Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 74727473747474757476 ... 7544>
Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 12:22

Кармелюк написав:
  detroytred написав:
Лунали героїчні гасла й тещо...

Шановний detroytred!
Вітаю перехід на українську мову!
Тепер намагаюсь читати ваші пости дослівно, хоча раніше, чого гріха таїти, коли Ви дописували російською, частенько прочитував їх по діагоналі.
І читаючи ваші пости помітив, що Ви вживаєте слово "тещо" замість "тощо". Спочатку думав описка. Потім подумав, що це мабуть я відстав - бо мова розвивається, до неї вчені лінгвісти вносять різноманітні доповнення (не завжди доречні на мою думку, але що поробиш, вони на те й науковці). Почав розбиратися. Таки "тещо" не існує, а "тощо" є:

Тлумачення із "Словника української мови"*
ТОЩО, невідм. Уживається в кінці переліку чого-небудь як вказівка на його неповноту, на можливість його продовження; і таке інше. - Піду вбиратись. Мені треба сьогодні в різних магазинах бути, вибрати матерії, та потім треба до модистки заїхати тощо (Л. Укр., III, 1952, 510); Маруся пішла до хати, а стара почала поратися по господарству, догодовувати курей, виганяти гусей та вутят до річки, робити місиво для свині тощо (Хотк., І, 1966, 103); У степовому селі був ярмарок, на чотири боки куріло, куріли степові розложисті шляхи тощо, торохкотіли тачанки (Ю. Янов., II, 1958, 248).

P.s. Не сприйміть за образу мою писанину. В свою чергу подякую Вам, якщо вкажете на мої помилки, бо ще з шкільних часів не дуже добре знаю правила української мови :oops: , але трохи виручає любов до читання з самого дитинства, спрацьовує зорова пам*ять...

Ніяких образ!
Навпаки тільки подяка за слушне зауваження.

Є в мене такий недолік -- ліньки оформлювати правильно-гарно-красиво-як треба ..., коли є можливість "закосити". От і віхляю, поки не пнуть.
Головне думку зформував-виразив для розуміння основної тези й досить.
Навіть перекладачем не користуюсь, бо це ж треба зайві рухи робити))

Цілком згоден, що систематичні помилки потрібно виправляти. Також і грубі. Двома руками за це.
Не знаю звідки, але в підсвідомості навіть сумніву не було в тому, що треба писати "тещо".
А тепер смішно самому: моє "тещо" - це як "тёща")) виглядає.
Ріже око.

Звісно "тощо".
На жаль українською читаю мало. Останнє -- десь рік тому *Україна у вогні* Довженка.
А так російською 3-5 книжок на місяць.

Цікавий момент: лише дописів на форумі + читання різноманітних посилань українською + інфопростір СМІ --- є достатнім для появи роздумів вже українською та несвідомого переходу на мову.

З.и. негативно я зреагував на flyman-а, бо там мета була потролити. У Вас же влучне доречне зауваження.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 12:39

Hotab написав:Кармелюк , теж помічав. :)
Але не казав, бо вважав перехід російськомовною людиною на державну вже подвигом.
Щодо себе особисто, то в моєму оточенні вже чимало знайомих перейшли, мабуть необхідно розглянути і собі таку можливість. ))

Глянув тепер (коли розкрили очі) зі сторони на оце своє "тещо" - так ледве зо сміху не розірвало.
Але тут є важливий момент (Ви цілком праві) - промайнула думка, що не напиши так делікатно колега Кармелюк, то можна задуматися про повернення назад до російської.

Точніше після достатньо тривалого часу від переходу про повернення назад вже не може й бути мови.
А от на початку, якщо занадто грубо втрутитися або під не той настрій, цілком можливо.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 14:19

detroytred написав:
  Hotab написав:Кармелюк , теж помічав. :)
Але не казав, бо вважав перехід російськомовною людиною на державну вже подвигом.
Щодо себе особисто, то в моєму оточенні вже чимало знайомих перейшли, мабуть необхідно розглянути і собі таку можливість. ))

Глянув тепер (коли розкрили очі) зі сторони на оце своє "тещо" - так ледве зо сміху не розірвало.
Але тут є важливий момент (Ви цілком праві) - промайнула думка, що не напиши так делікатно колега Кармелюк, то можна задуматися про повернення назад до російської.

Точніше після достатньо тривалого часу від переходу про повернення назад вже не може й бути мови.
А от на початку, якщо занадто грубо втрутитися або під не той настрій, цілком можливо.

Нагадали. Здається я колись тут писав про це, але хай буде ще раз.
Так от про "настрій" та "занадто грубо втрутитися"...
Був у мене товариш, на жаль уже покійний. Ми були майже однолітками, знайомі ще з шкільних років, хоча й закінчили різні школи, але біля його багатоповерхівки був чудовий спортмайданчик, то ми там чи не щоденно зустрічались і часто грали футбол дім на дім. Навчались в одному вузі, правда з різницею у кілька років і на різних факультетах. І от так сталося, що після закінчення вузу у 80-х роках і я, і він по направленню потрапили на роботу до одного міста, майже повністю російськомовного. А ми родом майже з повністю україномовного обласного центру.
Трохи відхилюсь і розкажу як ми з ним перший раз зустрілись. Я вже працював. Біжу на обід. Людей багато, практично центр міста. Раптом попереду з*явилась знайома постать. Навже Вася? Не може бути! Що він тут робить? Підходжу ближче, обережно заглядаю збоку - таки Вася! А тепер уявіть людину, яка знаходиться в місті, де у неї зовсім немає знайомих. Чувак йде на повному розслабоні, про щось замріяно міркує, аж до часткової втрати контролю над реальністю навкруги. Ну а я, переконавшись, що це таки він, підходжу збоку і ніжно так кладу свою руку на його плечі і дивлюся, що буде далі. Вже опісля я дізнався, що я таки сильно ризикував. Бо, коли він неочікувано почув чужі руки на своїх плечах, я відчув як напружилось його тіло і він повільно-повільно повернув голову у мою сторону. Здивування, радість, обійми! Він не знав, що я вже тут живу майже рік, а він, як виявилось тільки-но приїхав на практику. Потім він розказав, що подумав, коли відчув чужі руки на плечах - мабуть якийсь ханига пристає, перш за все зажму руку в кулак, далі гляну хто і якщо треба з розвороту заїду в писок! Так що мені повезло, що він мене одразу впізнав. :lol:
А тепер до теми. В кінці кінців життя так склалось, що я його прийняв до нас на роботу, коли в його організації в кінці 90-х стало сутужно. І фактично він був один, хто розмовляв виключно українською мовою. А чому так сталося, я знав з його розповіді. Бо я, наприкдад, одразу перейшов на російську. Так мене виховали, перш за все у школі та й засоби масової інформації доклались, інтернаціоналізм в дії!!! А він, коли його після вузу остаточно направили на роботу в перший же день зіштовхнувся з кадровиком, колишнім кдбістом. Зайшов в кабінет, привітався: добрий день! У відповідь: здравствуйте, ты кто? Та я по направленню, ось мої документи. Той глянув і каже: а, "бендера", разговаривай человечески, по русски, а не на телячьем! І от тут і сталося те, про що Ви писали - "занадто грубо втрутитися або під не той настрій". І Вася вибухнув! І це при тому, що його мама чистокровна росіянка (ще жива і досить кумедно розмовляє українською), з якою його батько познайомився на півночі, куди був висланий як посібник УПА. Вася сказав: швидше пси будуть жерти траву, ніж я розмовлятиму російською! І таки дотримав свого слова!
Востаннє редагувалось Кармелюк в Пон 29 лис, 2021 14:24, всього редагувалось 1 раз.
Кармелюк
1

Подякував: 237 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 14:21

Re: Політичні дискусії

Олексій Арестович
5 год ·
- Когда-то я очень симпатизировал Юре Бутусову - за то, что он один из первых начал писать летопись этой войны.

Потом, когда начала проступать его роль в Иловайской трагедии и, особенно - создании чёрной легенды про Вооружённые Силы, с целью отмазать Авакова и Турчинова, отношение начало меняться.
Сегодня это уже, скорее, сочувствие.

Больше года назад я его по-человечески предупреждал: Юра тебя используют чёрные политические аферисты, дёргая тебя за твой искренний патриотизм и чувство собственной важности одновременно.

Это плохо кончится.

То, что Юра давно уже не общественный деятель и не журналист, а чёрный пропагандист с признаками распада личности, многократно пойманный не просто на прямом враньё, а просто уже на человеческой неадекватности, в конце концов, всего лишь - факт его биографии.

А ведь ему давали шанс и - знаки по судьбе.
Советник Министерства Обороны!..
Работай на здоровье.

То, что он уже не вполне адекватен, это было видно на пресс-конференции.
Никто в здравом уме не позволит себе так разговаривать с Президентом страны.
Его очень качественно накачивают психологически.

История с выстрелом из орудия, показала это совершенно точно:
- подставил страну,
- подставил армию,
- подставил профессию,
- приписал себе стрельбу по живым людям, выстрелив давно и на полигоне.

Если журналист сфотографировался с оружием или в форме с нашивкой - он принял сторону и больше не может быть журналистом и освещать события в конфликте.

Всё это касается и гражданских лиц, но в международном праве журналисты выделены отдельно, как те, кто должен соблюдать нейтралитет особенно строго.

Строго формально, он больше не может считаться журналистом с точки зрения профессиональной этики.
Комиссия по журналистской этике должна была бы дать этому соответствующую оценку.

«Военный эксперт», ни дня не служивший в армии, который не отличает «главнокомандующего» и «верховного главнокомандующего» и не знает, что у подразделений ТРО вообще нет на вооружении артиллерийских орудий, кроме минометов, не успевающий проверить информацию, но шесть раз исправляющий собственный пост постфактум.

В общем, решиться на это в адекватном состоянии духа, сложновато.

Но самое скверное даже не это.

Ни он, ни многочисленные сочувствующие не видят совершено очевидного - Бутусова заводят как сакральную жертву, уже спланировали его как очередного Гонгадзе.

Такими темпами ему остаётся уже очень недолго- счёт пошёл на дни, максимум - недели.

Его ликвидируют - те, кто его и накачивает.

И это, по плану, станет сигналом к началу массовых беспорядков - с искренним возмущением граждан.

И все это - на фоне концентрации российских войск на границе.

Ясен сценарий?..
Идеальное поле игры для России.

Внутренние протесты – политический кризис – атакуй на здоровье.

Буду срочно просить предоставить Юрию Бутусову государственную охрану.

Его, балбеса, давно пора спасать.

Заодно, я специально озвучил это как возможный сценарий.

То, что публично озвучено кем-то, потом режиссёрам этого действа сложнее реализовывать, а граждан - сложнее вводить в заблуждение.
https://www.facebook.com/alexey.arestov ... 4994041208
unicdima

Подякував: 107 раз.
Подякували: 191 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 14:22

M-A-X написав:Нам нужно стать католиками?

А собственно почему нет, если это поможет общему благосостоянию?
BìnhAutoDat

Подякував: 3 раз.
Подякували: 6 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 14:38

unicdima написав:То, что Юра давно уже не общественный деятель и не журналист, а чёрный пропагандист с признаками распада личности, многократно пойманный не просто на прямом враньё, а просто уже на человеческой неадекватности, в конце концов, всего лишь - факт его биографии.

Треба було йому просто показати цілий палець, як одному фотографу. :)
Тут, на форумі, був один учасник богообраної національності, коли на цитати, які показували не зовсім богообрані дії деяких його соплемінників, завжди починав лити бруд на авторів цих цитат.
Невже найвеличніший теж з богообраних? ;)
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 15:53

BìnhAutoDat написав:
  M-A-X написав:Нам нужно стать католиками?

А собственно почему нет, если это поможет общему благосостоянию?

Христова Церква єдина, бо один є Бог: «Один Бог і Отець усіх» (Еф. 4, 6). Для кожної помісної Церкви мірилом правовірності її навчання віри («правилом віри») є Святе Письмо і Святе Передання, гарантом збереження і вірності якому є служіння Римського Єпископа. Церква виявляє, що вона є соборна (грецькою – католицька), коли збирає навколо євхаристійної Трапези спільноту вірних. Місцеві Церкви в сопричасті творять помісну Церкву на чолі з предстоятелем – єпископом, архиєпископом, митрополитом чи патріархом. Першою між помісними Церквами є Римська, бо її предстоятелем є Римський Папа – наступник апостола Петра. Він є вчителем і правилом апостольської віри, якому Господь дає дар непомильності у справах віри і моралі, щоб оберігати чистоту та непорушність Божественного вчення. Як апостол Петро виявив до Христа любов, «більшу» від інших і отримав від Христа доручення пасти Його стадо (пор. Йо. 21, 15-18), так і Римський Петровий Престіл «головує в любові» і зберігає першість (латинською «примат») серед помісних Церков. Ця першість здійснюється через Петрове служіння Римських єпископів, яке наша Церква сповідує в титулі «Святіший Вселенський Архиєрей».

П.С. В "Кратком катехизисе" (изд.свящ Тышкевич, Рим, 1942г.) следующее:

"Византийский обряд есть обряд православный в том смысле, что он относится к единой "правой" т.е. Католической Церкви, если же под словом "православие" понимать уклонение восточного христианства от единения с Римским епископом, то византийский обряд не есть и не может быть "православным."

Значит, Православная Церковь - это та восточная христианская церковь, которая использует византийский обряд и подчиняется Папе Римскому, а та "Православная Церковь", которая не подчиняется, есть протестантская.
Козак-характерник
2

Подякував: 2241 раз.
Подякували: 2359 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 15:58

У Bellingcat возникли дополнительные вопросы к Зеленскому
Президент Украины на пресс-конференции не ответил на все вопросы о срыве операции по задержанию наемников ЧВК «Вагнер», а озвученная им версия вызывает новые вопросы.

Об этом заявил руководитель отдела расследований Bellingcat Христо Грозев, назвавший пресс-конференцию Владимира Зеленского «спеоперацией» против бывшего начальника ГУР Василия Бурбы, сообщает «Украина 24».

По словам Грозева, расследователи Bellingcat «смогли установить, что это была хорошо спланированная операция с каким-то политическим риском».

«Она была одобрена, в этом мы смогли удостовериться как на основе разговоров и интервью с участниками, так и на основе документов. И поскольку она была одобрена, она считалась на каком-то этапе государством своей. Поэтому дальше уже вопросы, это авантюра или нет, нужно закрыть», - отметил расследователь.

По его словам, до момента одобрения и сигнала, что можно ехать, можно было считать операцию плохой.

«А дальше... Если она была плохая, нужно было заранее ее остановить. Поэтому, честно говоря, не хочу пускаться в оценочный анализ, но та пресс-конференция открыла больше вопросов, чем ответов, и я надеюсь, что мы сможем получить ответы в ближайшее время. Мы будем и дальше обращаться к Офису президента, чтобы получить эти ответы», - подчеркнул Грозев.

Напомним, на пресс-конференции Владимир Зеленский полностью отрицал причастность главы Офиса президента Андрея Ермака к срыву спецоперации по задержанию наемников ЧВК «Вагнер» и обвинял во всем. в том числен и «авантюризме», бывшего начальника ГУР Василия Бурбу..

Показательно, что Зеленский фактически повторил версию срыва операции по задержанию «вагнеровцев» с дискредитацией Василия Бурбы, озвученную накануне пресс-конференции, в советником Ермака Алексеем Арестовичем на принадлежащем олигарху Игорю Коломойскому телеканале «1+1», где в последнее время представители власти, похоже, в рамках деолиграхизации фактически «прописались».
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 278 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 17:31

Козак-характерник написав:
То, что значительная часть украинцев – около пяти миллионов в самой Украине и еще столько же в диаспоре – являются прихожанами греко-католической церкви, приносит определенные дивиденды. Во-первых, это возможность организации помощи Украине. Папа Римский Франциск выделяет миллионы евро на благотворительные программы для беженцев с Донбасса в рамках проекта «Папа для Украины», поскольку в этой стране есть его паства.

Во-вторых, это возможность влияния. Папа Иоанн Павел ІІ оказывал информационное и политическое давление на СССР, фактически заступаясь за свою паству. А сейчас президент Зеленский предлагает Путину Ватикан как место переговоров между Россией и Украиной. Кроме того, это возможность строить горизонтальные связи, налаживать мосты дружбы в самой большой религиозной организации планеты.

В-третьих, вхождение в универсум католической церкви дает свои привилегии. Украинские иерархи имеют возможность быть включенными в глобальную политику Святого Престола, а кардиналы из Украины участвуют в конклаве, на котором избирают Папу Римского.

Не надо забывать, что у Папы миллиард прихожан. Одно слово Его Святейшества и этот миллиард будет делать то, что велел Папа.
Джугашвили когда-то смеялся: - А кто такой этот Папа? Сколько у него дивизий?
Но просчитался. Именно Ватикан принял решение об аннулировании совдепии и именно Иоан Павел II возглавлял операцию по ликвидации красной чумы. Рейган был у него замом. Об этом много и в деталях написано в американских исследованиях.
И самое главное, не надо забывать, что Папа единственный человек на земле, который имеет коммуникацию с космосом и Богом. 8)
Конечно он наш Святой отец, а никакой не русский пьяница и петух Кирюха.
Libo
2

Подякував: 406 раз.
Подякували: 4336 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 29 лис, 2021 17:42

Как настроения, состоится у вас послезавтра мятеж? :roll:
Пипл опять будет за Ахметова? :shock:
Libo
2