Shaman написав:...... а оце класичне перекручування. якщо мова про Будівельника, то він казав, що залишки ракет виснажуються - й статистика це доводить. це не означає, що їх НЕМАЄ. й поодинокі випадки цих обстрілів лише підтверджують, що ракет дуже обмежена кількість - там дві ракети, там кілька ракет - так, дивно, що їх не перехоплюють, але дійсно потрібен досвід, який є саме в українців - але за цей досвід сплачено кров'ю...
Что за бред. потрібен досвід дроноводов, чтобы сбивать баллистику? А у Израиля нет досвіду по уничтожению ракет?
И да, будивельник не говорил, что ракет нет, а только приводил статистику, на основе которой делал вывод, что Иран уже разбит и раздавлен и не представляет никакой опасности. Тем не менее, "випадки" далеко не поодинокі и Ормузский пролив разблокировать не могут и ВМС США не рискуют, как обещал Трамп, сопровождать суда через пролив, а пытаются подставить союзников и не только.
й те, що виробляти нові ракети Іран не може або зовсім обмежено - з цим хоч згодні?
В отличие от вас, понятия не имею.
а хто був базою для режиму совку? хто аплодував товарисчу сталіну - тоді вже всіх непманів поставили до стіночки або подалі в табори... а от радянські інженери напевне руки собі позбивали від оплесків
"радянські інженери" были вызодцами из простого народа, который поддержал коммунистическую идею. Наверно потому, что благодаря дореволюционным будивельникам ему очень хорошо жилось.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 22 бер, 2026 14:29, всього редагувалось 2 разів.
Shaman написав: варіантів два - оголосити перемогу та піти. й тоді блокування Ормузької протоки - це стане справою всього світу, й питання як це світ буде вирішувати. бо поточна ситуація - іраньска нафта йде в Китай, а в інші країни ні - дивна. але так, на відміну від Ірану, топити танкери США не буде - знову оця проблема, коли воюєш з країною, влада якої не дотримується жодних правил. - або тиснути на Іран.. продовжити нищити його військовий потенціал. й напевне захопити цей острів - тоді ситуація зміниться - Іран теж стане залежним. а утримувати один острів набагато простіше, ніж сухопутна операція.
другий варіант мені здається більш вірогідний. а питання зміни влади? все залежить, чи будуть вони договороздібні... головний висновок - чим довше поточна кліка буде чіплятися за владу, тим гірше буде ситуація в країні, коли її таки скинуть...
з іраном воює ізраель. Це не війна сша. Енергоресурси подорожали це вже результат. Стратегія сша стати фортецею в західній півкулі. Тому далі куба, гренландія і канада.
Всё же воюет США. Израиль сам не решился бы на такую войну. И в выигрыше от этой войны сегодня, как вы, по-моему, уже писали, исключительно США. Они давят конкурентов - У Европы и Японии проблем гораздо больше из-за нефти, чем у США. Откуда шаман взял, что "іраньска нафта йде в Китай", не знаю. Пусть остаётся на его пропагандонской совести. Пара-тройка прошедших танкеров (если они даже были реально) Китай не спасают. Бред о том, что США ведёт войны ради уничтожения "людожерських режимів" тоже оставим на его совести. Все войны США велись или ради экономических, или геостратегических (в конечном счёте, тоже экономических) целей.
budivelnik написав:................ Наприклад Всі чули Хексета який сказав що США куплять на 14 млрд Іранської нафти.. А всі зрозуміли сказане? Я можу перевести з дипломатичної мови на хлопську а - США отримали фізичний контроль над іранською нафтою вартістю в 14 млрд доларів б - заява що США купить -це ЮРИДИЧНИЙ захист для безперешкодної анексії цієї нафти в - гроші в розмірі 14 млрд з рахунків США будуть перечислені на РАХУНКИ В США з приміткою що це гроші Ірану, які він отримає колись потім....
budivelnik написав:................ Наприклад Всі чули Хексета який сказав що США куплять на 14 млрд Іранської нафти.. А всі зрозуміли сказане? Я можу перевести з дипломатичної мови на хлопську а - США отримали фізичний контроль над іранською нафтою вартістю в 14 млрд доларів б - заява що США купить -це ЮРИДИЧНИЙ захист для безперешкодної анексії цієї нафти в - гроші в розмірі 14 млрд з рахунків США будуть перечислені на РАХУНКИ В США з приміткою що це гроші Ірану, які він отримає колись потім....
Можно ссылку на именно такие слова Хегсета?
А тобі навіщо? це ж все одно не вкладається в темники які тобі спустили з педерації... Тому хочеш це моє твердження покритикувати - відривай пяту точку і шукай в інтернеті. Я для совкопарторгів тягати каштани з вогню не наймався.... З другого боку Хочеш щоб тягав - плати.... 500 грн на рахунок якогось збору/донатів - і через 5 хвилин після оплати ссилочка буде в тебе.
1 Було ЧОТИРИ джерела , Гардіан , Вашінгтон Пост і Рейтерс (англійською) і Телеграм українською , я взяв телеграм... виявилось що в англійській версії трошки не так 2 В них було сказано що США на 30 днів знімають обмеження на 140 млрн барелів Іранської нафти в морі , і дозволяють її продаж Якщо врахувати сьогоднішню ціну в 100 доларів то це приблизно 14 млрд доларів...
Я погоджуюсь що ці ПЕРШОДЖЕРЕЛА відрізняються від телеграм повідомлення яке я тут приводив... Але по суті для педерації вони дорівнюють втраті доходів.
budivelnik написав:Я погоджуюсь що ці ПЕРШОДЖЕРЕЛА
Это не первоисточники. Первоисточник вот И сказал это не Хексет (министр войны США) а міністр фінансів США Скотт Бессент. И главное - нигде нет ни слова о том, что эти 140 млн барелів планирует купить США...
У разі атак США на енергетику країни влада Ірану націлиться на енергетичну і нафтову інфраструктуру країн Близького Сходу. ... «Критично важлива інфраструктура, а також енергетична та нафтова інфраструктури в усьому регіоні вважатимуться законними цілями і будуть незворотно знищені»
у відповідь на атаку США Іран буде бити по арабам. навіть не знаю, яка цитата більше підходить. тепер зрозуміло, чому Ірану не можна надавати навіть можливості мати ядерну зброю?..
й що ж тоді мають думати сусіди? може про те, що треба знищити взагалі загрозу - як з Німеччиною в 45 році...