Давайте візьмемо до уваги практичні розрахунки:Я щотижня на вихідні їжджу з Києва до Львова і на понеділок повертаюся назад.
Рахуючи 8 поїздок на місяць по мінімальних цінах дешевих плацкартів, виходить 80*8=640грн.
Мінуси - вагони так собі, через раз їдуть групи студентів, спортсменів, офісного планктону чи роботяги, які бухають по кілька годин. Але є простий заспокійливий засіб - правильні навушники з музикою і "хро-хро". Катаюся я через ніч і ніби навіть в дорозі сплю.
Плюси - дешево та зручний графік поїздки.
======
Нова схема.
ПЛЮСИ: Інтернет, швидкість доїзду... і... можливо зручні сидіння... (???).
Мінуси: вартість доїзду - 8*220=1760грн.
Сподіваюся, не прийдеться через незручний графік ще брати такси. Для мене це мінімум 40грн в один бік, тобто додаткових ще 8*40=320грн.
На залізниці йде мова про те, що хочуть відміняти популярні нічні поїзди Київ-Львів-Київ.
Чи вигідно це мені? Абсолютно ні. Грошей вистачає, але я не маю наміру витрачати лишню тисячу грн. в місяць / півтора тисячі долярів в рік.
А ви?

ну і п.с. Теперішній експрес Київ-Львів дійсно по GPS розганяється до понад 130км/год, але останнім часом він регулярно запіЗДНюється до Львова і не встигаючи на останню маршрутку, пасажири змушені "ловити" потім таксі за додаткові гроші... Epic FAIL!