Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
По-перше - говорив про тенденцію по Кракову. По-друге - в своєму районі не бачив. Жив в квартирі 2.4, зараз живу в 2.55, обидві новобуди 2020-2021 років.
Нема такої тенденції, квартири з 2010 року з 2.4 треба ще постаратись пошукати. Ви доречі купили квартиру в Кракові, чи досі в оренді живете?
Визнаю, прибрехав. 2.5 було, перевірив, але на голову тисне. Щодо купівлі мною: начебто раніше розлого пояснив Вам ситуацію в моїй локації. Нового нічого не будують. З того моменту кількість пропозицій вторинки в свіжозбудованому змешилась.[/quote] Та пів-Кракова в котлованах. Цікаво в якому районі живете. Поміряв висоту економу 2000-х років де живу - 2,53.
BIGor написав:Нема такої тенденції, квартири з 2010 року з 2.4 треба ще постаратись пошукати. Ви доречі купили квартиру в Кракові, чи досі в оренді живете?
Визнаю, прибрехав. 2.5 було, перевірив, але на голову тисне. Щодо купівлі мною: начебто раніше розлого пояснив Вам ситуацію в моїй локації. Нового нічого не будують. З того моменту кількість пропозицій вторинки в свіжозбудованому змешилась.
Та пів-Кракова в котлованах. Цікаво в якому районі живете. Поміряв висоту економу 2000-х років де живу - 2,53.
О майн гот, прямо хрущ якийсь. Зате, на поверсі ручки дверей однакові
gonchik74 написав:Визнаю, прибрехав. 2.5 було, перевірив, але на голову тисне. Щодо купівлі мною: начебто раніше розлого пояснив Вам ситуацію в моїй локації. Нового нічого не будують. З того моменту кількість пропозицій вторинки в свіжозбудованому змешилась.
Та пів-Кракова в котлованах. Цікаво в якому районі живете. Поміряв висоту економу 2000-х років де живу - 2,53.
Мене не напрягає, все життя прожив в совковому житлі. Тому тут це економ. Чи в Україні економ по 3 метри?
BIGor написав:[quote="5595767:gonchik74"] Визнаю, прибрехав. 2.5 було, перевірив, але на голову тисне. Щодо купівлі мною: начебто раніше розлого пояснив Вам ситуацію в моїй локації. Нового нічого не будують. З того моменту кількість пропозицій вторинки в свіжозбудованому змешилась.
Мене не напрягає, все життя прожив в совковому житлі. Тому тут це економ. Чи в Україні економ по 3 метри?[/quote]Та навіть економ по 2,7 Я теж дитинство прожив у хрущовці з низькою стелею і перепадом між плитами перекриття в кілька см. Потім орендував і чешки і панельки і сталінки зі стелею 3,5+. І коли собі шукав, то одним з критеріїв була висота стелі, не менше 2,7. Бо навіть +20см відчувається суттєво
Не так давно ця країна згадувалася як країна інвестицій. Я звернув увагу на це оголошення тому, що ця нерухомість мені дещо нагадала дачу Азарова в районі Фороса (трохи ближче до Сімеіза). Фото: https://ibb.co/mHvhSLW Текст: «Роскошная вилла от застройщика на побережье Боко-Которской бухты, Черногория! Спокойный, тихий уголок с прекрасным панорамным видом на море. Панорамный вид на море и горы из каждой комнаты! Гарантия застройщика на отделку и оборудование - 2 года. Цена € 750 000,00»
В Чорногорії основні покупці були кацапи - і да це не Болгарія але робити там геть нічого - за таку ціну краще щось менше але в Хорватії
Faceless написав:Я теж дитинство прожив у хрущовці з низькою стелею і перепадом між плитами перекриття в кілька см. Потім орендував і чешки і панельки і сталінки зі стелею 3,5+. І коли собі шукав, то одним з критеріїв була висота стелі, не менше 2,7. Бо навіть +20см відчувається суттєво
Не знаю, мені якось все одно, 2,50 для мене комфортна висота.
Литовська республіка: ситуація на ринку нерухомості (На тему дня: очі всього світу прикуті до Литви)
Для довідки: станом на 2023 рік у Литві проживає близько 2 мільйони 800 тисяч осіб. Столиця і найбільше місто — Вільнюс. Інші великі міста: Каунас і Клайпеда. Протяжність із півночі на південь - 280 км, а із заходу на схід - 370 км.
Річні темпи зростання цін на житло знизилися до 16 відсотків у четвертому кварталі 2022, а останні дані про місячні зміни цін від Банку Литви та учасників ринку показують, що ціни стабілізуються. ...Ціни на житло все ще трохи завищені, але їх розрив з фундаментальними значеннями скоротився до 2,2 відсотка протягом кварталу. Кількість проданих будинків на вторинному ринку зменшилася і була на рівні 2018 року. ...На первинному ринку бронювання дещо зросли, але їх кількість залишилася історично низькою. Хоча щорічне зростання орендної плати все ще значне, ціни з осені зростають повільніше. За даними Центру реєстрів, у грудні-лютому 2023 продано на 20,8% менше, ніж восени, і на 24,3% менше, ніж за відповідний період минулого року. Кількість продажів була найнижчою з 2017-18 років.
Купівля житла в кредит: для другого та наступних кредитних договорів або при збільшенні суми раніше взятих кредитів на житло застосовується підвищений початковий внесок – не менше 30 відсотків.
Кредитна ставка для нерухомості: 2,6%. Громадяни України, які легально проживають у Литовській Республіці, мають право звертатися до всіх банків та інших фінансових установ. Законодавство не передбачає вимог щодо доходу для відкриття рахунку. Однак постачальники платіжних послуг, швидше за все, вимагатимуть пояснень, з якою метою користувач відкриває рахунок, наприклад, для отримання соціальних виплат, заробітної плати тощо, який місячний оборот планується за рахунками тощо. Джерело: дані Литовського банку.
Загальна тенденція: у 2022 році хвиля інфляції досягла дна, випередивши середній показник на добру шосту частину. Інфляція сильно вдарила по кошиках малозабезпечених громадян і на третину підняла ціни на кошики середнього класу.
Ціни на нерухомість: - Вільнюс 2300-4000 євро за кв. м для 1-к квартир (вторинний ринок) та 4000-6300 первинний. Для 3-к квартир - нових 3 700-7000. - Каунас 2500-3100 для 1-к квартир та 2350-3400 євро для 3-к квартир. - Клайпеда 2100-2700 для 1-к квартир та 1950-3000 євро для 3-к квартир.
Примітка: в Клайпеді проживає родина приятелів - виїхали з Херсона. Скаржаться на високі ціни на харчі та труднощі з орендою житла. В Клайпеду на навчання переведено в березні 2022 року їх сина з Херсонської державної морської академії (ХДМА) за Угодою між Урядами України та Литви, щойно закінчив (керівником дипломного проєкту був моряк з Великої Британії), отримав диплом, чекає підписання контракту для походу в море. Автор рядків за кермом свого авто відвідав: Vilnius, Kaunas, Panevėžys (на Тайкос алея, будинок 12 живе подруга мами), Pasvalys. Найбільш запам"яталося: сильні зливи у Вільнюсі, морозиво в Каунасі. Ніколи не тягнуло жити в Литві: не знайшов для себе нічого, щоби привабило.
BIGor написав:Не знаю, мені якось все одно, 2,50 для мене комфортна висота.
Так що, для Польщі це нормальні стелі? Ну хоча б 2.6 нетто потрібно
Мені взагалі висота стелі 2,5 підходить. А от знайти планування з окремою кухнею в будинках від 2000 років та спальнею більше 15 метрів - оце задача з непростих.