Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 559560561562563 ... 1129>
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 18:00

akurt написав:
  flyman написав:Що там пишуть в ЗМІ, на скільки впаде ВВП Туреччини цьоо і наступного року, які прогнози на курс ліри до доллара?

Цікаво, що саме Вас хвилюють ці питання: про ВВП Туреччини та про курс долара.

Але трохи відповім: курс ліри до долара трохи падає та для українців, які ДУМАЛИ головою (це така коробочка, де зберігається мозок), то - суцільне благо.
На вчора курс зафіксувався на рівні 6,73 ліри до долара. А ще місяць тому було 6,08.
Держава тримає ціни на будь-які товари. Тому що країна повністю забезпечує себе БУДЬ-ЯКИМИ товарами та продуктами. Я ніколи не зустрічав у продажі товарів, які б були вироблені, наприклад, в Китаї.
З імпортного можна зустріти: ананаси (здається Північна Америка), кокоси, презервативи (Велика Британія), вина Чілі, США, Франції та Німеччини. Ніяких інших імпортованих товарів я не бачив.
Тому на сьогодні - як вас так хвилює моє (на жаль, не власне) буття - я роблю те, чого не робив раніше: в лікувально-санітарних цілях купую тільки віскі, джин, ром та шампанське (Туреччина, Франція та Італія). Цікаво, що не тілки на будь-який товар, але й і на алкоголь, ціни не змінилися ні на копійку (коруш).
На сьогодін помітив таку різницю: в супермарукетах всі овочі тепер запаковані - наприклад, картопля або капуста, ось на такі продукти ціна виросла приблизно на 1 ліру (4 гривні) за кіло.

Повірте, мене менше всього хивлює зростання/падіння ВВП Туреччини.
Так само, як і глибина кратерів на Місяці.

Цікавить тому, що думаю, тут є надійне і достовірне джерело інформації з перших рук.
Тим більше недавно було тут питання, "де ліпше пересидіти коронавірус, в Україні чи Туреччині", на яке я дав чітку відповідь, а від пана акурта чіткої відповіді не було.
Тому з огляду на інформацію щодо валютних курсів, каратинних заходів, кількість/динаміка хворих/очунявших, і т.д., цікава відповідь на задане запитання.

От пан акурт, яби була можливість, пересидів би карантин, у Львові, Дніпрі, Анталії, можливо у Болгарії?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 18:03

МИР МЕНЯЕТСЯ?

В Турции традиционно не ценились квартиры на нулевом (по-нашему "первом") этаже.
Такие квартиры всегда были на 15-20% дешевле квартир на первом (наш второй) и выше этажах.

В отличие от наших застройщиков, проектировщки домов по заказу застройщиков придумывали разных "плюшки" для покупателей квартир на первом этаже.
Например, в моем доме на этаже по 4 квартиры - и только на первом этаже квартир 3 - они другой планировки и имеют свои огромные благоустроенные застройщиком балконы. Например, квартира "2+1" на первом этаже занимает весь фасад здания и вот этот весь фасад здания и "за углом" дома для этой квартиры окружён балконом с отделкой мрамором, перила из нержавейки, кафель, толстостенное закалённое стекло. При этом, подчеркиваю: такая квартира была в продаже по цене не по квадратным метрам, а по факту ее наличия - на 20% дешевле обычной.

Проектировщики шли дальше и, как правило, дома постройки начиная с 2016 года ВСЕГДА имели для владельца квартиры на первом этаже свой личный кусочек земли с садиком и газоном, так как дома всегда строятся на своей отдельной территории и со своим забором. И такой садик и газон всегда был БЕСПЛАТНЫМ бонусом для покупателя квартиры. Дома и квартиры слдаются в полной готовности и такое личное жизненное пространство часто украшалось "заборчиком" из туй, или забором жилого комплекса, добавляя приватности.

Пандемия меняет мир.
Оказалось, что на сегодня этот бесплатный бонус - на вес золота.
Вот фото - вид вниз с балкона моего дома на квартиру "2+1". Живет молодая пара. С собачкой. Надеюсь, что-то только пока - и их будет 3+1.
У них перед квартирой - свой личный газон (я бы конечно, его чуть лучше своими ручками доделал) и у них справа - обратите внимание - своя лична зона прогулок/отдыха/времяпрепровождения). Там они обычно ставят качели и шезлонги. Муж занимается гантелями. В момент фотографирования молодой муж не только выгуливал свою собачку на своем газоне, но еще и вел переговоры с помощью беспроводной Аpple-гарнитуры. Надеюсь, с женой.
Вот оно как... Мир меняется...
Зображення
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 18:11

flyman написав:От пан акурт, яби була можливість, пересидів би карантин, у Львові, Дніпрі, Анталії, можливо у Болгарії?

Не могу зрозуміти, з якої канапи зеленого коліру Ви впали, щоби згадувати Болгарію.
Я в Болгарії бував багато разів і писав на цій гілці - страшенно бідна країна, незважаючи на членство в ЄС. Я звжди намагався перетнути її - там всього 325 км - без ЖОДНОЇ зупинки.
Якщо Андрій Тарковський оживе, то другу серію "Сталкер" можна сміливо знімати.
Кому здається, що в Україні жити погано - нехай відвідає Болгарію - тільки не "Сонячний берег" (Варна-Бургас, рекламну листівку), а ось всю іншу частину.

З усім іншим - все просто: на відміну від Вас особисто, я маю у власності свою "двушку" у Львові та свою двушку в Анталії.
Бачите, як просто. Квартира у Львові закрита з 1 вересня 2019 року та їсти не просить (квартплата 400 гривень: вчора перерахував в ОСББ).

Пан Флайман, я вже замучився перераховувати Ваші життєві помилки - при чому у всіх БЕЗ виключення питаннях. Чергова помилка:
  flyman написав:Ясний перець, що в ріелтора колєги теж ріелтори, а не морожені окуні з найближчого ринку. :D

Точніше, аж дві підряд в одному реченні.
Вас легко зможе обманути не тільки пан Frant, а й будь-яка циганка на залізничному вокзалі Коростеня.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 04 кві, 2020 18:17, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 18:17

akurt написав:
  flyman написав:От пан акурт, яби була можливість, пересидів би карантин, у Львові, Дніпрі, Анталії, можливо у Болгарії?

Не могу зрозуміти, з якої канапи зеленого коліру Ви впали, щоби згадувати Болгарію.
Я в Болгарії бував багато разів і писав на цій гілці - страшенно бідна країна, незважаючи на членство в ЄС. Я звжди намагався перетнути її - там всього 325 км - без ЖОДНОЇ зупинки.
Якщо Андрій Тарковський оживе, то другу серію "Сталкер" можна сміливо знімати.
Кому здається, що в Україні жити погано - нехай відвідає Болгарію - тільки не "Сонячний берег" (Варна-Бургас, рекламну листівку), а ось всю іншу частину.

З усім іншим - все просто: на відміну від Вас особисто, я маю у власності свою "двушку" у Львові та свою двушку в Анталії.
Бачите, як просто. Квартира у Львові закрита з 1 вересня 2019 року та їсти не просить (квартплата 400 гривень: вчора перерахував в ОСББ).

І все ж, Львів чи Анталія? Тільки чесно.
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 18:25

Ви мене, пан flyman, реально дивуєте. Навіть слів правильних не можу підібрати.
Так може себе поводити учень другого/третього класу...
Ну хіба що під партою буде вовтузитися кумедний пан Frant, якого вчителька заставляла вивчити принаймні 5 слів, а вивчив тільке одне, і те не вгадав.

Якою може бути відповідь, якщо я:
- ретельно для себе вибирав житло: в Латвії, Польщі (найбільше хотів та розмірковував), Словаччині, інтерсувався Угорщиною. після РЕТЕЛЬНОГО аналіза вибрав саме Туреччину и тут на гілці викладав текст "12 причин почему".
- я собі оформив продовження ВНП в Туреччині - цього разу на термін 2 роки.
- я ввіз авто української реєстрації на термін 2 роки (без розмитнення).
- я маю відкриті рахунки в банках Туреччини, Польші (не користуюся), України та США.
- я маю Медичне страхування іноземця на території Туреччини та страхування від Приватбанку.

А, згадав правильні слова: треба мати на тулубі коробочку, яка зберігає мозок.
Легко помітити, що жодного з 5-ти пунктів вище не мають два дописувачі вище.
І так кумедно бісяться. Ну чиста забава!
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 18:59

akurt написав:Ви мене, пан flyman, реально дивуєте. Навіть слів правильних не можу підібрати.
Ну хіба що під партою буде вовтузитися кумедний пан Frant, якого вчителька заставляла вивчити принаймні 5 слів, а вивчив тільке одне, і те не вгадав.

- ретельно для себе вибирав житло: в Латвії, Польщі (найбільше хотів та розмірковував), Словаччині, інтерсувався Угорщиною. після РЕТЕЛЬНОГО аналіза вибрав саме Туреччину и тут на гілці викладав текст "12 причин почему".
- я маю відкриті рахунки в банках Туреччини, Польші (не користуюся), України та США.
- я маю Медичне страхування іноземця на території Туреччини та страхування від Приватбанку.

Але квартиру в Львові не продав!!!!
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 19:58

flyman написав:
  akurt написав:Ви мене, пан flyman, реально дивуєте. Навіть слів правильних не можу підібрати.

Але квартиру в Львові не продав!!!!

Ха!
Пан живе з оренди декількох своїх квартир. Навіщо їх продавати, навіщо різати курку, що несе золоті яйця?
Frant

Подякував: 1769 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 20:27

Цікаво:
- де такі мудрі та кмітливі народжуються. Що інтересно - інколи пише на київській гілці - то реально зустрічаються адекватні рядки. Тільки заходить на цю гілку - тумблер в голові переключається, вилізають зовні гени від батьків і пише/ляпає весь час на 100% дурню. Звичайний тролінг та флуд - але без мотивації. Tут є 3 позитива: а) збиває весь час з пантелику пана flyman, і ми починаємо розважатися; б) додає переглядів цій гілці. Дав би канХвєтку, але технічно неможливо. в) показує - не соромлячись - свою справжню вартість.
- а чому не зайнятися безхатченку ріелторством. Ціла купа порад навкруги. Я, наприклад, із великим задоволенням читаю київську гілку. Любо-дорого. Реально весь час іде потік цінних роздумів та порад і від орендодавців, і від орендарів, і від інвесторів. Мабуть, і релторів. Читаю із великим задоволенням.

Сьогодні сподобалося:
- про "7 квартир".
- про те, чи варто продати квартиру, куплену за 150 000 доларів - за 50 000 доларів.
Реально сподобалося!
Панове форумчане-кияни! Відверто захоплююсть читанням постів/повідомлень.
Ну, а в нас тут - як в прислів"ї із Слобожанщини:
"До нашого берега - як не гімно, так тріска!"

х х х

Для тих, хто не знає, чим зайнятися під час карантину.
Студія Уолта Діснея на днях запустила новий чудовий сервіс - в он-лайн режимі
Disney+
Movies and Shows.
Рекомендую. Я собі вже оформив підписку.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 21:06

Ви тільки не розказуйте пану Франту, що нарешті завершили ремонт в бетоні Бучі та - слава Богу - десь можна сховатися під час карантину.
Даремно, що не послухали мою пораду та поклали кахлі все ж таки зеленого кольору. Це чергова помилка.
Справа в тому, я розумію, що Ви не досвідчений інвестор в бетон, аматор, що купуючи бетон - вже майже 5 років пройшло - завжди треба думати, чи зможете його продати.

Осікльки я розумію, що ви можете опуститися під керівництовм пана Франта на дно розумового зубожіння, відкрию вам таємницю.

В мене з голови не виходить згадане вами слово "диверсифікація".
В голові весь час трохи крутяться ідеї з того приводу - можливо, викладу текст.
Пропоную вам - рятуючись від деградуючого - трохи подумати над тим, що то реально є таке.
Там дуже цікаво з огляду на події дня.
І нагадаю: Ви писали, що зможете мені прочитати на ту тему лекцію. Ловлю на слові.
Для початку нагадаю:

Фінансові активи включають:
- монетарне золото і спеціальні права запозичення міжнародного валютного фонду;
- валюту і депозити;
- цінні папери (крім акцій);
- акції та інші види акціонерного капіталу;
- позики;
- страхові технічні резерви;
- іншу дебіторську і кредиторську заборгованість;
- прямі іноземні інвестиції.

В пункті 2 друге слово можете не згадувати - я хватав Вас за руки, умовляючи навесні 2014 року не зливати бакси по 11 та класти гривню не депозит. Тоді майже всі бакси пропали... Слава Богу послухали хоч одну мою пораду та майже зберігли все, зароблене наполегливою працею: 10 000 ойро. Тому - без слова 2 в пункті 2.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 04 кві, 2020 21:18, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 04 кві, 2020 21:18

Стоит ли во время кризиса покупать недвижимость

akurt написав:Ви тільки не розказуйте пану Франту, що нарешті завершили ремонт в бетоні Бучі та - слава Богу - десь можна сховатися під час карантину.
Даремно, що не послухали мою пораду та поклали кахлі все ж таки зеленого кольору. Це чергова помилка.
Справа в тому, я розумію, що Ви не досвідчений інвестор в бетон, аматор, що купуючи бетон - вже майже 5 років пройшло - завжди треба думати, чи зможете його продати.

Осікльки я розумію, що ви можете опуститися під керівництовм пана Франта на дно розумового зубожіння, відкрию вам таємницю.

В мене з голови не виходить згадане вами слово "диверсифікація".
В голові весь час трохи крутяться ідеї з того приводу - можливо, викладу текст.
Пропоную вам - рятуючись від деградуючого - трохи подумати над тим, що то реально є таке.
Там дуже цікаво з огляду на події дня.
І нагадаю: Ви писали, що зможете мені прочитати на ту тему лекцію. Ловлю на слові.
Для початку нагадаю:

Фінансові активи включають:
- монетарне золото і спеціальні права запозичення міжнародного валютного фонду;
- валюту і депозити;
- цінні папери (крім акцій);
- акції та інші види акціонерного капіталу;
- позики;
- страхові технічні резерви;
- іншу дебіторську і кредиторську заборгованість;
- прямі іноземні інвестиції.

В пункті 2 друге слово можете не згадувати - я хватав Вас за руки, умовляючи навесні 2014 року не зливати бакси по 11 та класти гривню не депозит. Тоді майже всі бакси пропали... Тому - без слова 2 в пункті 2.

Стоит ли во время кризиса покупать недвижимость
https://blogs.korrespondent.net/blog/business/4213084/
Мне предлагают вложить деньги в недвижимость. И анонсируют, что "только наша недвижимость не подешевеет в ходе мирового кризиса". То есть волшебная она такая: вся подешевеет, а эта - нет

Так и вижу Исаака Ньютона на базаре, торгующего яблоками. На прилавке - табличка: "Все яблоки падают на землю, а мои - нет".
....
"Во время кризиса лучше всего вложить деньги в слона!" - не посещала такая идея? А почему? Чем слон в смысле издержек отличается от недвижимости? А ничем.
flyman

Профіль

1
3
  #<1 ... 559560561562563 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему