Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1201812019120201202112022 ... 12446>
Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 11:36

Faceless написав:А що, 1% від ціни нерухомості це небагато?

Звісно, що багато, особливо на великих сумах. Але якщо ціна продажу з самого початку була висока і знайшовся реальний покупець, що би ви самі обрали - продати і втратити 1% чи послати нотаря і не продати? Особисто я буду шукати в такому варіанті інших нотарів без цього 1%, як тут і кажуть, але якщо не знайду, то продаватиму вже так.
  Voistov написав:Госпошлина существует.
Если одна продажа за три года то 1%, вторая третяя квартира 5%.
Или держмито это что то другое?

То ви спутали з ПДФО.
ПДФО за ставкою 5% та військовий збір за ставкою 1,5% сплачуються у випадках коли:

об’єкт нерухомості перебуває у власності відчужувача менш ніж 3 роки;
протягом року особа відчужила більш ніж один об’єкт нерухомості;
відчужується об’єкт незавершеного будівництва;
відчужується земельна ділянка, яка перевищує норми безоплатної передачі, які визначені ст. 121 ЗК України.
Striker
Форумчанин року

Подякував: 3676 раз.
Подякували: 5915 раз.

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 11:49

Striker написав:
  Faceless написав:А що, 1% від ціни нерухомості це небагато?

Звісно, що багато, особливо на великих сумах. Але якщо ціна продажу з самого початку була висока і знайшовся реальний покупець, що би ви самі обрали - продати і втратити 1% чи послати нотаря і не продати? Особисто я буду шукати в такому варіанті інших нотарів без цього 1%, як тут і кажуть, але якщо не знайду, то продаватиму вже так.
  Voistov написав:Госпошлина существует.
Если одна продажа за три года то 1%, вторая третяя квартира 5%.
Или держмито это что то другое?

То ви спутали з ПДФО.
ПДФО за ставкою 5% та військовий збір за ставкою 1,5% сплачуються у випадках коли:

об’єкт нерухомості перебуває у власності відчужувача менш ніж 3 роки;
протягом року особа відчужила більш ніж один об’єкт нерухомості;
відчужується об’єкт незавершеного будівництва;
відчужується земельна ділянка, яка перевищує норми безоплатної передачі, які визначені ст. 121 ЗК України.

Але це не стосується нерухомості, одержаної у спадщину. А військовий збір хіба уже не 5% ?
ihorkyiv

Подякував: 177 раз.
Подякували: 317 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 11:50

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

Striker написав:Особисто я буду шукати в такому варіанті інших нотарів без цього 1%, як тут і кажуть, але якщо не знайду, то продаватиму вже так.

Обычно нотариусов ищет покупатель, т.к у него риски. Знакомый нотариус поднимет все архивы с документами, кто был власником, участв. ли квартира в суд. делах, есть ли все права власности после смерти, есть ли отказные от детей и ещё др. документы. А с улицы нотариус всё пробивает по шаблону и может на мелочи не обращать внимания. Но потом из этой мелочи могут возникнуть большие проблемы. У меня был случай лет 30 назад - через пол года после покупки кв. суд о недеесп. хозяйки квартиры. Брат её затеял. Оказывается она три года до сделки лежала в психушке, а потом не проходила обсл. и там нашлись документы. Суд признал её недесп., хоть она больше не лечилась и не проходила три года обследование. Решение суда - вернуть всё в первон. положение. Хорошо, что оформлял по полной стоимости и поленял баксов на 300 всего. С улицы нотариусу такие док. не покажут, а вот если по рекомендации или уже надёжный свой нотариус, то она проверит за отд. плату и психушку и наркодиспансер и т.д.
Востаннє редагувалось Игорь Алексеевич в П'ят 25 жов, 2024 12:07, всього редагувалось 1 раз.
Игорь Алексеевич

Заблокований
Подякував: 113 раз.
Подякували: 866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 12:01

Игорь Алексеевич написав:
  Striker написав:Особисто я буду шукати в такому варіанті інших нотарів без цього 1%, як тут і кажуть, але якщо не знайду, то продаватиму вже так.

Обычно нотариусов ищет покупатель, т.к у него риски. Знакомый нотариус поднимет все архивы с документами, кто был власником, участв. ли квартира в суд. делах, есть ли все права власности после смерти, есть ли отказные от детей и ещё др. документы. А с улицы нотариус всё пробивает по шаблону и может на мелочи не обращать внимания. Но потом из этой мелочи могут возникнуть большие проблемы. У меня был случай лет 30 назад - через пол года суд о недеесп. хозяйки квартиры. Брат её затеял. Оказывается она три года до сделки лежала в психушке, а потом не проходила обсл. и там нашлись документы. Суд признал её недесп., хоть она больше не лечилась и не проходила три года обследование. Решение суда - вернуть всё в первон. положение. Хорошо, что оформлял по полной стоимости и поленял баксов на 300 всего. С улицы нотариусу такие док. не покажут, а вот если по рекомендации или уже надёжный свой нотариус, то она проверит за отд. плату и психушку и наркодиспансер и т.д.

Логічно. Так що, продавці, сплачуйте 1%, не напружуйтеся у пошуках і не ганьбіться. Продав за 30 тис. - заплатив 300 доларів, продав за 100 тис. - сплатив 1000 доларів. Це що критичні платежі на таких сумах???
ihorkyiv

Подякував: 177 раз.
Подякували: 317 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 12:06

Игорь Алексеевич, у мого потенційного покупця є свій нотаріус, вона мені про це сказала, що у неї там треба платити ми тоді не обговорювали, тільки що послуги нотаря розділити пополам. Ще буде торг на цю тему. Але якщо там буде 1% типа мито + послуги нотаріуса, то тоді вже треба думати різні варіанти. Може покупець заплатить свій ПФ 1%, половину нотаря і це мито половину, наприклад. Тоді мене ще може і влаштує такий варіант.
  ihorkyiv написав:Але це не стосується нерухомості, одержаної у спадщину. А військовий збір хіба уже не 5% ?

Замініть на 5) Суть тексту в іншому.
Striker
Форумчанин року

Подякував: 3676 раз.
Подякували: 5915 раз.

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 12:10

Striker написав:Игорь Алексеевич, у мого потенційного покупця є свій нотаріус, вона мені про це сказала, що у неї там треба платити ми тоді не обговорювали, тільки що послуги нотаря розділити пополам. Ще буде торг на цю тему. Але якщо там буде 1% типа мито + послуги нотаріуса, то тоді вже треба думати різні варіанти. Може покупець заплатить свій ПФ 1%, половину нотаря і це мито половину, наприклад. Тоді мене ще може і влаштує такий варіант.

Я обычно при покупке услуги нотариуса беру полностью на себя.
А мыто оплачивает продавец. Получается обычно поровну, если конечно квартиры не по цене Пшонки.
Я не соглашаюсь делать сделки у незнакомых нотариусов.
Игорь Алексеевич

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 12:20

Striker написав:Игорь Алексеевич, у мого потенційного покупця є свій нотаріус, вона мені про це сказала, що у неї там треба платити ми тоді не обговорювали, тільки що послуги нотаря розділити пополам. Ще буде торг на цю тему. Але якщо там буде 1% типа мито + послуги нотаріуса, то тоді вже треба думати різні варіанти. Може покупець заплатить свій ПФ 1%, половину нотаря і це мито половину, наприклад. Тоді мене ще може і влаштує такий варіант.

Я обычно при покупке услуги нотариуса беру полностью на себя.
А мыто оплачивает продавец. Получается обычно поровну, если конечно квартиры не по цене Пшонки.
Я не соглашаюсь делать сделки у незнакомых нотариусов.

То есть по факту у вас услуги нотариуса 1% + 1% итого 2%.А риэлторы в вас есть?
посетитель

Подякував: 5 раз.
Подякували: 227 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 12:22

Voistov написав:
  M-Audio написав:
  Voistov написав:Вы абсолютно правы. Я машинально ошибся.
Именно такой схеме покупал я сам, но без ячейки и без депозита.
Но у меня было сложнее. Была двойная продажа.
Я купил квартиру, рассчитался, и прямо на месте мой продавец купил другую квартиру.
Слухайте, я останній раз продавав і купляв нерухомість ще коли розрахуватись можна було просто пачкою доларів (невеликою) у приміщенні нотаріуса, але навіть я в курсі, що з якогось часу всі розрахунки за нерухомість повинні здійснюватись в безготівковій формі і, звісно, в гривнях. Як сюди вдається вписати банківську комірку і вимогу синіх купюр?

Это немного не так.
Да, нужно проводить операции в гривнах, согласно распоряжению Нацбанка, или еще другим нормам закона.
Но,
Это никто не мониторит, и за это наказаний не предусмотрено.
Покупал в конце прошлого года.

Просто в договоре нотариусов появился пункт : "розрахувались до підписання цього договору"
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 406 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 12:24

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

посетитель написав:То есть по факту у вас услуги нотариуса 1% + 1% итого 2%.А риэлторы в вас есть?
не работаю с риелторами. Тупо берут деньги не за что. Они даже документы на квартиру не просматривают.
Востаннє редагувалось Игорь Алексеевич в П'ят 25 жов, 2024 12:35, всього редагувалось 1 раз.
Игорь Алексеевич

Заблокований

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 25 жов, 2024 12:35

посетитель написав:То есть по факту у вас услуги нотариуса 1% + 1% итого 2%.А риэлторы в вас есть?
Не когда не работал с риелторами. Тупо берут деньги не за что. Они даже и документы на квартиру не просматривают.

в сложных сделках риелторы сбегали.
в 2019 мне продавец, помощник депутата ПР, не отдал нотариальный задаток. судился 2 года, отсудил х2. риелторша из благовеста -убежала.
риелторы - необразованные, тупые, алчные, подлые попрошайки
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 406 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 1201812019120201202112022 ... 12446>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему