Скільки українців мають заощадження — дані опитування

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<12
Повідомлення Додано: П'ят 18 лют, 2022 00:40

Re: Скільки українців мають заощадження — дані опитування

Споживати треба менше. Вдвічі менше!
https://responsiblefuture.com.ua/dlya-u ... ogo-borgu/
 24.07.2019
29 липня людство використає весь природний бюджет на 2019 рік. Саме того дня наступить Earth Overshoot Day, тобто День екологічного боргу. Проте, на жаль, для України цей день настав уже сьогодні, 24 липня. Про це свідчать результати екологічного дослідження, яке ініціювала міжнародна організація Global Footprint Network.
Настання Earth Overshoot Day прискорилось на дві місяці за останні 20 років. Отже для всього світу 29 липня – найраніша дата «проведення» Earth Overshoot Day за всю історію. Це означає, що людство нині використовує природу в 1,75 разів більше, ніж екосистеми нашої планети можуть регенеруватися.

І ми навіть трохи гірші за оте "середнє людство". У нас навіть більше аніж ті злощасні 1.75рази :(
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 181 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 18 лют, 2022 01:00

chipmunk написав:якось сумнівно що 89% голосунів мають реальну мінімалку...

Такие опросы в Украине - изначально глупость.
Почти никто из имеющих сбережения в этом постороннему человеку не признается. Могут отобрать грабители, государство может обложить каким-то налогом, в лучшем случае - лишить льгот.
Tegularius

Заблокований
Подякував: 238 раз.
Подякували: 255 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 18 лют, 2022 11:24

Bobua написав:Споживати треба менше. Вдвічі менше!
https://responsiblefuture.com.ua/dlya-u ... ogo-borgu/
 24.07.2019
29 липня людство використає весь природний бюджет на 2019 рік. Саме того дня наступить Earth Overshoot Day, тобто День екологічного боргу. Проте, на жаль, для України цей день настав уже сьогодні, 24 липня. Про це свідчать результати екологічного дослідження, яке ініціювала міжнародна організація Global Footprint Network.
Настання Earth Overshoot Day прискорилось на дві місяці за останні 20 років. Отже для всього світу 29 липня – найраніша дата «проведення» Earth Overshoot Day за всю історію. Це означає, що людство нині використовує природу в 1,75 разів більше, ніж екосистеми нашої планети можуть регенеруватися.

І ми навіть трохи гірші за оте "середнє людство". У нас навіть більше аніж ті злощасні 1.75рази :(

І чого потрібно споживати в 2 рази менше? Шкарпетки штопати? Купляти секонд і заношувати його до дір? Чи їсти в 2 рази менше?
BIGor

Подякував: 1470 раз.
Подякували: 1876 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 18 лют, 2022 12:17

BIGor
Шкарпетки... Є кращий спосіб. Коли протирається п'ятка -- обертати шкарпетку на 180° == подовжити її життя ~ вдвічі.
Секонд... Не обов'язково. Купуйте нове. Але і те нове може мати десь так 3-5 рівнів життя (парадний -- буденний -- домашній -- дача/похід -- ганчірки)
Їжа... Досить було би не викидати її. І не їсти зайвого, бо то шкідливо. Отже -- купувати менше. Аби не було отак: Щороку у світі викидають половину виробленої їжі https://www.epravda.com.ua/news/2013/01/10/355353/
Bobua

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 18 лют, 2022 13:00

chipmunk написав:Заважає потребляцтво :) якось сумнівно що 89% голосунів мають реальну мінімалку...

В УТ була стаття з таким текстом:
В Україні рівень середньодушових доходів на члена сім’ї понад три прожиткових мінімуми у 2013 році мали 7,1% мешканців, два-три – 21,4%.

Решта (більшість) 1-2 "прож.мін".

Це й може пояснити, чому 89% -- не спромоглись назбирати заощадження. Все пішло на витрати... І часто -- на засмічення Землі :(

І, звісно ж, ще додались рекламісти, інстаграми... та ін. бридота, що спеціалізується на виїданні мозку:
Звуть мене Октав, одягаюся я в АРС. Я рекламіст: так-так, я забруднюю навколишнє середовище. Я саме той, хто продає вам лайно. Той, хто змушує вас мріяти про речі, яких ви не матимете ніколи. Завжди блакитне небо, незмінно принадні дівчата і досконале щастя, підмальоване у PhоtоShоp. Заяложені картинки, чіпкі мелодії. Зрештою, коли ви, зекономивши на всьому, назбираєте на омріяний драндулет, я подбаю, аби він вийшов із моди. Я завжди на три кроки попереду і завжди зроблю все, аби лишити вас невдоволеними. Гламур – країна, до якої ви ніколи не потрапите. Я підсаджую вас на згубну новизну, особливість якої в тому, що вона ніколи не залишається новою. Завжди є свіжа новинка, яка витіснить застарілу попередницю. Ви шаленітимете від мого священнодійства. У моїй професії ніхто не бажає вам щастя, бо вдоволені люди нічого не споживають. Ваші страждання – допінг для торгівлі. На нашому жаргоні це зветься «посткупівельним розчаруванням». Ви вкрай потребуєте якогось товару, але тільки-но ви його придбаєте – вже хочете чогось іншого. Гедонізм – це не гуманізм, а рух готівки. її девіз? «Я витрачаю, отже, я існую». Аби створити попит, необхідно розпалити заздрість, біль, невдоволеність – ось моя зброя. І ви – мішень. Я живу з того, що брешу вам, і платять мені за це достобіса.
...
(з книги Бегбеде)
Bobua

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 18 лют, 2022 13:20

Bobua написав:BIGor
Шкарпетки... Є кращий спосіб. Коли протирається п'ятка -- обертати шкарпетку на 180° == подовжити її життя ~ вдвічі.
Секонд... Не обов'язково. Купуйте нове. Але і те нове може мати десь так 3-5 рівнів життя (парадний -- буденний -- домашній -- дача/похід -- ганчірки)
Їжа... Досить було би не викидати її. І не їсти зайвого, бо то шкідливо. Отже -- купувати менше. Аби не було отак: Щороку у світі викидають половину виробленої їжі https://www.epravda.com.ua/news/2013/01/10/355353/

Ну якщо людина живе в злиднях - то їй і варто менше споживати. Особисто я стараюсь витрачати згідно свого доходу. Якщо дохід великий - нащо економити на продуктах і носках? Людина заробляє для того щоб витрачати, купонокарбованці в могилу не забереш...
А в статті написано
марне витрачання від 30% до 50% їжі спричинене поганими умовами зберігання, правилами щодо продажу прострочених продуктів та марнотратством споживачів

Не половина, і не завжди споживачі викидують.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 18 лют, 2022 13:25

Re: Скільки українців мають заощадження — дані опитування

Bobua написав:І, звісно ж, ще додались рекламісти, інстаграми... та ін. бридота, що спеціалізується на виїданні

Читав "99 франків", частково згоден, але якщо відійти від так званого "потреблядства" - то прийдемо до совку з 2 видами ковбаси, 1 видом кефіру, пивом на розлив з бочки і тріскою запакованою у газету "Правда".
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 18 лют, 2022 14:45

BIGor
Кожен сам вирішить скільки витрачати, але сумно, коли потім з'являються отакі статті, де "макс." запаси вимірються навіть не роками, а жалюгідними "6міс"
Добре, звісно ж, що не "24години", як у ідіотів у фільмі "Час" (2011).
Але...
Bobua

Профіль

1
3
  #<12
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти