Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Не знаю. Я продавал свою за 490 - два покупателя: наш и поляк. Кстати, поляк приятный довольно. Зря я на них пёр)). Покупал за 445. Попросил цены девелопера в следующей очереди на 2025. 2к ст0ит 540 (135 куе). Доллар падает. Цена м2 растёт.
BIGor написав:Походу в Польщі скоро буде обвал. Девелопери спамлять своїми пропозиціями. Цікаво виходить, що під новий 2% кредит люди не гребуть "як горячі пирожки" нерухомість по 3-3,5 кує метр.
По-перше 2%-й як фактор зростання ціни вже зіграв. По-друге умови там цікаві. 10 років не можна перепродавати, ні здавати. Протягом цього часу не можна купляти ще одну нерухомість. Вік до 45. Ніколи не мати до того у власності нічого. Тобто жорсткі умови. І це я ще не всі назвав. Спамлять теж. По українських групах на фб і по своїх знайомих бачу, що багато людей переміщується ( сказав би повертаються, але переїзд може бути і куди інде). Он навіть beee складає конкуренцію польським девелоперам)
BIGor написав:Походу в Польщі скоро буде обвал. Девелопери спамлять своїми пропозиціями. Цікаво виходить, що під новий 2% кредит люди не гребуть "як горячі пирожки" нерухомість по 3-3,5 кує метр.
І це ще емігранти не зрухалися під "гарантії Нати"
Вы попробуйте найти что-то стоящее. И кредиты под 2% еще не заработали.
Я вище давав огляд нерухомості в деяких країнах Європи: всюди певне падіння цін на нерухомість. Нічого дивного. Приятелі виставили 1+1 в Анталії - реально класну квартиру в класному будинку - всього за 150 000 доларів - за тиждень не було жодного дзвінка. Ціни і не падають, і не продається. Тому не дивно: "Ціни на житло у Польщі пригальмували: чи варто купувати житло зараз..."
Ось тут я давав РЕАЛЬНІ цифри на ринку нерухомості Швеції від нашого колись українця: якщо раніше платив за квартиру, куплену в 2017 році в кредит (базова ціна 375 000 євро), 1000 євро в місяць +500 євро комунальних витрат, то тепер платить 1500 євро на місяць +1000 євро комунальні. Як написав класик "Под силу полько состоятельному человеку": Еміграція, заробітчанство
Востаннє редагувалось akurt в Вів 11 лип, 2023 11:42, всього редагувалось 1 раз.
beee написав:Не знаю. Я продавал свою за 490 - два покупателя: наш и поляк. Кстати, поляк приятный довольно. Зря я на них пёр)). Покупал за 445. Попросил цены девелопера в следующей очереди на 2025. 2к ст0ит 540 (135 куе). Доллар падает. Цена м2 растёт.
Тому невигідно літом купляти в кого Долар/євро, бо зараз 4,1 курс, а зимою доходив до 5. Місцеві кажуть що зимою постійно курс падає, а влітку укріплюється.
beee написав:Не знаю. Я продавал свою за 490 - два покупателя: наш и поляк. Кстати, поляк приятный довольно. Зря я на них пёр)). Покупал за 445. Попросил цены девелопера в следующей очереди на 2025. 2к ст0ит 540 (135 куе). Доллар падает. Цена м2 растёт.
Тому невигідно літом купляти в кого Долар/євро, бо зараз 4,1 курс, а зимою доходив до 5. Місцеві кажуть що зимою постійно курс падає, а влітку укріплюється.
До 5 він доходив на тлі кроскурсу 0.95 євро до долара через війну і наплив біженців. Злотий прив‘язаний до євро.
Курс злотий/долар на протязі року: https://ibb.co/W62PQsh Наближався до відмітки "5" дуже короткий проміжок часу в жовтні 2022. Вердикт на investing: злотий за долари суворо продавати.