Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
dimo_0n написав:Я ХЗ шо більше лайно - ринок Омериги, в якій всі бежуть навіть на човнах, чи бетон у воюючий державі, з якої ЦА тікає, ще і на порозі демографичної кризи... До речі, вже як рік-другий капітал тикає саме у то Омериганьське лайно з Китаїв та ЄС... Не в бетон в УА.... Це так, лиричне відступлення. Якщо що в мене немає нерухомості в Київі, але є в моєму облцентрі. Тобто я теж про це все завівся не с проста )) Але бігти та купляти в Куеві - я не збираюся.
так а вас тут ніхто і не агітує щось купляти, ніхто нічого не напарює
не розумієте навіщо люди вкладаються в київську нерухомість - так це нормально, не всі мають геть усе в світі розуміти)
я взагалі постійно намагаюсь дати зрозуміти умовним долярчикам, що лендлорство без відповідних знань і досвіду - це закопані під відсоток, який не покриває навіть інфляції, гроші - але ж ніхто не чує)
зи: не слід порівнювати нерухомість з акціями - це звичайні засоби виробництва, які до речі теж ростуть в ціні і під заставу яких можна спокійно брати кредити на подальший розвиток, також продаж «діючого орендного бізнеса», який ти сам створив - достатньо маржинальна штука
kingkongovets написав:зи: не слід порівнювати нерухомість з акціями - це звичайні засоби виробництва, які до речі теж ростуть в ціні і під заставу яких можна спокійно брати кредити на подальший розвиток, також продаж «діючого орендного бізнеса», який ти сам створив - достатньо маржинальна штука
Так ось і питання. Ви готови викупити такій бізнесс у Газі, яка воює? Тоді чому хтось, а не дурник з УА, повинен бажати купити це у Вас? Кому ви будете здавати нерухомість через 10 років? Що сталось з активами в Херсонах, Маріуполях, Мелітополях? Як підбодьорите вкладників у одеський ринок нерухомості? Як швидко ви вискочете в кеш, якщо через 5-8 років, або може ї через рік Київ буде під окупацією?
Питань багато. Ризиків - теж. Але я сгоден з Вами - що кожен сам обирає как просрати свої кошти )))
kingkongovets написав:зи: не слід порівнювати нерухомість з акціями - це звичайні засоби виробництва, які до речі теж ростуть в ціні і під заставу яких можна спокійно брати кредити на подальший розвиток, також продаж «діючого орендного бізнеса», який ти сам створив - достатньо маржинальна штука
Так ось і питання. Ви готови викупити такій бізнесс у Газі, яка воює? Тоді чому хтось, а не дурник з УА, повинен бажати купити це у Вас? Кому ви будете здавати нерухомість через 10 років? Що сталось з активами в Херсонах, Маріуполях, Мелітополях? Як швидко ви вискочете в кеш, якщо через 5-8 років, або може ї через рік Київ буде під окупацією?
Питань багато. Ризиків - теж. Але я сгоден з Вами - що кожен сам обирає как просрати свої кошти )))
по перше до якого біса тут знову Газа, а по друге добре, що ці питання стоять не перед вами, правда?)
я продав десь півтора роки тому великий нішевий обʼєкт по довоєнній ціні і зараз при бажанні можу продати інші - ринок є, попит є і достатньо великий
зи: першій свій обʼєкт нерухомості я купив ще в 1994му, а перші дві комерції почав здавати ще в 1997му - уявляєте скільки усіляких кризисів і негараздів я встиг пережити, перебуваючи з «копитами в бетоні») ризик є завжди, але головний ризик в будь якій справі - це влізти в те, в чому не розумієшься
ззи: в Одесі зараз, до речі, великий наплив покупців з Молдови - сюрпрайз?) реальність часто кардинально відрізняється від чиїхось відчуттів, саме тому я постійно пропоную обговорювати реальний ринок і реальні факти, а не рефлексії та прогнози наших диванних експертів
https://dom.ria.com/uk/prodazha-nedvizh ... odesskaya/ за 40К можно взяти 60кв.м. Це цікавий дісконт, але різики? Для мене вони надто високі. Ну то я більш консервативний чувак. Комусь такий ризик - ОК. А модовони, які вкладаються в одеську нерухомість, це українці, яки змінили громодянство? )))
так я вкотре вам кажу - ваша думка ніяк не впливає на ринок) яка різниця хто купує квартири в Одесі? головне що вони мають бажання і гроші - а отже ринок живе навіть за умови жорстких обстрілів
зи: ніколи не забуду, як 11 років тому під час бійок на і поряд з Грушею зустрів на Музейному провулку знайому ріелторку з покупцями-іноземцями, які пробиралися через усі бійки і дими на перегляд
реальність і тільки реальність має значення, а усі ці «особисті мнєнія» та прогнози - це нікому не потрібний шлак
kingkongovets написав:реальність і тільки реальність має значення
Так яка ріальність в Одесі? Яка ціна була в 2020 та яка зараз? Той хто купив у 2020 та продав вчора молдаваніну скільки отримав доходу разом з мінусом по вкладеному капіталу? Є такі ціфри? Я бачу, що дол війни взяти 60кв.м за 40К було неможливо. Зараз - такого купа. Тобто це дорожай? Чи ше ні? )))
До речи, раз молдовані в Одесі все скуповують, та ви в темі... Скільки ви купили собі в Одесі кв.м за останній рік-два?
kingkongovets написав:реальність і тільки реальність має значення
Так яка ріальність в Одесі? Яка ціна була в 2020 та яка зараз? Той хто купив у 2020 та продав вчора молдаваніну скільки отримав доходу разом з мінусом по вкладеному капіталу? Є такі ціфри? Я бачу, що дол війни взяти 60кв.м за 40К було неможливо. Зараз - такого купа. Тобто це дорожай? Чи ше ні? )))
в сенсі «яка реальність»?! одне те, що нерухомість там має попит навіть зараз (і ніхто вам не скаже точний розмір дисконту - тут все залежить як домовився) - перекреслює усі зойки паникерів
і навіщо це саркастопедування про дорожай?
в Києві взагалі ціни на нове ростуть, та й не тільки на нове - ось така реальність
до речі спробуйте знайти в тій же Одесі з дисконтом щось дійсно пристойне, а не найдешевший шлак
dimo_0n написав:Что есть нормальный подход? Сдать управляющей компании? И вычесть еще пару процентов из своих прибылей? Или если заниматься этим вплотную самому - то какиеж это инвестиции? Это работа. Зачем мне работа? Мне интересно капитал пристроить и чтоб он сам себя увеличивал, а не работать...
При нормальном подходе и на фонде можно обыгрывать SP500, который, к слову, без никакого подхода дает 15-20%, просто деньги вкинул, 2 кнопки жмакнул и готово.
S&P в середньому дає 9% в рік в довгій перспективі > 10 років (але може бути умовно кажучи один рік -20% інший +30%). Обіграти його вкрай малоймовірно багато років поспіль. Тому простіше просто купувати S&P 500 чи фонд на всі розвинені економіки світу (типу MSCI World). Це не займає багато часу - раз в місяць умовно при отриманні ЗП чи доходу закинути через банки-платіжки на брокера та купити активи. Десь 1-2 години на місяць з "перекуром". Таки пасивний дохід.
dimo_0n написав:Тобто ви собі ничого не купили, бо нема ничого пристойного? А скупляють молдовани лише шлак? Чи до чого ваши дописи?
а до чого тут я взагалі? мене не цікавить ані одеська нерухомість, ані житлова нерухомість в принципі
я купив немаленький обʼєкт в Києві якраз перед підвищенням податків з дуже приємною знижкою і мені цього більш ніж досить
а дописи мої до того, що як показує багаторічний досвід усі розмови про обвал і «шалені знижки» миттю закінчуються, коли покупець починає шукати щось нормальне для себе - одразу виникає розуміння, що зі знижками намагаються скинути шлак, а на гарні обʼєкти знижки набагато менші, або їх просто прибирають з продажу
але ми вже почали по третьому колу жувати одне й те ж саме, усім давно зрозуміло, що ви в Києві (бо тут мова саме про Киів) нічого не купите і ніхто не має бажання вас умовляти
на цьому пропоную закінчувати
зи: до речі усі графіки, разом з графіками ЛУН мають дуже відносний стосунок до реальністі і їми зазвичай оперують лише ріелтори та диванні інфоцигани-«прогнозисти» і ми про це тут теж достатньо говорили