Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 591592593594595 ... 1129>
Повідомлення Додано: Сер 29 кві, 2020 10:14

Непогане відео, дякую пане flyman'e: я його не бачив.

Уточнення:
- блокіровку доступу до ресурсів Вікіпедії знято - мабуть, в минулому році.
- "Пора валить" гадаю раніше середини червня не получиться: Авіакомпанії планують розпочати авіасполучення з 28 травня тільки. І буде спочатку відкрито "внутрішній туризм".
- за думкою "Наукової комісії" при президентові відновлення "нормального" життя планується після 15 червня.
- якщо так станеться, то Туреччина стане справжнім туристичним раєм, тому що курс долара вже вчора знову перетинав позначку "7" і все для туристів (як і для мене) стає дешевшим, ніж дешево.
На фото: пересувний базар на колесах - під"їзджає до кожного будинка. Продавці в рукавичках, а маску продавець зняв виключно на моє прохання тільки для фото, щоби не здавався кумедним. Приємно відмітити, що покупці витримують "соціальну дистанцію".
Зображення
Суниця зараз по 5 лір (20 гривень) кіло.
akurt

Подякував: 4006 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 29 кві, 2020 10:31

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

akurt написав:Непогане відео, дякую пане flyman'e: я його не бачив.

Уточнення:
- блокіровку доступу до ресурсів Вікіпедії знято - мабуть, в минулому році.
- "Пора валить" гадаю раніше середини червня не получиться: Авіакомпанії планують розпочати авіасполучення з 28 травня тільки. І буде спочатку відкрито "внутрішній туризм".
- за думкою "Наукової комісії" при президентові відновлення "нормального" життя планується після 15 червня.
- якщо так станеться, то Туреччина стане справжнім туристичним раєм, тому що курс долара вже вчора знову перетинав позначку "7" і все для туристів (як і для мене) стає дешевшим, ніж дешево.
На фото: пересувний базар на колесах - під"їзджає до кожного будинка. Продавці в рукавичках, а маску продавець зняв виключно на моє прохання тільки для фото, щоби не здавався кумедним. Приємно відмітити, що покупці витримують "соціальну дистанцію".
Зображення
Суниця зараз по 5 лір (20 гривень) кіло.
На фото продавець не в рукавичках.
То полуниці чи суниці?
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 29 кві, 2020 10:43

Так, не суниця, а полуниця, я помилився. Тому що інколи вже мислю турецькою: "чілек".
Продавець цей на передньому плані - розтягував мотузку для вивішування бананів (готував для продажу), тому був без рукавичок.
Полуницю зважував, відпускав та пакував для мене другий - він був в рукавичках.
Турки при мені брали ящичками - прямо з ящиком - там, мабуть, 4 кг.
Зображення
До речі, ринки не закривали, але пропускають в середину не всіх і не відразу, в середині відстань між прилавками - 3 м. Але я під час карантину ринки не відвідую.
П"ятниця-субота-неділя - "Комендантська година" - ніхто і ні з якої причини не повинен виходити з квартири. Виключення: найближча пекарня за хлібом (хоча їздять авто по вулицях з хлібом) та можна вигуляти собаку.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 29 кві, 2020 11:10

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

Почухайте разницу называется. Эрдоган, хоть и самодур, но понимает кто его избиратели, понимает, как работает турецкая экономика. И полудурок из сериала, который никому ничего не должен (с).
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 29 кві, 2020 11:25

Ну, самодур-не самодур, трудно сказать, но страну держит крепко и цепко, команда министров мощная. И не меняется каждые 3 недели.
Министр охраны здоровья - профессиональный врач, каждый день лично дает отчет по ситуации.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2020 13:34

Глава Федерації готельєрів Туреччини Сурурі Чорабатир заявив, що турецькі готелі не підвищуватимуть ціни після закінчення пандемії коронавірусу.
За словами Чорабатира, для залучення клієнтів деякі готелі навіть можуть піти на додаткові знижки.

"Підвищення цін через пандемію цього року точно не буде, на цей рахунок нехай ніхто не сумнівається. Всі контракти на цей сезон ми уклали з туристичними агентствами ще минулого року. І ми не можемо заднім числом підвищувати ціни. Будь в цьому році повна відсутність туристів або, навпаки, переповненість готелів – ціни залишаються тими, які узгоджені в контрактах. Більш того, для залучення клієнтів деякі готелі навіть можуть піти на додаткові знижки й кампанії, але це не буде означати падіння цін в цілому", – говорить глава Федерації готельєрів Туреччини.
jump

Подякував: 102 раз.
Подякували: 1319 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 30 кві, 2020 17:35

Сезон буде дуже цікавим:
- всі готелі будуть заново проходити сертифікацію. Всі працівники будуть проходити медичну комісію.
- в готелях будуть заселяти виключно номер-через номер.
- на пляжах всі лежаки тепер буде дозволено розміщувати тільки на відстані більше 2-х метрів. Прямо як для панів...
- в готелях замовлення їжі a la carte - Прямо як для панів...
- працівники будуть старатися вгодити директорам готелів та відпочиваючим: на сьогодні всі банки видали кожному бажаючому (всього було 3 000 000 (!!!) заявок) кредит на сумму 5 000 лір на суперпільгових умовах: перші 6 місяців - без погашення, далі 30 місяців (кредит на три роки) з виплатою по 188 лір в місяць (переплата за 3 роки 640 лір - десь 12% річних. Що таке 188 лір? Мені прийшов рахунок на електрику за квітень на 94 ліри. Копійки...)
- ну і головне: при курсі долара до ліри 1:7 все навкруги БІЛЬШЕ, ніж даром.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 01 тра, 2020 14:01

jump написав:Глава Федерації готельєрів Туреччини Сурурі Чорабатир заявив, що турецькі готелі не підвищуватимуть ціни після закінчення пандемії коронавірусу.
За словами Чорабатира, для залучення клієнтів деякі готелі навіть можуть піти на додаткові знижки.

"Підвищення цін через пандемію цього року точно не буде, на цей рахунок нехай ніхто не сумнівається. Всі контракти на цей сезон ми уклали з туристичними агентствами ще минулого року. І ми не можемо заднім числом підвищувати ціни. Будь в цьому році повна відсутність туристів або, навпаки, переповненість готелів – ціни залишаються тими, які узгоджені в контрактах. Більш того, для залучення клієнтів деякі готелі навіть можуть піти на додаткові знижки й кампанії, але це не буде означати падіння цін в цілому", – говорить глава Федерації готельєрів Туреччини.

Не знаю, чи це правильно?
Крім "економ" класу, такі заходи можливо і правильно, залишати ціни такими, як є, або ж робити деякі знижки-акції. Тому що для багатих ті знижки великої ролі не зіграють.

А от "економ" категорично потрібно знижувати на 30-50%, щоб заманити туристів з "тоншим гаманцем". А то є ризик залишитись з пустими, або напів-пустими готелями! Або й, взагалі, збанкрутувати!
1472580369

Заблокований
Подякував: 0 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 01 тра, 2020 14:16

akurt написав:Сезон буде дуже цікавим:
- всі готелі будуть заново проходити сертифікацію. Всі працівники будуть проходити медичну комісію.
- в готелях будуть заселяти виключно номер-через номер.
- на пляжах всі лежаки тепер буде дозволено розміщувати тільки на відстані більше 2-х метрів. Прямо як для панів...
- в готелях замовлення їжі a la carte - Прямо як для панів...
- працівники будуть старатися вгодити директорам готелів та відпочиваючим: на сьогодні всі банки видали кожному бажаючому (всього було 3 000 000 (!!!) заявок) кредит на сумму 5 000 лір на суперпільгових умовах: перші 6 місяців - без погашення, далі 30 місяців (кредит на три роки) з виплатою по 188 лір в місяць (переплата за 3 роки 640 лір - десь 12% річних. Що таке 188 лір? Мені прийшов рахунок на електрику за квітень на 94 ліри. Копійки...)
- ну і головне: при курсі долара до ліри 1:7 все навкруги БІЛЬШЕ, ніж даром.

А що зараз з цінами на нерухомість в нашому найулюбленішому місті в Туречині? Можна щось нормальне за полтосік придбати?
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 01 тра, 2020 15:57

Тільки вчора чи позавчора трохи жінка промоніторила "для загального розвитку".
Подивилася сайт оголошень про продаж.

Особливих чудес не помічено:
- первинний ринок новобудови - всі квартири "під ключ" - вселяйся та живи - орієнтир цін - як я й писав - 1000 ойро квадрат. В такій квартирі:
а) вже не буде відбуватися ніяких ремонтів, бо завжди всі ремонти в квартирі зроблені у відповідності до проєкту архітектора. Ніхто не буде возити ліфтом мішки з цементом або кахлями. В таких квартирах зазвичай треба докупити тільки за своїм смаком меблі - зазвичай комплект меблів на трикімнатну квартиру коштує приблизно 15 000 лір або 2500 доларів (останній раз допомогав замовляти приятелям в жовтні 2019 - купили "2+1" площею 90 квадратів). В 15 000 лір увійшло: три диван-кроваті (2 в залу і 1 в спальню), двоспальне ліжко з дуже якісним матрацем (товщина 30 см), гардероб у спальню, стіл обідній розсувний та до нього 6 стільців. Гадаю, що тепер такий комплект меблі вартує дешевше, бо сьогодні ліра вже впала до 7,03, а тоді була - вже забув - мабуть, 5,73).
б) встановлені меблі кухні та прихожої. Побутова техніка: електрчина піч, варочна поверхня та витяжка. В половині випадків встановлені кондиціонери. Ламінат. Освітлення, вся електрична арматура, повністю готові санвузли.
в) плавальний басейн. В половині випадків - підземний паркінг (входить у вартість квартир).
Орієнтир площ: 55-60 кв. метрів для "1+1" і 90 кв. м для "2+1" (трикімнатна). Тепер легко порахувати вартість.
Ціна вище 1000 ойро за квадрат теж є - у "важливих" дуже відомих забудовників.

- вторинний ринок ми дивилися тільки будинки віком 1-2-3 роки. Орієнтир ціни за "1+1" - 350 000 лір. Квартири "2+1" не дивилися.
Якщо взяти курс долара до ліри 1:7, то маємо приблизно 50 000 доларів.
До цієї ціни треба додати податок для покупця нерухомості 4% або не менше 2 000 доларів+технічні витрати (документи).
В цілому ситуація на ринку нерухомості стабільна. Помітно здорожчання "верхнього" сегменту квартир - наприклад, квартири в новобудові на другій лінії від пляжу - ціни захмарні - по пам"яті - 3 500 000 лір.

Те, щоби я хотів собі - квартира "2+1" плошею 120 кв. м - продається за 850 000 лір. Це 121 500 доларів - в грудні 2018 така продавалася за 550 000 лір. Але й долар був 5,30 - тоді в доларах було 104 000 доларів.
Тобто, те, що продавалося в грудні 2018 за 104 000 доларів - зараз просять 121 500 доларів.
Думаю, що в цій ціні закладено 6% ріелторських (тут зазвичай ріелтери накручують 6%, в рідких випадках ділять ці 6% на покупця та на продавця).

Готую матеріал по оренді квартир (з цифрами та розрахунками на конкретному прикладі).
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 01 тра, 2020 16:34, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
  #<1 ... 591592593594595 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: jeronimo133 і 2 гостей