Два російські винищувачі пролетіли над буровою платформою у Балтійському морі "Було порушено зону безпеки платформи. Про це було повідомлено Збройні сили Республіки Польща та інші служби" https://www.pravda.com.ua/news/2025/09/19/7531654/
коли вже Навроцький вдягне галіфе, закриє кородони та заявить "Конституція на паузі - Польська понадусе", ми тут не розумієм сармацькі шляхтичі будуть воювати чи як?
flyman написав:коли вже Навроцький вдягне галіфе, закриє кородони та заявить "Конституція на паузі - Польська понадусе", ми тут не розумієм сармацькі шляхтичі будуть воювати чи як?
консультації, дебати та бздіння у галіфе... вже певно по ногавицях у чоботи повидло тече...
Естонія попросила НАТО про консультації після інциденту з винищувачами РФ
У НАТО назвали вторгнення МіГів в Естонію "безрозсудною поведінкою" Росії
flyman написав:коли вже Навроцький вдягне галіфе, закриє кородони та заявить "Конституція на паузі - Польська понадусе", ми тут не розумієм сармацькі шляхтичі будуть воювати чи як?
консультації, дебати та бздіння у галіфе... вже певно по ногавицях у чоботи повидло тече...
Естонія попросила НАТО про консультації після інциденту з винищувачами РФ
У НАТО назвали вторгнення МіГів в Естонію "безрозсудною поведінкою" Росії
після консиліуму: проникнення напівшишки за проникнення не вважається, лише безрозсудна поведінка
jump написав:Естонія попросила НАТО про консультації після інциденту з винищувачами РФ
Що в Польщі, що в Естонії - літаки були над морем а не над сухопутною територією - а там свої трошки розмиті правила, я так і не зрозумів як близько до суходолу , чи то 12 миль , чи то має право залітати в ці 12 миль але попередивши....
ЛАД написав:До Чернобыля тоже была уверенность, что такая авария невозможна.
Серьезно ? 1975 год. Авария на Ленинградской АЭС. Тот же тип реактора.
Масштабы несколько разные. Авария на Ленинградской АЭС.
Работники станции говорили о выбросах в полтора миллиона кюри, тогда как советские власти в 1990 году назвали это число сильно завышенным
https://surl.li/gqhbnr Даже если верить работникам станции, а не властям, то это 1,5х10*6 кюри. Авария на Чернобыльской АЭС
Суммарная активность выброса, включая инертные радиоактивные газы, составила, по данным НКДАР и МАГАТЭ, до 14⋅10*18 Бк (примерно 38⋅10*7 Ки...)
https://surl.li/zrvuaw Т.е. по выбросу радиации разница минимум в 250 раз. И хотя тип реактора одинаковый, причины аварии сильно отличаются. На Ленинградской АЭС не было взрыва реактора. Ну и, например, "Существование концевого эффекта было обнаружено в 1983 году во время физических пусков 1-го энергоблока Игналинской АЭС и 4-го энергоблока Чернобыльской АЭС ([22], с. 54)". Всего за 2 года до катастрофы. Многие недостатки конструкции ещё не были известны.
P.s. И ещё момент. Пожалуй главный. У специалистов, возможно, и были какие-то сомнения. Причём, это был достаточно узкий круг. А речь идёт о "широких народных массах", которых уверяли в абсолютной надёжности и безопасности АЭС. Вы сами когда узнали об аварии на Ленинградской АЭС? Подозреваю, значительно позже. Не так много людей хорошо знают конструкцию реактора и понимают какие риски существуют. И они помалкивают. Здесь, вроде, таких нет. И я говорил как раз о том, что я не знаю возможен ли ядерный взрыв реактора АЭС, хотя знаю и понимаю принцип работы и общую схему реактора. Но высказать сколько-ниюудь квалифицированное суждение по этому вопросу не могу. Сегодня, после нескольких произошедших аварий АЭС у людей другое отношение. В результате в некоторых странах вообще отказались от АЭС. Так что к чему было ваше возражение не очень понятно. Желание прицепиться к мелочи, оставив в стороне суть затронутого вопроса?
Востаннє редагувалось ЛАД в Суб 20 вер, 2025 00:58, всього редагувалось 1 раз.
fler написав:Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп 19 вересня провів телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпінем. «Ми досягли прогресу в багатьох дуже важливих питаннях, включно з торгівлею, фентаніл, необхідністю припинити війну між Росією та Україною, а також схваленням угоди щодо TikTok. Я також домовився з президентом Сі, що ми зустрінемось на саміті APEC у Південній Кореї, що я поїду до Китаю на початку наступного року, а президент Сі, у свою чергою, приїде до Сполучених Штатів у відповідний час. Розмова була дуже гарною, ... і ми обоє з нетерпінням чекаємо зустрічі на APEC!», - заявив він. Згідно з народною прикметою сьогодні вночі має бути обстріл ОБС каже, що Миротворець настирливо рекомендував Хазяїну звести до мінімуму військову підтримку свого вассала, обгрунтовуючи думку економічними наслідками. Хто в темі?
Флаймен а чего ты сегодня калмыков вспоминал и их оепатриацию в Китай в 18 веке? Что навело ? Я просто тоже недавно изучал вопрос, как их сначала геноцидом, они откочевали на Волгу , там тоже обидели ,да так, что решили обратно вернуться к геноцидникам-китайцам. И по дороге их ещё казахи замучали Но у меня голова постоянно забита кумыками/Калмыками , а ты чего ?
fox767676 написав:Флаймен а чего ты сегодня калмыков вспоминал и их оепатриацию в Китай в 18 веке? Что навело ? Я просто тоже недавно изучал вопрос, как их сначала геноцидом, они откочевали на Волгу , там тоже обидели ,да так, что решили обратно вернуться к геноцидникам-китайцам. И по дороге их ещё казахи замучали Но у меня голова постоянно забита кумыками/Калмыками , а ты чего ?
на кількох ютуб каналах проскакувала така інфа, а ти пам"ятаю, тригериш на каракалпаків, от такий тобі чекаут
Востаннє редагувалось flyman в Суб 20 вер, 2025 00:29, всього редагувалось 1 раз.