Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Hotab написав:Лог з інвертора (скільки за місяць використаної мережі, скільки згенерованого від сонця) все б прояснив. Бо тут «аккуми заряджаю від мережі» , і «на все вистачає». Ясно що брати з аккумів, які беруть з мережі, то буде «на все вистачає». Приправивши це все з важливим виглядом «еслі включять мозг».
Vadim_ Тобі адрес володарів станцій треба? Вони не бухають як ти. Скрін надано не для того, вадік. Не треба їхати в Гнідин. А якщо ти шукаєш мене, так я ж від тебе ніколи не ховався. Навпаки.
Щоб що? Я не виробляю е/е з сонця. Це роблять станції. І їх генерація ніяк не залежить від того, я нею володію, чи алковадік. Єдина різниця, алковадік варнякає і не здатний сформулювати внятно свої думки , щоб прояснити яка у нього взимку генерація. Тому його думки тут зайві, потрібні обʼєктивні дані з інвертора. Приклад як саме це зробить- я навів.
Damien написав:А ты точно понимаешь как оно работает?)) Безаккумуляторные системы используются для выработки э/э на продажу по зеленому тарифу. Инверторные системы для обеспечения автономности объекта - они уже и так с АКБ, а солнечные панели - это всего лишь один из способов способов их зарядки. Наряду с самым простым способом - зарядка от сети 220В (когда эта сеть доступна) и зарядка от генератора.
є якісь аргументовані заперечення по суті? є досвід? ну то кажи, бо в мене є і я цю загадку вирішив багато років назад
[/quote]
Ты писал, что "надо вкладываться не в солнечные панели, а в аккумуляторы", что говорит о том, что ты бесконечно далек от понимания как оно работает(явно предполагая что должны быть ЛИБО солн.панели, ЛИБО аккумуляторы), но в то же время имеешь свое единственно правильное мнение(ну как всегда у тебя, в общем). Т.к. солнечные панели - это всего лишь один из способов зарядить аккумуляторы, то, естественно, их надо ставить(если есть куда, не на фасад балконов конечно, нужна крыша) ибо это даст больше автономности и сэкономит деньги. Зимой меньше, летом больше. Но все же лучше, чем ничего(когда их нет вообще). 6 квт инвертор способен максимально принимать от панелей на АКБ до 6,5квт входящей мощности. Это 10 панелей, занимают у моего друга 2 ската крыши на небольшом частном доме. Летом(плюс май и сентябрь) хватает практически полностью на обеспечение потребностей дома, еще 7 месяцев нужно частично подзаряжать от сети 220В или генератора.
Damien написав:А ты точно понимаешь как оно работает?)) Безаккумуляторные системы используются для выработки э/э на продажу по зеленому тарифу. Инверторные системы для обеспечения автономности объекта - они уже и так с АКБ, а солнечные панели - это всего лишь один из способов способов их зарядки. Наряду с самым простым способом - зарядка от сети 220В (когда эта сеть доступна) и зарядка от генератора.
є якісь аргументовані заперечення по суті? є досвід? ну то кажи, бо в мене є і я цю загадку вирішив багато років назад
Ты писал, что "надо вкладываться не в солнечные панели, а в аккумуляторы", что говорит о том, что ты бесконечно далек от понимания как оно работает(явно предполагая что должны быть ЛИБО солн.панели, ЛИБО аккумуляторы), но в то же время имеешь свое единственно правильное мнение(ну как всегда у тебя, в общем). Т.к. солнечные панели - это всего лишь один из способов зарядить аккумуляторы, то, естественно, их надо ставить(если есть куда, не на фасад балконов конечно, нужна крыша) ибо это даст больше автономности и сэкономит деньги. Зимой меньше, летом больше. Но все же лучше, чем ничего(когда их нет вообще). 6 квт инвертор способен максимально принимать от панелей на АКБ до 6,5квт входящей мощности. Это 10 панелей, занимают у моего друга 2 ската крыши на небольшом частном доме. Летом(плюс май и сентябрь) хватает практически полностью на обеспечение потребностей дома, еще 7 месяцев нужно частично подзаряжать от сети 220В или генератора.[/quote]
Это в теории, так как скаты в разные стороны света и одновременно не могут полноценно освещаться и генерировать столько
Это в теории, так как скаты в разные стороны света и одновременно не могут полноценно освещаться и генерировать столько
А на практиці Deye sun-6 в залежності від ревізії всмоктує в себе до 9 кВт. А вішають на неї 2*8 панелей Лонгі 600-к. А там де нема зим і морозів , то і 9…10*2 лонгі 600-к. Табличку множення вивчив в школі і ще памʼятаєш? Яка номінальна потужність такого поля? А для чого аж до 12 кВт? Так от якраз щоб отакі скатні дахи в різні сторони горизонту не були проблемою, бо панелей все одно надлишок. І одні будуть працювати зі світанком, а інші підтримають ввечері на sunset
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 22 лют, 2026 00:44, всього редагувалось 1 раз.
Damien написав: Ты писал, что "надо вкладываться не в солнечные панели, а в аккумуляторы", что говорит о том, что ты бесконечно далек от понимания как оно работает(явно предполагая что должны быть ЛИБО солн.панели, ЛИБО аккумуляторы), но в то же время имеешь свое единственно правильное мнение(ну как всегда у тебя, в общем). Т.к. солнечные панели - это всего лишь один из способов зарядить аккумуляторы, то, естественно, их надо ставить(если есть куда, не на фасад балконов конечно, нужна крыша) ибо это даст больше автономности и сэкономит деньги. Зимой меньше, летом больше. Но все же лучше, чем ничего(когда их нет вообще). 6 квт инвертор способен максимально принимать от панелей на АКБ до 6,5квт входящей мощности. Это 10 панелей, занимают у моего друга 2 ската крыши на небольшом частном доме. Летом(плюс май и сентябрь) хватает практически полностью на обеспечение потребностей дома, еще 7 месяцев нужно частично подзаряжать от сети 220В или генератора.
Vadim_ Ти сьогодні тверезий, вадік? Ну так от, від того що у тебе пару місяців є станція на 7 квт, ти не став володарем якихось ексклюзивних знань і не зʼявилось у тебе право на пріоритетну експертну думку. Тим більше що жодних обʼєктних цифр ти не здатний надати . Лише невнятне бормотання «мені на все вистачає»
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 22 лют, 2026 08:01, всього редагувалось 1 раз.