Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 855856857858859 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Вс 25 фев, 2024 09:36

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt писал(а):Скільки грошей треба отримувати на місяць, щоби витрачати 4525 доларів на місяць?
Кредитний консультант робить підрахунок трохи незвично для нас : бере цю суму та ділить на 45% та отримує суму в місяць 10 055,55 доларів США. Це зарплатня "грязними".
Дали множить на 12 та отримує брутто зарплатню за рік: 120 666,66 доларів на рік.

Саме такий дохід повинен бути у людини на рік, щоби купити будинок за ринковою ціною в 500 000 доларів США з першим внеском не більше 10%.

Мало це чи багато?
За 500 000 доларів ви не купити будинок поблизу Сан Францисько або Лос Анджелеса, але купите на півночі Каліфорнії або в штаті Орегон.
Ну а в штатах Північна Кароліна або Південна Кароліна - на сході США - можете купити 2 (два) будинка.

Короче зрозуміло, що США радше країна неможливостей ніж можливостей. Я раніше тут писав про реальну вакансію IT в LA - $68,000 брутто.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 25 фев, 2024 11:17

BIGor писал(а):Короче зрозуміло, що США радше країна неможливостей ніж можливостей. Я раніше тут писав про реальну вакансію IT в LA - $68,000 брутто.

Я би не говорив так категорично.
Хоча навряд чи щось можна знайти в LA а ціною такою, з якою можна щось брати в кредит із зарплатнею в 68 000 на рік.
Десь 5 років тому я з жінкою мандрував цим містом на авто і чисто для підвищення свого рівня знань ми відвідали захід, який в США має назву OPEN HOUSE - це можна відвідати будинок або кваратиру, яка продається. Типу візит для можливого інвестора "подивитися" та "помацати".
Це було десь на краю величезного міста - адресу вже не пам"ятаю, але на пагорбі - місто було видно здалеку. Це була дуже незвична квартира - уявіть собі побудовану башту, в якій на кожному з трьох чи чотирьох поверхів було по 1 кімнаті. Все виглядало або дуже цікаво, сюрреалістично, гротескно, або нагадувало знамениті кримські "Елінги" десь між Алупкою та Сімеїзом, де на першому поверсі гараж, на другому кухня з туалетом та душем, на третьому - хазяйська спальня, на четвертому - гостьова велика спальня з окремим душем та балконом.
Так ось це продавалося вже тоді за 1 000 000 доларів США.
Нове готове під ключ. Мені навіть сподобалося, а жінка плювалася, уявивши як з віником чи з пилососом бігає по тій башті…

Немає сумнівів, що отримувати великі гроші - будеш жити легко і гарно...
Але... варіанти бувають різними...

Приклад 1. Мені про це розказала наша людина навесні року 2023. Квартира в найпрестижнішому районі Києва - я, можливо, помиляюсь (я не жив ніколи в Києві і бував тільки транзитом) - здається "Печерські Липки" чи "Подол" - не дуже важливо, бо важливою є грошова ситуація - до війни ціна 450 000 доларів - продав в 2023 році за 150 000 доларів. Цифри з його слів, але не думаю, що говорив не точно, людина відповідальна.
Ось вам 150 000 доларів - неймовірно гарний старт (при умові, що знайде роботу).

Приклад 2. (не оприлюднюється, бо стосується одного з відомих учасників цього форуму).

Приклад 3. (не оприлюднюється, бо стосується одного з моїх приятелів).

Приклад 4.
Хлопець в 21 рік закінчив University of California.
Між курсом 3 та 4 проходив екстернатуру в місті Seattle (WA) в головному офісі однієї з компаній, яка входить в ТОР-5 лідерів світу.
По закінченню екстернатури (як студент вже курсу 4) отримав Job offer на роботу в цьому головному офісі в цьому місті із зарплатнею в 120 000 доларів на рік та бонусами: в перший рік роботи в першу зарплатню 30 000 доларів та в перший місяць першої зарплатні другого року роботи в сумі 20 000 доларів (цікаво, що в тому документі було записано, що якщо звільниться з будь-яких причин в перший або в другій рік роботи - бонуси - відповідно перший чи другий - повинен бути повернути).
На протязі тижня після закінчення орендував квартиру 1-bedroom за 2000 доларів. Та купив авто в кредит.
На скільки мені відомо, вже оженився та взяв квартиру в кредит.
(до речі, спробую зв"язатися з ним через його одногрупника та отримати свіжі дані - самому цікаво чим закінчився або чим продовжується такий вдалий - на мою думку - життєвий старт).

Відкривають тому, хто стукає...
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 25 фев, 2024 12:41

BIGor писал(а):
  akurt писал(а):Скільки грошей треба отримувати на місяць, щоби витрачати 4525 доларів на місяць?
Кредитний консультант робить підрахунок трохи незвично для нас : бере цю суму та ділить на 45% та отримує суму в місяць 10 055,55 доларів США. Це зарплатня "грязними".
Дали множить на 12 та отримує брутто зарплатню за рік: 120 666,66 доларів на рік.

Саме такий дохід повинен бути у людини на рік, щоби купити будинок за ринковою ціною в 500 000 доларів США з першим внеском не більше 10%.

Мало це чи багато?
За 500 000 доларів ви не купити будинок поблизу Сан Францисько або Лос Анджелеса, але купите на півночі Каліфорнії або в штаті Орегон.
Ну а в штатах Північна Кароліна або Південна Кароліна - на сході США - можете купити 2 (два) будинка.

Короче зрозуміло, що США радше країна неможливостей ніж можливостей. Я раніше тут писав про реальну вакансію IT в LA - $68,000 брутто.

З такими вводними у вас ІТ навіть на середній клас не тягне. Реальність трохи інша. Один знайомий кілька років тому емігрував в США, в Сіетл - не найдорожчий, але й не найдешевший штат і місто. То за кілька років вже й взяв іпотеку на будинок.
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 25 фев, 2024 13:13

Faceless писал(а):З такими вводними у вас ІТ навіть на середній клас не тягне. Реальність трохи інша. Один знайомий кілька років тому емігрував в США, в Сіетл - не найдорожчий, але й не найдешевший штат і місто. То за кілька років вже й взяв іпотеку на будинок.

Чиста правда та точні дані.
Я бував в Seattle не один раз і не один день - поїздив по штату багато - то підтверджую слова вище: не найдорожчий, але й не найдешевший штат в США.
Серед цікавинок: багато водойм, поблизу - вулкан із льодовиком та завод із збирання літаків Boeing.
Завод можуть відвідувати організованими екскурсіями всі бажаючі (з оплатою).
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 26 фев, 2024 11:18

Faceless писал(а):
BIGor писал(а):Короче зрозуміло, що США радше країна неможливостей ніж можливостей. Я раніше тут писав про реальну вакансію IT в LA - $68,000 брутто.

З такими вводними у вас ІТ навіть на середній клас не тягне. Реальність трохи інша. Один знайомий кілька років тому емігрував в США, в Сіетл - не найдорожчий, але й не найдешевший штат і місто. То за кілька років вже й взяв іпотеку на будинок.

Щось Ви заплутались, кілька років тому не рівно сучасність - тобто тому що є зараз. Кілька років тому мені наприклад рекрутери 5 вакансій в тиждень пропонували. А в Турції пана Акурта кілька років тому можна було купити 1+1 за 50 кує.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Пн 26 фев, 2024 11:38

BIGor писал(а):Щось Ви заплутались, кілька років тому не рівно сучасність - тобто тому що є зараз. Кілька років тому мені наприклад рекрутери 5 вакансій в тиждень пропонували. А в Турції пана Акурта кілька років тому можна було купити 1+1 за 50 кує.

А в чому саме ви бачите неузгодженість інформації вище?
Я думаю, що зарплатня в 68 000$ на рік це дуже висока для - наприклад - штату South Carolina в дуже низька для штату Каліфорнія.
Можна подивитися в інтернеті сайт американський там наведені цифри середньої зарплатні не тільки по штатах, але й по кантоном (по-нашому районах) або містах. Я вчора дивився під час розмови з нашими українцями, то для штату Каліфорнія там фігурує цифра в 110 000$ на рік, а по місту San Francisco - 167 000$ на рік (цифри з памʼяті, можу трохи помилятися).
Ще інакше можна порахувати: я своїми очами бачив оголошення на дверях просто пошти в невеличкому містечку на північ від San Francisco (здається місто з цікавою історичною назвою Sebastopol) - то шукають на роботу людину на зарплатню в 21$ на годину.
Припустимо на рік 2072 робочих години.
Тоді маємо зарплатню 21$*2072=43 512$.
Тоді згадані вище 68000$ то трохи вище за зарплатню оператора пошти.
Звісно, люди інтелектуальних професій отримують значно більше, наприклад, ще 10 років тому мені говорили наші люди, що для українських ІТ-ників стартова зарплатня була близько 85 000$ на рік (Chicago, San Francisco, Seattle).
Це говорило про те, що роботодавцю на вакансію в штат фірми вигідно взяти розумного українця та платити йому 85 000$ на рік замість того, щоби взяти лінивого американця та платити 250 000$ на рік.
Последний раз редактировалось akurt Пн 26 фев, 2024 11:45, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 26 фев, 2024 12:05

BIGor писал(а):
  Faceless писал(а):

Щось Ви заплутались, кілька років тому не рівно сучасність - тобто тому що є зараз. Кілька років тому мені наприклад рекрутери 5 вакансій в тиждень пропонували. А в Турції пана Акурта кілька років тому можна було купити 1+1 за 50 кує.

Ну вже звиняйте, не так багато знайомих туди емігрує щоб прям щороку були приклади. Але конкретно цей взяв іпотеку в 2021. Не та вже й давно. Сім'я, троє дітей,то ж будинок - не каморка папи Карло. І працює не в faang чи як їх там тепер.
Так, ринок зараз не в найкращому стані, всюди, зокрема і в США. Але ЗП не просіли так драматично.
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вт 27 фев, 2024 18:41

Faceless писал(а):Ну вже звиняйте, не так багато знайомих туди емігрує щоб прям щороку були приклади. Але конкретно цей взяв іпотеку в 2021. Не та вже й давно. Сім'я, троє дітей,то ж будинок - не каморка папи Карло. І працює не в faang чи як їх там тепер.
Так, ринок зараз не в найкращому стані, всюди, зокрема і в США. Але ЗП не просіли так драматично.

Так він міг і зі скирдою приїхати, навіть і купити одразу будинок. В Україні в жирні довоєнні часи 5% податку було. Звичайно система де ніхто не платить податки потерпіла крах.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 27 фев, 2024 19:26

BIGor писал(а):
  Faceless писал(а):Ну вже звиняйте, не так багато знайомих туди емігрує щоб прям щороку були приклади. Але конкретно цей взяв іпотеку в 2021. Не та вже й давно. Сім'я, троє дітей,то ж будинок - не каморка папи Карло. І працює не в faang чи як їх там тепер.

Так він міг і зі скирдою приїхати, навіть і купити одразу будинок. В Україні в жирні довоєнні часи 5% податку було. Звичайно система де ніхто не платить податки потерпіла крах.

Приїхав за пару років до того, десь у 2019. Жив в оренді, в США народилася ще одна дитина, десь в 2021 вже зміг взяти іпотеку.
А в Україні ті самі 5% податку і досі, якщо ви не в курсі. Але наскирдувати тут рядовому ІТ-нику на будинок в Сіетлі - це вже ближче до фантастики.
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вт 27 фев, 2024 21:56

Канада
Ну и сараи
"хата на хаті" :mrgreen: :mrgreen:

продаж будинків в Германії - з 6 будинків не проався жоден 550..640к євро.

нужно было всё продать в Киеве год назад и в Польшу ввалить. вот же непруха, а
Бетон

С нами с: 17.12.22
Благодарил (а): 227 раз.

6
3
2
  #<1 ... 855856857858859 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор