Ви багато що прозівали... Айтішники -це яскравий приклад зростання рівня послуг у ВВП будь-якої країни яка пробує закріпитись вище середини з загального списку країн.
ПС у ВВП - податки( а це ПОСЛУГА ) становлять 35-42%.... Ви й далі будете дивуватись що в сучасної країни рівень доданої вартості від послуг більше 70% ? ППС якщо в країні 300 000 айтішників з 12 млн працюючих - 2,5% , отримують рази в 3-4 більше ніж середньостатистичний-то тільки вони створюють 7-10% ВВП держави.
Знову ти вигадуєш, 95% ІТ-шки в Україні - аутсорс, 5% - продукт. Ті що аутсорс - продають дешеву свою робочу силу на Захід, і по факту продукт створюється на Заході. Так, факт експорту послуг є, але створення ВВП/кінцевої продукції - нема. Я коли пишу код, то він власність компанії з США, хоч іноді цікавтеся питанням а не меліть дурощі.
Оцінка 95/5 дуже сумнівна. Я б сказав, що аутсорс - це трохи більше половини. Щодо "дешевої робочої сили" - то порівнювано з чим. Вдвічі дорожче за індусів, дорожче за латинську Америку, приблизно ті самі рейти, що по всій східній Європі і Балкани, та й не сильно відрізняється від тої ж Іспанії Щодо ВВП дурницю пишете, ВВП включає в себе експорт послуг
Faceless написав:....... Ой та ладно. Спочатку ж зірвався. І вже є досвід переїздів. Навпаки, ймовірність, що знов переїде, вище, правда, як додому так і знову в іншу країну
Нам-то что с этого?
Це я додав для більшої обʼєктивності. Тобто брєд оце про "за штири роки корені пустив і нікуди не поїде і не повернеться". Хто зірвався з місця раз (неважливо, з яких причин), переїде вдруге вже легше
Что легче, согласен. Но всё равно не легко. Срываются с места либо когда совсем плохо, либо когда видят заметно лучшие перспективы. В массовый возврат в Украину верится очень слабо.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 26 жов, 2025 15:54, всього редагувалось 1 раз.
Faceless написав:Ріст порівняно з яким роком? Ця цифра +/- ще з 22 року (зростання останні роки є, але незначне), до того приростало швидше, і потроїлося за останні років 10
Не знаю, звідки цю цифру взяв Бігор, але припускаю, що це тільки ФОПи з певними кведами. Доречі, вже близько половини перейшли на гіг контракти, держава тисне на компанії
Ось останні данні, дійсно майже 300 тис, в мене була якась застаріла інфа Навіть за часи війни кількість виросла на 50 тис, це при тому що дуже багато на війні або виїхали.
M-Audio написав:бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?
Ти це теоретично чи спілкувався з тими, хто за кордоном ?
З тими, з ким я спілкувався, хто виїхав в 2022 році за кордон единої думки не має
1) Є ті, хто виїхав, але повернулись сюди, як тільки більш-менш стало спокійніше (мова про 2023 рік). Виїзжати поки не планують, навіть в нинішньому стані
2) Є ті, хто виїхав і знаходиться там.
3) Є ті, хто виїхав і дуже хочуть повернутись. Не повертаються, тому що звідси їм пишуть "сидіть там, не рипайтесь"
4) Є ті, хто туди-сюди їздить. Здебільшого це жінки і це якась сезона робота. При чому, до війни вони цього не робили взагалі.
ЛАД написав:[quote="5902402:Faceless"] ....... Ой та ладно. Спочатку ж зірвався. І вже є досвід переїздів. Навпаки, ймовірність, що знов переїде, вище, правда, як додому так і знову в іншу країну
Нам-то что с этого?
Це я додав для більшої обʼєктивності. Тобто брєд оце про "за штири роки корені пустив і нікуди не поїде і не повернеться". Хто зірвався з місця раз (неважливо, з яких причин), переїде вдруге вже легше
Что легче, согласен. Но всё равео не легко. Срываются с места либо когда совсем плохо, либо когда видят заметно лучшие перспективы. В массовый возврат в Украину верится очень слабо.[/quote]Це ви кажете з точки зору свого віку і відповідно схильності до стабільності, це цілком нормально. Молода людина, що вже має досвід переїзду в іншу країну, захоче побачити світ, пожити в різних країнах і містах, і не тому, що стало погано. Можна повернутися, і потім знову поїхати кудись пожити рік-два. Доречі, коли погано, то більший стимул саме повернутися - якщо це не була свідома підготовлена еміграція, тоді це навпаки морально важче
При медиане 3400 уе о какой пропаганде не знаю чего вы писали? Я там вчера посчитал, что можно было купить за 3 года квартиру в любом городе, кроме Киева при зарплате 2000 уе. При 3600 это уже вполне можно даже в Киеве. А в других городах можно купить уже весьма приличную квартиру. Если вы не сумели, то... не буду комментировать. И если вы рискнёте сказать, что это невысокая зарплата для Украины, то могу только сказать, что вы зажрались.
Так вже за 3 роки, а не два? А податків що вже нема? І оренди нема і витрати на їжу як у Флаймена? А в якихось Сумах наприклад зарплати будуть кратно нижчі навіть ІТ-шні. Так що це гнила пропаганда.