Еквайринг

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Як заощаджувати та економити
  #<1 ... 34567 ... 12>
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 12:02

Re: Приватбанк

Кстати вопрос к знатокам.
Допустим эквайринг стоит 3% у нас в стране.
Но эти 3% состоят из выплат эмитенту карты, банку установившему терминал и МПС имеет свой интерес.
А как складывается общий процент в той же Польше? А то все рассказывают только про дешевые выплаты эмитенту карты и никто не говорит сколько же %% реально платят торгаши за установленный терминал.
mephala

Подякував: 333 раз.
Подякували: 1024 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 12:10

DONALD написав:Что это за торговая точка с кассой около 1000грн.в день? Бабуля картошку с огорода продаёт?

Даремно так недооцінюєте торгівлю картоплею:
Курьез дня: в Черновцах картошку и лук продают прямо с капота лимузина
Читать полностью на https://enovosty.com/news_society/full/ ... uzina-foto
Зображення
В Украине заметили продавца картошки на авто за сотни тысяч долларов: фото https://apostrophe.ua/news/society/acci ... to-/189930
Зображення
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 13:16

uaprofi написав:а вот закон про снижение комиссий ИЧ мне нравится, так как если за оплату картой нужно будет отстёгивать банку не 2,5% ... 3%, а 0.5% то смогу поставить терминал и опять полноценно работать с физ лицами.

Ну да, а если банк выставит мне как физлицу абонплату за пользование картой, уберет кешбек и грейс, то нафига мне такая карта? Большинство ваших клиентов от карт будут вынуждены отказаться, тем более, что никакого снижения цен, о которых сейчас говорят адепты этого закона, в торговой сети не будет. И вернемся мы все опять в эпоху засаленных купюр, хотя понятно, что лоббисты типа "Розетки", этому будут только рады.
vladimir_smirnov_61

Подякував: 211 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 13:24

vladimir_smirnov_61 написав:Ну да, а если банк выставит мне как физлицу абонплату за пользование картой, уберет кешбек и грейс, то нафига мне такая карта? Большинство ваших клиентов от карт будут вынуждены отказаться, тем более, что никакого снижения цен, о которых сейчас говорят адепты этого закона, в торговой сети не будет. И вернемся мы все опять в эпоху засаленных купюр, хотя понятно, что лоббисты типа "Розетки", этому будут только рады.

Я і зараз знаю ряд магазинів які вставляють палки в колеса за оплату картою. Розетка раніше купу позицій продавала з допискою - товар знаходиться в Польщі, доставка через..., оплата кур'єру готівкою. І мала купу піджачників для переноски товару. А що ніхто з продавців при зниженні затрат не знизить ціну, то маємо приклад 2019 укріпляж на 20% грн, імпорт по цінам практично без змін, а по можливості і ріс.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 15:52

mephala написав:
  klug написав:
  mephala написав:и насколько я понимаю - интерчейндж для всех стран одинаков. или вы хотите сказать что МПС берет по разному за оплату одной и той же картой у нас и в Польше по однотипным операциям?

Так отож, що не розумієте:
This fee is set by Visa and has traditionally varied by the type of transaction, the product involved and from country to country.

Тут є дані для ЄЕЗ, для решти теж не проблема знайти.

так якщо не проблема знайти - то чому показали для European Economic Area (EEA) і не показали для України щоб порівняти?
чи таки не змогли знайти окремо для України і я таки правий що тариф інтерченджа для України застосовується стандартний як і для всіх країн? :mrgreen:
за винятком ЕЕА які змогли видавити з МПС собі особливі умови

Ви ж вище порівнювали нас і Польщу, яка у ЄЕЗ, а тепер Вам тарифи Польщі уже не підходять?
От Вам Україна: Visa, MC
klug

Подякував: 373 раз.
Подякували: 1244 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 16:26

klug
Та я вже знайшов що окремі умови виторгували ЄС, США, Нова Зеландія та Австралія. Так що я був правий що існують стандартні умови які застосовуються для країн які не вимагали окремих умов. Так що низький інтерчендж це скоріш не правило а виняток.
в Польщі зараз 0,3% на все інтерчендж а в нас від 0,5% до 1,6%. Все що вище 1,6% в нас це тільки для преміум карток.

Мабудь через цей додатковий 1% інтерченджа товар в моєму прикладі на 10% дорожчий в розетці Чічьоткіна. Чекаю після прийняття цього закону ціну як в Польщі :lol:

ЗІ
на мою думку на багато більше значить не розмір %% а кап встановлений на виплати. Для Польщі наприклад це 0,55 злотих. Тобто скільки тищ ти не заплатиш карткою - інтерчендж не буде більше 0,55 злотих (по нашому 3,85 грн).
Ось це дійсно суттєво. А не ота мишина возьня навколо 1%.
mephala

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 17:13

mephala написав:Перш ніж іншим тикати неадекватністю - перевірте свою.
Мені все одно хто в ланцюгу жадібніший - продаван чи банк.
Я бачу кінцеву ціну яка відрізняється на 10%.
1 Радує що просте нагадування про неадекватність зменшила різницю з 20% до 10%
2 Тепер про суть дискусії....
Дискусія точиться навколо вартості еквайрингу...
Загальна вартість знаходиться в межах 2,5%.Якщо ця вартість знизиться на 2%( з 2,5 до 0,5%)...то можна очікувати падіння роздрібної ціни на ...барабанний дріб - 2%
Все що вище 2% - не залежить від еквайрингу і не повинно обговорюватись в межах цієї дискусії.
Для цього можете створити іншу площадку для дебатів...
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 17:14

mephala написав:Та я вже знайшов що окремі умови виторгували ЄС, США, Нова Зеландія та Австралія

Цікава позиці. Як інші країни, то "виторгували", а як Україна, то одразу "грабують, кешбек віднімають".
  mephala написав:Так що я був правий що існують стандартні умови які застосовуються для країн які не вимагали окремих умов. Так що низький інтерчендж це скоріш не правило а виняток.

Ну, як виняток, той невеличкий список - це увесь золотий мільярд (а може й більше).
  mephala написав:klug
в Польщі зараз 0,3% на все інтерчендж а в нас від 0,5% до 1,6%. Все що вище 1,6% в нас це тільки для преміум карток.

Мабудь через цей додатковий 1% інтерченджа товар в моєму прикладі на 10% дорожчий в розетці Чічьоткіна. Чекаю після прийняття цього закону ціну як в Польщі :lol:

Ціна - це комплексна величина, що має багато складових. Про різні податки, логістику, умови ввозу вам вже відповіли. Оплата еквайрингу - це одна зі складових ціни. Але ви навмисно пересмикуєте факти: чомусь 0,5% за транспорт, пошту та держ. послуги ви бачите, а базову ставку у 2% - 2.35% за найпопулярнішими класами карток - ні, що у 10 разів вище, за ставки у Європі. Чечоткін за інтернет-еквайринг віддає десь 2,75% (ставка еквайрингу, що включає інтерчейнж та винагороду еквайру). Пролобіювати зниження податків Чечоткін навряд чи зможе, от і намагається "продавити оптимізацію" інших зажерливих. Я згоден, що коли трансакції через термінал були поодинокі, то така ставка могла бути виправдана для "розвитку бізнесу", але коли це стало масовим явищем, то апетити вже можна було б трохи й прикрутити, бо, враховуючи об'єми операцій, собівартість послуги явно не корелює з прибутком від її надання.
klug

Подякував: 373 раз.
Подякували: 1244 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 17:24

де я писав що мій приклад про розетку має різницю в 20%? чи у вас проблеми з визначенням що відноситься до одяг/взуття?
і визначте для початку що входить до вартості еквайрінгу щоб верзти про 0,5%.
так що алаверди:
mephala

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 30 бер, 2021 17:29

klug
та я розумію що ціна це копмлекс витрат.
але самий мій перший допис був про Чічьоткіна який валив свою неконкурентність на банки без ніяких додаткових умов.
То виходячи з його слів після обмеження інтерченджу на кшталт ЕС він повинен надати таку саму ціну як в Польщі.
І доречі де ви побачили інтерчендж більше 2,15?
Visa Platinum 1.50% 1.95%
Visa Rewards 1.50% 2.00%
Visa Signature 1.80% 2.05%
Visa Infinite 1.80% 2.15%
для популярних карток 1,6% максимальне значення. преміум картки не так вже й роздають.
самий популярний МСС 5411 ставка 1,3% не залежно від класу картки.

ЗІ
ви забуваете що крім мерчант фі, інтерчендж фі ще існує третя винагорода - для МПС. Я не даремно спитав чи знає хтось скільки коштує в Польщі еквайрінг а не просто інтерчендж. І коли ви пишете що Чічьоткін нібито платить 2,75% за еквайрінг - ми не знаємо скільки платять в тому самому ЕС за еквайрінг. Підкажіть якщо знаєте.
mephala

Профіль

#<1 ... 34567 ... 12>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор