Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Олежан написав:год назад сдать простенькую за 8к было за счастье при курсе 44 сегодня СНЯТЬ за 13к это за счастье при курсе 36,6
8к и 44грн/$ были panic sale. и не год назад а в мае 2022. У меня приятель снял за 7. а осенью 2022 ему подняли до 10 и этой цене он был еще больше рад, поскольку тогда за 7 был выбор нормальных квартир, а сейчас за 10 надо еще поискать.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 04 жов, 2023 16:05, всього редагувалось 2 разів.
так по этой программе обычный человек может взять кредит, если у него уже есть квартира 100 квадратов?
Теоретично може, якщо в сім'ї більше 2 дітей. Обмеження - у власності членів сім' ї не має бути нерухомості більше за норматив 52м2 + 21 м2 на кожного наступного члена сім'ї
Sidus написав:Было время, когда это было выгодно, но блин, на дворе 2023, война, какие перекупы, вы чо?! ))
я тут рассказывал про своих приятелей, чей довоенный бизнес накрылся, а работать в найм они не готовы. Меня слезно просили подобрать им коммерцию желательно с арендатором под 12-13% годовых до 100куе. Всё меняется но в темы, где можно заработать 5 копеек очереди длиннее, чем до войны. Недвижимость одна из них. Другими словами, есть отрасли где сейчас совсем беда и просвета нет. И 12-13% им за огромное счастье. А до войны это была обычная доходность в долларах.
airmax78 написав:Уважно дивимось сюди, друзі: https://ukrfinzhytlo.in.ua/analytyka/ Перевіряємо кожного місяця. Це такий собі нано гейм-чейнджер. Зверніть увагу на динаміку кількості і обсягів після розширення програми. Якщо гроші не закінчаться (а вони не закінчаться) - то буде цікаво. Дуже скоро (дуже дуже скоро) зіткнемося із тим, що гроші є, а придбати немає чого.
Я вам дав посилання на кредит 7 відсотків для всіх від ПриватБанку По вашому посиланню я порахував в калькуляторі Ціна квартири -6 млн Іпотека 4.8 млн Строк 20 років Ежемісячний платіж 46596 грн Переплата за 20 років - 6 383 040 грн Процент можете порахувати самі)
Олежан написав:посмотрел цены на ПОХ аренда 1к год назад сдать простенькую за 8к было за счастье при курсе 44 сегодня СНЯТЬ за 13к это за счастье при курсе 36,6 рост 100% в баксах кому то надо обяснять?
Краще ти собі поясни, що гривневі ціни оренди - повернулись на довоєнний рівень (2021) за рахунок біженців і студентів. Проте гривна девальвувала з 22 до 39 за долар. Фактично в 2 рази. Тобто вартість оренди в порівнянні з довоєнним часом - просіла майже вдвічі, у валюті. Тому байки про шалений попит і високу рентабельність київського орендного бізнесу - ти можеш розказувати своїй бабусі з дідусем.
Олежан, це дешеве маніпуляторство, з твого боку. Спроба наїпати когось.
adeges написав:Я таки недооцінив зацікавленість західних інвесторів в Україні. Її більше, ніж я міг уявити, і плани набагато грандіозніші. І навіть не чекаючи кінця війни
Sidus написав:Рынок то расставит, возможно исчезнет класс перекупов )
перекупы нужны, не каждый пэрэсичный готов покупать котлован, не каждый застройщик может довести объект за свои деньги. Перекуп здесь как банк и страховая компания в одном лице, застройщика кредитует, а риски покупателя берёт на себя. Перекупы исчезнут когда банки будут - кредитовать застройщиков, а страховщики - страховать инвесторов. Шоб у первых были деньги, а у вторых не было рисков покупать недострой. Пока такая модель для нашего законодательства нерабочая.