Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
akurt написав:Часто до нотаріуса приходять із заповненим від руки бланком договору оренди - стандартний бланк продається в магазині «Канцтовари».
А чи не є це овер-адмініструванням - нотаріальна реєстрація договору аренди житла?
Коли орендував у Польщі, ніякої нотаріальної реєстрації. Від руки (або роздрукований) договір аренди завірений власником і орендарем. З підписаним договором ідеш в ужонд і отрумуєш мельдунек (реєстрацію місця проживання), якщо тобі потрібна довідка про замєльдованє/реєстрацію. Овер адіміністрування для овер озабочених.
Amethyst написав:А на яких умовах Орендодавець може припинити договір достроково або не перезаключити з цим же Орендарем через рік, наприклад? У Туреччині.
Цікаве питання - я не всі нюанси знаю, але: - в Туреччині короткострокова здача в оренду заборонена на законодавчому рівні здається з 2017 року. Під здачею в оренду законодавство розуміє ТІЛЬКИ здачу в оренду на термін 12 місяців. Зваісно, народ порушує та здає - наприклад - через airbnb на короткий термін. Як правило - якщо на 1 місяць - за подвійною ціною. Десь в 2018-2019 роках за тим полювала податкова поліція та виписувала штрафи в сумі орендної плати за 1 рік (!!!).
Останні пару років не чув про такі випадки, тобто порушують "тихенько". Без санкцій. Без сплати податків. На це закривають очі. - Договори оренди укладаються згідно із Законом тільки на 1 рік. Якщо орендодавець НЕ іноземець, або іноземець, якому не потрібно оформити Вид на проживання - то достатньо від руки заповнити стандартний бланк Договору оренди. - Договір оренди вважається автоматично продовженим на 1 рік, якщо орендодавець ОФІЦІЙНИМ ЛИСТОМ, ЗАВІРЕНИМ нотаріально (!!!), не попередить орендаря за 45 діб до дати закінчення дії Договору. Це захищає орендаря від несподіванок. - Можливість ДОСТРОКОВОГО розірвання повинна бути окремо зазначена в Договорі оренди. Для цього є окрема графа. Вона як правило залишалася порожньою. - ВАЖЛИВО: карколомний ажіотаж на ринку орендної нерухомості літа-осені 2022 року привів до того, що рієлтори почали радити орендодавцям укладати спеціальний документ, який передбачає безумовне добровільне виселення орендаря за першою вимогою орендодавця. Статистику реальних безумовних виселень не маю. В пресі повідомляли, що суди Туреччини завалені реально справами про конфлікти між орендарями та орендодавцями з приводу ціни оренди - ще в лютому писали, що розгляд справ призначають вже не грудень 2023 року і не раніше. Це - на користь орендарів.
Стандартний бланк Договору оренди мав певний ПОЗИТИВНИЙ сенс в умовах нестабільності на ринку в 2022 році - часу суттєвого зростання цін та турбулентності. Це спрацювало проти росіян, які понаїхали великою кількістю - брали в оренду квартири (ціна на рік в перерахунку на місяць значно менша, ніж на місяць) - потім - з 26 грудня 2022 року - Туреччина почала активно і реально позбуватися таких небажаних іноземців - ВНП їм не надавали і не надають за фактом оренди нерухомості - вони масово тікали, залишаючи орендодавцю депозити і передоплату за 3-6 місяців. Орендодавці мовчки потирали долоні. Росіянці нічого не могли вдіяти.
Вітаю, а якими мотивами користувались купляючи з огрудкем? Знаю що ціна на партер (0 поверх) і піддаше (останній) - менші ніж в середині будинку. Зі свого досвіду сам вже передивився вже сотні чужих огрудків, є плюси так і мінуси. Для мене мінусів більше.
Вітаю, а якими мотивами користувались купляючи з огрудкем? Знаю що ціна на партер (0 поверх) і піддаше (останній) - менші ніж в середині будинку. Зі свого досвіду сам вже передивився вже сотні чужих огрудків, є плюси так і мінуси. Для мене мінусів більше.
Bigor. Не повірете, але мотивами з форуму. Мені ж тут сказали бери, я і взяв)) Опасения было конечно, у нас до 4 этажа неликвид. А нулевой это вообще шлак. Здесь же огрудки берут в первую очередь. На 25 год огрудки куплены. Мои мотивы: потрясающий ландшафт, туи, кусты, газон. Кусты закрывают участок по шею. Дополнительная территория где можно поставить садовый шкаф, велики. Я продал дачу. Так пусть хоть кусок газона будет ему в замену. Ну и самое главное - это вообще последняя квартира на тот момент. Вообще ничего не было.
Мой вопрос: "насколько мне известно, нерезиденты Польши не могут получить право собственности на земельный участок. Не будет ли проблем с получением права собственности в будущем?"
"У вас не будет проблем. В случае с садом у вас есть право исключительного пользования.
beee написав:Мои мотивы: потрясающий ландшафт, туи, кусты, газон. Кусты закрывают участок по шею. Дополнительная территория где можно поставить садовый шкаф, велики. Я продал дачу. Так пусть
Будь ласка ніколи не пишіть таких слів: коли я писав щось подібне про нерухомість в Туреччині - на мене вилили: 10 виварок гною, 15 відер блювотини, 10 бочок інсинуацій. У людей в арсеналі тільки це.
P.S. Оприлюднені вище креслення: класика європейської 1+1. Навіть більше: є "гостьовий туалет". Зазвичай в 1+1 немає. Ще й ванна...