andrijk777 написав:Проблема чи вони приїдуть до нас. Ні, до нас не приїдуть, бо є набагато кращі варіанти(інші країни).
дешева нерухомість і депопуляція Наприкладо Польщі їх не пустять, а тих хто приїде чекає іпотека\оренда до пенсії. А Україна змушена буде створити спец.програми для них ......
Так недвига пропорционально ЗП дешевле Пр этом в собственность она не факт, что и нужна гастарбайтеру... Ой, интересно будет посмотреть - как власти будут эти программы проталкивать через лям (примерно) бывших.
fox767676 написав:У 19 ст почали з'являтися колонії західноєвропейців - німців, швйцарців Навіщо вони їхали у відсталу РІ? Бо ъм створили спец.умови
Бідні німці жили дуже бідно(але значно краще ніж так ж бідося в РІ) і фактично ніяких шансів жити краще не мали. Переїхавши в РІ вони отримували ЗЕМЛЮ і створювали якби свою автономію, і рівень життя в цих автономіях був вищий ніж в РІ. Такий варіант зараз нереальний! Ніхто ЗЕМЛІ їм не дасть.
Спеціальні програми створювати можна - а які? Давати їм допомогу? Ну це буде несправедливість вищої міри - напевно допомогу краще давати українцям спочатку. Варіантів я не бачу жодного(окрім фантазій, звичайно ).
будуть відновлювати ТОТ за контрибуції та репатріації
Ну нет же: в РФ долларизация экономики на порядок ниже. Т.е. да - можно без особых проблем конвертировать - даже сейчас. Но особо этим никто не занимается - купить десяточку с пенсии. И когда бакс по 100 был - никто ЗП в три раза не поднимал.
Ви про що? Про своє? Ми ж за мігрантів говоримо. Мігранти все переводять в долари(чи юані чи євро). Чи вони будуть на Родіну рублі слати?
andrijk777 написав:Переїхавши в РІ вони отримували ЗЕМЛЮ і створювали якби свою автономію, і рівень життя в цих автономіях був вищий ніж в РІ. Такий варіант зараз нереальний! Ніхто ЗЕМЛІ їм не дасть.
куплять за копійки по їх міркам Справедливість та Україна це категорії малосумісні всю її історію Я згоден що за інерційним сценарієм Україна вкрай малоприваблива Але теоритично можливі зміни по всьому світу - в Європі стануть модними консервативні ідеї "землі та крові", а ніде стільки землі як в Україні на шару вони не знайдуть. Мобілізація та нюанси внутрішньоукраїнської дискусії про сорти їх бентежити не будуть перші 10 років. Може загостритися ситуація в Африці\Азії, при тому що США закриється у власній бульбашці що вже відбувається, та ї у Європі може розпочатися націоналістичний ренесанс. А повернення українців дійсно може бути складніше - у багатьох комплекс Вікторії Спарц та відраза за загублене життя власне та батьків
В июне 2025 г. Украина увеличила экспорт электроэнергии в 2,5 раза, по сравнению с предыдущим месяцем - до более 237 тыс. МВт-ч.
Т.е. в мае экспорт был всего около 95 тыс. МВт*ч - наверняка значительно меньше импорта. Так что даже летом цифры экспорта несколько смешные. По выработке ээ данных нет, но у нас только три работающие АЭС - Южноукраинская, Ровенская и Хмельницкая "вместе насчитывают девять энергоблоков с общей мощностью около 7835 МВт" (https://retro.ua/ru/skilky-diyuchyh-aes-v-ukrayini-u-2025-roczi-povnyj-oglyad/). Т.е. их суточная выработка равна чистому месячному экспорту в августе. Так это только АЭС.
В Мико вчора було +16, сьогодні +18 і ще кілька днів триватиме бабине літо. Якого милого тут опалювати?
Я рад за Мико, но Мико не вся Украина. В Харькове уже давно не так.
За Харків не знаю, але у новинах було, що опалення вмикнуть по всій країні ДО 1 листопада. 7 днів можна якось потерпіти, тим більше, що потепління не лише в Мико.
Понятно, что можно. Мы уже терпим больше 7 дней. Помню в 90-х какую-то зиму у меня было +12 градусов.
Мда, ідея - фікс)). У нас багато проєктів у галузі енергетики з парнерами з інших країн, які грошей нам не шкодують. Отже, шось мені підказує, шо цей сезон ми теж пропетляємо.
Пропетляємо. Якось. А куда ж деваться.
P.s. Сейчас у нас +9, ночью было +2. Да на завтра-послезавтра по прогнозу потеплее - днём +13, ночьб +7. Но уже послезавтра ночью опять температура падает.
P.p.s. Можете ещё для избавления от розовых очков почитать Без света и газа? Что ждет Украину в отопительном сезоне. Это DW и не пугайтесь, там не так мрачно, как может показаться по названию. Правда, говорится: "Недавно Bloomberg со ссылкой на осведомленные источники сообщил, что Россия разрушила около 60 процентов мощностей добычи газа в Украине". Это сообщение видел, но не захотел вас расстраивать и не выкладывал сюда.
_hunter написав:Ну нет же: в РФ долларизация экономики на порядок ниже. Т.е. да - можно без особых проблем конвертировать - даже сейчас. Но особо этим никто не занимается - купить десяточку с пенсии. И когда бакс по 100 был - никто ЗП в три раза не поднимал.
Ви про що? Про своє? Ми ж за мігрантів говоримо. Мігранти все переводять в долари(чи юані чи євро). Чи вони будуть на Родіну рублі слати?
Я во второй раз повторю: если бакс в два раза вырастет - никто за ним в тот же день ЗП не пересчитает. Даже мигрантам. А что мигранты с полученными _рублями_ делают - это уже их, сугубо мигрантское, дело...
За інерційним сценарієм тільки вахтовики проглядаються умовні бангладешці у с\г холдингах турки на "відбудові" індійці діджитал-номади При тому що самий розумний з громадських лідерів сьогодення - Андрій Білецький починав як гонітєль в'єтнамських гастарбайтерів. Що воно буде.
fox767676 написав:За інерційним сценарієм тільки вахтовики проглядаються умовні бангладешці у с\г холдингах турки на "відбудові" індійці діджитал-номади При тому що самий розумний з громадських лідерів сьогодення - Андрій Білецький починав як гонітєль в'єтнамських гастарбайтерів. Що воно буде.
Про Білецького ви щось загнули. Який з нього сьогодні громадській діяч? Мені здається, влада готує з нього варіант Б на випадок краху зілінського на можливих виборах. Військові при владі - такий собі варіант (х*вий)
_hunter написав:Я во второй раз повторю: если бакс в два раза вырастет - никто за ним в тот же день ЗП не пересчитает. Даже мигрантам. А что мигранты с полученными _рублями_ делают - это уже их, сугубо мигрантское, дело...
А "если" в Україні бакс в 2 рази виросте то що їм зарплату перерахують? Україна в цьому плані навіть гірша від РФ.
_hunter написав:Я во второй раз повторю: если бакс в два раза вырастет - никто за ним в тот же день ЗП не пересчитает. Даже мигрантам. А что мигранты с полученными _рублями_ делают - это уже их, сугубо мигрантское, дело...
А "если" в Україні бакс в 2 рази виросте то що їм зарплату перерахують? Україна в цьому плані навіть гірша від РФ.
А вот тут все немного интереснее: если они будут на заводе какого-то Боша работать - да, пересчитают (если контракт - в у.е.). Ну и не забываем - мы же про будущее (возможно и далёкое) говорим - в котором Пэрэмога наступила...