А тим часом в Німеччині 41 тис дітей не перевели до другого класу початкової школи у зв"язку з повною відсутністю знання німецької мови. З частковою перевели😏
Мультікульті-воно таке. 😺
|
|
Бо перші роки у емігранта графік наступний: робота - кауфланд - сон - робота. Хоча 2-й та 3-й пункт не є обов'язковими
Я б не сказав що для інтровертів) Це може колись так було у "доскрамні" часи. А зараз хіба у деяких, хто на удальонці працює і то від Тімса не сховатися. А так уже є проекти, де більше зустрічей і різних обговорень, чим того коду. Та й по самому коду є безліч зустрічей від тренінгів до стандартів корпорації (Бест практіс). Скажу чесно, інтроверти в айті заробляють набагато менше екстравертів (принаймні там де я працював) і вони часто залишаються на одній і тій же посаді й зарплаті довгі роки Пс. А по інших пунктах багато в чому згоден Re: Еміграція, заробітчанство
До плюсів можна ще додати: 5. Легка релокація будь-куди. Цей плюс на мою думку один з найважливіших.
Загрозу від ШІ мають більшість професій. Он недавно скинув chatGPT pdf з вимірами inBody - за 10 секунд він це все зчитав і приготував дієту - дієтологи тепер потрібні? Так само лікарі - той самий chatGPT вже може краще консультувати на рівні phd місцевого лікаря (платного). Я перевіряв на польській платній медицині. А якщо автомеханіки кажуть що вони не під загрозою - то наприклад куди підуть мільони класних ІТ інженерів (з класною освітою) після звільнень? Підуть в автомеханіки, і тут ПТУ-шним автомеханікам треба буде постаратись бути конкурентними. За катання в маслі з прислугою в Україні ІТ-шниками - я такого не чув, так рівень життя трохи вищий ніж у пересічного, але я не бачу значного просідання мого рівня в Польщі ніж в Україні. Навіть в кращу сторону є: майбутня хороша пенсія, інфрастуктура, громадський транспорт, безпека (набагато менше криміналу, крадіжок, побиття ітд). Хочу признатись що я не бачив в Польщі наркоманів, (алкоголіків бачив пару раз в рік). В Україні в моєму районі жило купа наркоманів і алкоголіків. Тому тема - "катання в маслі ІТ-шників в Україні" - дуже дискусійна. Re: Еміграція, заробітчанствоТак для этого и есть удаленка ) сидишь дома, поработал до обеда, потом занимаешься своими делами и в дежурном режиме посматриваешь в слак или какой там рабочий месенжер в компании. Или мне больше нравится поработать полноценно до обеда четверга (3.5 дня вполне достаточно чтобы закрыть всю работу за неделю), и потом у тебя 3.5 дня выходных. Этого уже достаточно даже чтобы смотаться куда-то, типа в Валенсию на 3 дня, или Мадрид. Или просто в ближайший алл инклузив отель если лень куда-то далеко ехать. Підтримую думку пана BIGor.
Також дуже вірно пише пан slonomag. Щось ті, хто не є ІТ-ником, топче ногами тих ІТ-ників. І дійсно немає ніякої прислуги. Я таких випадків не знаю. З тих ІТ-ників, яких я знаю в Україні, отримували зарплатню в основному 4 000…5 000$ в місяць. І жили вони звичайним життям, не жирно, просто більш-менш достойно. Максимум, що реально отримували це 8 000$ на місяць. На цю тему - про ліквідацію ІТ-ників як клас, цікава інформація. У Франції в 2025 році прийнято Декрет про легалізацію людей, які мають «дефіцітну» професію/спеціальність. Там список величезний. Ось наприклад скопіював для Паризького регіону: M2Z91 Ingénieurs et cadres d'administration, maintenance en informatique Инженеры и руководители по администрированию и сопровождению ИТ N0Z90 Ingénieurs et cadres d'étude, recherche et développement (industrie) Инженеры и руководители по исследованиям и разработкам (промышленность) M2Z90 Ingénieurs et cadres d'étude, recherche et développement en informatique, chefs de projets informatiques Инженеры и руководители по исследованиям и разработкам в ИТ, руководители ИТ-проектов. Прийом заявок на легалізацію зараз триває, фініш: 31.12.2026. Префектури приймають документи, перелік невеликий: - 3 роки перебування у Франції; - звіт про зарплатню за гостродефіцитною спеціальністю за 1 рік. Префектура повинна дати відповідь/Рішення не пізніше 90 днів. Список таких спеціальностей різний для різних регіонів, я спеціально взяв столичний регіон. Там в списку є купа медичних професій від «сиделки» та санітарів до лікарів. З лікарями у Франції взагалі повна «труба»: їх просто немає. Мені 7 січня прийшов лист з пропозицією взяти рандеву на щорічний профілактичний огляд (це безкоштовно, із здачею аналізу крові, кардіограмою, огляд стоматологом) - я намагався взяти рандеву в он-лайн режимі тиждень тому: немає вільних слотів. Поїхав особисто: відкритий медичний центр, але рандеву взяти неможливо: немає в медичному центрі жодного (!) лікаря. Ті, що були, пішли на пенсію (!). Всі як один… Взяв рандеву до сімейного лікаря аж на 10 березня, і то до нього їхати аж 45 хвилин… Так, пане Water, я спитав.
Жінка та дочка, згадані вами, мешкає у великому приватному будинку своїх родичів. Бачте, бувають випадки, коли родичів варто цілувати, брати в обійми та любити… Особливо в «Прощену неділю»… Немає причин їм чимось бути незадоволеними. Взяти навіть одне, згадане мною вище: дочка вчиться а школі - безкоштовно - вже вільно говорить французькою та німецькою мовами, перша учениця класу з математики. Одне це вже вартує багато. Он наші учасники форуму платять по 5000€+ на рік і більше за вивчення в ліцеях Теореми Піфагора та правила написання «не» з дієсловами. Востаннє редагувалось akurt в Нед 22 лют, 2026 14:44, всього редагувалось 1 раз.
Зараз переглядають цей форум: Кочевник і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|