Кстати вопрос к знатокам. Допустим эквайринг стоит 3% у нас в стране. Но эти 3% состоят из выплат эмитенту карты, банку установившему терминал и МПС имеет свой интерес. А как складывается общий процент в той же Польше? А то все рассказывают только про дешевые выплаты эмитенту карты и никто не говорит сколько же %% реально платят торгаши за установленный терминал.
uaprofi написав:а вот закон про снижение комиссий ИЧ мне нравится, так как если за оплату картой нужно будет отстёгивать банку не 2,5% ... 3%, а 0.5% то смогу поставить терминал и опять полноценно работать с физ лицами.
Ну да, а если банк выставит мне как физлицу абонплату за пользование картой, уберет кешбек и грейс, то нафига мне такая карта? Большинство ваших клиентов от карт будут вынуждены отказаться, тем более, что никакого снижения цен, о которых сейчас говорят адепты этого закона, в торговой сети не будет. И вернемся мы все опять в эпоху засаленных купюр, хотя понятно, что лоббисты типа "Розетки", этому будут только рады.
vladimir_smirnov_61 написав:Ну да, а если банк выставит мне как физлицу абонплату за пользование картой, уберет кешбек и грейс, то нафига мне такая карта? Большинство ваших клиентов от карт будут вынуждены отказаться, тем более, что никакого снижения цен, о которых сейчас говорят адепты этого закона, в торговой сети не будет. И вернемся мы все опять в эпоху засаленных купюр, хотя понятно, что лоббисты типа "Розетки", этому будут только рады.
Я і зараз знаю ряд магазинів які вставляють палки в колеса за оплату картою. Розетка раніше купу позицій продавала з допискою - товар знаходиться в Польщі, доставка через..., оплата кур'єру готівкою. І мала купу піджачників для переноски товару. А що ніхто з продавців при зниженні затрат не знизить ціну, то маємо приклад 2019 укріпляж на 20% грн, імпорт по цінам практично без змін, а по можливості і ріс.
mephala написав:и насколько я понимаю - интерчейндж для всех стран одинаков. или вы хотите сказать что МПС берет по разному за оплату одной и той же картой у нас и в Польше по однотипным операциям?
Так отож, що не розумієте:
This fee is set by Visa and has traditionally varied by the type of transaction, the product involved and from country to country.
Тут є дані для ЄЕЗ, для решти теж не проблема знайти.
так якщо не проблема знайти - то чому показали для European Economic Area (EEA) і не показали для України щоб порівняти? чи таки не змогли знайти окремо для України і я таки правий що тариф інтерченджа для України застосовується стандартний як і для всіх країн? за винятком ЕЕА які змогли видавити з МПС собі особливі умови
Ви ж вище порівнювали нас і Польщу, яка у ЄЕЗ, а тепер Вам тарифи Польщі уже не підходять? От Вам Україна: Visa, MC
klug Та я вже знайшов що окремі умови виторгували ЄС, США, Нова Зеландія та Австралія. Так що я був правий що існують стандартні умови які застосовуються для країн які не вимагали окремих умов. Так що низький інтерчендж це скоріш не правило а виняток. в Польщі зараз 0,3% на все інтерчендж а в нас від 0,5% до 1,6%. Все що вище 1,6% в нас це тільки для преміум карток.
Мабудь через цей додатковий 1% інтерченджа товар в моєму прикладі на 10% дорожчий в розетці Чічьоткіна. Чекаю після прийняття цього закону ціну як в Польщі
ЗІ на мою думку на багато більше значить не розмір %% а кап встановлений на виплати. Для Польщі наприклад це 0,55 злотих. Тобто скільки тищ ти не заплатиш карткою - інтерчендж не буде більше 0,55 злотих (по нашому 3,85 грн). Ось це дійсно суттєво. А не ота мишина возьня навколо 1%.
mephala написав:Перш ніж іншим тикати неадекватністю - перевірте свою. Мені все одно хто в ланцюгу жадібніший - продаван чи банк. Я бачу кінцеву ціну яка відрізняється на 10%.
1 Радує що просте нагадування про неадекватність зменшила різницю з 20% до 10% 2 Тепер про суть дискусії.... Дискусія точиться навколо вартості еквайрингу... Загальна вартість знаходиться в межах 2,5%.Якщо ця вартість знизиться на 2%( з 2,5 до 0,5%)...то можна очікувати падіння роздрібної ціни на ...барабанний дріб - 2% Все що вище 2% - не залежить від еквайрингу і не повинно обговорюватись в межах цієї дискусії. Для цього можете створити іншу площадку для дебатів...
mephala написав:Та я вже знайшов що окремі умови виторгували ЄС, США, Нова Зеландія та Австралія
Цікава позиці. Як інші країни, то "виторгували", а як Україна, то одразу "грабують, кешбек віднімають".
mephala написав:Так що я був правий що існують стандартні умови які застосовуються для країн які не вимагали окремих умов. Так що низький інтерчендж це скоріш не правило а виняток.
Ну, як виняток, той невеличкий список - це увесь золотий мільярд (а може й більше).
mephala написав:klug в Польщі зараз 0,3% на все інтерчендж а в нас від 0,5% до 1,6%. Все що вище 1,6% в нас це тільки для преміум карток.
Мабудь через цей додатковий 1% інтерченджа товар в моєму прикладі на 10% дорожчий в розетці Чічьоткіна. Чекаю після прийняття цього закону ціну як в Польщі
Ціна - це комплексна величина, що має багато складових. Про різні податки, логістику, умови ввозу вам вже відповіли. Оплата еквайрингу - це одна зі складових ціни. Але ви навмисно пересмикуєте факти: чомусь 0,5% за транспорт, пошту та держ. послуги ви бачите, а базову ставку у 2% - 2.35% за найпопулярнішими класами карток - ні, що у 10 разів вище, за ставки у Європі. Чечоткін за інтернет-еквайринг віддає десь 2,75% (ставка еквайрингу, що включає інтерчейнж та винагороду еквайру). Пролобіювати зниження податків Чечоткін навряд чи зможе, от і намагається "продавити оптимізацію" інших зажерливих. Я згоден, що коли трансакції через термінал були поодинокі, то така ставка могла бути виправдана для "розвитку бізнесу", але коли це стало масовим явищем, то апетити вже можна було б трохи й прикрутити, бо, враховуючи об'єми операцій, собівартість послуги явно не корелює з прибутком від її надання.
де я писав що мій приклад про розетку має різницю в 20%? чи у вас проблеми з визначенням що відноситься до одяг/взуття? і визначте для початку що входить до вартості еквайрінгу щоб верзти про 0,5%. так що алаверди:
klug та я розумію що ціна це копмлекс витрат. але самий мій перший допис був про Чічьоткіна який валив свою неконкурентність на банки без ніяких додаткових умов. То виходячи з його слів після обмеження інтерченджу на кшталт ЕС він повинен надати таку саму ціну як в Польщі. І доречі де ви побачили інтерчендж більше 2,15? Visa Platinum 1.50% 1.95% Visa Rewards 1.50% 2.00% Visa Signature 1.80% 2.05% Visa Infinite 1.80% 2.15% для популярних карток 1,6% максимальне значення. преміум картки не так вже й роздають. самий популярний МСС 5411 ставка 1,3% не залежно від класу картки.
ЗІ ви забуваете що крім мерчант фі, інтерчендж фі ще існує третя винагорода - для МПС. Я не даремно спитав чи знає хтось скільки коштує в Польщі еквайрінг а не просто інтерчендж. І коли ви пишете що Чічьоткін нібито платить 2,75% за еквайрінг - ми не знаємо скільки платять в тому самому ЕС за еквайрінг. Підкажіть якщо знаєте.