|
Когда начнется обвал нереалных цен на жилье в Киеве? (2010) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Нед 11 лип, 2010 10:30
budivelnik написав: Як вважаєте -скільки (в %)купляється в Києві житла людьми,які спираються не тільки на офіційний дохід і в разі введення цього закону раніше вони б не підтвердили свої доходи. Дякую за відповідь. Є як мінімум дві причини по яким цей закон не буде працювати у випадку купівлі житла 1 На сьогодні є єдиний податок який позволяє заплативши 2000-2400 грн в рік показати прибуток до 500 000 грн в рік . Таким чином ті в кого є зайві доходи і в них виникне потреба в їх легалізації можуть спокійно це зробити ( 4 родича = 2 млн в рік при затратах до 10 000 грн  ) 2 Завжди можна скористатись тим що Вам бабця або дідусь подарували певну суму . Все одно ніхто не в стані довести що бабуся або дідусь з стажем в 40 років не могли заробити якихось 1 млн грн  , правда при нотаріальному засвідченні цієї операції прийдеться сплатити 1 % Держмита і послуги нотаріуса , але не думаю що сума в 10 000 - 15 000 - когось злякає.
любой закон в Украине можно обойти, с этим никто не спорит. Но я думаю в первые месяцы будет мало желающих быть первопроходцами в этом деле и испытывать на своей шкуре все нюансы; посему думаю что с августа и до зимы-весны на РН начнется очень серьезный застой. Трагедии в этом не вижу, это даст время подумать как покупателям так и продавцам.
-
Xenon
-
-
- Подякував: 76 раз.
- Подякували: 324 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 лип, 2010 10:42
интересная табличка; получается что в докризисные года разница в цене между Киевом и Львовом была примерно в 2 раза; а с 2009 цены усиленно идут на встречу. И судя по динамике в 2011 цены во Львове и Киеве сровняются.
1 В мене не має такого обєму інформації ( особистої ) , щоб я міг на 100% гарантувати правдивість цієї таблички по Львову .
2 Ще раз нагадую нижні ціни дуже сильно залежать від собівартості . Собівартість виробництва у великих містах ( до яких належать і Львів з Києвом ) практично однакові , про те на ціну продажу дуже сильно впливають такі фактори як ціна землі ( в Києві приблизно в 2 рази вища ) і відчислення місту ( в Києві вище на 20-30% ), а також типи конструкцій( чим більше поверхів тим вища середня ціна кв м , у Львові як правило не має будівель вищих від 14 поверхів )
3 Зближення відбувається за рахунок більш швидкого росту цін к Львові , що говорить про :
а) наближення іфраструктури Львова до інфраструктури Києва
б) зменшення різниці доходів які можна отримати в цих містах.
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 11 лип, 2010 10:48, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 11 лип, 2010 10:42
Danilov777 написав:tea написав:budivelnik написав:Как Вы думаете-цены в этом году согласно этому же сайту уйдут в диапазон 1400-1499 долл/кв.? Ваш прогноз?Заранее спасибо за ответ.
Гляньте на мій підпис . Там на початок 2011 - 1850 , тому ні про які менше 1500 і мови бути не може
Дякую за Ваш прогноз. Проте мій прогноз,що в цьому році цей графік перетне позначку в 1500 долл/кв і деякий час буде в діапазоні 1400-1499.А до кінця року побачимо-хто з нас спрогнозував правильно. Не забувайте,що з 20 серпня вступить в силу закон "Про відмивання брудних коштів" згідно якого при купівлі нерухомості вище 400 тис грн (50 тис долл) фінмоніторінг може запитатися у покупця:"Підтверди купівлю своїми офіційними прибутками" В зв,язку з цим ще одне питання. Як вважаєте -скільки (в %)купляється в Києві житла людьми,які спираються не тільки на офіційний дохід і в разі введення цього закону раніше вони б не підтвердили свої доходи. Дякую за відповідь.
И сразу встречный вопрос - что если оформлять покупку в кредит? Сумма первого взноса может быть существенно ниже. Остальное берем в кредит типа на 15 лет, выплачиваем за 2 года кому нужно.
А сделка:
1) Автоматически дорожает для покупателя на 1% комиссии банка и 25% годовых на эти 2 года по остатку.
2) Все равно попадает под финмониторинг (с указанием источника - кредит)
3) Еще и с кредитором надо договориться, а значит поиметь хоть какой официальный источник доходов.
-
ant_sever
-
-
- Подякував: 31 раз.
- Подякували: 2 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 лип, 2010 10:45
Но я думаю в первые месяцы будет мало желающих быть первопроходцами в этом деле и испытывать на своей шкуре все нюансы; посему думаю что с августа и до зимы-весны на РН начнется очень серьезный застой
На мою думку вплив фінмоніторингу буде не відчутний . Прибутки і заощадження населення в цьому випадку мають на кілька порядків потужніший вплив .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 11 лип, 2010 10:49
budivelnik
У вас с мировосприятием все в порядке???
Это цены периферии по которым ВЫКУПАЮТ НЕДОСТРОЕННОЕ жилье!!!
С чем вы сравниваете??? С конечной ценой реализации???
Вдумайтесь уже наконец-то!!! Это две разные величины!!! Совершенно!!! Дома же еще достроить надо!
Так вот правительство и говорит, что вложит часть денег, но потом будьте любезны продавайте его не ыше 7,99 тыс. МАКСИМУМ!!!
Где и кто говорил что в Киеве будет (или были) продажи по 4000 грн по этой программе????? Когда???? Вы с Парцхаладзе перепутали с его супер-экономом???
7,99 - МАКСИМАЛЬНАЯ ЦЕНА РЕАЛИЗАЦИИ ГОТОВОГО ЖИЛЬЯ
Уже готового, которое будет продаваться не только государству, а вообще [/b]любому[/b]!!!
Это две разные величины, которые напрямую даже сравнивать нельзя!
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 лип, 2010 10:55
budivelnik написав:Но я думаю в первые месяцы будет мало желающих быть первопроходцами в этом деле и испытывать на своей шкуре все нюансы; посему думаю что с августа и до зимы-весны на РН начнется очень серьезный застой
На мою думку вплив фінмоніторингу буде не відчутний . Прибутки і заощадження населення в цьому випадку мають на кілька порядків потужніший вплив .
не уверен; смотря на та что происходит последние пол-года и какие законы принимаются; здравомыслящий человек с деньгами всетаки лучше переждет 3-6 месяцев и посмотрит на действие этого закона в реальности. + отладятся схемы. так-что этот закон просто лишняя палка к оживлению продаж на РН.
-
Xenon
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 лип, 2010 10:58
budivelnik У вас с мировосприятием все в порядке???
Айде , збийтесь з цієї теми і так видно що Ви прокололись .
Давайте покроково .
Місяць тому говорив чи не говорив Ісаєнко про викуп недобудов по 5900
Якщо говорив , то як Ви вважаєте він мав на увазі що по 5900 викуповують недобудову + потім вкладають якісь гроші + потім продають
Якщо так , то одна недобудова є з ступенем готовності в 70 % , друга 85 % . третя 90 % - і що в не залежності від цього викуплять по 5900
Для мене особисто ясно , що 5900 в червні 2010 - це кінцева ціна по якій держава хотіла викупити житло , яке на сьогодні має ступінь готовності вище 70 % ( і при цьому виставляється умова , що кінцева ціна житла не повинна бути вищою від 5900 )
За місяць побачивши відсутність результатів ( ніхто не звекрнувся з пропозицією про викуп його житла ) , держава підняла цю планку до 7990 .
Як на мене нормальний хід , нормальних керівників , який позволить визначити нижню величину ціни по якій будівельники у разі виникнення у них проблем згодяться продавати належне їм житло.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 11 лип, 2010 11:10
не уверен; смотря на та что происходит последние пол-года и какие законы принимаются; здравомыслящий человек с деньгами всетаки лучше переждет 3-6 месяцев и посмотрит на действие этого закона в реальности. + отладятся схемы. так-что этот закон просто лишняя палка к оживлению продаж на РН
.
Я думаю , що розбіжність в наших поглядах повязана з тим що я працюю в іншому сегменті , який хабарників не цікавить ( нижній ціновий сегмент ) , Ви розглядаєте житло вищої цінової категорії . Можливо , що у Вашому сегменті і відбудеться якийсь застій , який на мою думку буде швидше повязаний з зміною еліт і правил поведінки , ніж з якимось одним законом.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 11 лип, 2010 11:23
budivelnik написав:не уверен; смотря на та что происходит последние пол-года и какие законы принимаются; здравомыслящий человек с деньгами всетаки лучше переждет 3-6 месяцев и посмотрит на действие этого закона в реальности. + отладятся схемы. так-что этот закон просто лишняя палка к оживлению продаж на РН
. Я думаю , що розбіжність в наших поглядах повязана з тим що я працюю в іншому сегменті , який хабарників не цікавить ( нижній ціновий сегмент ) , Ви розглядаєте житло вищої цінової категорії . Можливо , що у Вашому сегменті і відбудеться якийсь застій , який на мою думку буде швидше повязаний з зміною еліт і правил поведінки , ніж з якимось одним законом.
ну я речь веду о РН Киева, а то что в Киеве почти на все жилье цены выше 50к уё. в данный момент это ведь не секрет. И какая разница покупает человек квартиру за 55к (нижняя ценовая категория) или 550к (елит) уё, если и в одном и в другом случае он попадает под действие данного закона?
Темболее - у человека у которого есть 550к уё на жилье в Киеве - наверняка есть или связи где надо, или лишние несколько К уё для решения данных вопросов. А вот кто покупает 1к за 55к - это как правило самый незащищенный человек; врятле у него будут связи или лишние деньги на взятки и тп. Так что данный закон в первую очередь ударит по бюджетному жилью и его покупателям/продавцам.
-
Xenon
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 лип, 2010 11:34
И какая разница покупает человек квартиру за 55к (нижняя ценовая категория) или 550к (елит) уё, если и в одном и в другом случае он попадает под действие данного закона?
Насправді дуже велика
Наприклад та сама податкова вводячи 5 додаток , в перші місяці його дії почала викликати всіх в кого розходження становили від 1 копійки . Відразу захлинулась під навалою паперової роботи , тому через два місяці підняла планку розбіжності до 100 грн , не дуже допомоголо  , тоді крім 100 грн , ввели ще й відсоток від обороту з контрагентом . Тепер все нормалізувалось , ніхто нікого зайвий раз не смикає , хоча помики були є і будуть.
Так само і в нашому випадку . Довести легальність 4 млн грн набагато складніше ніж 0,4 млн грн , тому в першу чергу це вдарить по дорогому сегменту , але покупці в ньому як правило багаті бізнесмени ( у них з легалізацією все нормально ) і держ чиновники ( у цих все нормально з юридичною підтримкою , закон вони ж під себе написали  )+ злодії - якщо їх зловлять то від цього ні Вам ні мені гірше не буде , а будівельники заради цього якось переживуть падіння продаж на 0,0001% 
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1