Сенс все зробив, аби людина не могла довести, що код не читала.
Розмістив його на самому початку смс -- аби код став заголовком у переліку всіх смс.. 😒
|
|
![]() Не знаю, не знаю. На моём кнопочном мобильнике нужно от главного экрана минимум на два уровня нырнуть, чтобы код увидеть. А что за паранойя? Уже был прецедент, что требовалось такое доказывать? А если читал, но не вводил (ручками или копия автоматом из SMS, но таки с ручным нажатием на кнопочку отправки) в приложение, то норм, что всё провелось? ![]() ![]() Ви уявляєте ту кількість роботи, яку треба провести, щоб зібрати такі докази, та ще й знайти таку інстанцію, яка в ті докази хоча б подивиться? В тому ж і сенс. А банку нічого доводити не треба, достатньо заявити, що все було підтверджено належним чином. Це ж приблизно як із фінмоніторингом. Скільки людей раптом дізналися, що вони "відмивають кошти, що отримані злочинним шляхом". Комусь вдалося довести протилежне? До речі, це СМС-підтвердження може відігравати ще одну цікаву функцію: по-тихому заборонити користувачу робити перекази зі свого рахунку. От введіть там десь код підтвердження, коли він не надходить. І знову нічого не доведеш, ви ж розпорядження не зробили, які претензії? Одного часу так А-банк робив, причому безпосередньо зі мною. Трохи прокололися, і взагалі видалили телефон, тобто на екрані підтвердження було пусто в тому місці, де мав знаходитися номер. Так і дізнався, і потім з'ясувалося, що не в телефоні справа була (ой бо, я вже і забув, що там було, про фінмоніторинг тоді ще ніхто не чув). А зробили б все "правильно" -- то я б і гадки не мав, що там якісь проблеми саме у мене, а не пов'язані із зв'язком. ![]() M-Audio
moveton Банки можуть всяко свинячити, але ж і репутація, і їм(?) же ж таки потім писати багатосторінкові відповіді на наші скарги в НБУ, а якщо тисячі скарг -- то і журн.розслідування... Воно їм треба? Щодо смс, то ще є сенс мати телефон без функції “позначити як непрочитане”. І тоді для банків, які ще не примудрились тупо винести код в заголовок смс -- будете мати явний фотодоказ, що смс не відкривали і код не бачили. Норм.банк мав би в заголовку описати суть операції (переведення 1млн, зняття 1млн, відкриття депо...). Аби було ясно що робити. Може телефонувати і блокувати все-все-все... І, звісно ж, не слати смс про нікчемні операції, типу відкриття депо на 100грн... Щодо фінмонів, то зарплата ЗСУ (у виписці з Привата) таки працює. Для купи банків. Сенс. Ексімка. Райф. Але не для самого Привата... 😂 Вимагав рукописне пояснення “звідки гроші” після повторного занесення. Банк у держ.власності деградує? 🤔 От і Сенс безпричинно зіпсував свій додаток... ![]()
Спасибо, у меня нет ни одной карты этой системы - и я не знаю, за такую акцию. ![]() Re: Sense BankКудесники и кудесницы, а не будет ли повтора новогодней акции с Comfy?
![]() Arien Поки що ні, але якщо щось подібне буде знову, то обов'язково проінформуємо 👌
*Андрій
![]() Так, акція є. Діє з 05.03.2025 до 30.04.2025, при оплаті на сайті з карткою Visa від 500 грн буде знижка 10% Ось так виглядає на сайті товар, що бере участь ![]() *Андрій
![]()
См. первый абзац? Зачем это доказательство? Банк стопудов у себя реализует так, что без прихода именно этого подтверждающего кода от клиента ничего не произойдёт. Ему не интересно в этом плане кого-то обманывать. Для случая, если SMS увидел мошенник на стороне опсоса? Сильно гипотетический случай и такой мошенник скорее перехватит себе доступ ко всему приложению, чем будет как-то ловить, что легальный пользователь начнёт интересную операцию, но не завершать. Другой вопрос, что было бы приятно иметь возможность вместо SMS подтверждать по Google Authenticator. Оно и надёжнее потому, что SMS частенько, если не теряются, так задерживаются и фактор потенциального мошенника на опсосе исключается. Но похоже, что не при моей жизни.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, ShtormK, Модератор
|
|