ФОП і РРО

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення питань про податки та систему оподаткування на фінансовому форумі Finance.UA - податковий кодекс, податки з доходів фізичних осіб, транспортний податок, ставки, види податків і зборів
  #<1 ... 1516171819 ... 29>
Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 15:12

sergey_sryvkin написав:Бачу, мсьє теоретик. Вам відомо, скільки коштує "оплата частямі"?.. :) Та скільки він за це має закласти в ціну.

sergey_sryvkin написав:Ви просто не розумієте як це все працює.
Насправді все ДУЖЕ просто - халяви нема ніде. Будь-які послуги вартують грошей. Тому, якщо починати спочатку, то є ноутбук, є справедлива ціна - наприклад 50000. А далі йдуть шахрайські оборудки. Поставити термінал - буде ціна 51099, додати оплату частинами - 54999, і т. д., ніякі кешбеки та відсотки по депозитах цю різницю не покриють.
Наприкінці питання буде одне - чи готові ви платити власні кошти банку за користування карткою, чи ні.

Где лично Вы покупаете технику? В стрёмных интернет-магазинах, там где чуть дешевле и сразу за всю сумму? Если Вы говорите, что на оплату частями и на кэшбэк дикие наценки, то также говорите какие есть другие варианты, сейчас все вместе оценим.
А вообще, тема первоначально была за продукты. Раньше я покупал продукты только наличкой, теперь покупаю картами с кэшбэком и плачу чуть меньше. В каком месте меня надул банк?
Striker
Форумчанин року

Подякував: 3675 раз.
Подякували: 5915 раз.

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 15:18

sergey_sryvkin написав:
  Striker написав:
  sergey_sryvkin написав:Я вам ще раз наведку приклад - якщо ви купляєте ноутбук за 50тис грн, ви готові віддати власні 1000 грн просто за те, щоб розрахуватися карткою в терміналі магазину?

Такую крупную покупку есть смысл брать Оплатой частями от Привата (если лимит позволяет)

Бачу, мсьє теоретик. Вам відомо, скільки коштує "оплата частямі"?.. :) Та скільки він за це має закласти в ціну.
  Striker написав:Из этого получается, что да, я готов отдать свои 1000 грн, чтобы расплатиться через терминал, потому что мне это всё равно выгодно.

Ви просто не розумієте як це все працює.
Насправді все ДУЖЕ просто - халяви нема ніде. Будь-які послуги вартують грошей. Тому, якщо починати спочатку, то є ноутбук, є справедлива ціна - наприклад 50000. А далі йдуть шахрайські оборудки. Поставити термінал - буде ціна 51099, додати оплату частинами - 54999, і т. д., ніякі кешбеки та відсотки по депозитах цю різницю не покриють.
Наприкінці питання буде одне - чи готові ви платити власні кошти банку за користування карткою, чи ні.

Когда вы покупаете что-то через ту же ОЧ, вы высвобождаете кучу денег. Тому, кто умеет считать, проще отдавать по 2К грн в месяц, чем отвалить сразу 50К. И даже если он при этом переплатит 1К грн, то это мало что меняет. А те, кто не умеют считать, бегают с тоннами налички и думают, что самые умные, купив что-то на 1К дешевле и накормив контрабандистов.
Написал бы ещё много чего, но это валютная ветка. Потому ограничусь этим)
Shustoff

Подякував: 11 раз.
Подякували: 73 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 15:20

ФОП

sergey_sryvkin написав:А кому? Саме банку вона і йде. Далі банк з нею робить, що вважає за потрібне.

Більша частина цієї суми віддається МПС, а вже МПС віддає банку-емітенту картки, якою розрахувалися. Це до того, що для еквайра ці %% це фактично собівартість.
  sergey_sryvkin написав:Але про встановлення чи не встановлення терміналу з державою "домовлятись" не можна. І купити термінал у приватну власність, змусивши банк валідувати його, як клієнтський інтерфейс, здається, теж.

І до чого це? Банків, що надають послуги екварінгу, достатньо. Якщо ви хороший клієнт то домовитеся.
  sergey_sryvkin написав:Вони не приводять покупців, вони пропонують покупцям купляти через них за відсоток, та пропонують продавцям продавати через них за відсоток. Самі вони не роблять нічого корисного, крім власної реклами. Нема ніяких причин вважати, що в постачальників letyshops гарні товари, чи низькі ціни, це просто "місця з кешбеком". Так само, як нема причин вважати, що покупці не робили б покупки в тих самих магазинах без будь-якої участі letyshops.

От по суті тільки на рекламі (продавця) вони й заробляють. Наскіль це має сенс для продавя то окреме питання, Розетка спочатку, наприклад, з ними працювала, потім відмовилась. Ви не купуєте і не продаєте чере них, аж ніяк. Звичайна собі покупка у продавця, через кешбечні сервіси кошти не йдуть, вони взагалі не беруть участі у процесі продажу. Єдине, що у разі, якщо купує користувач цього сервісу, то вони додають окрему мітку до замовлення, і все.
  sergey_sryvkin написав:Я маю на увазі кешбек як явище. Українською це перекладається як "відкат"... корупційні шахрайські оборудки.

Це не є правдою ні щодо кешбеку від банків, ні від сервісів типу летишопс. Ні "відкатів", ні корупції, ні шахрайства тут немає.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 16:45

Striker написав:
  sergey_sryvkin написав:Я вам ще раз наведку приклад - якщо ви купляєте ноутбук за 50тис грн, ви готові віддати власні 1000 грн просто за те, щоб розрахуватися карткою в терміналі магазину?

Такую крупную покупку есть смысл брать Оплатой частями от Привата (если лимит позволяет) или Лёгкой рассрочкой от Альфа-банка. Так вот, в этих случаях тоже надо терминал. И если оплат будет 12-15, то это перекрывает потерю 1000 грн, так как на остальную сумму будут капать проценты на картах (10-12% годовых), и в будущем этих процентов накапает где-то на 1300-1500 грн, так как платим частями. Или в Альфа-банке по акционным категориям в Алло сейчас 3% кэшбэк грязными при полной оплате товара и если продавец "Алло", т.е. получаем 1200 грн кэшбэка сразу. А бывает и Эльдорадо с 5% грязными (4% чистыми), т.е. уже 2000 грн кэшбэка. Онлайн-оплата на сайте это тот же терминал с MCC кодом. Т.е. так я плачу наличкой 50 тыс. грн, а если картой оплачиваю, то уже 48 или 48.8 тыс + ещё проценты за грейс период (500-700 грн процентов от 50 тыс. за 1.5-2 месяца). Из этого получается, что да, я готов отдать свои 1000 грн, чтобы расплатиться через терминал, потому что мне это всё равно выгодно.

А в чём и сколько навар банка с вашей выгоды?
Vadim_

Подякував: 622 раз.
Подякували: 508 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 16:56

Striker написав:
  sergey_sryvkin написав:Ви просто не розумієте як це все працює.

Где лично Вы покупаете технику?

Зазвичай на гуртівнях.
  Striker написав:А вообще, тема первоначально была за продукты. Раньше я покупал продукты только наличкой, теперь покупаю картами с кэшбэком и плачу чуть меньше. В каком месте меня надул банк?

Продукти мене не дуже цікавлять, але я зазвичай реагую на упереджене ставлення до безкарткових розрахунків. Коли хтось починає розводити щось на кшталт " а давайте на кожному стовпі поставимо по РРО та терміналу, бо коли не можна розрахуватись карткою чи телефоном, то це рагульство."
Як вірно тут зауважив, здається, Freeze - картки бувають зручними, але в першу чергу треба рахувати гроші. Особисто мені рагулюватою здається людина, яка не має чим розрахуватися, окрім картки :) Треба мати в арсеналі як готівку, так і можливість сплачувати з поточного рахунку без карток та кешбеків.
sergey_sryvkin

Подякував: 630 раз.
Подякували: 671 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 17:39

ФОП

Shustoff написав:Когда вы покупаете что-то через ту же ОЧ, вы высвобождаете кучу денег. Тому, кто умеет считать, проще отдавать по 2К грн в месяц, чем отвалить сразу 50К.
И даже если он при этом переплатит 1К грн, то это мало что меняет. А те, кто не умеют считать, бегают с тоннами налички и думают, что самые умные, купив что-то на 1К дешевле и накормив контрабандистов.

Тобто, ви такий розумний і рахувати вмієте, а банк, що надає вам кредит, такий дурний, і рахувати не вміє. Все зрозуміло :)

Тільки до чого тут контрабандисти, незрозуміло.
Востаннє редагувалось sergey_sryvkin в Пон 08 чер, 2020 18:07, всього редагувалось 1 раз.
sergey_sryvkin

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 17:48

sergey_sryvkin написав:Зазвичай на гуртівнях.

Це шо такое и в куда? Где посмотреть цены на товары? Мне интересно сравнить цены Вашего варианта с моими, в которых куча накруток, наценок и т.д. Без конкретных цифр буду расценивать Ваши ответы как пустое балаболство.
  sergey_sryvkin написав:Продукти мене не дуже цікавлять, але я зазвичай реагую на упереджене ставлення до безкарткових розрахунків. Коли хтось починає розводити щось на кшталт " а давайте на кожному стовпі поставимо по РРО та терміналу, бо коли не можна розрахуватись карткою чи телефоном, то це рагульство."
Як вірно тут зауважив, здається, Freeze - картки бувають зручними, але в першу чергу треба рахувати гроші. Особисто мені рагулюватою здається людина, яка не має чим розрахуватися, окрім картки :)

А что, где-то тут было обсуждение, что нужно с собой носить только исключительно карты и ноль налички? Кто-то об этом усердно утверждал и что-то доказывал? Ну и лично мне кажется рагульным человек, который выдумывает на ровном месте и ограничен в своих суждениях.
  sergey_sryvkin написав:Треба мати в арсеналі як готівку, так і можливість сплачувати з поточного рахунку без карток та кешбеків.

Спасибо КЭП за такой ценный совет, никогда бы не догадался, что так можно было. :lol:
Striker
Форумчанин року

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 17:51

ФОП

Striker написав:Це шо такое и в куда?

Гуртівня = опт
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 17:52

Faceless написав:
  Striker написав:Це шо такое и в куда?

Гуртівня = опт

А если мне нужен только один телик, а не 10?
Striker
Форумчанин року

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Пон 08 чер, 2020 17:56

Faceless написав:для еквайра ці %% це фактично собівартість.

Собівартість там долі відсотка.
  Faceless написав:
  sergey_sryvkin написав:Вони не приводять покупців, вони пропонують покупцям купляти через них за відсоток, та пропонують продавцям продавати через них за відсоток. Самі вони не роблять нічого корисного, крім власної реклами. Нема ніяких причин вважати, що в постачальників letyshops гарні товари, чи низькі ціни, це просто "місця з кешбеком". Так само, як нема причин вважати, що покупці не робили б покупки в тих самих магазинах без будь-якої участі letyshops.

От по суті тільки на рекламі (продавця) вони й заробляють.

Це недоброчесна реклама. Вони навіть нічого не знають ані по продавцю, ані по його товарах. Рекламується тільки наявність кешбека.

Faceless написав:Наскіль це має сенс для продавя то окреме питання, Розетка спочатку, наприклад, з ними працювала, потім відмовилась.

Звісно, навіщо паразитів утримувати. У випадку з розеткою це ще питання, хто кого рекламує.
  Faceless написав:
  sergey_sryvkin написав:Я маю на увазі кешбек як явище. Українською це перекладається як "відкат"... корупційні шахрайські оборудки.

Це не є правдою ні щодо кешбеку від банків, ні від сервісів типу летишопс. Ні "відкатів", ні корупції, ні шахрайства тут немає.

Юридично немає, а по суті воно таким є. Нав'язування непотрібних послуг з прихованими витратами.
sergey_sryvkin

Профіль

1
  #<1 ... 1516171819 ... 29>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей