типовий, але реальний варіант. А ціну призначив ринок - так і сказав мій співрозмовник, що «українці суттєво підняли ціни»… Я ту саму інформацію обговорив з приятелем, який мешкає в еміграції у Великій Британії. Йому краківська ціна теж не сподобалася: дорого. Ну я намагався пояснити, що це @гарна локація@, нове та комплекс преміум-класу, а він сказав: у Великій Британії можна купити краще та дешевше. І дав таке посилання: Гадаю, варто подивитися - там є багато фото. 300 000 британських фунтів це майже 350 000€. Ну, правда, не Краків: це досить далеко від Лондона, можна сказати село на краю міста з назвою Peterborough. Коротка відстань від Північного моря нехай не надихає на плавання в морі: не будете там плавати. Холодне море. Північне. Боюсь і написати це слово. Воно реально страшне. Ну через силу напишу: «іпотека»…. На 25 років… Рекомендую подивитися фото: досить цікаво, як жили англійці, а тепер - українці. Обидва українців працюють. Перший внесок в 20% надали батьки. Востаннє редагувалось akurt в Чет 15 січ, 2026 14:21, всього редагувалось 4 разів.
Не зрозуміло: що саме в Англії кращє та дешевше? Кавалірки в ЖК преміум-класу в Лондоні? Будинки в селах? Не впевнений, що у тому англійському містечку доходи людей вище, ніж в Кракові. А якщо дивитися на польські містечка та села, то такий будинок можна тисяч за 120 євро знайти. Десь у іпєнях.
Суперовий ваш допис та питання.
Питання підтримую. Але ви ж знаєте, що сотні тисяч а то в мільйонів українців опинилися в різних країнах, інколи екзотичних. Наприклад, мене дивують наша в Єгипті або на Канарсьеих островах, де виявилося що можна досить дешево жити. Ну, шукають люди… у випадку про UK - наскільки мені відомо - спрацювало таке: - шлях проклали родичі моїх приятелів: в них дочка із чоловіком мешкають там на півночі UK вже більше 10 років; - діти тих людей знайшли роботу; - вибір місця обумовлений ціною - як я розумію, для UK ціна за будинок в 350 000€ такий собі «стандарт». - батьки переїхали до дітей та забезпечили перший внесок за рахунок проданого в Україні майна. - банк погодився як українцям надати кредит на житло; - чоловік подружжя три рази на тиждень їздить на роботу в офіс в Лондон - електричка в дорозі 1 годину. Тобто доволі все логічно. З вашими питаннями погоджуюсь: вони теж логічні.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|