Вітання всім, як не дивно, але на новому календарику таки здибались, може й далі буде?
до справи.
2Мыцик.
Щодо рекомендацій і характеристики СЕЕН, Вашу позицію розумію.
Сьогодні Езоп буде без мене, тим більше компанію сьогодні так чи інакше мені Ви вже склали.
Я не вірю, що в СЕЕН зайдуть хтось з тих двох – ні ГП (чи хтось з його ОГК-2 чи ОГК-6), ні ІнтерРао. Їм не дадуть, зачим? Не було чути, що СЕЕН складова пакту, тому радше вірю, що буде хтось з місцевих. Хто? Адін таваріщ, в якого на руках купа грошей зараз висить, сильно почав цікавитись поїздом, в який вскочили перед ним. Сильно- значить на рівні людей які проводили його інтереси в «самій-самій» гороховосуповій історії. Тож ми зараз могли б бути свідками історії покруче нафти, якби хитрі татари не були шустрими, як китайці

. Якщо порішають те питання – то компенсація або одним , або іншим – буде СЕЕН. Ви правильно сказали, що ФФ зараз є гальмом ціни, з іншої сторони – це показник, хто в них зацікавлений. Допоки там рахунків в зберігачі ако Донгор, аль ПУМБ не особливо, а таких що більше 5% СФ і немає.
То з позицій віри, а з позицій інтересу – буде цікаво побачити хто буде андеррайтером облігів СЕЕНу і куди вони підуть, також як пропишуть умови приватизації генерацій (17% річних -це багато, особливо якщо згадати, що ВТБ давав і під скільки ДНЕНу і те, що Ощад дає під 15,45% річних).
Щодо збільшення СФ по НЕКу, Атому і Воді. Все правильно, треба грошей багато «звідти», а ті БРРРРРР і всяке інше дивляться на баланси. Коефіцієнти власний/позиковий треба піднімати бо ніяк, окрім того питання оподаткування через інвестскладову до тарифу – ПНП (однією рукою даєм, а потома – хап назад в бюджет , а Ви думали- «ет не капуста»

).
Щодо котлів.
ТКЗ «Красный котельщик», ОАО «ЭМАльянс»
За 64-87рр. вони на Україну відгрузили 33 котли, по великому рахунку майже все, що в нас пихтить - їхнє. Якщо подивитесь, недавні тендери ЗАЕНу і ДНЕну по реконструкції, саме ЕМАльянс і проводитиме реконструкцію котельних установок.
Мають проекти і для газовок, і для антрацитів, поставлялись в Китай і в Індію. Матеріал – 12Х1МФ, 15Х1М1Ф, 12х18Н10Т, вроді щось робили під Т91 і Р91. В основному – двохкорпусні пиловугільні; робили по ліцензії фінів (Foster Wheeler) ЦКС на блок 330 МВт в Новочеркаську. Свого часу Клюєв ходив з ідеєю будувати завод по котельному обладнанню в нас, але потім прийняли закон про альтернативну енергетику

(патаму котлів в них і немає

).
2 Niko Moto.
+50 за скептицизм по «-60 г.у.п./кВтг»
До речі про головне, Закон про внесення до 2711 про продовження мораторію на банкротство підприємств ПЕК до 2013 року заветований… ждьомс…
А чо всі мовчать? Окрім
Sana ( чолом Вам батьку, що відкриваєш очі єретикам)
Ей, анатоліки /анаболіки/анальгетики? Та Ви ж своїх клієнтів маєте шас стращать генераціями як чорта ладаном? На кому незавершена справа про банкрутство висить, га? Як на мене, маєте ще один гачок в плюс ідеї щодо «рішально-компенсаційного механізму».
про тарифи, ціни і т.д. буде на днях.
Пацани, берем попкорн, "тайни хранцузького двору" гарантую