Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
airmax78 написав:Є-оселя животворна... Слідкуємо за цифрами на сайті(с)
Животворна допомога від ЄС і Америки. Кожна друга гривна в бюджеті - від партнерів.
Як тільки допомога зменшиться, зразу ж девальвація і падіння цін Кржн. Ну і демографія, -6 млн. Це питання часу.
Глянув на бюдет України 2024 https://suspilne.media/613429-rada-uhva ... -2024-rik/ Дефіцит державного бюджету зменшено на 22 млрд грн і тепер становить 1,57 трлн грн. саме час брати кредити від держави, цікаво, на що розраховують ті люди? Що у США при владі буде Байден ще 20 років?
Євросоюз тепер буде наливати. Теж непогано. Я аж почав в гривнедепо бавитись. 😎
BIGor написав:Глянув на бюдет України 2024 https://suspilne.media/613429-rada-uhva ... -2024-rik/ Дефіцит державного бюджету зменшено на 22 млрд грн і тепер становить 1,57 трлн грн. саме час брати кредити від держави, цікаво, на що розраховують ті люди? Що у США при владі буде Байден ще 20 років?
Євросоюз тепер буде наливати. Теж непогано. Я аж почав в гривнедепо бавитись. 😎
https://forbes.ua/money/byudzhet-2024-priynyato-skilki-groshey-ukraina-mae-na-tretiy-rik-velikoi-viyni-a-skilki-shche-potribno-znayti-09112023-17165 Читати текст під Головний ризик для Держбюджету
Bolt написав:Євросоюз тепер буде наливати. Теж непогано. Я аж почав в гривнедепо бавитись. 😎
Гривнева іпотека хеджується інвестицією в гривневий актив типу нерухомість. А чим хеджуєте гривнедепо?
В мене напр. гривня що була в депо та ОВДП перейшла частково у ремонт кавалірок.
В результаті, оцінюю, що при девалі в 30% ціна кавалірок мінімум +50% (інвестиція в яму котрлована еквівалент 11куе, ще 9куе ремонт, і на олх аналоги не менше 32куе).
Який у Вас план захисту від девала? Чим хеджуєтеся?
Востаннє редагувалось flyman в П'ят 10 лис, 2023 10:56, всього редагувалось 1 раз.
airmax78 написав:Є-оселя - це перша в історії України цивілізована іпотека. Ням-ням, дайте дві.
таки да. біла ЗП нарешті на шось реально впливає. а 3% для військових, лікарів, вчителів - взагалі топ.
А кто купил то - покупатель не делился родом своей занятости и зачем он вообще влазит в ипотеку? Не спрашивали, что он будет делать если родина снова кинет с первичными условиями займа на жильё как в 14м году к примеру? Дом же до трёх лет и получается голые стены вы продали? Или был какой то ремонт? И главное - хоть не влетели с ростом курса за последние пару лет?
покупець звичайний працівник із білою ЗП. навіщо влазить не питав, мабуть житло треба. умови норм, я б і сам вліз якби давали. голі стіни без ремонту. розстрочка яку я виплачував привязувалась до доллара але 90% погасив ще до війни, тому в цілому інвестицією задоволений, і гроші зберіг і трохи заробив, і податків заплатив. коли купував думав робити ремонт під оренду, але грошей на ремонт нема, і після будівництва будинку трохи втомився від ремонтів.
якщо будуть проблеми зі ставкою по іпотеці, завжди можна продати, я так думаю
airmax78 написав:Ніт. Зараз воно працює іншом чином. Банчіла отримує не компенсацію %% ставки, а довгострокову гривню під фіксовану ставку від Укрфінжитла під заставу ОВДП. Тому верогідність того, що щось піде не так є, але здебільшого з вини позичальника. Ну, в теорії так воно має працювати. Є-оселя - це перша в історії України цивілізована іпотека. Ням-ням, дайте дві.
Мінфін розміщує ОВДП під 18,5% і отримані кошти віддає Укрфінжитлу під 0 - 3% Все одно за цю "цивілізовану" іпотеку платить Державний бюджет України. Як на мене, можна просто давати гроші войсковым/лікарям/вчителям у вигляді більшої зарплатні. Відсікаючи трутнів з банків, забудовників та Укрфінжитла. Зробити щоб вчитель міг з зарплати купити житло - ні. Потрібні мутки, схеими для трутнів.
UA написав:Як на мене, можна просто давати гроші войсковым/лікарям/вчителям у вигляді більшої зарплатні.
это не имеет отношения к Е-оселя. Зарплата должна быть достойной в любом случае. Но это уже совсем другие деньги. Какой % врачей/учителей воспользуется льготной ипотекой 0,1% ? а достойные зарплаты надо дать сразу всем. Чувствуете разницу?
finuser521 написав:Накуплять іноземного паперу і під матрас. А так - одразу в економіку гроші йдуть, мультиплікатор і оце все.
накупят па 37 а потом НБУ нарисует курс 30. Типа счастье в резанной бумаге.