Валютний ринок в контексті ДС

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 12155121561215712158>
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 20:52

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):який відсоток молоді вивизять?

у 17-18 років вивозять десь 1/8 молоді лише на навчання, а ще частина просто їде.
https://finteco.com.ua/article/21690-ki ... abna-viyna
у 22 роки більше 1/2 їде

moveton писал(а):строить датацентры

А може краще НПЗ? Ми ж будемо максимально спокійним регіоном із залізобетонними гарантіями. І енергосистема в нас найкраща в світі.

а ця вибірка по якому регіону й взагалі звідки? бо стаття про інше, про освіту...
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 21:05

Shaman писал(а):
  ЛАД писал(а):----------------------------
1finanсier
  budivelnik писал(а):Від Держави отримав 90 доларів пенсії..
Але те що вона буде такою -було зрозуміло і прогнозовано за 20 років ДО виходу на пенсію , тому було збудоване комерційне приміщення , яке зараз дає 1000 оренди , а тому в мене ні питань до Держави ні проблем в житті..
.........

дякую за відповідь.
-----------------------------
Це добре.
А зараз уявіть собі, що будівельник, наприклад, харків'янин і оте "збудоване комерційне приміщення" розбомбили чи згоріло. І залишається 90 доларів пенсії...

як там співається "ой, какие пошлые у тебя мечты" :lol:

а якби читав уважніше ЛАД, то знав би що приміщення - це не єдиний актив. й так ЛАД, знаю випадок, коли доволі великий бізнес повністю вийшов з Харкова - або релокував, або продав. залишати все в Харкові - ризиковано. а приміщення може згоріти будь-де. як зараз в Києві...

Вам как, лишь бы возразить?
Я пишу только о том, что написано автором: "збудоване комерційне приміщення". Остальное он по каким-то причинам не назвал, а я не домысливаю.
"великий бізнес" то зовсім інша справа.
"Филип Моррис" наплевал на площадку в Харькове и перебазировался во Львов. Имеет возможности. Человек, который "збудував комерційне приміщення" для обеспечения старости вряд ли сможет построить новое, вместо уничтоженного. И государство, естественно, в этом вопросе не поможет. Это не жильё.
Сгореть может, конечно, не только в Харькове. Я написал: "наприклад". Но вероятность этого в Харькове намного выше, чем в вашем ныне любимом Львове.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 21:54

ЛАД писал(а):
  Shaman писал(а):
  ЛАД писал(а):Це добре.
А зараз уявіть собі, що будівельник, наприклад, харків'янин і оте "збудоване комерційне приміщення" розбомбили чи згоріло. І залишається 90 доларів пенсії...

як там співається "ой, какие пошлые у тебя мечты" :lol:

а якби читав уважніше ЛАД, то знав би що приміщення - це не єдиний актив. й так ЛАД, знаю випадок, коли доволі великий бізнес повністю вийшов з Харкова - або релокував, або продав. залишати все в Харкові - ризиковано. а приміщення може згоріти будь-де. як зараз в Києві...

Вам как, лишь бы возразить?
Я пишу только о том, что написано автором: "збудоване комерційне приміщення". Остальное он по каким-то причинам не назвал, а я не домысливаю.
"великий бізнес" то зовсім інша справа.
"Филип Моррис" наплевал на площадку в Харькове и перебазировался во Львов. Имеет возможности. Человек, который "збудував комерційне приміщення" для обеспечения старости вряд ли сможет построить новое, вместо уничтоженного. И государство, естественно, в этом вопросе не поможет. Это не жильё.
Сгореть может, конечно, не только в Харькове. Я написал: "наприклад". Но вероятность этого в Харькове намного выше, чем в вашем ныне любимом Львове.

як мінімум про таксі Будівельник неодноразово писав. "не назвал" и "я забыл/не прочитал" - це різні речі. ;)
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Пт 03 июл, 2026 22:30

й взагалі гілка Валютна. що збираєтесь купувати - доляри, євро? :lol: чи може горох? :mrgreen:
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 05 июл, 2026 09:30

не ЕШБ і пенсіонери-совки

не ЕШБ і пенсіонери-совки що "смокчуть бюджет"
----
Белінський Олег

Сумно аналізувати статистику, яку ми сьогодні бачимо в Україні. Дуже сумно.
Особливо якщо взяти офіційні дані Пенсійного фонду України, які наочно показують, скільки пенсіонерів продовжують працювати.
Сьогодні в Україні зареєстровано близько 10 мільйонів пенсіонерів, і статистика Пенсійного фонду свідчить, що 2,8 мільйона з них офіційно працюють.
Виходить, що майже кожен четвертий пенсіонер сьогодні ходить на роботу та сплачує податки.
Добре це чи погано, кожен вирішить для себе сам. Я й сам уже досяг пенсійного віку і на власному досвіді знаю: робота тримає людину на плаву, робить її потрібною, активною та соціально значущою.
Але давайте подивимося на цю ситуацію зовсім з іншого боку, саме з боку загальної кількості працюючих людей.
Якщо звести разом останні дані Податкової служби та Пенсійного фонду, то побачимо загальну картину: сьогодні в Україні офіційно зареєстровано близько 8,4 мільйона застрахованих осіб.
Це всі люди, з доходів яких легально сплачуються ПДФО та ЄСВ.
Вмикаємо просту математику.
Усередині цих 8,4 мільйона працівників уже перебувають наші 2,8 мільйона працюючих пенсіонерів. Це означає, що фактично кожен третій офіційно працевлаштований в Україні вже є пенсіонером.
Третина всього трудового та податкового каркаса держави сьогодні тримається на людях старшого покоління.
Але найцікавіший висновок з’являється, якщо прибрати з цього рівняння армію.
Усередині загальної бази платників ПДФО величезний пласт, близько 1,5 мільйона людей, становить сектор оборони та безпеки. Це наші військові й силовики.
Вони виконують критично важливу місію із захисту держави, однак їхня заробітна плата фінансується переважно з бюджету та міжнародної допомоги, а не за рахунок створення ринкової доданої вартості.
Якщо виключити цей сектор, то в цивільній економіці залишається приблизно 6,9 мільйона офіційно працюючих людей.
Серед 2,8 мільйона працюючих пенсіонерів є й військові пенсіонери, частина яких продовжує службу або працює в силових структурах.
Навіть якщо відняти близько 200 тисяч таких працівників, у цивільній економіці залишиться приблизно 2,6 мільйона працюючих пенсіонерів.
І тут з’являється цифра, яка змушує замислитися.
Практично 40% офіційного цивільного ринку праці сьогодні становлять люди пенсійного віку. Фактично майже двоє з кожних п’яти офіційно працюючих у цивільній економіці вже досягли пенсійного віку.
Частина чоловіків перебуває в армії, частина українців виїхала за кордон, частина перейшла в неформальну зайнятість.
У результаті в магазинах, на підприємствах, у школах, лікарнях і комунальних службах саме люди старшого покоління сьогодні утримують на собі значну частину економіки країни...
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 05 июл, 2026 09:48

Re: Валютний ринок в контексті ДС

flyman писал(а):не ЕШБ і пенсіонери-совки що "смокчуть бюджет"
А сказати що хотів?
Що виявляється це ти не працюєш офіційно і не платиш податки і тому за тебе віддуваються твої батьки пенсіонери..

Я правильно зрозумів твою думку?
budivelnik

С нами с: 15.01.09
Благодарил (а): 306 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Вт 07 июл, 2026 11:58

Підписуйтеся на Finance.ua та не пропускайте важливі новини

Страхування під час війни
Ірина_
Модератор Форуму

С нами с: 14.09.13
Благодарил (а): 1270 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 07 июл, 2026 13:50

Андрій Шевчишин - фінансовий аналітик

Міжбанк долар 44.56 - 44.59

Це найдовша серія торгових днів (17 сесій) перебування тижневої середньої в зоні екстримально активного спалювання резервів - більше 150М дол на день (відокремив на скріні червоним полем).

Приємно що євро/дол відносно стабільні, що не потребує від НБУ різких рухів по долару чи по євро. Тому поки гривня тримається у вузькому боковику.

Изображение
Ірина_
Модератор Форуму

С нами с: 14.09.13
Благодарил (а): 1270 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 07 июл, 2026 19:02

sergey_sryvkin писал(а):
  budivelnik писал(а):Але ситуація коли рантьє живе за дохід з капіталу і цей дохід оподатковується в 2-4 рази менше ніж дохід з зарплати -як на мене шлях в прірву.

Начебто саме так жили сторіччями покоління англійських аристократів.
Ви бачили серіал Downtone Abbey? :)
Дохід з капіталу вже давно ніякий не дохід, він навіть інфляції не покриває.

Основна проблема з капіталами не відносно низьки відсотки з них, а високі відсотки оподаткування при спадшині. Бо люмпени перемогли.

А в конкретно Вашому прикладі вбачаються ще декілька причин:

1. У 18-19 сторічях спостерігалось стрімке зростання капіталу купців, тому жо цей капітал можливо було масштабувати і застой в капіталі аристократів, бо його основа земельний капітал фактично змінювався не суттево. А ставки по капіталу навіть скорочувались.

2. Доходи лендлордів значно відставали від зростання заробітної плати. Тобто доходи росли повільно або навіть скорочувалися а витрати на підтримання маєтку на належному рівні швидко зростали.
viy

С нами с: 13.08.18
Благодарил (а): 250 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 07 июл, 2026 19:15

Hotab писал(а):anduzenko
Ногою в штангу, андрузенко. . Добові за відрядження не входять в ОК-7 і не є сумою, яку я можу банку показати як свій законний дохід.

Це дуже дивно що банки дивляться на ок-7, в мене нещодавно також питали, но це якась дичь. Бо в ок-7 не відображаються такі доходи як пенсія, дивіденди, купони ОВДП, разові виплати від держави та безліч іншого менш значущого. Я думаю це наслідок фінансової беграмотності.
viy

С нами с: 13.08.18
Благодарил (а): 250 раз.

#<1 ... 12155121561215712158>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: oreandr + гостей: 2