Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Бачив колись в Єгипті атракціон для туристів - сісти на верблюда 5 фунтів, злізти 10 фунтів.
Колись думав в Албанії прикупити.Сьогодня розмовляв з власником апартаментів де живу, каже знайомий здає двушку тут в місті за 350€, але не менше ніж на пів року. Ось думаю, замісць того, щоб купувати, взяти пожити в оренді, але то не раніше ніж через 5 років, коли прилаштую дітей і треба ще відсотків на 50 підняти пасивний дохід. Бо мене той львівський клімат вбиває.
Бачив колись в Єгипті атракціон для туристів - сісти на верблюда 5 фунтів, злізти 10 фунтів.
Колись думав в Албанії прикупити.Сьогодня розмовляв з власником апартаментів де живу, каже знайомий здає двушку тут в місті за 350€, але не менше ніж на пів року. Ось думаю, замісць того, щоб купувати, взяти пожити в оренді, але то не раніше ніж через 5 років, коли прилаштую дітей і треба ще відсотків на 50 підняти пасивний дохід. Бо мене той львівський клімат вбиває.
Шо там зараз по цінах? Бажано от і до, бо поняття пристойно у всіх різне.
Bolt написав: Колись думав в Албанії прикупити.Сьогодня розмовляв з власником апартаментів де живу, каже знайомий здає двушку тут в місті за 350€, але не менше ніж на пів року. Ось думаю, замісць того, щоб купувати, взяти пожити в оренді, але то не раніше ніж через 5 років, коли прилаштую дітей і треба ще відсотків на 50 підняти пасивний дохід. Бо мене той львівський клімат вбиває.
Шо там зараз по цінах? Бажано от і до, бо поняття пристойно у всіх різне.
Згрубша все подорожало, але я вже 8 років поспіль плачу 43€/доба за житло. Але, якщо перший рік тут по цінах була шара, то зара вже покусюються. Але полазив по форумах, подивився, що в Хорватії то тут далі, принаймні по житлу шара, тобто в 2-3 рази дешевше. Бенза дорога 1,6€, тож бажано аправитись в Македонії там 1, 3€.Жрачка загалом крім деяких позицій відсотків на 20-50 дорожче. Гади ще курс лека підняли з з 115(зимою), до 105 (зараз) за евро. Короче, коли я перший раз тут був рахував 4 лека=1 грн, то зара 2, 5 лека=1 грн.
1. В згаданих нею банках - а я сам клієнт 2-х із згаданих 3-х - за першою вимогою видають та приймають долари. Велику суму готівкою (припустимо 20 000 доларів) як правило - але не факт - треба замовляти зранку на 15-00, або "сьогодні - на завтра". Ніяких депозитів/заморозки на 3 чи 6 місяців робити не треба. Там зверніть увагу: вони з братської для України Білорусі - можливо ті білоруські банки є під санкціями, тому в них і проблема.
2. Щодо вивозу валюти саме цікаве і саме просте: а) щоби зробити SWIFT-переказ, не треба ходити, як циганва, по банках: сідаєш - як я зараз - за MacBook - натискаєш кнопки - та робиш переказ. Ліміт перерахування: до 1 000 000 лір (приблизно 40 000 доларів). в) готівкову валюту в сумі більшою за 10 000 євро, можна вивозити з декларуванням на "Червоному коридорі" - для цього треба, щоби валюта була на власному рахунку в банку, зняти її - в банку отримати Видатковий касовий ордер, на якому перевірити наявність підпису та печатки працівника банку, перед"явити митнику під час заповнення Митної декларації.
Саме таку консультацію/пораду я давав нашій жінці з України, яка вивозила велику суму готівкою - і це було 2 липня. Дуже хвилювалася - просила, щоби я був на зв"яку в неділю 2 липня - коли вона буде на "Червоному коридорі" - але потім надіслала повідомлення, що все ОК.
Таким чином, панове, будете мати гроші - можу підказати, як вивезти. Сам би я - якщо б треба було - виводив би за допомогою SWIFT-переказів: зручно до безтями. Правда, треба мати рахунок в закордонному банку. На своє ім"я.
Походу в Польщі скоро буде обвал. Девелопери спамлять своїми пропозиціями. Цікаво виходить, що під новий 2% кредит люди не гребуть "як горячі пирожки" нерухомість по 3-3,5 кує метр.
BIGor написав:Походу в Польщі скоро буде обвал. Девелопери спамлять своїми пропозиціями. Цікаво виходить, що під новий 2% кредит люди не гребуть "як горячі пирожки" нерухомість по 3-3,5 кує метр.
Вы попробуйте найти что-то стоящее. И кредиты под 2% еще не заработали.
BIGor написав:Походу в Польщі скоро буде обвал. Девелопери спамлять своїми пропозиціями. Цікаво виходить, що під новий 2% кредит люди не гребуть "як горячі пирожки" нерухомість по 3-3,5 кує метр.
Вы попробуйте найти что-то стоящее. И кредиты под 2% еще не заработали.
Rząd idzie na wojnę z handlującymi dla zysku umowami rezerwacyjnymi do mieszkań deweloperskich. Od 1 lipca wprowadza zakaz handlu cesjami dla zarobku. W ten sposób chce ukrócić patologie na rynku nieruchomości. Przepis będzie raczej martwy. Zakaz dotyczy tylko osób fizycznych, tymczasem większość handlujących prowadzi działalność gospodarczą. Dalej więc będą funkcjonować po "staremu".