Кстати, давно ноют, что не понятно что бы такое в Украине развивать, чтобы было конкурентно с остальными. Вот уже напрашивается: строить датацентры. Даже местные уже немало бабла забугорным AI провайдерам отдают, а могло бы хоть в стране оставаться. Осталось придумать, как они ещё и работать будут при дежурных визитах шахедов куда попало. Моей конторе из DC AWS в Бахрейне пришлось экстренно делать ноги и даже не знаю восстановили ли уже. А там по сравнению с местными налётами мелкая одноразовая заварушка была.
Востаннє редагувалось moveton в П'ят 03 лип, 2026 20:23, всього редагувалось 1 раз.
1finanсier написав:Ви згадали, що нещодавно отримали пенсію - чи достатній її розмір зараз вам для прожиття? Ну тобто, як я розумію за 43 роки стажу і відповідно сплати всіх податків хоча б 300 доларів отримали від держави? Бо якщо ні, то це все одно навіть при виході на пенсію пртрібно ще мати якийсь додатковий дохід, щоб не впасти в злидні коли залишиться одна пенсія...
Від Держави отримав 90 доларів пенсії.. Але те що вона буде такою -було зрозуміло і прогнозовано за 20 років ДО виходу на пенсію , тому було збудоване комерційне приміщення , яке зараз дає 1000 оренди , а тому в мене ні питань до Держави ні проблем в житті.. ПС я міг мати державну пенсію як мінімум в 1,5-2 рази вище, але на жаль не маю доступу до фінансових документів за часи моєї служби в радянських збройних силах в Німеччині( якраз під час розвалу совка, мої зарплати дуже сильно могли б підняти середній коефіцієнт)
emeta написав:Курс низ на выходные А что там? Зашло что то крупное нам?
так останні два дні НБУ трохи знизив курс долара - з 44,90 до 44,55. але це менше 1%.
неодноразово писав - отримання траншів в той чи інший день на курс не впливає від слова зовсім. впливають очікування - дадуть/не дадуть. й то, поки всі в умі тримають 90 ярдів дол - не надто й очікування впливають...
Востаннє редагувалось Shaman в П'ят 03 лип, 2026 20:42, всього редагувалось 1 раз.
1finanсier написав:Ви згадали, що нещодавно отримали пенсію - чи достатній її розмір зараз вам для прожиття? Ну тобто, як я розумію за 43 роки стажу і відповідно сплати всіх податків хоча б 300 доларів отримали від держави? Бо якщо ні, то це все одно навіть при виході на пенсію пртрібно ще мати якийсь додатковий дохід, щоб не впасти в злидні коли залишиться одна пенсія...
Від Держави отримав 90 доларів пенсії.. Але те що вона буде такою -було зрозуміло і прогнозовано за 20 років ДО виходу на пенсію , тому було збудоване комерційне приміщення , яке зараз дає 1000 оренди , а тому в мене ні питань до Держави ні проблем в житті.. ПС я міг мати державну пенсію як мінімум в 1,5-2 рази вище, але на жаль не маю доступу до фінансових документів за часи моєї служби в радянських збройних силах в Німеччині( якраз під час розвалу совка, мої зарплати дуже сильно могли б підняти середній коефіцієнт)
дякую за відповідь.
Це добре. А зараз уявіть собі, що будівельник, наприклад, харків'янин і оте "збудоване комерційне приміщення" розбомбили чи згоріло. І залишається 90 доларів пенсії...
Дюрі-бачі написав:А може краще НПЗ? Ми ж будемо максимально спокійним регіоном із залізобетонними гарантіями. І енергосистема в нас найкраща в світі.
И только так. Потому, что, если считать иначе, то останется здесь записать всю территорию страны в зону БД, соответственно, оставить на ней только армию, а всем гражданским строить где-то в другой стране. Только я думаю, что налоги на оставшуюся армию те, кто переедет, будут платить ещё хуже, чем местный yama.
dr_bastm написав:Знову запахло виборами, то курс будуть тримати до потенційної дати виборів, осені. Курс 45, це іміджевий удар по діючому президенту. Чим нижче, тим краще
тримати курс можливо будуть - це так, спадкова хвороба нашої влади. але тоді не вище 45, який удар. 45 - це мінімальний курс
по курсу? ІМХО 45 сакральне число. із розряду не буде війни не буде 45 писали наче хочуть вибори на осінь тому ХЗ. може й триматимуть під 45 до осені. передумають вибори - відпустять. так влаштовує?
budivelnik написав:Від Держави отримав 90 доларів пенсії.. Але те що вона буде такою -було зрозуміло і прогнозовано за 20 років ДО виходу на пенсію , тому було збудоване комерційне приміщення , яке зараз дає 1000 оренди , а тому в мене ні питань до Держави ні проблем в житті.. ПС я міг мати державну пенсію як мінімум в 1,5-2 рази вище, але на жаль не маю доступу до фінансових документів за часи моєї служби в радянських збройних силах в Німеччині( якраз під час розвалу совка, мої зарплати дуже сильно могли б підняти середній коефіцієнт)
дякую за відповідь.
Це добре. А зараз уявіть собі, що будівельник, наприклад, харків'янин і оте "збудоване комерційне приміщення" розбомбили чи згоріло. І залишається 90 доларів пенсії...
як там співається "ой, какие пошлые у тебя мечты"
а якби читав уважніше ЛАД, то знав би що приміщення - це не єдиний актив. й так ЛАД, знаю випадок, коли доволі великий бізнес повністю вийшов з Харкова - або релокував, або продав. залишати все в Харкові - ризиковано. а приміщення може згоріти будь-де. як зараз в Києві...
по курсу? ІМХО 45 сакральне число. із розряду не буде війни не буде 45 писали наче хочуть вибори на осінь тому ХЗ. може й триматимуть під 45 до осені. передумають вибори - відпустять. так влаштовує?
молодець, зміг не лише прочитати, що я пишу, але й повторити
хоча що означає "не буде війни не буде 45" - чесно, не зрозумів. частина думки залишилась в голові...