Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1789917900179011790217903 ... 17909>
Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:05

budivelnik написав:
  Ой+ написав:
  budivelnik написав:Простий приклад
В мене електромобіль , який можна заряжати по нічному тарифу і який при повному заряді батареї пройде 400+ км а вартість цього заряду буде менше ніж 250 грн...
Як думаєте , якщо я за три години натаксую на 1200-1500 грн і буду так таксувати 20 днів в місяць (по 3 години) і проїзжати 100 км( це якраз вистарчить для 1500 грн виручки) - то мені вистарчить грошей на себе

Ось і ввесь секрет користування електричками у бізнесових цілях - беремо електрику по 2,16 (ринковою ціною 17,00006 грн/кВт), за рахунок "Компенсація через механізм покладення спеціальних обов'язків для забезпечення загальносуспільних інтересів у
процесі функціонування ринку електричної енергії (ПСО)" економиться близько 15 грн на кВт/год і вуаля. Ось такий бізнес при наявності перехресного субсидіювання.
Зовсім незрозуміло, чому приймаючим рішення це не зрозуміло. І тут або взагалі ліквідовувати це перехресне субсидіювання, або як мінімум багатоступеневу вартість в залежності від обсягів споживання.
Я тільки за те , щоб ДЛЯ ВСІХ була ОДНАКОВА РИНКОВА ціна на електроенергію, по тій простій причині, що заряжати електромобіль від приватної мережі я можу ОДИН , а від комерційної заряжаю СІМ....
Тому вирівнювання тарифів ЗРОБИТЬ мене БАГАТШИМ... а не біднішим...

Пояснюю на магазині і на автопарку я витрачаю близько 10 000 квт по 15 грн/квт*год
А в будинку для приватного використання 1 000 квт год по 4 грн/квт*год
Зараз це 10 000 * 15 + 1000 * 4 = 154 000 грн
Якщо ціна зрівняється до 10 грн/квт *год
То мої витрати впадуть з 154 000 до 110 000 грн...
Мене це влаштовує
А Лад зійде з розуму...
Тому може почнете з нього?

Не знаю наскільки обґрунтовано, але в платіжках фігурує не 10 грн, а 17 грн кВт/год як ринкова вартість. Я також за адекватні тарифи, але з належним аудитом вартості.
Знову ж таки, не знаю яка пенсія в Лада, але якщо би раптом підняли вартість до "економічно обґрунтованого рівня", то він якраз міг би з прямими субсидіями ще і виграти за деяких умов. МВФ вже неодноразово власне і вимагає такого вирівнювання тарифів і прямого субсидування вразливих верств, а не перехресного. Бо получається деякий абсурд, що за рахунок низького тарифу виграють якраз заможні громадяни з максимально можливим споживанням. Ну а по електричкам зійшлося разом ціла купа незрозумілих преференцій, знову ж таки десь там у багатих країнах деколи щось подібне роблять з високою екологічною метою, але в Україні, особливо в теперішній воєнний час є значно серйозніші екологічні проблеми ніж можна вирішити за рахунок стимуляції електричок.
Ой+

Подякував: 112 раз.
Подякували: 1184 раз.

Профіль

2
5
Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:06

stm написав:
  Letusrock написав:
  Hotab написав:То отакий «спеціаліст» в Чехії «вистрілить»?

а де стояїть завдання вистрілити? Завдання ж в пересічного просте, прожити життя не оглядаючись на бусики, ракети і не співаючи дисятиліттями пісень про останню вербу. Що може у них піти не так?

Маленька людина, яка внє палітікі :roll:

ви заперечуєте їхнє право на існування? тоді населення Землі доведеться прорідити на 5-6 мільярдів
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:13

stm написав:
  Letusrock написав:
  Hotab написав:То отакий «спеціаліст» в Чехії «вистрілить»?

а де стояїть завдання вистрілити? Завдання ж в пересічного просте, прожити життя не оглядаючись на бусики, ракети і не співаючи дисятиліттями пісень про останню вербу. Що може у них піти не так?

Маленька людина, яка внє палітікі :roll:

Как по размеру и весу оцениваете себя вы?
Для общества в целом и завоевания Булгарии с Удмуртией в частности вы пока ни одного воина-камикадзе не произвели.
барабашов

Подякував: 294 раз.
Подякували: 388 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:14

_hunter написав:
  Hotab написав:_hunter
Ну т.е. к "без проблем найдут работу за кордоном"

Роботу чи

Вроде, у слова "работа" только одно значение есть :shock:

А ваші 500 євро, щодня як на роботу треба ж на заняття
Так що, виплати дозволяють скопити на житло , чи очікуємо повернення після війни
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2610 раз.

Профіль

7
8
5
Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:19

Hotab написав:
  _hunter написав:

Роботу чи

Вроде, у слова "работа" только одно значение есть :shock:

чи очікуємо повернення після війни

Это такой вопрос неграмотный? - или утверждение?..
Сроки этого "після" на пару с тем "я не за пока рак свиснет" - установили уже?
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:36

Letusrock написав:ви заперечуєте їхнє право на існування? тоді населення Землі доведеться прорідити на 5-6 мільярдів

Я заперечую що ви на щось здатні. А у простого тракториста за якого ви переживали, до повномаштабки дарував золоті цепи дівчині (сестра моєї знайомої), керував джондіром (не своїм, найманий), потім мобілізувався, досі служить, оженилися. Його чекають живим і здоровим. Херсонська область, яка була під окупацією. Трактористів які переплили Тису ради життя, я не знаю. Ці долі мені не цікаві. ІТ навіть втративши у доходах, переїхали хто куди, жоден не цурається сотнями єврів, не одною на постійній основі. Знаю людину яка без паспорту України, громадянство США взяла за принцип 1000$ на один фонд кожен місяць.
Тому Летусрок, ви ж знаєте вислів "скажи мені хто твій друг і я скажу хто ти". Вгадайте хто ви або Хантер ) ви лише вислів "сво" не застосували, а так прям братушки ) хоч одного тракториста який сидить вдома і не має змогу за хлібом вийти ви б кормили? Щось підказує що ні, переживати словесно ух )))
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:42

Роботу чи 500 євро подачки. :wink:
Так пан Хантер вже почав заробляти на нове житло в новій країні, чи перечекає поки хтось захистить і повернеться в наявне в Україні?

про подачки та бідування закордоном
Внизу один з коментарів під обговоренням що типу "Чи не маєте відчуття вини від того що завдяки війні у вас зявився шанс на краще життя"
Svitlana Tuchynska справа не тільки в виплатах. Працюючи офіційно і сплачуючи страхові внески, маючи з цієї причини безкоштовну медицину. Знаючи мову, діти мають безкоштовну освіту. Та навіть я за бажанням можу отримати і другу і третю вищу освіту безкоштовно. І оплата праці така, що дозволяє і орендоване житло сплачувати, і трохи мандрувати, і харчуватися за смаком, а не за принципом "що подешевше". Так, про це говорити не прийнято. Але ж це правда. Можливо, хто звик вдома все вирішувати грошима, аби пришвидшити і покращити, їм незвично і не подобається - чекати, мати на рівні з іншими. Але ж тим, хто ледь зводив вдома кінці з кінцями, дійсно стало краще. І так, я теж не розумію, як будувати життя спочатку, якщо не буде змоги залишитися.

От так бідують. Людина боїться(!) що доведеться повертатись. І це ще навіть не той гендер, щоб їй загрожувала загибель на війні чи десяток років в окопі
Letusrock

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:45

"це вже було" (с)(тм)

fox767676 написав:
  sashaqbl написав:Німеччина, Великобританія, США. У них всіх демографія краща, ніж у Китаю.

на практиці це призведе до того що КНР будуть здаватися нордичними арійцями з раціональною ідеологіею у порівнянні з фанатичними пост-англосаксонськими халіфатами
В Римській імперії 4-5 ст теж за кількісними показниками була непогана демографія, але якісно ці нові римляни зруйнували державу, загнобили "старих римлян" і ввергли Європу у "5 темних віків", поки в Китаї винайшли папір та порох та поставили під контроль половину Cередньої Азії

"це вже було" (с)(тм):
нові римські римляни переважно були із пн.Африки та Бл.Сходу
а потім прийшли англи, сакси та інші вікінки і все завєртє...
Востаннє редагувалось flyman в Чет 28 тра, 2026 12:50, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1646 раз.
Подякували: 2885 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 12:57

Re: Напад росії і білорусі на Україну

stm написав:А у простого тракториста за якого ви переживали, до повномаштабки дарував золоті цепи дівчині (сестра моєї знайомої), керував джондіром (не своїм, найманий), потім мобілізувався, досі служить, оженилися. Його чекають живим і здоровим.

невигадані історії про які неможна мовчати.
На відміну від вас я можу зрозуміти вибір і вашого "тракториста" і тих які перепливли Тису, не намагаюсь переконувати що "шлях самурая" єдино правильна річ.
Відчуття що ваша партія війни відкидає реальність і жиє у світі книг про мушкетерів чи Захара Беркута. Homo Sapiens 21-го сторічча це не колонія мурашок, здатність до самопожертви заради високої/абстрактної мети притаманна лише кільком відсоткам.
Це як жалітись що вода мокра
Letusrock

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 тра, 2026 13:03

Letusrock
здатність до самопожертви заради високої/абстрактної мети притаманна лише кільком відсоткам.

Питання не в самопожертві , а в хитрозробленості. Он Хантер же не каже «я не захищав свою батьківщину і не збираюсь, тому я виїхав і вже не повернусь. Мені воно все це не треба, захищайте самі для себе». Ні, він каже «я подивлюсь і може повернусь» «мені від вас треба пенсія»
Отак і твої «дайте нам пожити як ми не жили ще» :D
А коли «поживем», то поїдемо додому . ))
Востаннє редагувалось Hotab в Чет 28 тра, 2026 13:05, всього редагувалось 1 раз.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2610 раз.

Профіль

7
8
5
  #<1 ... 1789917900179011790217903 ... 17909>
Форум:
+ Додати
    тему