Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 863864865866867 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 11:30

«Цирк на дроті» буває, це правда.
Але якщо взяти калькулятор, то середня площа квартир, які купували українці в Польщі, складає 54 кв.м.
Це невеликі квартири, наприклад, у Львові це хороша 1-к квартира в будинках нових.
В Дніпрі з квартир 51-55 кв.м наші кмітливі люди роблять 2-к квартири.
Звісно, не всі. Якщо ти вдало крав з бюджету та не знав, де подіти гроші, то накупив собі квартир в в Дніпрі в ЖК із кумедною назвою «Женева» та зараз продаєш, як в ці дні мої приятелі, кожну по 200 000$.
Гроші не повинні лежати «просто так», повинен бути рух.
Наприклад у тих же приятелів квартира в Бенідорм (Іспанія) виставлена на продаж за 240 000€ (куплена 5 років тому за 160 000€).
Вже «нажилися» в Іспанії і більше не хочуть.
На днях купили будинок під реконструкцію в дуже елітному передмісті Львова всього за 90 000$ (фактично за ціною земельної ділянки в 10 соток, бо там готові будинки без внутрішніх робіт десь по 180 000$, а готові майже - від 250 000$.
Хороші сусіди: виключно прокурори, судді, та колишні та теперішні начальники митниць. Всі культурні та виховані, мають навіть власні винні погреба, щоби не турбувати сусідів звуком відкорковування пляшок кращих вин світу.

В Польщі дуже маленькі квартири є нормою.
Звідти ж і прийшло слово “kawalerka”.

І протилежне: в США «нормальною» стандартною площею БЮДЖЕТНОГО приватного будинка є площа а 2000+ квадратних футів або більше 200 кв.м.
А менше за 1500 кв.футів здається і не буває.
В той же час нормальна сиандартна квартира 1-bedroom може бути площею в 600 кв.футів, і це фактично як в моєму дописі вище: 54…57 кв.м.
І такі 54…57 легко здаються - в залежності від штату та міста за ціною в 1700…3000$ за місяць.

Звісно, те, що підходить поляку чи американцю, не може підходити українцю: будинки в 2-3 поверхи - стандарт для звичайного українського села в Україні, наприклад в селі Сокільники, яке опинилося майже в центрі Львова.
Там мешканці відстояли своє право створити свою громаду та жити так, як вони хочуть, а не як хоче мер міста пан Садовий.
Але я радий, що ви звернули увагу на головну фразу в моєму дописі.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 14:12

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Акурт, вам огромная благодарность за ёмкий, отличный анализ. Это ж сколько труда
Бетон

С нами с: 17.12.22
Благодарил (а): 227 раз.

6
3
2
Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 14:16

Бігор, в останній раз, коли я планував купити хатку в Варшаві, ви писали, що не час, повинно подешевіти. Може все таки треба брати зараз? Весна це найгірший період року для росту ціни.
Бетон

С нами с: 17.12.22
Благодарил (а): 227 раз.

6
3
2
Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 17:13

Бетон писал(а):Бігор, в останній раз, коли я планував купити хатку в Варшаві, ви писали, що не час, повинно подешевіти. Може все таки треба брати зараз? Весна це найгірший період року для росту ціни.

Зараз по Кракову вже зявляються варіанти по 13тис, коли ще 1-3 місяці тому було те саме 18тис мінімум.
Я зараз в депозитах + невигідний курс, тому продовжили оренду (в доларах оренда впала, трохи виросли тільки адміністраційні). В ріст ціни вище 5кує на окраїні не столиці - я не вірю :D
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 17:25

BIGor писал(а):Зараз по Кракову вже зявляються варіанти по 13тис, коли ще 1-3 місяці тому було те саме 18тис мінімум.
Я зараз в депозитах + невигідний курс, тому продовжили оренду (в доларах оренда впала, трохи виросли тільки адміністраційні). В ріст ціни вище 5кує на окраїні не столиці - я не вірю :D

Як тільки з'явиться нова програма кредитування або впадуть ставки за звичайними кредитами - залишиться лише з тугою пригадувати ціни "па 13".
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 17:41

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Зараз по Кракову вже зявляються варіанти по 13тис, коли ще 1-3 місяці тому було те саме 18тис мінімум.

Як тільки з'явиться нова програма кредитування або впадуть ставки за звичайними кредитами - залишиться лише з тугою пригадувати ціни "па 13".

"стратегия" не давшая результат лет 10ть когда то же обязательно должна сработать)
ведь если долго биться лбом в закрытую дверь...)))
Прохожий

С нами с: 05.06.13
Благодарил (а): 945 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 17:45

Gastarbaiter писал(а):

Інфляція думаю теж нікуди не поділася
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 17:46

Gastarbaiter писал(а):

Тобто вірите в ріст ціни вище 5кує на окраїні не в столиці?
До речі, коли там буде нова програма і які умови? Чи вже ставки падають до звичайних умов?
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 18:09

BIGor писал(а):Тобто вірите в ріст ціни вище 5кує на окраїні не в столиці?
До речі, коли там буде нова програма і які умови? Чи вже ставки падають до звичайних умов?

Я особисто вірю. Економіка та з/п зростають, курс злотого якось падати не збирається. Потихеньку будемо наздоганяти країни Північної Європи.
5 років тому мені теж здавалося, що ціни "па 7 на окраїні не в столиці" - це якесь божевілля. Усе казало про неминучість корекції. Але роки пройшли, цінники зросли удвічі і знижуватися поки що не збираються. Просто ще раз подумайте: чи ви усі чинники за та проти взяли до уваги?
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пн 11 мар, 2024 18:45

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Тобто вірите в ріст ціни вище 5кує на окраїні не в столиці?

Я особисто вірю. Економіка та з/п зростають, курс злотого якось падати не збирається. Потихеньку будемо наздоганяти країни Північної Європи.
5 років тому мені теж здавалося, що ціни "па 7 на окраїні не в столиці" - це якесь божевілля. Усе казало про неминучість корекції. Але роки пройшли, цінники зросли удвічі і знижуватися поки що не збираються. Просто ще раз подумайте: чи ви усі чинники за та проти взяли до уваги?

Ну подивимось. Віра то таке. По 20тис. зл можна купити завджи.
За економіку - то взагалі казки. Виходить так все класно було з доходами громадян, що прийшлось друкувати і роздавати мільярди грошей на кредитні програми? :?:
Та навіть не знавцю економіки видно, що основним покупцем польських товарів є Німеччина, зі своїм спадом економіки і "не може бути" мінус 10% нерухомості. Німці теж напевно думали що туземун? :D
BIGor

2
2
  #<1 ... 863864865866867 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор