|
|
![]() Пане Бeтон, дякую що ви розмістили відео від пана Маркіяна, колись мешканця Львова. Він з батьками виїхав в Канаду і веде на YouTube цікавий канал з досить незвичною - навіть для Львова - вимовою. Але цікавості додає твереза думка та точний погляд на речі. Я так розумію, що те, що хати по 1/2 мільйона доларів є сараями - то іронія чи жарт. Те, що будинки зведені "сильно поруч" на - як кажуть у Львові - "шести сотиках" - немає нічого дивного. Хоча стандартною ділянкою під забудову у Львові зараз є ділянка в 10 соток. Але, якщо подивитися зі Львівської окружної в бік заходу - та кордону - то там "натикано" і по 2 будинка на "шести сотиках". У відео все показано нормально: ну трохи бентежать газони неохайні - але в ці дні їх не видно, бо Едмонтон (столиця провінції Альберта), де живе пан Маркіян, засипало снігом майже по коліна. А так відео від "Канадського Марка" рекомендую дивитися - він мешкає в Канаді більше 10 років. Трохи "прикольна" в нього вимова - не знаю, такий собі прикольний "акцент". Ну і ціна приватних будинків, зазначена на фрагменті далі 01:45 - реально вражає... Зверніть увагу: пан Маркіян має такий самий будинок. Тобто за останні 10 років "тихою сапою" заробив собі на такий... Приємно, що весь час ділиться тим, як що та де... P.S. Цікавий момент є на 04:00: про податки на нерухомість - всі всі всі - навіть прокурори, митники та судді сплачують податок на нерухомість. Він не такий вже і великий: пан Маркіян називає цифру в 4000 доларів на рік - але сплачують всі. Зазвичай такий податок в США та в Канаді складає від 0.8 до 1.25 ціни будинка. ![]()
Всі так всі, навіть ветерани битви при Ватерлоо. ![]() Re: Інвестуємо в нерухомість закордономПане, akurt, як думаєте, на що йдуть ці 4000 доларів на рік? ![]() Відповідь на це запитання я отримав десь 5 років тому від нашої людини в Стокгольмі. Людина надавала якісь страшні цифри сплати податків в 50% та хлопала в долоні від задоволення. Я спитав чи в своєму він глузді, бо ще не так давно був українцем - це такі особливо сміливі люди, які ніколи нікому не платять податків, але із задоволенням платять хабарі. Так ось наша людина в Стокгольмі сказала, що згодна платити не 50%, а 70%, бо щодня та щогодини бачить, куди саме йдуть його гроші. Назвав цілий перелік - я не все пригадую: і лавка на вулиці, і освітлення на вулиці, і те і се, останнім назвав що він бачить, що за його гроші поліцейський ходить по його вулиці туди сюди весь час - а фактично його весь час охороняє. Ось так він відповів. Я був здивований: людина прагне платити податки!!!! Л - логіка - він щоденно бачить, куди йдуть його гроші: йому і повертаються!!!!! Альтернативою є те, що мої і ваші податки йдуть на те, щоби панове керівники Південно-Західної та Придніпровськоі залізниць збагачувалися. Всіх правда, сьогодні заарештували… крали безБожно - ну як завжди - не знаю, це втішає, чи ні… Думаю, завтра відпустять… ![]() Re: Інвестуємо в нерухомість закордономМне кажется, что наступает кризис сумасшедших налогов, рабского мышления, контроля. Даже, если налоги правильно администрируются.
Будущее - за либертарианством, криптой, свободой. Я надеюсь, что настоящий ИИ, а не просто база данных закрытой системы, дадут революционный толчок этому, как Велиикая индустриальная революция в 18 веке ![]() Та які там "шалені податки"?
В 2016 році ми з компанією взяли мікроавтобус напрокат в Катовицях та поїхали з компанією через Чехію та Австрію в Італію покататися трохи на лижах. По дорозі зупинился в готелі трохи далі Відня. Був грудень - крім нас - 8 осіб - в готелі нікого не було - тому сам хазяїн нам готував та подавав "Шніцель по-Віденськи" (дуже смачний - все готував при нас, поки ми смакували вино) Ну з бакалом вина почали розмовляти. І він вам розкрив очі: податкова система зроблена так в Автстрії, що якщо ти там трохи голову вище підняв по відношенню від інших - нуНаприклад хочеш якомусь колишньому прокурору справимти весілля на березі вкраденого у Австрійської республіки озера - і щоби з гонорарами в розмірі президента танцювали горе-співаки - то відразу тобі по голові податками - щоби був такий як всі. Мене це тоді сильно здивувало: всі повинні бути приблизно однаковими. Хто не однаковий - ми його зробимо "однаковим": не висовуйся! Ось він сказав, що то є соціальна справедливість: заробив десь в 10 раз більше, ніж обиватель - поділися баблом в 10 разів більше і стань таким - як всі. ![]()
Ви бачите в тому Едмонтоні лавочки в цьому "благополучному" районі? Чи може освітлення? Чи поліцію? 4000 доларів на рік зі всіх будинків по вулиці - і навіть на лавочку не вистачило...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|