vitaliian написав:Bobua поздравляю с покупкой. По полу самый бюджетный вариант толстый утеплитель и толстый линолеум сверху. Единственный минус всё тяжелое этот бутерброд продавливает, но не критично, не насквозь. Для утепления потолок неплохо зашить гипсокартоном. Это тоже относительно бюджетно, потом слой фольги а дальше что душа пожелает. Там где я зашил экономия тепла получилась существенная. До лета дом вряд-ли прогреется. Готовьтесь к большим расходам э/энергии (или что там у вас) на отопление.
О, дякую.
На тижні квартиру зареєстрували і видали техпасп. і витяг з реєстру.
Хоча в OpenDataBot реєстрацію було видно раніше.

> По полу самый бюджетный вариант толстый утеплитель и
Це замість стяжки!?

> Для утепления потолок неплохо зашить гипсокартоном.
Вже обшитий будівельниками. Як і частина стін (зовнішні). Бо це мансарда, і їм, мабуть, не хотілось показувати дерев.каркас.
А от на нижніх поверхах покупцям залишили страшнуваті темні плити стель. Ще й за більшу ціну м²...
> Готовьтесь к большим расходам э/энергии (или что там у вас) на отопление
Мдя...
Або тепло вдягатись.
Маю з весняних і осінніх походів в гори багатий досвід ночівлі при температурах нижче нуля. Тіло з часом звикає. І навіть протестує проти тепла в квартирі... А може й для здоров'я то краще?

І, схоже, доведеться цим досвідом скористатись... Бо подачу газу (~9кВт*год/м³ = < 1₴/кВт*год) відкладають вже аж на грудень. А електрикою без нічного тарифу -- трохи дорогувато буде. Хоча... не так щоб і дуже. От, централізоване опалення ще з січня в Україні підняли до ~1800₴/Гкал, що рівне 1800₴/1163 = 1.55₴/кВт*год -- а це майже добиралось до ціни електрики (1.68₴/кВт*год). І неясно чи ті 1.55кВт*год таки доходити повністю до квартири від лічильника у підвалі... А тут -- грійся напряму від ІЧ обігрівача, і ніяких втрат на зайве опалення.

Думаю, поки не пустять в новобуді на двозонність чи тризоність -- варто буде насолоджуватись електротеплом зранку й увечері. У пікові години (з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00). Коли у тризонному тарифі коеф.=1,5. А в однозонному=1. Тоді ще й грітиме думка, що маю півторакратну "знижку".