ru.wikipedia.org/wiki/Пенополистирол
здесь много об опыте применения в Европе. немцам я в плане строительства доверяю.
|
|
ru.wikipedia.org/wiki/Пенополистирол
здесь много об опыте применения в Европе. немцам я в плане строительства доверяю.
А на что человек обращает внимание при покупке? Вы желаете жить в коробке с арматурой? Я - нет. Я бы выбирала кирпичный дом, это гораздо полезней для здоровья.
Учитывая что 2 волна кризиса своего еще не отыграла, то в Бельгии цены на РН могут быть в надутом еще состоянии.
Не забудьте, что налоги платятся с суммы дохода за вычетом платежей по кредитам.
1 Бачите , якщо уважно прочитати , то виявляється що я розумні речі говорю , головне захотіти їх зрозуміти , а не вискакувати на лижах 2 Якщо прочитати ще уважніше - то побачите , що я критикую оповідання такого собі Андрія_В про дихаючі стіни і переваги мінвати і пояснюю йому чому дихаюча стіна це лохотрон .
А тепер Ви зробили правильне спостереження , але не змогли з цього спостереження зробити правильний висновок. Те що на будь якій стіні Ви не бачите замерзлої води , якраз зайвий раз підтверджує брехливість оповідання про дихаючу стіну Вся волога з приміщення виводиться з допомогою вентиляції через заміну повітря . Розгляньте фізику процесу. Температура надворі( ми розглядаємо зиму ) - нижча ніж температура в приміщенні. При температурі нижчій нуля і атмосферному тиску вся волога з повітря переходить в тверду фазу ( лід ) , тому повітря яке через вентиляційні отвори заходить в приміщення є практично абсолютно сухим . В той час коли в приміщенні температура повітря приблизно 20 градусів . Сухе холодне повітря після прогріву в приміщенні отримує здатність втягнути в себе додаткову кількість пару і таким чином осушує повітря в приміщенні . Чим швидший повітрообіг , тим більше вологи потрібно для підтримання комфортної вологості в приміщенні. Додав пізніше А от те що якийсь рух вологи в стінах є - Ви можете побачити на прикладі соляних розводів , які виникають на цегляних стіна як правило або під час будівництва ( коли стіна не накрита дахом і замокає , а потім з часом вода яка розбавила солі які є в розчині потихеньку рухається від мокрого до сухого ( а таким сухим практично завжди є зовнішнє повітря ) і на зовнішній стінці з соляного розчину вода випаровується , а сіль залишається в вигляді білого нальоту . Але це можливо тільки тоді коли на стіну відрами льєтся вода , при нормальній вентиляції і підтримці нормального температурного режиму - такі речі в жилих приміщеннях - не можливі. Температурний режим я згадав не просто так. 8 см утеплювача - достатньо в тому випадку коли температура в приміщенні приблизно 20 градусів , у випадку коли в приміщенні проживають люди ( а значить є джерело вологи від життєдіяльності ) і температура суттєво нижча , то точка в стіні де є мінусові температури переміщається в глибину приміщення з усіма подальшими негараздами.
Тепер після того , як ми абзацом вище вияснили звідки береться і куди дівається волога , переходимо до слідуючих запитань 1 Навіщо утеплювач ? Температура стіни назовні практично дорівнює температурі зовнішнього повітря , температура стіни всередині - практично ( приблизно мінус 3 градуси і ця різниця напряму залежить від теплопровідності стіни , чим краща теплоізоляція , тим менша різниця)дорівнює температурі внутрішнього повітря ( як правило 18-22 градуси) Якщо зробити тонку стіну з високою теплопровідністю , то може статись ситуація , коли внутрішня волога досягає участку стіни в якому температура мінусова. Замерзання води - перетворює її в лід більшого обєму який до того займала вода , що поступово приводить до розрушення стіни. Якщо використати як утеплювач пінопласт і його товщину розрахувати таким чином ( для України достатньо товщини в 8 см ), щоб перехід з мінусових в плюсові температури відбувався в товщині пінопласту - то в такій конструкції ніколи не буде внутрішнього розтріскування . Те саме проходить і в мінваті , але для мінвати попадання вологи в саму мінвату є критичним ( мінвата - відкриті пори , пінопласт - закриті пори ) , тому у випадку коли як стіновий матеріал використовуються пористі конструктивні матеріали ,( газобетон , пустотіла цегла ) які мають високу проникність по воді - то мінвату потрібно захищати як від зовнішньої вологи , так і від внутрішньої . Саме небезпека від води і створює море проблем при використанні мінвати , як по якості виконання робіт , так і по підбору стінових матеріалів. Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 26 чер, 2011 23:08, всього редагувалось 1 раз.
1 На паркані член написано - людина сунулась , а там паркан . 2 Той кошторис вже дорожчий від описанного мною на 10% 3 Ви вже 5 разів написали що цегляний будинок кращий і Ви згодні жити тільки в цегляному будинку ( тут Ви не праві , але це питання Вашого смаку і переконань і я не збираюсь Вам доводити що Ви дуже сильно помиляєтесь ). Так от , я рахував цегляний , і в мене цегляний вийшов на 10% дешевший ніж приведений Вами монолітний. За що боретесь ?
Cricetus cricetus
Хотел уточнить, ваш последний пост - это к вопросу о пенопласте, или о выложенных мною фото? Если второе - то хочу обратить внимание, что на фотах (можете увеличить их, чтоб рассмотреть в деталях) Кирпича фактически нет (как то рекомендует вики). Кирпич используется только в качестве "подстилки" после бетонного слоя, в 1 ряд. Будивельник, может вы проясните, что это за материал, и что в по этому поводу думаете? imho, это гипсовые блоки (вероятно потом снаружи дом будет утепляться мин.ватой) Хотя, странно. Их обычно для внутренних перегородок использовать рекомендуют... Неуверен
одна ИЗ категорий которая только на ЦЕНУ П.С. месторасположение,ифраструктуру, качество, цена, 2 в 1. 3 в 1, Каждому свое Востаннє редагувалось ВИТУС в Нед 26 чер, 2011 23:17, всього редагувалось 1 раз.
1 Стандартні газобетонні блоки а-ля Ютонг . Конструкція монолітно-каркасна ( монолітять колони на них монолітне перекриття ) , блоки - як самонесуча огороджувальна конструкція ( все навантаження - несуть колони ) 2 Для використання пінопласту не обовязково повинна використовуватись цегла , достатньо будь якого іншого стінового матеріалу , просто при використанні пустотілих матеріалів , або матеріалів з низькою обємною масою , рекомендується використовувати замість стандартних дюбелів , спеціальні дюбеля а-ля рідкі цвяхи . Повязано це з тим шо стандартний дюбель може зімяти тонесенькі стінки пор в газо/піно-бетоні і як результат не тримати пінопласт ( дюбеля обовязково використовуються паралельно з клеєм).
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||