Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3211321232133214
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 13:22

BIGor написав:
  airmax78 написав:
  airmax78 написав:Але це нічого не міняє - я тут абсолютно чужий і людина другого сорту

Я провів місяць в Києві та Одесі в червні минулого року. Ну це важко. Жити на 22 поверсі і кожної ночі підриватись та йти в хол перечікувати тривогу. А вранці - на роботу... Важко. І це тоді ще не було проблем з електроенергією.

Може пожаліти ще Вас? Живете своє найкраще життя, маєте можливості які є тільки у 0,01%, жодним чином не дотичні до війни та ще ниєте?

Припиніть щось за мене домислювати. Що за ідіотська звичка? Кому і на що я скаржуся? В Києві/Україні зараз нормально жити неможливо. Це що - скарга? Чи це просто констатація факту? Те що емігранти ніколи не будуть сприйматися як місцеві - це скарга? Це об'єктивна реальність. До речі, ви ж в Польші живете? То кому як не вам це знати? Але якщо хочете себе обманювати - будь-ласка.
airmax78

Подякував: 989 раз.
Подякували: 5363 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 14:03

airmax78 написав:
  BIGor написав:
  airmax78 написав:Я провів місяць в Києві та Одесі в червні минулого року. Ну це важко. Жити на 22 поверсі і кожної ночі підриватись та йти в хол перечікувати тривогу. А вранці - на роботу... Важко. І це тоді ще не було проблем з електроенергією.

Може пожаліти ще Вас? Живете своє найкраще життя, маєте можливості які є тільки у 0,01%, жодним чином не дотичні до війни та ще ниєте?

Припиніть щось за мене домислювати. Що за ідіотська звичка? Кому і на що я скаржуся? В Києві/Україні зараз нормально жити неможливо. Це що - скарга? Чи це просто констатація факту? Те що емігранти ніколи не будуть сприйматися як місцеві - це скарга? Це об'єктивна реальність. До речі, ви ж в Польші живете? То кому як не вам це знати? Але якщо хочете себе обманювати - будь-ласка.

Ви реально ниєте. А мені в Польщі нормально, напевно через те що нема такої великої корони як у Вас.
BIGor

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 1916 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 14:45

BIGor написав:
  airmax78 написав:Припиніть щось за мене домислювати. Що за ідіотська звичка? Кому і на що я скаржуся? В Києві/Україні зараз нормально жити неможливо. Це що - скарга? Чи це просто констатація факту? Те що емігранти ніколи не будуть сприйматися як місцеві - це скарга? Це об'єктивна реальність. До речі, ви ж в Польші живете? То кому як не вам це знати? Але якщо хочете себе обманювати - будь-ласка.

Ви реально ниєте. А мені в Польщі нормально, напевно через те що нема такої великої корони як у Вас.

Це називається не корона а сходинка на якій ви знаходитесь в піраміді маслова. Ті хто був ніким в Україні і стояв на першій сходинці ледь зводячи кінці з кінцями - у 99% випадків в повному захваті від свого нового життя за кордоном. Особливо якщо пощастило вимутити у добрих європейців якесь пристойне житло та сісти на соціал в X разів більший ніж була зп в Україні. Але чим людина стояла вищє в цій піраміді - тим більш тверезо вона дивиться на своє місце в закордонні. І це не про скарги - це про об'єктивність.
airmax78

Подякував: 989 раз.
Подякували: 5363 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 16:26

slonomag
У Німеччині автовласники, які змінили/не набули статус тимчасового захисту повинні отримати автоправа заново. Теорія+іспит. Теорію можна знайти українською, іспит завжди німецькою. Ціна залежить від автошколи. Орієнтовно 900-1200 євро, плюс-мінус.
xaos_3

Подякував: 6 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 17:20

Re: Еміграція, заробітчанство

трагедія це ставати чужим для власних доньок.
Я носив їх на руках з народження. ще пам'ятаю, як вони засинали у мене на плечі.
А тепер для них я просто зображення в телефоні.
Я не бачив їх півтора року.
Півтора року я не можу їх обійняти. Не можу взяти за руку.
Ловлю себе на тому, що намагаюся згадати, як це — тримати в своїй руці дитячу долоньку
І жодній людині в цій країні до цього немає діла.
Жодній.
Не лякають російські ракети, лякає байдужість і легкість, з якою одні руйнують мільйони життів інших, а самі живуть найкраще життя
Бетон

Подякував: 223 раз.
Подякували: 521 раз.

Профіль

5
3
2
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 17:33

rjkz написав:
  Vadim_ написав:
  rjkz написав:Как и писал ранее, судя по цене - ж)па мира.
СРЕДНЯЯ цена сингл-фэмэли дома в США в прошлом году 420 куе.
Дома в городках Берген каунти, в локациях, которых имеет смысл покупать начинались в прошлом году от 600 куе. Это были домики с маленикими участками и в которые надо еще вкладывать время и деньги.
245 - это "среди нигде".

а где и в чём живут кассиры , водители автобусов ,дворники , рабочие конвееров, трактористы ..., тоесть класс ниже среднего /средний или у них на руки в месяц от 10000 куе?

Кассиры в магазине - примерно 18-20 долларов в час.
Кассир в банке - примерно 20-24...ну сейчас может уже 25-27 верхняя планка.
Водитель маршрутного автобуса 24 на старте, примерно 33-35 через лет 6-7. Водитель автобуса социальной службы 18 старт, примерно 30 на максимуме.
Дворники? Уборщики в билдингах 18-22.
Рабочие конвееров - очень зависит от производства, пару лет назад слышал цифру 40 долларов в час на автозаводе и они там возмущались и грозились забастовку устроить.
Трактористы - понятия не имею.
То есть, речь идет о примерно 36-80 куе в год.
Это не густо, но тут надо учесть, что если это один из 2-х работающих членов семьи, то арифметика может быть совсем другой.
Ну и кроме того, тут многие страются или устроиться на вторую работу или урвать овертаймы, когда платят в 1,5 раза больше.
Ну или копят всю жизнб на небольшой домик в ж)пе мира.
Хотя вариант жить в аренде в нй очень даже неплох.
У меня есть знакомый водитель социального автобуса.
Проработал около 30 лет на одного работодателя, ушел на пенсию с 29 долларами в час. Но он в 4 утра был уже на работе, примерно до 2 часов был движняк, а потом он еще 2-3 часа спал в автобусе. Получается что 40 часов в неделю он работал по 29 долларов в час, а еще 10-12 по 44.5 доллара в час. То есть, 1700 в неделю где-то. Жена его до выхода на пенсию (сейчас уже не в этом мире) работала бухгалтером. Лет 20 назад взяли 2 бдрм апартмент, давно выплатили.
Я даже хоуматтендентов знаю, которые в давно выплаченных апартментах живут.
Дома в Берген каунти тоже можно купить, только в городках с хорошими школами это намного труднеее финансово.

А жить бесплатно, тоесть под мостом и питаться с помойки?
Vadim_

Подякував: 655 раз.
Подякували: 533 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 18:22

xaos_3 написав:slonomag
У Німеччині автовласники, які змінили/не набули статус тимчасового захисту повинні отримати автоправа заново. Теорія+іспит. Теорію можна знайти українською, іспит завжди німецькою. Ціна залежить від автошколи. Орієнтовно 900-1200 євро, плюс-мінус.

Прикольно, у нас только на испанском или английском. Поэтому авто замена прав очень удобная штука.
slonomag

Подякував: 16 раз.
Подякували: 210 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 18:36

xaos_3 написав:slonomag

хто приймає теорію і практику?
Vadim_

Подякував: 655 раз.
Подякували: 533 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 бер, 2026 19:42

airmax78 написав:Це називається не корона а сходинка на якій ви знаходитесь в піраміді маслова. Ті хто був ніким в Україні і стояв на першій сходинці ледь зводячи кінці з кінцями - у 99% випадків в повному захваті від свого нового життя за кордоном. Особливо якщо пощастило вимутити у добрих європейців якесь пристойне житло та сісти на соціал в X разів більший ніж була зп в Україні. Але чим людина стояла вищє в цій піраміді - тим більш тверезо вона дивиться на своє місце в закордонні. І це не про скарги - це про об'єктивність.

І що ви там тверезі потужники які стоять високо на сходах?
BIGor

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 1916 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 3211321232133214
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему