Hotab написав:Що ви будете робити з цією формулою в Німеччині, де помирають ковідні в середньому в 83 роки, а середня тривалість 81?
Я розбирався з цим вашим твердженням... Воно не вірне по суті.. В німеччині основна маса померлих має вік 83+..а не середній вік померлих має83+ В Україні так само У нас 60% померлих мають вік 75+....але середній вік померлих від ковіду 69,9. Так що не я підганяв формулу під данні А ви не дочитали і не проаналізували прочитане...
budivelnik написав:По Вашому ковід вбиває сильніших і не зачіпає слабших? А медики кажуть протилежне Чим більша кількість хронячних хвороб у людини - тим вища летальність від ковіду... Ковід ,це аналогія вовка в лісі.який в першу чергу ловить хворих зайців..бо для того щоб їх наздогнати треба менше зусиль затратити.
Майже всі хвороби вбивають більш слабких, і всі хвороби зменшують тривалість життя. Ковід теж хвороба.
detroytred написав:Мова йде не про фактичну тривалість життя, а про очікувану. Тобто скільки неочікувано не дожили до очікуваного віку смерті. Ось це й вираховують.
Якщо на надгробку буде 65 років А очікувана тривалість життя людини яка дожила до 65 - буде 80.. Людині в якої вже надгробок це цікаво? чи на щось вплине? Якщо вам подобається розрахунок сферичного коня у вакумі - рахуйте.. Я ж в свою чергу буду брати до уваги тільки реальні факти.... І вдогонку... Якщо без ковіду 30 років(1990-2020) середня реальна тривалість життя до смерті від усіх росла з 68 років до 71 року.... А в 2020 році зявилась нова проблема яка наближувала смерть і смерть в цій групі становила 69,9 року... То чому Ви вважаєте що за відсутності ковіду,середній вік смерті в цій групі з 20000 осіб буде вищим ніж середній вік смерті в загальні групі з 600 000 осіб? По Вашому ковід вбиває сильніших і не зачіпає слабших? А медики кажуть протилежне Чим більша кількість хронячних хвороб у людини - тим вища летальність від ковіду... Ковід ,це аналогія вовка в лісі.який в першу чергу ловить хворих зайців..бо для того щоб їх наздогнати треба менше зусиль затратити.
Я вважаю, що середній вік смерті, як показник для предмету дискусії, немає ніякого сенсу розглядати.
Ось Ви його узяли і оперуєте. Точніше!!! робите висновки з саме зміни цього показника. З зміни. А про що він (точніше зміна) говорить -- це ще питання. Тому що скель трупів не було...
Тому той же Степанов-Ляшко лише констатували розподіл по віку. І все.
В інших форумчан є обгрунтовані сумніви ще й до Ваших самих формул. Я їх навіть не торкаюся.
З тим, що косить слабкіших, цілком згоден. Але ж ми дискутуємо на скільки сильно впливає.
До речі, якийсь відсоток вмирає від цітокінового шторму. Саме найсильніших.
Тому, на мою думку, таблички з висновками Хотаба правильні, а Ваші висновки з зміни середньої тривалості життя померлих про втрату лише місяців життя помилкові.
budivelnik написав:Я розбирався з цим вашим твердженням... Воно не вірне по суті..
Воно не моє. І воно вірне.
Найвища летальність від ковіду спостерігається серед літніх людей, у яких ослаблений імунітет, які мають хронічні і вікові захворювання. 87 відсотків людей, які померли від коронавірусної хвороби, були у віці 70 років і старше. А середній вік померлих - 83 роки.
Згідно з даними порталу Statista, які базуються на цифрах від RKI, у середині січня 2021 року 89 відсотків смертей від коронавірусної хвороби було зафіксовано у віковій групі від 69 років. Найвищий показник летальності з початку пандемії COVID-19 склав 46,8 відсотка у віковій групі від 80 до 89 років.
Ближче до діла. Як в Німеччині спрацює ваша формула?
І найголовніше: той середній в Німеччині міг бути взагалі будь-який. І ще може може стати з часом. Питання в іншому: формула не працює ні з яким віком. Вона працює лише в одному випадку, який ви зарані прийняли як умову: всі недожили 1 рік. Хоч в 40 помер, хоч в 90. Ось в цьому випадку ваша формула справді буде працювати при всіх варіантах умов задачі. Але чому ви самі собі вирішили,що саме рік недожили - невідомо. Тільки тому,що в Україні є 2 цифри:70 і 71? І все??
% По сравнению с предыдущим днём, не ? Объясню вам и будивельнику: связи между урожаем авокадо в Испании и огурцов в Украине - нет, даже не смотря на то, что они зелёные
stm , в ту же копилку: - выписок может быть больше/меньше.
- оборудованных койкомест в целом может не только становиться больше, но и меньше (заболел/уволился персонал, больница не прошла проверка и ее убрали из списка потенциальных готовых; больницу вернули на свой основной профиль) .
Куча движняков в любую сторону.
Stm, а вы случайно не в IT? В моей жизни встречались очень разумные и логичные барышни чаще всего айтишницы. Нельзя сказать, что с ними всеми было классно в других моментах , но вот с мышлением и логикой было все всегда прекрасно.
% По сравнению с предыдущим днём, не ? Объясню вам и будивельнику: связи между урожаем авокадо в Испании и огурцов в Украине - нет, даже не смотря на то, что они зелёные
почему растет уровень занятости койко мест ? , при падения уровня госпитализации ! ладно это было бы какой-то аномалией - закрыли больницу и так далее . Но ! это кругом так . растет или падает уровень госпитализации - занятость койко мест растет ! что это такое ?