Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3184318531863187>
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2026 23:38

А тим часом в Німеччині 41 тис дітей не перевели до другого класу початкової школи у зв"язку з повною відсутністю знання німецької мови. З частковою перевели😏
https://youtu.be/W-cxAofCY0U?si=B-veZK1zHjYDudAi
Мультікульті-воно таке. 😺
Bolt

Подякував: 24 раз.
Подякували: 296 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 02:01

Дюрі-бачі написав:А в мене якось дедалі менше контактів із знайомими, які емігрували. За рік-другий вони знаходять нових співрозмовників вже на місці. Навіть кум рідко щось може розповісти.
А ще для мене дуже дивно, що жінки перестають постити в соцмережі. В Україні і перші місяці еміграції в них майже щодня було "спортзал/ресторан/дитина виступала на сцені/поїхали на море", а за кордоном пости раз в кілька місяців і нема фоток дітей/колег/...

Бо перші роки у емігранта графік наступний: робота - кауфланд - сон - робота. Хоча 2-й та 3-й пункт не є обов'язковими

The_Rebel

Подякував: 134 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 02:18

rjkz написав:
  BeneFuckTor написав:навіть медсестра в лікарні заробляє від 8к, про що там далі балакать.

Ото вам і ойті, ото вам і думайте як правильно обрати професію. Але таку професію не кожні батьки можуть потянуть, далеко не кожні. Доречі слово 'обирати' якось не притаманне даному випадку, може - до чого душа лежить.

Вісті з турції, що це там за холодрига, люди в куртках ходять, я щось по дописах тутешніх думав там завжди можна купатись))

У айти есть свои плюсы.
1. Это отличная работа для интровертов.
2. НЕ требует совсем уж свободного лангуаге, хотя и подразумевает довольно высокий уровень.
3. Не требует высоких коммуникативных способностей на межличностном уровне, например, таких как нужны в продажах/заключении сделок.
4. Отличная работа для работы на высокооплачиваемых рынках труда при проживании в странах/локациях с невысокой стоимостью жизни.

Минусы:
1. Огромная угроза для профессии со стороны AI и AGI. Собственно, это уже не угроза, а вполне себе факт.
2. При проживании в стране с высокой стоимостью жизни, "Ылитная" профессия становится просто профессией с средним уровнем оплаты как для такого рынка.
Судя по блогам украинских айтишников, привыкших жить в Украине на американску зп с штатом прислуги и прочими финансовыми привычками, после релокации в Штаты, больно ударяются об то, что за ту-же самую зп становятся "простыми смертными" и сами вынуждены собирать носки в пыли под кроватью и сами-же убирать эту пыль.
А порой и фигачить в офисе все 8 часов, а не попивать кофей на диване.
Ну не любят в Штатах когда чел все сделал и задрал ноги на стол.
Если можешь сделать работу за час, то надо придумать чем заниматься остальные 7 часов, так чтобы никому не пришло в голову, что тебя можно "оптимизировать".

Я б не сказав що для інтровертів) Це може колись так було у "доскрамні" часи. А зараз хіба у деяких, хто на удальонці працює і то від Тімса не сховатися. А так уже є проекти, де більше зустрічей і різних обговорень, чим того коду. Та й по самому коду є безліч зустрічей від тренінгів до стандартів корпорації (Бест практіс). Скажу чесно, інтроверти в айті заробляють набагато менше екстравертів (принаймні там де я працював) і вони часто залишаються на одній і тій же посаді й зарплаті довгі роки
Пс. А по інших пунктах багато в чому згоден
The_Rebel

Подякував: 134 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 08:17

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:У айти есть свои плюсы.
1. Это отличная работа для интровертов.
2. НЕ требует совсем уж свободного лангуаге, хотя и подразумевает довольно высокий уровень.
3. Не требует высоких коммуникативных способностей на межличностном уровне, например, таких как нужны в продажах/заключении сделок.
4. Отличная работа для работы на высокооплачиваемых рынках труда при проживании в странах/локациях с невысокой стоимостью жизни.

До плюсів можна ще додати:
5. Легка релокація будь-куди. Цей плюс на мою думку один з найважливіших.

rjkz написав:Минусы:
1. Огромная угроза для профессии со стороны AI и AGI. Собственно, это уже не угроза, а вполне себе факт.
2. При проживании в стране с высокой стоимостью жизни, "Ылитная" профессия становится просто профессией с средним уровнем оплаты как для такого рынка.
Судя по блогам украинских айтишников, привыкших жить в Украине на американску зп с штатом прислуги и прочими финансовыми привычками, после релокации в Штаты, больно ударяются об то, что за ту-же самую зп становятся "простыми смертными" и сами вынуждены собирать носки в пыли под кроватью и сами-же убирать эту пыль.

Загрозу від ШІ мають більшість професій. Он недавно скинув chatGPT pdf з вимірами inBody - за 10 секунд він це все зчитав і приготував дієту - дієтологи тепер потрібні?
Так само лікарі - той самий chatGPT вже може краще консультувати на рівні phd місцевого лікаря (платного). Я перевіряв на польській платній медицині. А якщо автомеханіки кажуть що вони не під загрозою - то наприклад куди підуть мільони класних ІТ інженерів (з класною освітою) після звільнень? Підуть в автомеханіки, і тут ПТУ-шним автомеханікам треба буде постаратись бути конкурентними.

За катання в маслі з прислугою в Україні ІТ-шниками - я такого не чув, так рівень життя трохи вищий ніж у пересічного, але я не бачу значного просідання мого рівня в Польщі ніж в Україні. Навіть в кращу сторону є: майбутня хороша пенсія, інфрастуктура, громадський транспорт, безпека (набагато менше криміналу, крадіжок, побиття ітд). Хочу признатись що я не бачив в Польщі наркоманів, (алкоголіків бачив пару раз в рік). В Україні в моєму районі жило купа наркоманів і алкоголіків. Тому тема - "катання в маслі ІТ-шників в Україні" - дуже дискусійна.
BIGor

Подякував: 1496 раз.
Подякували: 1907 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 09:31

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Если можешь сделать работу за час, то надо придумать чем заниматься остальные 7 часов, так чтобы никому не пришло в голову, что тебя можно "оптимизировать".

Так для этого и есть удаленка ) сидишь дома, поработал до обеда, потом занимаешься своими делами и в дежурном режиме посматриваешь в слак или какой там рабочий месенжер в компании. Или мне больше нравится поработать полноценно до обеда четверга (3.5 дня вполне достаточно чтобы закрыть всю работу за неделю), и потом у тебя 3.5 дня выходных. Этого уже достаточно даже чтобы смотаться куда-то, типа в Валенсию на 3 дня, или Мадрид. Или просто в ближайший алл инклузив отель если лень куда-то далеко ехать.
slonomag

Подякував: 16 раз.
Подякували: 208 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 09:48

Підтримую думку пана BIGor.
Також дуже вірно пише пан slonomag.
Щось ті, хто не є ІТ-ником, топче ногами тих ІТ-ників.
І дійсно немає ніякої прислуги. Я таких випадків не знаю.
З тих ІТ-ників, яких я знаю в Україні, отримували зарплатню в основному 4 000…5 000$ в місяць.
І жили вони звичайним життям, не жирно, просто більш-менш достойно.
Максимум, що реально отримували це 8 000$ на місяць.

На цю тему - про ліквідацію ІТ-ників як клас, цікава інформація.
У Франції в 2025 році прийнято Декрет про легалізацію людей, які мають «дефіцітну» професію/спеціальність. Там список величезний.
Ось наприклад скопіював для Паризького регіону:

M2Z91 Ingénieurs et cadres d'administration, maintenance en informatique Инженеры и руководители по администрированию и сопровождению ИТ
N0Z90 Ingénieurs et cadres d'étude, recherche et développement (industrie) Инженеры и руководители по исследованиям и разработкам (промышленность)
M2Z90 Ingénieurs et cadres d'étude, recherche et développement en informatique, chefs de projets informatiques Инженеры и руководители по исследованиям и разработкам в ИТ, руководители ИТ-проектов.

Прийом заявок на легалізацію зараз триває, фініш: 31.12.2026.
Префектури приймають документи, перелік невеликий:
- 3 роки перебування у Франції;
- звіт про зарплатню за гостродефіцитною спеціальністю за 1 рік.
Префектура повинна дати відповідь/Рішення не пізніше 90 днів.

Список таких спеціальностей різний для різних регіонів, я спеціально взяв столичний регіон.
Там в списку є купа медичних професій від «сиделки» та санітарів до лікарів.
З лікарями у Франції взагалі повна «труба»: їх просто немає.
Мені 7 січня прийшов лист з пропозицією взяти рандеву на щорічний профілактичний огляд (це безкоштовно, із здачею аналізу крові, кардіограмою, огляд стоматологом) - я намагався взяти рандеву в он-лайн режимі тиждень тому: немає вільних слотів.
Поїхав особисто: відкритий медичний центр, але рандеву взяти неможливо: немає в медичному центрі жодного (!) лікаря. Ті, що були, пішли на пенсію (!). Всі як один…
Взяв рандеву до сімейного лікаря аж на 10 березня, і то до нього їхати аж 45 хвилин…
akurt

Подякував: 4184 раз.
Подякували: 1541 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:02

akurt написав:У Франції в 2025 році прийнято

За Францію та Турцію ми вже чули.
Шо там ваші знайомі зі Швейцарії, які всим дуже задоволені. Задоволені саме чим?
Water

Подякував: 69 раз.
Подякували: 262 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:39

Так, пане Water, я спитав.
Жінка та дочка, згадані вами, мешкає у великому приватному будинку своїх родичів.
Бачте, бувають випадки, коли родичів варто цілувати, брати в обійми та любити…
Особливо в «Прощену неділю»…

Немає причин їм чимось бути незадоволеними.
Взяти навіть одне, згадане мною вище: дочка вчиться а школі - безкоштовно - вже вільно говорить французькою та німецькою мовами, перша учениця класу з математики.
Одне це вже вартує багато.
Он наші учасники форуму платять по 5000€+ на рік і більше за вивчення в ліцеях Теореми Піфагора та правила написання «не» з дієсловами.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 22 лют, 2026 14:44, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:43

akurt написав:Так, пане Water, я спитав.
Жінка та дочка, згадані вами, мешкає у великому приватному будинку своїх родичів.
Бачте, бувають випадки, коли родичів варто цілувати, обнімаються та любити…
Немає причин чимось бути незадоволеними.

Та то так, мабуть на соціалці гарно там жить.
Ви написали 2 сім`ї двух сестер живуть. Будинок чий саме?
Water

Подякував: 69 раз.
Подякували: 262 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:47

Я напишу обережно: приватний будинок родичів.
Бо то ви вже мабуть забагато приватної інформації хочете.

Зустрічне питання: як там ваше буття в Італії?
akurt

Профіль

2
2
7
  #<1 ... 3184318531863187>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти