Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 10:44

В Украине растут цены на жилье в 2026 году: Харьков оживает, Львов сейчас самый дорогой. В Киеве проблемы с отоплением и светом НЕ влияют на рынок аренды

Топ-5 самых дорогих 1-комнатных на вторичке:
▪️Львов — $69 000 (+8%);
▪️Киев — $68 000 (+13%);
▪️Ужгород — $64 000 (+7%);
▪️Черновцы — $56 700 (+18%);
▪️Луцк — $56 000 (+24%).

Топ-5 самых дорогих 1-комнатных (аренда, грн)
▪️Ужгород — 21 800 грн (+15%);
▪️Львов — 18 000 грн (+6%);
▪️Киев — 17 000 грн (+6%);
▪️Ивано-Франковск — 15 300 грн (+9%);
▪️Луцк — 15 000 грн (+11%).

По росту цен в 2025-м лидируют Тернополь (+21% по 1-комнатным), Одесса и Ровно (+18%), заметный рост есть даже в прифронтовых городах (Харьков/Сумы/Днепр около +10%).

Подписаться на INSIDER UA | Прислать контент
Freza

Подякував: 457 раз.
Подякували: 341 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 13:03

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

Бетон написав:Люди десятилетиями НЕ управляли домами.
Им:
навязали ЖЭК (государственный/коммунальный),
запретили реальное управление,
отучили принимать решения,
не дали инструментов влияния.
А теперь с них спрашивают результат, который они не могли обеспечить физически.

Хотя, по большому счету, всё правильно. Что получено на шару, не ценится

Тому я й кажу, що дозвіл на приватизацію совкового/державного житла була помилка влади. Ті, хто за власний кошт придбав квартиру з дуже великою вірогідністю разом з іншими власниками вирішать всі проблеми будинку. Переважна більшість людей, які приватизували квартири, залишаться совками назавжди. Я 90ті придбав квартиру 2к панельку, так ні одне питання для покращення будинку не зміг вирішити з сусідами. Вони вважали, що держава повинна вирішувати всі проблеми їхньої приватної власності. Звісно, що я продав цю квартиру, та ніколи в житті не куплю совковий фонд для свого проживання. А результат потрібен власнику, всім іншим на це начхати, звісно окрім місцевих депутатів, які за кошти платників податків громади фінансують проблеми приватної власності, отримуючи за це голоси виборців.
reus

Подякував: 430 раз.
Подякували: 1499 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 16:11

reus написав:
  Бетон написав:Люди десятилетиями НЕ управляли домами.
Им:
навязали ЖЭК (государственный/коммунальный),
запретили реальное управление,
отучили принимать решения,
не дали инструментов влияния.
А теперь с них спрашивают результат, который они не могли обеспечить физически.

Хотя, по большому счету, всё правильно. Что получено на шару, не ценится

Тому я й кажу, що дозвіл на приватизацію совкового/державного житла була помилка влади. Ті, хто за власний кошт придбав квартиру з дуже великою вірогідністю разом з іншими власниками вирішать всі проблеми будинку. Переважна більшість людей, які приватизували квартири, залишаться совками назавжди. Я 90ті придбав квартиру 2к панельку, так ні одне питання для покращення будинку не зміг вирішити з сусідами. Вони вважали, що держава повинна вирішувати всі проблеми їхньої приватної власності. Звісно, що я продав цю квартиру, та ніколи в житті не куплю совковий фонд для свого проживання. А результат потрібен власнику, всім іншим на це начхати, звісно окрім місцевих депутатів, які за кошти платників податків громади фінансують проблеми приватної власності, отримуючи за це голоси виборців.

Приватизація тут взагалі ні до чого

Все простіше, або люди хочуть жити в комфорті за межами власної квартири, або хочуть жити в лайні за межами власної квартири

І це не залежить, купили вони квартиру чи отримали через приватизацію
pesikot

Подякував: 546 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 16:19

Ухвалення ЗАКОНУ УКРАЇНИ "Про приватизацію державного житлового фонду" (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 36, ст.524) було абсолютно справедливим і актуальним політичним рішенням. Як нині, так і у совку нічого безкоштовного не було, оскільки будь-який фізичний витвір (зокрема, житло) або інтелектуальний продукт утворюються людською працею, яка має свою ціну. Щоб одержати дешеву квартиру у хрущі аба панельці, наші пращури важко працювали у різних сферах народного господарства і цією працею попередньо уже за усі житлові блага сповна заплатили або, отримавши житло як молоді спеціалісти, відпрацьовували цей "подарунок" подальшою працею на конкретному підприємстві або науковій установі тощо. Були винятки, коли партійні або господарські бонзи одержували значно якісне житло, наприклад, у статусних сталінках та інших спецпрєктах. Несправедливість існувала завжди. Критикувати нинішніх мешканців старого житлового фонду ви і взагалі ніхто не маєте права, бо ці люди як були при комуняцькому ладі бідними пролетарями, селянами та інтелігентами, так і залишилися біднотою як під час кучмівського пограбування народу псевдоприватизацією господарських об"єктів, так і нині, ставши немічними за віком і безресурсними щодо економічного процвітання з огляду на усі несправедливості попередніх соціально-економічних епох. Мої прадідусь і прабабуся при цараті були дворянами і поміщиками, а з 1918 року втратили усе - сотні гектарів землі, маєток на півдні Київської губернії, великий будинок у Переяславі та квартиру у Києві на Великій Житомирській, опинившись у совкових житлі та злиднях на копійчаній державній службі, приховуючи своє минуле. Тож шануйте попередні покоління, які дали вам життя, виростили, вивчили вас, і пробачте їм їхню нинішню бідність і неспроможність організувати модні місця загального користування у будинках, які оточують ваші сучасні ЖК.
ihorkyiv

Подякував: 180 раз.
Подякували: 319 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 17:35

Бетон написав:
  Hotab написав:Frant

Если у семьи пенсионеров нет денег платить за коммуналку 3к квартиры, пусть продают ее и перебираются в 1к квартиру.
Именно при таком подходе будет выгодно утеплять жилье и экономить электроэнергию.

Вперше згоден з Франтом
А ще дивує, коли люди не розуміють меж розподілу відповідальності
Молода але доросла людина думає що електрик осбб має їй безкоштовно в квартирі ремонтувати автомати чи розетки. Ну типу я ж плачу внесок осбб

Межа розподілу - дуже влучно.
І оця дичина повинна бути перероблена отримувачем прибутку до межі розподілу

В тій же Польщі такого африканського безладу не допустять. Відповідальність там з обох сто

Польща з 1991 орієнтується на Америку і Європу. Самостійні ж керманичі-дерибаничі 35 років, донині орієнтуються на Московію, як на тип державного устрою. Тільки без царя, щоб всі були презЕдентами.

Різницю ви вже відчули?
Далі буде ще гірше.
При такому "управлінні" страны крепких бесхозяйствєнніков
Frant

Подякував: 1786 раз.
Подякували: 2581 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 18:07

pesikot написав:Приватизація тут взагалі ні до чого

Все простіше, або люди хочуть жити в комфорті за межами власної квартири, або хочуть жити в лайні за межами власної квартири

Мій особистий досвід дає мені право впевнено стверджувати, що переважна більшість власників, які приватизували квартири мають совковий менталітет. Я брав участь у створенні декількох ОСББ, знаю про що кажу.
reus

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 18:09

Frant написав:Польща з 1991 орієнтується на Америку і Європу. Самостійні ж керманичі-дерибаничі 35 років, донині орієнтуються на Московію, як на тип державного устрою. Тільки без царя, щоб всі були презЕдентами.

Різницю ви вже відчули?
Далі буде ще гірше.
При такому "управлінні" страны крепких бесхозяйствєнніков

Коли вже забанять навічно оцього зрадойоба, який все просрав ...

Він все своє продав, очікуючи, що відкупить дешевше
Але щось пішло не так

Він ніяк не може визнати своєї провини, у власному бізнес-плані ...
У нього держава винувата, а не він ...
pesikot

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 18:15

reus написав:
  pesikot написав:Приватизація тут взагалі ні до чого

Мій особистий досвід дає мені право впевнено стверджувати, що переважна більшість власників, які приватизували квартири мають совковий менталітет. Я брав участь у створенні декількох ОСББ, знаю про що кажу.

Ти ж писав про одну квартиру. А тут вже декілька ОСББ
Ти визначись у кількості ...

Бо нагадує мишей і кактус

У мене інший досвід ... люди, або хочуть створювати комфорт, поза межами своєї квартири, або ні
І совкова ментальність тут ні до чого

Можно і модні МОПи засрати
pesikot

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 18:31

ihorkyiv написав:Ухвалення ЗАКОНУ УКРАЇНИ "Про приватизацію державного житлового фонду" (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 36, ст.524) було абсолютно справедливим і актуальним політичним рішенням. Як нині, так і у совку нічого безкоштовного не було, оскільки будь-який фізичний витвір (зокрема, житло) або інтелектуальний продукт утворюються людською працею, яка має свою ціну. Щоб одержати дешеву квартиру у хрущі аба панельці, наші пращури важко працювали у різних сферах народного господарства і цією працею попередньо уже за усі житлові блага сповна заплатили або, отримавши житло як молоді спеціалісти, відпрацьовували цей "подарунок" подальшою працею на конкретному підприємстві або науковій установі тощо. Були винятки, коли партійні або господарські бонзи одержували значно якісне житло, наприклад, у статусних сталінках та інших спецпрєктах. Несправедливість існувала завжди. Критикувати нинішніх мешканців старого житлового фонду ви і взагалі ніхто не маєте права, бо ці люди як були при комуняцькому ладі бідними пролетарями, селянами та інтелігентами, так і залишилися біднотою як під час кучмівського пограбування народу псевдоприватизацією господарських об"єктів, так і нині, ставши немічними за віком і безресурсними щодо економічного процвітання з огляду на усі несправедливості попередніх соціально-економічних епох. Мої прадідусь і прабабуся при цараті були дворянами і поміщиками, а з 1918 року втратили усе - сотні гектарів землі, маєток на півдні Київської губернії, великий будинок у Переяславі та квартиру у Києві на Великій Житомирській, опинившись у совкових житлі та злиднях на копійчаній державній службі, приховуючи своє минуле. Тож шануйте попередні покоління, які дали вам життя, виростили, вивчили вас, і пробачте їм їхню нинішню бідність і неспроможність організувати модні місця загального користування у будинках, які оточують ваші сучасні ЖК.

Ви плутаєте соціальну функцію держави та обов’язок власників за власний кошт дбати про свою нерухомість та платити податок. Якщо у власника немає коштів, то це його особиста проблема. Виключення становлять інваліди та непрацездатні особи, яким держава надає субсидії. А коли я чую від здорового, працездатного власника, що держава йому зобов’язана ремонтувати його власність, то це совок. А приватизація, це по суті подарунок від держави. А все що на шару не ціниться. Більше того, переважна більшість вважає, що якщо держава подарувала, вона повинна ще й утримувати будинок)) Доречи і справедливості я ніякої не бачу у приватизації. Наприклад мої батьки працювали на совок 45 років. Доречи батько на будівництві. Але за свій кошт побудували будинок. Тому квартиру не отримали. А ті хто не побудував свій будинок отримали квартири. Податки платили однаково, стаж великий. Так де тут справедливість? Може у тому, що батьки недоїдали, щоб побудувати будинок?
reus

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 18 січ, 2026 18:39

pesikot написав:Ти ж писав про одну квартиру. А тут вже декілька ОСББ
Ти визначись у кількості ...

Бо нагадує мишей і кактус

У мене інший досвід ... люди, або хочуть створювати комфорт, поза межами своєї квартири, або ні
І совкова ментальність тут ні до чого

Можно і модні МОПи засрати

Не пам’ятаю, щоб ми переходили з вами на ти. Це про культуру. А по суті я не бачу необхідності озвучувати кількість квартир та нерухомості,якими я володію, чи колись володів. З особистого досвіду чим дорожчий ЖК, тим менше совка і більш організовані та зацікавлені власники і простіше вирішувати проблеми будинку.
reus

Профіль

1
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Господар Вельзевула і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор