Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
kingkongovets написав:Економічна доцільність: замінити 2-3 поверховий будинок на 10–30 поверховий — вигідно з точки зору прибутку від оренди або продажу квартир
Ну так вони і замінюють на 10–30 поверховий , а не нак суто усереднені 20 поверхівки. У Києві 25 поверхівки скоро стануть превалюючими, що спотворює скайлайн Навіть СРСР не забудував місто одними 9 поверхівками. Щоб виправити ситуацію доведеться вводити заборону на будівництво саме 25 поверхівок і будувати значно вище чи нижче
kingkongovets написав:Економічна доцільність: замінити 2-3 поверховий будинок на 10–30 поверховий — вигідно з точки зору прибутку від оренди або продажу квартир
Ну так вони і замінюють на 10–30 поверховий , а не нак суто усереднені 20 поверхівки. У Києві 25 поверхівки скоро стануть превалюючими, що спотворює скайлайн Навіть СРСР не забудував місто одними 9 поверхівками. Щоб виправити ситуацію доведеться вводити заборону на будівництво 25 поверхівок і будувати значно вище чи нижче
ну так і не треба ... на пафосних щах що «кардинально поверховість не збільшують», і що таке відбувається тільки у нас - будівництво свічок на місцях старих будинків та промислових обʼєктів - загальносвітовий тренд і Київ тут не виключення
kingkongovets айрмакс писав здебільшого про свої занавєски і невидимі плінтуса про тренди укрбанцізації, джентрифікацію промисловихх кварталів писав я але я досі не отримав поясненнь чому в Києві з якогось часу почали злосно нехтувати архітектурними підходами навіть не намагаючись урізноманітнити висотність того що будується
Востаннє редагувалось fox767676 в П'ят 25 лип, 2025 11:02, всього редагувалось 1 раз.
fox767676 написав:kingkongovets айрмакс писав здебільшого про свої занавєски і невидимі плінтуса про тренди укрбанцізації, джентрифікацію промисловихх кварталів писав я але я досі не отримав поясненнь чому в Києві з якогось часу почали злосно нехтувати архітектурними підходами навіть не намагаючись урізноманітнити висотність
я не знаю чому ви не отримали відповідь, мабуть тому що не питали у тих, від кого це залежить
а про те що свічками в Європі забудовують кожний вільний клаптик землі писав точно ейрмакс, просто ліньки шукати той пост
зи: але щодо ролі Кличка і кмда у зменшенні поверховості забудови раджу вивчити питання про їх роль в зменшенні поверховості ЯГ - це відомий кейс і інфа є у вільному доступі
kingkongovets Києву до "свічок" ще рости і рости Здебільшого будуються багатопід'їздні "стіни", де ширина быльша за висоту,у кращому випадку група щільно розташованих "свічок" однієї висоти, що на відстані знову ж таки зливається у одну "стіну" Коли хтось сварить саме "свічки" - зрозуміло що то село
fox767676 написав:kingkongovets Києву до "свічок" ще рости і рости Здебільшого будуються багатопід'їздні "стіни", де ширина быльша за висоту,у кращому випадку група щільно розташованих "свічок" однієї висоти, що на відстані знову ж таки зливається у одну "стіну" Коли хтось сварить саме "свічки" - зрозуміло що то село
я вже писав тут це, як казала моя бабуся-архітектор «архітектура - це закамʼяніла історія», яке суспільство - така і архітектура і звинувачувати в цьому виключно владу або забудовників - це інфантилізм і примітивність
можу лише додати що в центрі за рідкими виключеннями будинки-стіни і відверті одоробла не будують, а в єбенях та на лівому березі нема що паплюжити по дефолту
Оказывается, Киев на первом месте в Европе по количеству высоток и на 10 в мире. если высотками считать от 12 этажей. а вы про общемировой тренд МЫ задаем этот тренд! даже москва вдвое меньше содержит свечек. при этом мы далеко позади по развитию общественного транспорта это нам просто везет, что население бедное и машин мало, да и с 3 млн киевлян — половина пенсионеров уже наверное. или студентов без машин представляю, как офигели кацапы, когда смотрели в бинокли на город с подступов. он выглядел как неприступное логово дьявола, грозно протыкающее тысячей небоскребов небо.