"пазл" складався
|
|
grozi kara do 3 lat więzieniaza kierowanie pojazdem w stanie nietrzeźwości grozi kara do 3 lat więzienia. В мене гугл мапи можуть змінить маршрут в залежності від трафіка, показують шо є альтернативна дорога, по якій буде швидше. Я можу погодитись, а можу продовжити рух, приблизно знаючи шо буде далі. Ще в самих мапах налаштування коротка дорога, швидше час, економія палива. Грунтові дороги відключив, бо одного разу гугл мапи показали дорогу в об`їзд корки на автобані, причому схоже не тільки мені, бо ми приїхали такою собі колоною до якогось фермера. Якщо ремонти і зроблені об`їзди, то це тільки по тимчасовим вказівникам їхать, повністю ігноруючи мапи. Ще буває опа, коли попереду велика ДТП, ніч, дощ і поліція завертає увесь трафік кудись вбік без якихось подальших вказівників. Причому гугл вперто виводить на ту саму ділянку. В такому випадку я паркуюсь де це можливо, дивлюсь мапи і ставлю об`їзд вручну. За допомогою Wase не їзжу, бо пару раз дивився через шо воно веде дорогу, то це заблукать десь вночі. Ще іноді буває, рідко але буває. Гугл втрачає орієнтацію. Можливо тільки у мене, але це практично завжди на другорядних дорогах через ліс. Конкретно по цій дорозі не їздив, але пару разів їхав на море в 22-23 роках і в Угорщині обирав саме сільські дороги. Зазвичай дороги порожні, якийсь невеликий трафік може бути біля міст. Асфальт місцями не в найкращому стані. Хоча відвертих ям не пригадую. Один раз зупинили в якомусь селі поліцаї, пробували на алкоголь розвести. Але з англійським в них не дуже склалося, тому вирішили не витрачати на мене час і продовжили полювати на місцевих.
Gastarbaiter
Проблемного асфальту не бачив ні в Румунії ні в Болгарії, ні на яких навіть сільських дорогах. Вузько - так. Без розмітки - так. Без обочин - так. Але без ям. Розводити (на швидкість) пробували і мене в ЧГ, теж насипав їм на англійській, переглянулися, здивовано дивились «Лінкольн?» Кажу «ага, і він пише всю швидкість». Відали документи і все)). Коротше плюс/мінус вирішив. Таки не поїду я на окружну Будапешта, не всі йогурти однаково корисні. А от де сами починати «обрізати» - це ще повивчаю. Дивимося цей фрагмент - він дуже важливий.
В перекладі на сучасну мову: мати нерухомість власну чи не мати - ну хто тут може розібратися? Питання не таке просте, як здається. Строго кажучі за деякими критеріями я НЕ мешкаю в Україні з літа 2009 (ДЕВ"ЯТОГО!) року. Тому маю деякий досвід. З серпня 2017 по літо 2024 року прожив у власній квартирі в Анталії, яку купив за смішні на сьгодні 50 000 доларів, і яка зараз вартує не менше 100 000 (!) доларів. І яку я НЕ продаю, хоча і не перебуваю там (планую бути з 15 червня). Тобто це одночасно і "запасний аеродром", і шкатулка з грошима. Ну дехто з цього приводу весь час скрежеще нечищеними зембами, але не я комусь доХтур… З літа 2024 року мешкаю в одній з країн ЄС… Так що я Вам скажу, панове. Я скажу, як бачите, з досвідом: Теза 1. Єдине, про що зараз в наші буремні дні жалкують НАШІ українці, які прибувають та прибувають в Анталію - це те, що вони колись - 10 чи 5 років тому - не купили собі "запасний аеродром" - тим більше за смішні - ну рельано смішні - гроші. Тільки вчора давав телефон Забудовника в Анталії нашим з Херсона - хочуть щось купити. Але вже зовсім за інші гроші. Легко купити щось нове і класне за 700 000€. Таке є. А на вторинному ринку - то треба мацати, дивитися, довго розбиратися та не прогавити «сюрпризи»… Як говорять студенти "Шара закінчилася".... Теза 2. На сьогодні ГОЛОВНИМ питанням для наших новачків у Франції є житло. Префектури надають українцям- біженцям відповідний статус, безкоштовне медичне страхування та інші смаколики тільки, якщо надаси документи про те що ХТОСЬ (!) надав (!) тобі житло (!). Це може бути громадянин Франції, або іноземець, який має власне житло. Цікаво, що переважна кількість новачків прибувають або в Париж, або в Ніццу. Інших міст та регіонів не знають. В Ніцці перед нашими відразу закривають двері в не починають розмову… Ну і звісно, як запасний варіант тримають тільки Версаль… У Франції ніхто не надає соціальне або будь-яке житло з 2023 року… А ВЗЯТИ В ОРЕНДУ ЖИТЛО в країнах ЄС БЕЗ офіційної РОБОТИ ой як важко, а то і неможливо... Отакі, панове, тези...
Зараз переглядають цей форум: akurt і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|