Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1454814549145501455114552 ... 15133>
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 17:55

budivelnik написав:
  detroytred написав:Він часто голосить про виграти конкуренцію...
Попасти в успішні.
І щаблі -- виграти в 50% (в кожного другого) і до виграти в 19 і більше.

Тільки забуває-мовчить, як риба: куди програвші-то діваються? Якщо кількість стільців виграваючих обмежена.
Ви б визначились
Вам куди?
До розумних чи до красивих...

Історія показує
В школі є кращі і гірші... у кращих більше шансів отримати вищу освіту, але навіть потрапляння в кращі в школі НЕ ГАРАНТУЄ вступ і закінчення
Інститут також між вступниками проводить кінцеве диференціонування - і також є кращі і гірші... Кращі йдуть керувати , гірші можуть опуститись навіть нижче тих хто в школі був середняком...

То що
відмінити ранжування на всіх рівнях?
І Ви на 25 році служби повинні будете отримувати зарплату курсанта, жити з ним в казармі... щоб не дай бог не нанести останньому моральної травми що Ви КРАЩІ ?

Висновок
Державу тягнуть - КРАЩІ
Державу тормозять - ГІРШІ

Тепер можна визначити яка швидкість руху Держави і не плакатись що вона
заповільна(якщо в кращих забирають і забране передають гіршим чим збільшують кількість гірших і зменшують кількість кращих, але при цьому зберігається якийсь максимум 10 кратний розрив між багатими і бідними)
або зашвидка ( якщо кращим не заважають і бідним допомагають рівно настільки щоб не померли з голоду) , тоді середня швидкість рухі цієї звязки збільшується , з одночасним збільшенням розриву між бідними і багатими...

Але зробити ВСІХ багатими і РІВНИМИ - не вийшло ні в Релігії , ні в Комуністів, ні в Соціалістів, ні в Фашистів, ні в Імперіалістів, ні в Капіталістів..

Ключове:

Спрощено і грубо:
Є лише три місця (призових) - лише три магазина можуть існувати в районі. Бо рощмір попиту лише на три магазина.
Гіршим за найкращих цих трьох ти можеш бути лише на 1% (або хоч на 0,000..1%).

Але програєш ти не ці 1% або 0,0000..1%), ти програєш все.
Нафіг з ринку...
Вилітаєш з ринку.

І до того ж цей програш або визначення вигравших може залежати не від твоїх якостей, а від обставин, що склалися отак.

Тобто оця пісня про "тягнуть найкращі" ну дуже умовна.
А порівняняння зі школою недоречне, бо отримати найвищі бали теоретично можуть хоч всі учні. До одного.
В той час, коли попиту від покупців апріорі не вистачить на всіх виробників-продавців.
Бо ринок - це надлишок. Товарів-послуг, виробників.

Функція регуляторів ринку (можновладців-управлінців) саме в тому і полягає -- зглажувати дисбаланси ринкової економіки. Сприяти розвитку ринку...
Росту капіталу.
Який з розвитком все більше і більше тормозить в рості, бо перепони...вичерпування ресурсів росту.
Саме для цього оті регулятори для "вільного")) ринку. Щоб мав змогу розвиватися далі.
Востаннє редагувалось detroytred в Суб 26 лип, 2025 17:58, всього редагувалось 1 раз.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 17:57

Re: Напад росії і білорусі на Україну

detroytred написав:Да не хочуть можновладці (особливо наші та інших держав, де нема реальних реформ) зробити найкраще.
А може не суди по собі?
Є хороший тост
Давайте випємо за те щоб нашіможливості-відповідали нашим бажанням...
Його ж не дурний придумав.
Візьми і просто проаналізуй своє життя...
Наприклад
В тебе було 1000 курсантів, з яких ти хотів зробити 900 фахівців , але в процесі виявилось що просто училище закінчило 800 , з яких в армії залишилось на протязі перших 5 років -500 , з цих 500 до 20 років вислуги дотягнуло 400 , і з цих 400 тільки 50 добралось до того рівня на якому знаходився ти на момент демобілізації.
Чи можна тебе звинуватити в тому що ККД твоєї праці як в паровоза 5% + що ти НЕ ХОТІВ цим 1000 курсантів щоб вони стали профі?

Не можна
Але так сталось.
Тому
Якщо мілким бізнесом ( а все що до 10 млн грн - це мілкий) - може займатись 4%
середнім ( до млн доларів) - 1%
а великим після 100 млн грн -якихось 10 000 осіб в Україні
то це ж не говорить про те що ті хто цих людей вчив/готував/допомагав - засранці бо в Швеції в 6 разів більше ?
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2989 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:02

budivelnik написав:..........
Тепер можна визначити яка швидкість руху Держави і не плакатись що вона
заповільна(якщо в кращих забирають і забране передають гіршим чим збільшують кількість гірших і зменшують кількість кращих, але при цьому зберігається якийсь максимум 10 кратний розрив між багатими і бідними)
або зашвидка ( якщо кращим не заважають і бідним допомагають рівно настільки щоб не померли з голоду) , тоді середня швидкість рухі цієї звязки збільшується , з одночасним збільшенням розриву між бідними і багатими...
К сожалению, так прямолинейно не получается.
Опыт, например, стран Африки показывает, что образуется достаточно тонкий слой богатых (порой даже по европейским меркам) и сохраняется массовая нищета.

Але зробити ВСІХ багатими і РІВНИМИ - не вийшло ні в Релігії , ні в Комуністів, ні в Соціалістів, ні в Фашистів, ні в Імперіалістів, ні в Капіталістів..
Не вышло. И не выйдет, пока люди не поймут, что необходимо некоторое самоограничение.
"Мне кажется, что власть и почести —
вода соленая морская:
чем дольше пить, тем больше хочется,
а жажда всё не отпускает."
Так же и богатство.
ЛАД
2

Подякував: 5352 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:06

detroytred написав:Є лише три місця (призових) - лише три магазина можуть існувати в районі.
Це якщо успіх міряти магазинами...
Але коло мого магазину є офіс однієї з Львівський компаній програмістів - там сидить сотня програмістів віком до 35 років з доходами в 2 рази вищими від моїх....
І одним з критеріїв успіху
мого магазину+салону краси+двох мережевих супермаркетів+ двох стоматологічних клінік +маленької піцерії+ відділення нової пошти + меблевого магазину + офісу забудовника + мій таксопарк з електротасі і так далі і тому подібне - є ці програмісти....
Але з 27 років роботи магазину - 20 років офісу програмістів не існувало... як не існувало мережевого супермаркета, відділення нової пошти , салону краси і двох стоматологічних клінік і мого таксопарку...

Тепер розумієш
Адже все мною назване-це практично сфера послуг, яка росла постійно...
Капіталізм
Попит-породжує пропозицію..
Тому
Мої продавці купують піцу по 65 грн... бо щоб таку зробити дома вони витратять годину часу а в мене вони за годину отримають 100...
Але 15 років тому вони приходили на роботу з канапками бо отримували не памятаю , напевно 10 грн/година...
Тепер розумієш як створюється ринок БЕЗ впливу можновладців?
Бо вплив на рівні до 60000 грн в місяць-не потрібен , там вже все зроблено і устаканено.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:07

budivelnik написав:
  detroytred написав:Да не хочуть можновладці (особливо наші та інших держав, де нема реальних реформ) зробити найкраще.
А може не суди по собі?
Є хороший тост
Давайте випємо за те щоб нашіможливості-відповідали нашим бажанням...
Його ж не дурний придумав.
Візьми і просто проаналізуй своє життя...
Наприклад
В тебе було 1000 курсантів, з яких ти хотів зробити 900 фахівців , але в процесі виявилось що просто училище закінчило 800 , з яких в армії залишилось на протязі перших 5 років -500 , з цих 500 до 20 років вислуги дотягнуло 400 , і з цих 400 тільки 50 добралось до того рівня на якому знаходився ти на момент демобілізації.
Чи можна тебе звинуватити в тому що ККД твоєї праці як в паровоза 5% + що ти НЕ ХОТІВ цим 1000 курсантів щоб вони стали профі?

Не можна
Але так сталось.
Тому
Якщо мілким бізнесом ( а все що до 10 млн грн - це мілкий) - може займатись 4%
середнім ( до млн доларів) - 1%
а великим після 100 млн грн -якихось 10 000 осіб в Україні
то це ж не говорить про те що ті хто цих людей вчив/готував/допомагав - засранці бо в Швеції в 6 разів більше ?

Тепле-м'яке.
Ринок з природнім обмеженням попиту, природнім бажанням збагачення і навчальний, виховальний процес.

Недоречні в тебе порівняння.

І навіщо мене береш?
Візьми своїх 4-х нащадків ... і поясни: вони (троє з них) НЕ ЗМОГЛИ чи не схотіли бізнесувати?
Три з чотирьох... і твій приклад, виховання та допомога((
Гадаю, що спроможності мають всі четверо.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:10

ЛАД написав:К сожалению, так прямолинейно не получается.
Опыт, например, стран Африки показывает, что образуется достаточно тонкий слой богатых (порой даже по европейским меркам) и сохраняется массовая нищета.
Є правило-є виключення з правил
Правило
Для того щоб правильно поділити - треба мати що ділити, а щоб мати що ділити треба дозволити це створити( а правильно воно створювалось чи не правильно)-кого цікавить.

Тому
Тупіковий шлях вважати що можна забравши в 5% - нагодувати 95%....
Тупіковий шлях вважати що коли мої діти будуть голодними я буду оглядатись на алконавта бо в нього діти ще більш голодні і буду віддавати йому те що можу зробити для своїх дітей.
Тупіковий шлях вважати , що люди які мають РІЗНІ можливості, погодяться використовувати свої можливості на 100% для того щоб віддати 30% тим хто має менші можливості або менше бажання працювати.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:17

budivelnik написав:
  detroytred написав:Є лише три місця (призових) - лише три магазина можуть існувати в районі.
Це якщо успіх міряти магазинами...
Але коло мого магазину є офіс однієї з Львівський компаній програмістів - там сидить сотня програмістів віком до 35 років з доходами в 2 рази вищими від моїх....
І одним з критеріїв успіху
мого магазину+салону краси+двох мережевих супермаркетів+ двох стоматологічних клінік +маленької піцерії+ відділення нової пошти + меблевого магазину + офісу забудовника + мій таксопарк з електротасі і так далі і тому подібне - є ці програмісти....
Але з 27 років роботи магазину - 20 років офісу програмістів не існувало... як не існувало мережевого супермаркета, відділення нової пошти , салону краси і двох стоматологічних клінік і мого таксопарку...

Тепер розумієш
Адже все мною назване-це практично сфера послуг, яка росла постійно...
Капіталізм
Попит-породжує пропозицію..
Тому
Мої продавці купують піцу по 65 грн... бо щоб таку зробити дома вони витратять годину часу а в мене вони за годину отримають 100...
Але 15 років тому вони приходили на роботу з канапками бо отримували не памятаю , напевно 10 грн/година...
Тепер розумієш як створюється ринок БЕЗ впливу можновладців?
Бо вплив на рівні до 60000 грн в місяць-не потрібен , там вже все зроблено і устаканено.

Треш...
Да не міняється суть від додавання до трьох магазинів ще стоматологій, парикмахерських да і будь-чого.

Ринок - це надлишок. Товарів, послуг. Виробників. Конкуренція.
Якщо цього нема, то це що завгодно, але НЕ ринок.

Треш... Ти взагалі не бачиш і не усвідомлюєш всієї картини. Суті ринку.
Тільки сегменти, шматки.

І чим більш розвинений ринок, тим більше надлишок капіталу...
Більше бажаючих не споживати товари-послуги, а приростити капітал.
Що веде до збільшення дисбалансів в ринку. Проблемі подальшого розвитку.
Бо прибуток ні з чого брати...
Нема мети виробляти товари-послуги. Якщо проблема отримати від цього ПРИБУТОК. На капітал. Від обороту.

Саме тому й боргова піраміда.
Віртуалізація прибутку.
Щоб процес обороту капіталу підтримувати.
Отак штучно)))
На Бернаке і Ко молитися треба. Й на Матрицю...
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:17

detroytred написав:Візьми своїх 4-х нащадків ... і поясни: вони (троє з них) НЕ ЗМОГЛИ чи не схотіли бізнесувати?

Чому ти вирішив що ВСІ повинні БІЗНЕСУВАТИ ?
Чому ти вирішив що та сотня програмістів яка працюючи на когось отримує 3000+ доларів в місяць , погодиться відмовитись від гарантованої оплати і вирішить піти в бізнес?
Чому ти вирішив що ринок створює бізнес?
Ринок створюється попитом учасників ринку..
І якщо виготовлення хліба дешевше дома ніж купити в когось.. То бізнес у вигляді хлібопекарства ніколи не почнеться.
Аж до моменту коли виявиться, що людина дома на випічку витрачає годину а купити хліб може за еквівалент пів-години на робочому місці.

Ще раз для тебе.
10 років тому мій молодший- САМ таксував....
А сьогодні він керує автопарком з 10 авто...
і кожен з його водіїв за годину отримує більше ніж отримував мій 10 років тому...
На це було дві причини
перша-загальні доходи населення ( а з ними і попит на таксі були нижчими)
друга - заробляв він добре, але вже тоді 100 годин відкладав на створення свого капіталу щоб в майбутньому розширитись
І тільки в той момент коли я побачив що молодший МОЖЕ керуватии капіталом - тільки тоді пішли вливання...
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:23

detroytred написав:Ринок - це надлишок. Товарів, послуг. Виробників. Конкуренція.
Якщо цього нема, то це що завгодно, але НЕ ринок.
Це в якій з книжок ти знайшов подібну трактовку
якщо можна-приведи ссилочу на книжку/автора/сторінку де це написане..
А поки наш теоретик шукає те що
ЙОМУСЯ СІ ЗДАЛО
А я приведу відповідь штучного інтелекту щоб мій опонент не міг мене голослівно звинуватити що я щось наєралашив
Огляд від ШІ
Ринок, як економічне поняття, - це система відносин між продавцями та покупцями, де відбувається купівля-продаж товарів і послуг, а також формування цін на них, в основі яких лежать попит і пропозиція. Це місце, де взаємодіють різні суб'єкти економіки: домашні господарства, фірми та держава.
Основні характеристики ринку як економічного поняття:

Місце зустрічі попиту та пропозиції:
Ринок - це місце, де зустрічаються бажання покупців (попит) та можливості продавців (пропозиція) щодо певних товарів і послуг.

Формування цін:
Через взаємодію попиту та пропозиції на ринку формуються ціни на товари та послуги, що є важливим сигналом для виробників та споживачів.
Регулювання економіки:
Ринок відіграє важливу роль у регулюванні економіки, оскільки через ціни та конкуренцію він стимулює виробників до ефективності та інновацій.
Суб'єкти ринку:
Основними суб'єктами ринку є домашні господарства (споживачі), фірми (виробники) та держава (регулятор).
Об'єкти ринку:
Об'єктами ринкових відносин є різноманітні товари та послуги, а також фактори виробництва (робоча сила, капітал, земля).
Види ринків:
Існують різні види ринків, наприклад, ринок товарів і послуг, ринок праці, фінансовий ринок, ринок нерухомості тощо.

То де тут про надлишок товарів?
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 26 лип, 2025 18:29

budivelnik написав:
  detroytred написав:Візьми своїх 4-х нащадків ... і поясни: вони (троє з них) НЕ ЗМОГЛИ чи не схотіли бізнесувати?

Чому ти вирішив що ВСІ повинні БІЗНЕСУВАТИ ?
Чому ти вирішив що та сотня програмістів яка працюючи на когось отримує 3000+ доларів в місяць , погодиться відмовитись від гарантованої оплати і вирішить піти в бізнес?
Чому ти вирішив що ринок створює бізнес?
Ринок створюється попитом учасників ринку..
І якщо виготовлення хліба дешевше дома ніж купити в когось.. То бізнес у вигляді хлібопекарства ніколи не почнеться.
Аж до моменту коли виявиться, що людина дома на випічку витрачає годину а купити хліб може за еквівалент пів-години на робочому місці.

Ще раз для тебе.
10 років тому мій молодший- САМ таксував....
А сьогодні він керує автопарком з 10 авто...
і кожен з його водіїв за годину отримує більше ніж отримував мій 10 років тому...
На це було дві причини
перша-загальні доходи населення ( а з ними і попит на таксі були нижчими)
друга - заробляв він добре, але вже тоді 100 годин відкладав на створення свого капіталу щоб в майбутньому розширитись
І тільки в той момент коли я побачив що молодший МОЖЕ керуватии капіталом - тільки тоді пішли вливання...

А ти продовжи-то думку.

Попит створюється чим?
Доступністю товарів для масового споживача.
Саме це і стало причиною виникнення ринку, як ринкової економіки.
А доступність звідки взялася-то?
З зменшення собівартості одиниці товару.
А зменшення собівартості звідки?
З масового виробництва... і конкуренції виробників.
Це і є ринок.
Тобто НАДЛИШОК товарів-послуг, виробників, конкуренція між ними.
Виробляють для чого? Щоб забезпечити товарами-послугами? Ніііііт.
Для отримання прибутку на капітал. Після його оберту.

І проблеми-то в чому?
В подальшому розвитку. Ринку.
По буквах - подальшому розвитку.
При обмеженому попиті...
Бо не нові тапці чи Мазератті хоче собі пенс або крутий купити, а приростити капіталець.
І як наслідок збільшення дисбалансу...

Добре.
Якщо ти за 15 років суті ппоцесів не в змозі побачити, то й вже ніколи.
Вважай, як хоч.
detroytred

Профіль

#<1 ... 1454814549145501455114552 ... 15133>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей