це з рубріки - чого всі не стануть за станок "от мала до вєліка" кстаті. цікаво як цей калькулятор оцінює після війни кількість УБД на руках у населення. і чи знає він що на пенсію виходять чоловіки в 55 а жінки в 50. він вже скоригував кількість пенсів і кількість працюючих після завершення війни? з огляду на те яка кількість молоді виїхала а отже приток молодих рук зменшиться а кількість пенсіонерів після війни різко збільшиться.
tester3373 писал(а):цікаво як цей калькулятор оцінює після війни кількість
Я вже як мінімум три дні обговорюю не кількість людей які не платять податки - з цим розібрались і до +/- якогось консенсусу у вигляді станом на 2021 рік було 5-8 млн шлангів - ДІЙШЛИ я вже який день обговорюю системи оподаткування..
Знову запахло виборами, то курс будуть тримати до потенційної дати виборів, осені. Курс 45, це іміджевий удар по діючому президенту. Чим нижче, тим краще
посилання в студію де ти оцінив кількість убд які дадуть право на дострокову пенсію та кількість людей які вийдуть на пенсію тільки скінчиться війна скориставшись цим достроковим правом. і потім по наступним рокам яка кількість буде цих дострокових пенсів кожен рік які будуть не до 60 прац а будуть йти на пенсію в 50-55 років. ну і кількість дітей які будуть ставати до праці в цей момент. нащо мені 2021 рік. його пережували й забули. вже зовсім інші реалії. ти будуєш свої висновки на даних яких не буде вже.
1 Власниками УБД - буде +/- 2 млн осіб 2 Наявність УБД не дає права на вихід на пенсію в 50 чи 55 років 3 Невідомо скільки власників УБД виїдуть з країни і скільки шлангів без УБД повернеться... Так як за кордоном більше 4 млн осіб , то ясно що ПОВЕРНЕТЬСЯ без УБД в рази більше ніж виїде з УБД
budivelnik писал(а):Наявність УБД не дає права на вихід на пенсію в 50 чи 55 років
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
стаття 115
п4
читав? чи мавпеня читати не вміє? 2 млн убд з 2014 року? ну ну.
ЗІ ось тобі ще від ПФУ
чи почнеш відмазуватися стажем 20/25 років? ну починай
ЗЗІ хто там знайшов роботу той вже не повернеться. мрій далі про толпи повернувшихся. а молодь й далі вивозять з України. там навчають і там залишаються.
Ти почав - ти й давай... 1 Через ЗСУ пройшло 2 млн+/- осіб віком 25-60 років.. 2 Розглядаємо через вік 2 млн /(60-35)=80 000 осіб .... 3 Розглянемо через стаж 25 років..... 20 років стажу станом на початок війни мали люди віком 40+ років Тобто ті хто мали менше будуть виходити в 50 років +80 000 осіб, до тих 300 000 що виходять в 60... тобто за 10 років збільшать кількість пенсіонерів на 800 000 Ще якась кількість вийде в 60 з тих хто пішов в 2022 році в 55... Таким чином ПРИ УМОВІ що ВСІ УБДешники залишаться в Україні-кількість пенсіонерів зросте на 1,5 млн осіб .... на перших 10 років ( бо вийдуть ті хто вийшов в 50, але через 10 років кількість пенсіонерів які будуть виходити на пенсію ЗНИЗИТЬСЯ бо ті 1,5 млн кому вже 60 вже 10 років на пенсії.
1 Є 3-4 млн виїхавших , з яких МІНІМУМ 2 млн в працездатному віці( тих самих 80000 осіб/рік народження)... Ці люди внески в пенсійний фонд не платять, а раз так , то навіть при досягненні 60 років не будуть мати необхідного стажу тому вийдуть на пенсію на 3-5 років пізніше 2 Є приблизно 150 000 загинувших бійців... які НІКОЛИ НЕ ОТРИМАЮТЬ ПЕНСІЮ 3 Є приблизно 300 000+ загинувших цивільних.... 4 Будуть ті хто виїдуть 5 Будуть ті хто приїдуть...
Тому якраз питання в тому що хтось достроково вийде на пенсію з УБД ( з морем набутих на Війні болячок, як ЗМЕНШАТЬ (для декого кардинально) час перебування на пенсії...
за час повномасштабки цифри це таємниця але по оцінкам до 2 млн осіб вже пройшло. і війна продовжуєть. тому 2 млн убд. ну ну.
потім віковий зріз. ти взагалі в Україні живеш чи на мальдівах? з усіх рупорів кричать що в нас стара армія а ти почнаєш рахувати виходячи з рівномірного вікового розподілу? ну ну.
ті хто брав участь безпосередньо в бойових діях їм рахується стаж 1 до 3. тут я не знаю як прикинути бо на початку війни всім платили бойові по 100 потім різали то як там рахуватися стаж не знаю але забувати про це не варто.
і 20/25 років страхового стажу не так і багато. враховуючи шо туди йде багато чого. навіть стояння просто на біржі. або навчання хто закінчив до 2004.
так що мрій далі про те як всіх поставити до станка.