Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
trololo написав:продав хату по єоселі, доволі швидко все і без мозготраха, якщо не враховувати деякий подальший геморой в конвертації в готівкову валюту. покупців за 100% готівку не було, зате по єоселі аж три реальних за два тижні експозиції. цікавий нюанс - аванс (валютний), який дає покупець, іде напряму продавцю, я чомусь думав, що він іде в банк, а банк всю ціну перерахову продавцю.
Аналогічно. 3 покупця за 2 неділі: укргаз, приват і ощад
хотів серед своїх аукціон на підвищення влаштувати, чомусь ніхто не повівся пару тон накинути, що як на мене нелогічно, оскільки на фоні кредиту воно розмивається. до речі, покупець підписав ще папірець, що якщо щось в майбутньому піде не так, то ставка буде не 7, а ринкова. хоча казалось би..
"Це ж вже було"(с)
Що є-оселя, що раніше програми - це компенсація державою різниці в %%.
Тобто ринкові %% = 25%, по програмі %% = 7%. По програмі, державою компенсується різниця Якщо щось пішло не так, то зайомник залишається з ринковими 25%. А держава ? а що держава - ну не шмогла я, не шмогла
trololo написав:продав хату по єоселі, доволі швидко все і без мозготраха, якщо не враховувати деякий подальший геморой в конвертації в готівкову валюту. покупців за 100% готівку не було, зате по єоселі аж три реальних за два тижні експозиції. цікавий нюанс - аванс (валютний), який дає покупець, іде напряму продавцю, я чомусь думав, що він іде в банк, а банк всю ціну перерахову продавцю.
не дуже зрозуміло. Аванс - це типа задаток? то сума угоди через банк просто узгоджена ціна мінус задаток, нє?
не дуже зрозуміло. Аванс - це типа задаток? то сума угоди через банк просто узгоджена ціна мінус задаток, нє?
ні, не задаток, десь 30% від вартості у покупця було на руках (в когось менше, в когось більше). сума угоди загальна пляше від оцінки, але в моєму випадку вона була не набагато нижче, ніж реальна ціна. тобто якщо реальна ціна вища ніж оцінка і ніж макс межа по єоселі, то різницю покупець може наліком віддати, а інше - іпотека.
А можна хоть приблизно метраж і ціна? Я так розумію то була одиничка від Ріела ЖК Окленд? Метрів 43-45, а ціна я так гадаю приблизно 1.4 -1.5 за метр без ремонта?
А можна хоть приблизно метраж і ціна? Я так розумію то була одиничка від Ріела ЖК Окленд? Метрів 43-45, а ціна я так гадаю приблизно 1.4 -1.5 за метр без ремонта?
beee написав:Аналогічно. 3 покупця за 2 неділі: укргаз, приват і ощад
хотів серед своїх аукціон на підвищення влаштувати, чомусь ніхто не повівся пару тон накинути, що як на мене нелогічно, оскільки на фоні кредиту воно розмивається. до речі, покупець підписав ще папірець, що якщо щось в майбутньому піде не так, то ставка буде не 7, а ринкова. хоча казалось би..
"Це ж вже було"(с)
Що є-оселя, що раніше програми - це компенсація державою різниці в %%.
Тобто ринкові %% = 25%, по програмі %% = 7%. По програмі, державою компенсується різниця Якщо щось пішло не так, то зайомник залишається з ринковими 25%. А держава ? а що держава - ну не шмогла я, не шмогла
Нічого нового ...
Ніт. Зараз воно працює іншом чином. Банчіла отримує не компенсацію %% ставки, а довгострокову гривню під фіксовану ставку від Укрфінжитла під заставу ОВДП. Тому верогідність того, що щось піде не так є, але здебільшого з вини позичальника. Ну, в теорії так воно має працювати. Є-оселя - це перша в історії України цивілізована іпотека. Ням-ням, дайте дві.
airmax78 написав:Є-оселя - це перша в історії України цивілізована іпотека. Ням-ням, дайте дві.
таки да. біла ЗП нарешті на шось реально впливає. а 3% для військових, лікарів, вчителів - взагалі топ.
А кто купил то - покупатель не делился родом своей занятости и зачем он вообще влазит в ипотеку? Не спрашивали, что он будет делать если родина снова кинет с первичными условиями займа на жильё как в 14м году к примеру? Дом же до трёх лет и получается голые стены вы продали? Или был какой то ремонт? И главное - хоть не влетели с ростом курса за последние пару лет?
airmax78 написав:Є-оселя животворна... Слідкуємо за цифрами на сайті(с)
Животворна допомога від ЄС і Америки. Кожна друга гривна в бюджеті - від партнерів.
Як тільки допомога зменшиться, зразу ж девальвація і падіння цін Кржн. Ну і демографія, -6 млн. Це питання часу.
Глянув на бюдет України 2024 https://suspilne.media/613429-rada-uhva ... -2024-rik/ Дефіцит державного бюджету зменшено на 22 млрд грн і тепер становить 1,57 трлн грн. саме час брати кредити від держави, цікаво, на що розраховують ті люди? Що у США при владі буде Байден ще 20 років?