Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1454814549145501455114552 ... 14591>
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 17:57

Re: Напад росії і білорусі на Україну

detroytred написав:Да не хочуть можновладці (особливо наші та інших держав, де нема реальних реформ) зробити найкраще.
А може не суди по собі?
Є хороший тост
Давайте випємо за те щоб нашіможливості-відповідали нашим бажанням...
Його ж не дурний придумав.
Візьми і просто проаналізуй своє життя...
Наприклад
В тебе було 1000 курсантів, з яких ти хотів зробити 900 фахівців , але в процесі виявилось що просто училище закінчило 800 , з яких в армії залишилось на протязі перших 5 років -500 , з цих 500 до 20 років вислуги дотягнуло 400 , і з цих 400 тільки 50 добралось до того рівня на якому знаходився ти на момент демобілізації.
Чи можна тебе звинуватити в тому що ККД твоєї праці як в паровоза 5% + що ти НЕ ХОТІВ цим 1000 курсантів щоб вони стали профі?

Не можна
Але так сталось.
Тому
Якщо мілким бізнесом ( а все що до 10 млн грн - це мілкий) - може займатись 4%
середнім ( до млн доларів) - 1%
а великим після 100 млн грн -якихось 10 000 осіб в Україні
то це ж не говорить про те що ті хто цих людей вчив/готував/допомагав - засранці бо в Швеції в 6 разів більше ?
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:02

budivelnik написав:..........
Тепер можна визначити яка швидкість руху Держави і не плакатись що вона
заповільна(якщо в кращих забирають і забране передають гіршим чим збільшують кількість гірших і зменшують кількість кращих, але при цьому зберігається якийсь максимум 10 кратний розрив між багатими і бідними)
або зашвидка ( якщо кращим не заважають і бідним допомагають рівно настільки щоб не померли з голоду) , тоді середня швидкість рухі цієї звязки збільшується , з одночасним збільшенням розриву між бідними і багатими...
К сожалению, так прямолинейно не получается.
Опыт, например, стран Африки показывает, что образуется достаточно тонкий слой богатых (порой даже по европейским меркам) и сохраняется массовая нищета.

Але зробити ВСІХ багатими і РІВНИМИ - не вийшло ні в Релігії , ні в Комуністів, ні в Соціалістів, ні в Фашистів, ні в Імперіалістів, ні в Капіталістів..
Не вышло. И не выйдет, пока люди не поймут, что необходимо некоторое самоограничение.
"Мне кажется, что власть и почести —
вода соленая морская:
чем дольше пить, тем больше хочется,
а жажда всё не отпускает."
Так же и богатство.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:06

detroytred написав:Є лише три місця (призових) - лише три магазина можуть існувати в районі.
Це якщо успіх міряти магазинами...
Але коло мого магазину є офіс однієї з Львівський компаній програмістів - там сидить сотня програмістів віком до 35 років з доходами в 2 рази вищими від моїх....
І одним з критеріїв успіху
мого магазину+салону краси+двох мережевих супермаркетів+ двох стоматологічних клінік +маленької піцерії+ відділення нової пошти + меблевого магазину + офісу забудовника + мій таксопарк з електротасі і так далі і тому подібне - є ці програмісти....
Але з 27 років роботи магазину - 20 років офісу програмістів не існувало... як не існувало мережевого супермаркета, відділення нової пошти , салону краси і двох стоматологічних клінік і мого таксопарку...

Тепер розумієш
Адже все мною назване-це практично сфера послуг, яка росла постійно...
Капіталізм
Попит-породжує пропозицію..
Тому
Мої продавці купують піцу по 65 грн... бо щоб таку зробити дома вони витратять годину часу а в мене вони за годину отримають 100...
Але 15 років тому вони приходили на роботу з канапками бо отримували не памятаю , напевно 10 грн/година...
Тепер розумієш як створюється ринок БЕЗ впливу можновладців?
Бо вплив на рівні до 60000 грн в місяць-не потрібен , там вже все зроблено і устаканено.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:07

budivelnik написав:
  detroytred написав:Да не хочуть можновладці (особливо наші та інших держав, де нема реальних реформ) зробити найкраще.
А може не суди по собі?
Є хороший тост
Давайте випємо за те щоб нашіможливості-відповідали нашим бажанням...
Його ж не дурний придумав.
Візьми і просто проаналізуй своє життя...
Наприклад
В тебе було 1000 курсантів, з яких ти хотів зробити 900 фахівців , але в процесі виявилось що просто училище закінчило 800 , з яких в армії залишилось на протязі перших 5 років -500 , з цих 500 до 20 років вислуги дотягнуло 400 , і з цих 400 тільки 50 добралось до того рівня на якому знаходився ти на момент демобілізації.
Чи можна тебе звинуватити в тому що ККД твоєї праці як в паровоза 5% + що ти НЕ ХОТІВ цим 1000 курсантів щоб вони стали профі?

Не можна
Але так сталось.
Тому
Якщо мілким бізнесом ( а все що до 10 млн грн - це мілкий) - може займатись 4%
середнім ( до млн доларів) - 1%
а великим після 100 млн грн -якихось 10 000 осіб в Україні
то це ж не говорить про те що ті хто цих людей вчив/готував/допомагав - засранці бо в Швеції в 6 разів більше ?

Тепле-м'яке.
Ринок з природнім обмеженням попиту, природнім бажанням збагачення і навчальний, виховальний процес.

Недоречні в тебе порівняння.

І навіщо мене береш?
Візьми своїх 4-х нащадків ... і поясни: вони (троє з них) НЕ ЗМОГЛИ чи не схотіли бізнесувати?
Три з чотирьох... і твій приклад, виховання та допомога((
Гадаю, що спроможності мають всі четверо.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:10

ЛАД написав:К сожалению, так прямолинейно не получается.
Опыт, например, стран Африки показывает, что образуется достаточно тонкий слой богатых (порой даже по европейским меркам) и сохраняется массовая нищета.
Є правило-є виключення з правил
Правило
Для того щоб правильно поділити - треба мати що ділити, а щоб мати що ділити треба дозволити це створити( а правильно воно створювалось чи не правильно)-кого цікавить.

Тому
Тупіковий шлях вважати що можна забравши в 5% - нагодувати 95%....
Тупіковий шлях вважати що коли мої діти будуть голодними я буду оглядатись на алконавта бо в нього діти ще більш голодні і буду віддавати йому те що можу зробити для своїх дітей.
Тупіковий шлях вважати , що люди які мають РІЗНІ можливості, погодяться використовувати свої можливості на 100% для того щоб віддати 30% тим хто має менші можливості або менше бажання працювати.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:17

budivelnik написав:
  detroytred написав:Є лише три місця (призових) - лише три магазина можуть існувати в районі.
Це якщо успіх міряти магазинами...
Але коло мого магазину є офіс однієї з Львівський компаній програмістів - там сидить сотня програмістів віком до 35 років з доходами в 2 рази вищими від моїх....
І одним з критеріїв успіху
мого магазину+салону краси+двох мережевих супермаркетів+ двох стоматологічних клінік +маленької піцерії+ відділення нової пошти + меблевого магазину + офісу забудовника + мій таксопарк з електротасі і так далі і тому подібне - є ці програмісти....
Але з 27 років роботи магазину - 20 років офісу програмістів не існувало... як не існувало мережевого супермаркета, відділення нової пошти , салону краси і двох стоматологічних клінік і мого таксопарку...

Тепер розумієш
Адже все мною назване-це практично сфера послуг, яка росла постійно...
Капіталізм
Попит-породжує пропозицію..
Тому
Мої продавці купують піцу по 65 грн... бо щоб таку зробити дома вони витратять годину часу а в мене вони за годину отримають 100...
Але 15 років тому вони приходили на роботу з канапками бо отримували не памятаю , напевно 10 грн/година...
Тепер розумієш як створюється ринок БЕЗ впливу можновладців?
Бо вплив на рівні до 60000 грн в місяць-не потрібен , там вже все зроблено і устаканено.

Треш...
Да не міняється суть від додавання до трьох магазинів ще стоматологій, парикмахерських да і будь-чого.

Ринок - це надлишок. Товарів, послуг. Виробників. Конкуренція.
Якщо цього нема, то це що завгодно, але НЕ ринок.

Треш... Ти взагалі не бачиш і не усвідомлюєш всієї картини. Суті ринку.
Тільки сегменти, шматки.

І чим більш розвинений ринок, тим більше надлишок капіталу...
Більше бажаючих не споживати товари-послуги, а приростити капітал.
Що веде до збільшення дисбалансів в ринку. Проблемі подальшого розвитку.
Бо прибуток ні з чого брати...
Нема мети виробляти товари-послуги. Якщо проблема отримати від цього ПРИБУТОК. На капітал. Від обороту.

Саме тому й боргова піраміда.
Віртуалізація прибутку.
Щоб процес обороту капіталу підтримувати.
Отак штучно)))
На Бернаке і Ко молитися треба. Й на Матрицю...
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:17

detroytred написав:Візьми своїх 4-х нащадків ... і поясни: вони (троє з них) НЕ ЗМОГЛИ чи не схотіли бізнесувати?

Чому ти вирішив що ВСІ повинні БІЗНЕСУВАТИ ?
Чому ти вирішив що та сотня програмістів яка працюючи на когось отримує 3000+ доларів в місяць , погодиться відмовитись від гарантованої оплати і вирішить піти в бізнес?
Чому ти вирішив що ринок створює бізнес?
Ринок створюється попитом учасників ринку..
І якщо виготовлення хліба дешевше дома ніж купити в когось.. То бізнес у вигляді хлібопекарства ніколи не почнеться.
Аж до моменту коли виявиться, що людина дома на випічку витрачає годину а купити хліб може за еквівалент пів-години на робочому місці.

Ще раз для тебе.
10 років тому мій молодший- САМ таксував....
А сьогодні він керує автопарком з 10 авто...
і кожен з його водіїв за годину отримує більше ніж отримував мій 10 років тому...
На це було дві причини
перша-загальні доходи населення ( а з ними і попит на таксі були нижчими)
друга - заробляв він добре, але вже тоді 100 годин відкладав на створення свого капіталу щоб в майбутньому розширитись
І тільки в той момент коли я побачив що молодший МОЖЕ керуватии капіталом - тільки тоді пішли вливання...
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:23

detroytred написав:Ринок - це надлишок. Товарів, послуг. Виробників. Конкуренція.
Якщо цього нема, то це що завгодно, але НЕ ринок.
Це в якій з книжок ти знайшов подібну трактовку
якщо можна-приведи ссилочу на книжку/автора/сторінку де це написане..
А поки наш теоретик шукає те що
ЙОМУСЯ СІ ЗДАЛО
А я приведу відповідь штучного інтелекту щоб мій опонент не міг мене голослівно звинуватити що я щось наєралашив
Огляд від ШІ
Ринок, як економічне поняття, - це система відносин між продавцями та покупцями, де відбувається купівля-продаж товарів і послуг, а також формування цін на них, в основі яких лежать попит і пропозиція. Це місце, де взаємодіють різні суб'єкти економіки: домашні господарства, фірми та держава.
Основні характеристики ринку як економічного поняття:

Місце зустрічі попиту та пропозиції:
Ринок - це місце, де зустрічаються бажання покупців (попит) та можливості продавців (пропозиція) щодо певних товарів і послуг.

Формування цін:
Через взаємодію попиту та пропозиції на ринку формуються ціни на товари та послуги, що є важливим сигналом для виробників та споживачів.
Регулювання економіки:
Ринок відіграє важливу роль у регулюванні економіки, оскільки через ціни та конкуренцію він стимулює виробників до ефективності та інновацій.
Суб'єкти ринку:
Основними суб'єктами ринку є домашні господарства (споживачі), фірми (виробники) та держава (регулятор).
Об'єкти ринку:
Об'єктами ринкових відносин є різноманітні товари та послуги, а також фактори виробництва (робоча сила, капітал, земля).
Види ринків:
Існують різні види ринків, наприклад, ринок товарів і послуг, ринок праці, фінансовий ринок, ринок нерухомості тощо.

То де тут про надлишок товарів?
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:29

budivelnik написав:
  detroytred написав:Візьми своїх 4-х нащадків ... і поясни: вони (троє з них) НЕ ЗМОГЛИ чи не схотіли бізнесувати?

Чому ти вирішив що ВСІ повинні БІЗНЕСУВАТИ ?
Чому ти вирішив що та сотня програмістів яка працюючи на когось отримує 3000+ доларів в місяць , погодиться відмовитись від гарантованої оплати і вирішить піти в бізнес?
Чому ти вирішив що ринок створює бізнес?
Ринок створюється попитом учасників ринку..
І якщо виготовлення хліба дешевше дома ніж купити в когось.. То бізнес у вигляді хлібопекарства ніколи не почнеться.
Аж до моменту коли виявиться, що людина дома на випічку витрачає годину а купити хліб може за еквівалент пів-години на робочому місці.

Ще раз для тебе.
10 років тому мій молодший- САМ таксував....
А сьогодні він керує автопарком з 10 авто...
і кожен з його водіїв за годину отримує більше ніж отримував мій 10 років тому...
На це було дві причини
перша-загальні доходи населення ( а з ними і попит на таксі були нижчими)
друга - заробляв він добре, але вже тоді 100 годин відкладав на створення свого капіталу щоб в майбутньому розширитись
І тільки в той момент коли я побачив що молодший МОЖЕ керуватии капіталом - тільки тоді пішли вливання...

А ти продовжи-то думку.

Попит створюється чим?
Доступністю товарів для масового споживача.
Саме це і стало причиною виникнення ринку, як ринкової економіки.
А доступність звідки взялася-то?
З зменшення собівартості одиниці товару.
А зменшення собівартості звідки?
З масового виробництва... і конкуренції виробників.
Це і є ринок.
Тобто НАДЛИШОК товарів-послуг, виробників, конкуренція між ними.
Виробляють для чого? Щоб забезпечити товарами-послугами? Ніііііт.
Для отримання прибутку на капітал. Після його оберту.

І проблеми-то в чому?
В подальшому розвитку. Ринку.
По буквах - подальшому розвитку.
При обмеженому попиті...
Бо не нові тапці чи Мазератті хоче собі пенс або крутий купити, а приростити капіталець.
І як наслідок збільшення дисбалансу...

Добре.
Якщо ти за 15 років суті ппоцесів не в змозі побачити, то й вже ніколи.
Вважай, як хоч.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:30

budivelnik написав:...........
В совку порядок-це коли найбагатший всього в три-пять разів багатший від найбіднішого... І при цьому цей найбідніший міг бути в ДЕСЯТЬ разів менш ефективний у своїй праці...
Ну как сказать.
Я бы не сказал, что быть "в три-пять разів багатший від найбіднішого" это слабый стимул. Тем более, что разница между найбагатшими и найбіднішими была побольше.
Я тут ссылался на денежную реформу 1947 в Союзе. В русской Вики есть интересная табличка "Оклады представителей отдельных профессиональных групп в РСФСР
в 1946—1947 годах, в рублях". Глядя на неё становится понятным, почему было такое стремление к высшему образованию. С ростом количества людей с высшим образованием образовался их избыток и зарплаты таких людей в соответствии с законами рынка заметно упали. Точнее, не упали, а выросли меньше, чем зарплаты людей без образования и сравнялись с ним, а порой и стали ниже.

Це створювало перекоси по яким ПРАЦЮВАТИ ставало не вигідно.
4 Як тільки в Державі сРсР не вигідно працювати стало більшості населення-ця держава й розвалилась.
Развалился СССР по другим причинам.

Что касается НАБУ, то, в общем, согласен с вами, но по другим причинам. Я плохо понимаю, зачем создавать каждый раз под новые задачи новые органы. Если решение не могут обеспечить существующие (т.к. они коррумпированы), то почему это смогут новые?
Надо создавать контролёров за контролёрами? Но этот процесс можно продолжать бесконечно.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 1454814549145501455114552 ... 14591>
Форум:
+ Додати
    тему